Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Nauroin myös samalle kohdalle! Minusta vaan tuntuu, että tässä on jonkinlaisen kultaisen suihkun alta oltu koko alkuvuosi.

2 tykkäystä

Supercell onnistui kääntämään liikevaihtonsa ja käyttökatteensa kasvuun ensimmäistä kertaa vuosiin. Supercellin liikevaihto oli laskenut viitenä edellisenä vuotena ja käyttökate heikentynyt neljä vuotta perättäin.

Ei löydä Helsingin pörssistä mutta tuli sen verran sopivasti uutinen vastaan.

3 tykkäystä

Ei löydä Helsingin pörssistä mutta tuli sen verran sopivasti uutinen vastaan.

Tencentistä saa hieman exposurea supercelliin, jos ei Kiinan poliittiset uhat pelota :smiley:

1 tykkäys

Viitsitkö ilmoitella, kun irtaudut näistä. Itselläkin sertejä ja kiinostaa millä strategialla näillä ollaan liikenteessä… :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Eilisistä Remedy-kaupan ostoksista on ainakin kirjattu lähetystunnus Postin järjestelmiin, eli vahvasti näyttää siltä että tilaukset toimitettaisiin. En toki viitsinyt sikailla, “osingoksi” jäi tällä kertaa yksi huppari ja kassi :smile:

5 tykkäystä

Olisi kiva tietää missä ne halvat laput ovat? :face_with_monocle:

2 tykkäystä

Kyllä laskisin Remedyn alta 34-35 euron aika edulliseksi. Kaikki tietysti riippuu siitä miltä kantilta katsoo ja millä aikajänteellä.

Viime aikojen pohjat hieman alta 31 euron (kiitos fedin ja putinin) mutta vaikka muu markkina on jo tässä ottanut selvää pomppua niin mörnitään Remedyn osalta alle 33 euron edelleen ja nähdäksen CrossfireX on tässä varmaan se ajuri joka tuo myyntipainetta näinkin alhaisilla hinnoilla.

Makuasioitahan nämä valuaatioasiat melkeinpä on, etenkin Remedyn kohdalla. Tästä hyvä osoitus Inderesin ja Nordean täysin poikkeavat näkemykset. Vaikea kyllä itsekään Remedyä mitenkää halpana on nähdä vaikka miten uskoisi pitkän aikavälin tarinaan, noin kauas katsoessa on aina kuitenkin aimo annos riskiäkin mukana.

Muutenkin uskon että monella on ankkurointiharhaa tässä mukana kun kurssihuiput tuolla alle 50 ja kauan pyörinyt 40 molemmin puolin.

18 tykkäystä

Arvaan, että Venäjä ei hyökkää Ukrainaan. Huonot kelitkin on. Ukrainalaiset voi anpua tankkeja , helikoptereita ja lentokoneita USAn härpäkkeillä ja ihmisiä kivääreillä… liian tappiollista… liian brutaalia muutoin.

Tietysti jos Ukraina ei puolustaudu, niin sitten ehkä?
Ei se välttämättä nyt niin helppoa ole vaikka onkin ylivoima tai sitten pitää ihan tosissaa tappaa ukrainalaisia. Vaikea sanoa niistä itäisimmistä alueista tosin.
Se voisi olla helppoa, mutta ei taloudellisesti kovin kivaa pakotteiden osalta varmaan.

Muistakaahan foorumilaiset pitää sijoitussuunnitelmistanne kiinni, vaikka foorumeilla on pelottavia aiheita kuten Covid ja Ukraina.
Älkää lähtekö hötkyilemään muiden kirjoitusten, arvailujen ja spekulaatioiden perässä.

Ensi viikolla voidaan taas vuorostaan kaikki olla makrotalouden asiantuntijoita :slight_smile:

53 tykkäystä

Veikkaan, että Venäjä tunnustaa Luhanskin ja Donetskin itsenäisiksi. Tämän jälkeen “itsenäiset” alueet pyytävät saada liittyä Venäjään, jonka Putin suopeasti hyväksyy ja tuo joukkonsa “turvaamaan alueiden turvallisuuden”.

