Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Taitaa edelleen painaa markkinan innostusta (pieni) riski tulosnegarista. Ennustan että sitä mukaa kun päivät seuraavaa rapsaa kohden vähenevät alkaa hivuttautuminen ylämäkeen. Loppu riippuu sitten Q4 suorittamisesta.

5 tykkäystä

Voi olla että markkinoita jo mietityttää miten käy 2022 marginaaleille. Inderes ennustaa että 2020 4,3% marginaalista pudotaan 3,1% marginaaliin. Jos ja kun ruotsi sekä saksa edelleen kasvavat suomea nopeammin, pystyykö kamux kankeamaan itsensä yli 3,5% ohjeistuksensa?

Lyhyen aikavälin juttuja. Jos liikevaihto kasvaa kohisten, en näe pieniä marginaalien heilumisia merkitsevinä kunhan kokonaisuus pysyy voitollisena. Arvostaisin jos jokainen maa yksinään on myös voitollinen, mutta tästäkin voin hetkittäin tinkiä. Sittten kun liikevaihto on tenbaggeroinut voi alkaa säätää niitä marginaaleja… ja jo matkan varrella skaalaedut ja paremmat muskelit oheispalvelubisneksessä todennäköisesti niitä hilaavat ylöspäin.

Itse ainakin sijoitin tässä kasvuyhtiöön enkä arvomörnijään :smiley:

Edit: Hups, huomasin juuri että ollaan kaffehuoneessa, jos häiritsimme kahvihetkeä niin mode varmaan dumppaa nämä Kamux-komeroon.

20 tykkäystä

Hei! laitoin Emerita resourses corp. ketjun pystyyn. Ei ole informatiivisin (mutta toivottavasi aukeaa idea ja lnkit sielläon jos haluaa kuunnella podeja tai löytää laskelmia), mutta tiedän, että täällä on muitakin omistajia, niin voitaisiin sinne linkitellä uutisia ja tietoja, jos vaan viitsitte!

kiitos

viljo

4 tykkäystä

En tiedä onko oikea paikka kysellä, mutta onko jollain muulla ongelmaa ettei nordnetin ost:lla saa näkymään kynttilägraafia eikä omia ostoja/myyntejä graafilla?

Aot:lla näkyy muttei ost:lla.
Olen laittanut takaisin viivaksi ja taas kynttiläksi, mutta vain viivana pysyy. Omien ostojen ja myyntien kohtaan ei pysty edes laittaa täppää.

Kännykällä selainversio.
Ennen kyllä toimi, mutta nyt ei moneen päivään.

1 tykkäys

Meillä tää “jaettava” osuus tehtiin niin, että eläkkeelle jäävät saivat sen osuuden, niin ei tarvitse maksaa kun vajaa vuos ja sit palkkakulut tippuu…

1 tykkäys

Noinkin sen voi varmaan tehdä. Ei kuulosta reilulta muita kohtaan kun oletettavasti niillä eläkkeelle jäävillä on palkat muutenkin “kohdillaan”. Noissa yrityskohtaisissa neuvotteluissahan on yleensä kai mukana luottamusmies, joten eikö hän sitten ollut eri mieltä tuosta systeemistä.

Ainakaan erinäisten Järven & Virtalan tulosjulkistus- & muiden videoiden ilmeanalyysien perusteella intohimo tekemiseen ei ole laskemaan päin :stuck_out_tongue: Järven osalta etenkin käyrä on ollut vahvasti ylöspäin AW2 julkistuksen jälkeen :slight_smile:

2 tykkäystä

Ei ne hirveästi isompia tietääkseni ole, mutta vähän väärältä tuntuu tuo menettely.
Toki työnantaja säästää pitkässä juoksussa pitkän pennin jos näin toimitaan aina.
En tiedä miten nämä on päätetty, mutta en tiedä voiko luottamusmieskään kieltää korotuksia tietyiltä henkilöiltä.

Omia ostoja/myyntejä ei saa graafille kynttilöiden kanssa. Ja viivalle täppää ei voi painaa jos ostoja tai myyntejä ei ole.

Eikö EV ole jo oikaistu kassasta?

3 tykkäystä

saattaapa olla (ja onkin), tarkoitankin Market Cap 3,65 miljardia ja liikevaihto tulee olemaan 4,5-4,6 miljardia.

Pahoittelut jos termit väärin.

Lisäksi kassaa pitäisi olla hyvin. kun IPOssa kerättiin n. miljardi rahaa.

Kiitos, tämä auttoi sen verran että ei näkynyt omat ostot/myynnit koska täplä oli että pitäisi(!!) näyttää kynttilöitä. Eli sain ne näkymään kun kävin laittaa valinnankin viivaksi, mutta edelleenkin siis näkyy vain viivana kummallakin valinnalla :pensive: kynttilöitä en saa näkyviin.

1 tykkäys

Kynttilät kateissa täälläkin (aot).

1 tykkäys

Eivät ole kiinni. Eikö näitä päättömiä letkautuksia koronatoimista ynnä muuta koronan vähättelyä voisi laittaa pelkästään tuonne koronaketjuun, minne olet aikaisemminkin näitä laitellut?

3 tykkäystä

Eihän näitä kaivata tai saa laittaa enää sinnekään, joten seuraavaksi pitää vaihtaa foorumia. :thinking:

Sivuhuomautus, ei kannanotto mihinkään.

Jäätävää on meno juottola-alalla.

1 tykkäys

Facebookin ja suomi24:n kaltaista koronavöyhötystä ei varmasti jää monikaan kaipaamaan tällä foorumilla, eli tämähän olisi ainoastaan positiivinen juttu.

23 tykkäystä

En ihmettele ollenkaan. Tuskinpa noilla mitään lisäarvoa saadaan järkevään keskusteluun. Olisi kuitenkin kiva jos myös kahvihuoneesta jätettäisiin pois rokotevastaisen höpinän puolustelu ja hallituksen/thl:n koronatoimien kritisoiminen. Noitahan voi tosiaan nakella @Maitopoika ehdottamiin paikkoihin tai esimerkiksi iltapäivälehtien sivuille. Sieltä niitä löytyy jo ennestään mielin määrin.

7 tykkäystä

Tarkasta tuo pilkki, haizoni on premarketissa -9% :slight_smile: Toki vaihto pientä, että ei tiedä mihin suuntaan lähtee, mutta kumminkin :slight_smile:

16 tykkäystä

Tätä se nykyään tahtoo olla. Asioista ei saa olla kun tiettyä mieltä, muuten teilataan heti lyttyyn tai hiljennetään. :thinking: tähän en nyt viitsi sen enempää sanoa.

E. Tällä tarkoitin yleisesti ottaen.

4 tykkäystä