Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Tämä oli oma pointtini, mutta käännän sen Samsungin markkinointi tiimin voitoksi. Filp/Fold on teknisesti heikompi tuote, jonka kustannukset ovat olleet kalliit jo ennen, kuin ensimmäistäkään kappaletta on myyty. Markkinointi tiimi löysi kuitenkin tälle tuotteelle asiakasryhmän ihan hyvällä tarinalla. Tarina on siis kutakuinkin “erotu muista, hae huomiota, ota videopuhelua missä vain ja laita puhelin taskuun”.

Toki nämä kylkiäiset sun muut antavat epätoivoisen kuvan puhelimen kysynnästä. Trendikkäitten markkina ei todellakaan ole helppo vallata omenalta ja sen “walled gardenilta”.

Itse näen taittuvanäyttöisissä puhelimissa “first mover advantagea” etenkin imagon kannalta. Oli tämä salatiedettä tai ei, antaa tämä sampalle innovatiivisen leiman, jota ei rahalla osteta. Käyttökohteita tuolle keksitään varmasti myös puhelimien ulkopuolelta.

2 tykkäystä

Nyt kun tuottojen saamisen povataan heikkenevän, Redeye helpottaa asiaa tuomalla podcastin, jossa esiintyy 100-baggerit kirjailija:

Chris Mayer is an expert on stocks that return 100 times or more. In a thoughtful conversation with many company examples, we talk about how to identify 100-baggers and their common characteristics. Chris also shares his portfolio strategy and the mindset needed to reach superior investment results.

Vaatinee ilmaisen kirjautumisen Redeyelle.

Unohtakaa tenbagggerit :muscle:

Samallahan tuo selittää Remedy-ketjussa närästäneen Remedy-position myynnin Top Pickseistä. PAPPERHÄNDER! (kuulikohan ne?)

3 tykkäystä

Muistuttaisin, että koronavirukseen liittyvää keskustelua toistaiseksi voidaan käydä siihen osoitetussa ketjussa, ja edelleenkin asiallisesti keskustelua pitää pystyä käymään - jankkaaminen ja juupas-eipäs -väittelyt eivät kuulu Foorumille, varsinkin jos puhutaan aiheista, joilla ei ole lähtökohtaisesti yhtään mitään kytköksiä sijoittamiseen. @Sijoittaja-alokas:n postaus Wuhan-ketjussa oli sellainen, jonka toivoisin teidän kaikkien lukevan - loputtomasti varoituksia emme voi tämän aiheen tiimoilta antaa.

37 tykkäystä

Ytd tällä hetkellä -8%
Tulisipa Helmikuu ja tulokset. Taas ovat salkun kaikki firmat yhden päivän lähempänä konkurssia. Sillä jossain vaiheessa kaikki firmat menevät konkkaan.

Onko nyt niin että korot,inflaatio ja supply shortage tuhoavat länsimaisen talouden ja mikään salkussani oleva firma ei tuota pennin jeniä seuraavaan kymmeneen vuoteen koska viime vuosi oli niin kova että seuraavat kymmenen ovat huonoja.

Viikinkipäällikkö vaihtoi maisemaa ja on Amerrikan yhdistyneissä valloissa

24 tykkäystä

Sippola ja Alokas valmiina Operaatio Wuhaniin

64 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kaspi.kz - fintechiä Kazakstanista

Nordnetissä kun salkku on ja sitä kautta kauppaa tekee niin tuleeko välityskustannukset myös osakkeen keskihintaan mitä omistan?

Esim. Jos omistan osaketta joka näyttää että arvo olisi +300€ ja välityspalkkioihin olisi mennyt vaikka 100€ niin onko voitto tällöin oikeasti +200€ vai onko välityspalkkiot jo laskettuna tuohon +300euroon?

1 tykkäys

Tulee joo. Jos ostat jotain osaketta 10e:n keskihinnalla niin muistaakseni seuraavana päivänä se oma keskihinta nousee kulujen verran yli 10e:n.

3 tykkäystä

Selvä homma, eli osakkeen voitto/tappiosummaan täytyy miettiä vain myyntikulut(?)

