Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Vähän kaksijakoiset fiilikset tästä.
Periaatteessa “ihan hyvä läppä”, mutta toisaalta aika hiton julmaa. :sweat_smile:
Joillakin saattaa olla aika isotkin rahat kiinni Harviassa, eikä Harvia kuitenkaan ole mikään “lottolappu” (kuten esim Hyzon, jossa sen pitäisi olla kaikille ihan selvää, että homma on mallia “syteen tai saveen”).
Okei. Jokainen vastaa omista sijoituspäätöksistään, mutta kyllähän Harvian suhteen odotukset oli lähtenyt lapasesta aikalailla “koko” markkinalla. :thinking:
Itselläni on vain sata lappua Harviaa, niin isossa kuvassa mulle ihan se ja sama vaikka menisi nollille asti koko “hikipaja” (hehheh).

Lohdutuksen sanana kohtalontovereilleni tämä:
Nyt ollaan taas päivää lähempänä, että saadaan Harvia Inderesin mallisalkkuun. :eyes:

9 tykkäystä

Itsellä on vakiintunut tapa seurata suurimpia lyhyitä positioita, koska omistan Wärtsilää ja aioin sitä omistaa jatkossakin, päänuppi kestää paremmin kun pystyy ehkä hieman paremmin ennakoimaan seuraavia lasketteluja.

On päiviä kun koneen avaa ja kannattaa vain sulkea näyttö sen kummemmin arvioimatta miksi suunta on milloin ylös milloin alas :person_shrugging:

5 tykkäystä

Kiukaiden myynti notkahti lievästi, joten luonnollisen seuraamusketju tälle on:

kuva

“Koska ketään ei enää osta yhtään autoa, kun ei tarvitse enää kiukaita kuskata kaupasta kotiin”:

kuva

kuva

“Ei ketään ota enää autoille vakuutuksia ja polttoainetta ei tarvitse, koska ei ole kiukaita mitä kuskata, eikä autoja tarvita enää”:

kuva

“No onneksi on ainakin viinaa, mitä voi ottaa v*tutukseen”

On se hurjaa seurata, miten nämä Helsingin pörssin konglomeraatit, kuten Harvia ohjaavat markkinaa :smiley:

53 tykkäystä

Mietin tätä samaa! Hieno paikka olisi laittaa “money where your mouth is” :smirk: Kuten Kamuxin ja Remedyn kanssa tehtiin.

9 tykkäystä

Minä en oikein ymmärrä, miksi NoHo nousee Anoraa vähemmän? Kun ei ole autoa vaivoinaan ja säästyy ne bensat ja vakuutusmaksut, niin ravintolassahan ne viinat ryypätään!

3 tykkäystä

Perusongelma on se että noi saivat viimeisen 12 kk aikana kollektiivisesti kymmeniä tuhansia sellaisia uusia omistajia joilla ei ole mitään käsitystä kasvuosakesijoittamisen luonteesta ja sijoittamisen ja spekuloimisen erosta.

On erittäin ok sijoittaa kasvuosakkeisiin kovilla kertoimilla ja on erittäin ok spekuloida jos ymmärtää mitä on tekemässä.

15 tykkäystä

jenkki Inflaatio 7,5 % silti vielä elvytetään. jiihaa

9 tykkäystä

63 tykkäystä

Jos Sepe vielä tällaistakin kestää niin alan epäillä että joku on näpytellyt siihen IDDQD.

23 tykkäystä

Tässä on jo kuukausi peppulasketeltu iik-inflaatiota, iik korot nousee. Vähän näyttäisi että aika lailla on jo hinnoiteltu. Eilinen ralli kun jo vähän haettiin asemia kenties inflaatiohuipun ohitukselle ottaa hieman tauluun, mutta silti aika lähellä odotuksia oltiin.

5 tykkäystä

Markkinan reaktio uusiin inflaatiolukuihin, S&P500 tuntigraafi ja 5min graafi:

Edit: Tältä tuntuu kun markkina häviää alta kesken long-treidin:
kuva

31 tykkäystä

Aika dramaattiselta saadaan yhden prosentin lasku näyttämään, varsinkin oikean puoleisessa kuvassa :smiley:

31 tykkäystä

Odota vaan kun osavuosikatsausten raportit alkavat näyttämään tältä

image

10 tykkäystä

Kullan reaktio 1min graafilla inflaatiodataan…

Muistan joskus synnytyssalissa hermostuneena tuijotelleeni näyttöä missä samankaltainen signaali merkitsi supistusta, olisikohan sieltä ‘poika’ viimein tulossa kotiin (inflaatio :white_check_mark: → kulta :rocket::rocket:)

6 tykkäystä

Tuohan on perinteinen tapa kilpailijoihin verrattaessa osoittaa omaa ylivoimaisuutta. Katkaistaan asteikko vaan oikeasta kohtaa niin jopas näyttää hyvältä :smiley:

Kyllä :face_with_monocle:

T: Sijoitushorisontti vähintään seuraavaan sukupolveen, toivottavasti yli senkin.

Noniin nyt tiedän mitä kuunnella tänään lenkillä :

7 tykkäystä

Ai että oli kivaa tulla töistä kotiin ja keittää kaffeet ja alkaa mutustamaan pullaa, ja siinä samalla sitten availla tietokonetta katsoakseen mitenkä sillä Harvialla nyt menikään…

Ensimmäinen reaktio oli että vetäsin pullanpalat väärään kurkkuun ja kahvitkin kaatui syliin, aattelin että mitä vittua täällä oikein tapahtuu :joy: kurssi -18%! Voi elämän kevät sentään, aika rankka kurssireaktio kyllä, ei se raportti omaan silmään nyt ihan noin huono ollut. No. ainoa millä voi lohduttautua on että kerkesin keventemään eilen 50% Harvioista hintaan 46e.Muuten olis kyllä ollut salkun kannalta ihan täysi katastroofi koko homma. :laughing:

Mutta toi oli omasta mielestä pelkästään posiitivinen uutinen että osinkoa leikattiin rajusti, ja yritetään laittaa niitäkin rahoja yrityksen kasvattamiseen tulevaisuudessa, omasta mielestä Suomessa yritysten ylipäätänsäkin kannattaisi maksaa vähemmän niitä osinkoja ja keskittää ne rahat yrityksen kasvattamiseen, kyllä ne osingotkin sieltä sitten jossain vaiheessa seuraa perästä.

15 tykkäystä

Vastaus “Pörssien suunta” -ketjun otsikkoon on: alaspäin.

2 tykkäystä

Eipä kestä. Näitä on monia sektoreja, jotka linkittyvät moniin muihin mielenkiintoisiin segmentteihin. Eli tässä tapauksessa siis kyse autojen kuljettamisesta meritse. Voisi myös sanoa että monille autoteollisuutta seuraaville nämä voivat olla mielenkiintoista tarkkailtavaa. Teslat Niot ja Hyzonit käyttävät näitä laivoja avukseen saavuttaakseen kaikki markkinat, perinteisten autovalmistajien lisäksi.

1 tykkäys