Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Bumtsibum raketit tulee alas kun Elon Muskin satelliitit konsanaan :rocket: :boom:

4 tykkäystä

Sama täällä! Mutta sen verran rumat rivit on taulussa että me syötiin vaimon kanssa ne makaronit :joy:

11 tykkäystä

Tässähän alkaa pikku hiljaa muuttua ahneeksi kun vilkaisee salkkua :wink:

19 tykkäystä

Jenkeissä asuva venäläinen tuttu (Airnbnb isäntä) kauhistelee omassa somekuplassaan jatkuvasti jenkkien propagandaa ja katsoo sen takia vain oikeita venäjän uutiskanavia, joissa näytetään kuinka Venäjää kiusataan ja ahdistetaan puolustautumaan Ukrainaa vastaan. Siitä sitten vain porukalla protestoimaan.
Että näin pienenä suomalaisena pulliaisena nää spekuloinnit ei oikeen meinaa maistua edes kahvin kanssa :woozy_face:

4 tykkäystä

USA hoiti laskut jo perjantaina Euroopan suljettua. Piti sulkea se gäppi.

(Siirsin tän kafferöömiin, ku ei tohon ketjuun oikeen kuulu nää tunti/päivätason ihmettelyt.)

1 tykkäys

Stockmann-ketjusta:

“Mikäs tässä holdaillessa” :wink:

63 tykkäystä

Juu, mutta sillä erolla, että Euroopassa laskeneet vähän kaikki tänään ja USA:ssa defensiiviset oli lähellä nollaa perjantaina (Consumer staples, utilityt etc).

3 tykkäystä

Tässä on malliesimerkki siitä miten sijoittajasentimentti kääntyy hitaammin kuin käänneyhtiön funda ja miten markkinoilla olevat pienyhtiöiden tehottomuudet voivat säilyä pitkäänkin. Mennyt tappio ei ole tae tulevasta!

Toinen samanlainen osake minkä ympärillä on paljon pahaa voodoota on Martela. Aivan fantastinen yhtiö ja ostopaikka, mutta jengi vaan negaa täysin mutulla eikä pysty katsomaan sitä todellisuutta mikä nenän edessä avautuu :sob::sob::sob:

29 tykkäystä

Juuri näin, hyvät ystävät!! @Sijoittaja-alokas on hienosti lukenut Masse-sedän aina niin ajankohtaista sijoitusopasta :wink: :ok_hand:

MIkäs sen mukavampi maksupäivä kuin Ystävänpäivä :heart: Täytyy muistaa, että sinun harmi on jollekin ystävälle aito ystävänpäivän lahja eli lisämasse :moneybag: :moneybag: Tosin useimmiten tuo ystävä on joku tuntematon kaukaisuudessa, mutta ystävä silti…

Masse-setä, FA, Vetäis jo vihdoin noi ostoverrarit jalkaan, mutta kun tuo putininsuojavahvike persauksista jumittaa edelleen jossain verkkokaupan toimitusketjussa :sweat_smile:

34 tykkäystä

Sijoittajasentimentti on nyt niin huono, että kaikki laskee. Tämäkin on hyvä ostopäivä.

3 tykkäystä

5 tykkäystä

Kuinkas se @Largantil jakselee? :smile:

office

27 tykkäystä

Hyi saakeli. Ytd n. -15% (ja yli -10K€) :ok_hand::face_vomiting::-1:
Ja Ath:sta tietty vielä hitosti enemmän tultu alas. :see_no_evil:
Mites sulla ytd pyyhkii?

Ytd tilanne?
  • Ytd plussalla
  • Ytd miinuksella 0-5%
  • Ytd miinuksella 5-10%
  • Ytd miinuksella 10-15%
  • Ytd miinuksella 15-20%
  • Ytd miinuksella 20-25%
  • Ytd miinuksella yli 25%

0 voters

8 tykkäystä

-Mikä se todellisuus on, olen seurannut firmaa Inderes kuplan läpi nousun ja paluun takaisin pohjille kun parannusta ei tapahtunut lainkaan, mutta mikä on nyt muuttunut.

4 tykkäystä

:wink:


Eka on selvästi käynyt tonkimassa pörssin roskalaaria :smile::blush:

49 tykkäystä

Ois voinut olla enemmänkin miinusvaihtoehtoja äänestyksessä, Nordnetin salkku -38% YTD. Salkussa 100% pörssimme eniten YTD laskenutta osaketta. :smiley: Ei vaan, pitää laskea ajatuksella koko salkun miinus vielä, (rahastot vähän pehmentävät) mutta rumaa jälkeä on nyt, senverta tuo Nordnet painaa tuottoa alas.

11 tykkäystä

Mielenkiinnosta kysyn, mikä saa Martelan näyttämään houkuttelevalta. Covid aikana alkanut toimistojen alasajo vaikuttaa väkisin isompiin kauppoihin, joten keskiostoksen luulisi pudonneen rajusti. Kotitoimistot tarvitsevat toki tuolia, pöytää ja kaappeja, mutta näissä suunnittelun osuus on olematon. Suunnittelu tuo tietääkseni tälle firmalle ison osan katteesta. Vielä kun tähän lisätään retuperällä oleva julkinen talous, niin en jaksa uskoa koulupuolen suureen vetoon pitkällä tähtäimellä. Muutama tuntemani ukkeli on tuolla töissä ja en kyllä pitäisi tätä houkuttelevana sijoitus keissinä tällä hetkellä. Olen mielelläni väärässä ja onnittelen sitten tähän uskoneita.

17 tykkäystä

Nixun TJn foorumiosallistuminen :smiley:

92 tykkäystä

Maailman osakemarkkinoiden total market cap / maailman bkt kertoo sijoittajien hyperoptimismista sen suhteen millaiset voittomarginaalit tulevaisuudessa ja/tai millainen hyväksyttävä p/e.

Tänään siitä hyperoptimismista näköjään lähtee pikku murunen pois. Ei muuta isoa kuvaa ollenkaan.

7 tykkäystä

Huh huh ei ole varmasti ollut helppoa aikaa saati helppo päätös, mutta onnittelut uudesta pestistä @Petri_Kairinen ! :slight_smile:

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/admicom-oyj-petri-kairinen-nimitetty-admicom-oyjn-uudeksi-toimitusjohtajaksi

59 tykkäystä