1 tykkäys

Tähän vähän liittyen. Minulla tulee ensimmäistä kertaa veroilmoitukseen osakkeiden myyntejä ja luovutuksia eli asia on uusi. Onko Nordea Investorin verottajalle toimittamissa laskelmissa mukana kaikki kulut sisältyen osto- ja myyntihintoihin vai pitääkö ne kulut itse selvittää muualta?

1 tykkäys

Jos @Mikael_Rautanen lta olisi kysytty vernerin perus roast kysymys: “Inderes on mennyt 5v päästä konkurssiin, mikä tähän johti?”, niin olisiko hän tajunnut syyksi foorumin wuhan-ketjun ja katosta läpi menneet “asiantuntija maksut”?

2 tykkäystä

Oltaispa me noin cooleja tyyppejä. :sunglasses: Tämä vastaa ehkä enemmän totuutta:


Kyllä se Foorumin leijona jossain vaiheessa tervehtyy. :cowboy_hat_face:

92 tykkäystä

Miten miettiä? Molemmat vaikuttaa tienesteihin. Jos ostat kympin keskihinnalla ja myyt kympin keskihinnalla niin häviät sekä osto-, että myyntikulujen verran.

En osaa vastata 100% varmuudella, mutta tuntuisi ihan hullulta jos niitä pitäisi itse alkaa selvittelemään kauppakuitti kerrallaan. Tuossahan pitäisi olla ideana se, että välittäjä hoitaa ilmoittamisen ja siinä ilmoitetaan kaikki mitä pitääkin.

3 tykkäystä

Samsungin Flip ja Fold mallien matkaa on tullut seurattua siitä asti kun ne tulivat markkinoille. Nyt myynnissä olevat Flip 3 ja Fold 3 ovat useiden käyttäjien mukaan jo toimivia versioita. Varsinkin Fold 3 on monien mielestä jättänyt tabletin tarpeettomaksi. Samsungin käyttäjien joukossa nämä ovat käsittääkseni kuitenkin edelleen melkolailla marginaalissa, S21 sarja on edelleen suositun lippulaivamallisto. Näistä minulla on S21 Ultra ja on mielestäni huippupuhelin, kamerat ihan omassa luokassaan. Mielenkiintoista on nähdä, miten käy uuden Samsung S22 sarjan. Yllättäen Samsungin oma Exynos prosessori on ilmeisesti vedetty pois tarjonnasta, ainakin toistaiseksi. Ilmeisesti lämpöongelmia, eli S22 sarja tulisi Snapdragon prosessorilla. Tällaiselle Qualcommin omistajalle se kyllä sopii :wink:

6 tykkäystä

Muutaman kerran nyt jo näkynyt @Pohjolan_Eka avatar vilkkumassa Hyzon-ketjussa kirjoittamisen merkkinä. Onko väärin odottaa kuin pikkulapsi jouluna, että mitä sieltä oikein tulee :grin: Sori PE jos spoilasin sun sisääntulon.

29 tykkäystä

Juuri samaa katsoin! En malta odottaa!
Olisiko sieltä tulossa samalla @Pohjolan_Eka n ilmoitus Hyzon-entrystä?! :joy:

Ja haluan vielä hupailun keskellä sanoa, että oikeasti minua kiinnostaa mitä sieltä tulee. Arvostan suuresti hänen kirjoituksiaan.

19 tykkäystä

Tein vain kansalaisvelvollisuuteni :bear:

Pahoittelen jos joku pettyi :sweat_smile:

41 tykkäystä

Pakko tarkentaa tähän, että olen siis ainakin toistaiseksi elossa.

Hyvää karhun skeptisyyttä muutoin kommentissa. :sweat_smile:

Reaaliaikaista kuvaa Hyzonlaisten kyydistä lukiessaan sun kommenttia:

164 tykkäystä

Täytyy sanoo en oo iha hetkee nauranu näin paljoo inden jutuille.

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

E: no on sitä kyllä @Sijoittaja-alokas jutuille nauranu aika paljon. :raised_hands:

Mut joo hyvää karhuilua. Onneks on metästysluvat kunnossa ja kivääri huollettu.

44 tykkäystä

Höh. No mistä niitä ilmaisia lounaita sitten saa, jos ei Hyzonilta?

15 tykkäystä