Mutumus maximus, mutta jotenkin noudattaisi Krimin (ja ehkä Georgian? itselle tuntemattomampi stoori) kaavaa…

3 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen, mitä tämä tarkoittaa? Mur. :angry::thinking: :grin:

37 tykkäystä

Lätkäjätkät aina sanoo että on 110 lasissa. Tarkoittaako se että luotto on sitten tosi kova.

4 tykkäystä

Äskeisissä puoli yhdeksän uutisissa oli juttu viime vuoden listautujista 12:20 alkaen (ja juuri sitä ennen vähän Marimekosta): Yle Uutiset 20.30 | Yle Uutiset | Yle Areena

4 tykkäystä

Kertooko tämä muusta kuin lätkäjätkien matematiikkataidoista? :smiley:

Futari lähettää terveisiä urheilulukiokavereille :wink:

4 tykkäystä

Luoton puolelle se ainakin menee, jos on Kellyn kaavaan uskominen :grin:

7 tykkäystä

Tuo on sama kuin Nykäsellä eli fiftysixty, mutta aukilaskettuna.

3 tykkäystä

Piti kuunnella lumitöitä tehdessä vanha inderespodi indeksisijoittamisesta omaa näkökulmaa vahvistamaan.

6 tykkäystä

Iltaa kahvikammariin pitkästä aikaa!

Mua on tiettekö jo jonkin aikaa nyppinyt se, kun Inderesin poijjaat, ja miksei tytötkin, (@Sauli_Vilen ja @Juha_Kinnunen ehkä etunenässä) ovat näinä inflaation värittäminä aikoina aina aika ajoin muistutelleet siitä, miten nyt juuri olisi oikea hetki poimia niitä hinnoittaluvoimaisia laatuyhtiöitä salkku pullolleen. No mitäpä siinä sitten - eiku poimimaan vaan. Mutta hetkinen, eihän ne olekaan kertoneet, että mitä nämä yhtiöt sitten on.

Viimeksi tänään aamullakin @Verneri_Pulkkinen kehotti vaan tekemään hyviä osakepoimintoja hinnoitteluvoimaisiin yhtiöihin, ja hyväkäs jätti ne taas mainitsematta :weary: No minä tietysti sitten tästä suivaantuneena aloin pohtimaan, että mistäs tällainen rahoitusta ja kauppatieteitä lukematon sitten tietää, että mitkä niistä yhtiöistä sitten on hinnoitteluvoimaisia, niin tiettekö mitä - nehän perhana on kirjoittaneet ne tuonne yhtiöitten laajoihin raportteihin :face_with_monocle:

Kattokaas kun minä avasin heti lempiyhtiöni Orthexin laajan rapsan ja hain sieltä hakusanalla hinnoitteluvoima (voitte kokeilla, jos ette usko), niin sieltä pelmahti heti 7 oikein. Ja sitten vielä varmuuden vuoksi otin toisen salkkuyhtiön eli Fiskarsin, joka on paljon pienemmällä painolla, niin sieltä ei löytynyt kun yksi sivuosuma. Sitten aloin räknäämään, että noinhan toi tietysti menee, että mitä enemmän yhtiöllä on hinnoitteluvoimaa, niin sitä useammin se on mainittu raportissa. Ja tästä minä sitten rakentelin ittelleni sellasen köyhänmiehen laatuyhtiöiden hinnoitteluvoima -indikaattorin. Saa ottaa vapaasti käyttöön :muscle::+1::nerd_face:

Jos nyt kuitenkin on käynyt niin, että joku vaikka tässä postauksessa mainituista henkilöistä, tai miksei foorumilla muuten keikkuvista, on rakentanut tieteellisesti reliaabelimman ja validimman laatuyhtiöiden hinnoitteluvoima-indikaattorin, niin voi vihjasta asiasta muillekin - vaikka täällä foorumilla :wink::joy:

Soon moro!

89 tykkäystä

Anteeksi jo etukäteen, mut oli pakko vääntää tämmöinen… Petriä ikävä :frowning:

50 tykkäystä