Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Noniin oluen ystävät huutamaan. :smile: Helsingin sanomat tiesi kiertoa, että juomien arvo n. 20 000e

7 tykkäystä

Omxhpi enää n.+3% vuodentakaiseen.

Vuosi sitten odotettiin SP500:lle vuonna 2021 noin 170$ earningsejä. Toteuma tulee olemaan n.208
Vastaavasti vuodelle 2022 odotettiin vähän alle 200$. Nyt ennuste n. 225$

Eli kuluvalle vuodelle odotetaan yli 30% parempaa tulosta kuin vuosi sitten.
Helsingistä ei ole vastaavaa lukua, mutta uskoisin, että täälläkin tulosodotukset vuodelle 22 ovat paljon paremmat kuin vuosi sitten vuodelle 21.

Tilanteet eivät välttämättä ole vertailukelpoisia. Kuitenkin osoittaa hyvin, kuinka paljon negatiivisempi pörssisentimentti on kuin vuosi sitten.
Mielenkiintoisia aikoja. :slight_smile:

edit. lisään vielä - SP500 n.+12% Y/Y. Kun menin noin härskisti puhumaan omenoista ja päärynöistä sekaisin.

26 tykkäystä

Ei taida tulla osakesäästötilille verovähennyksiä.

Tarkoitus tyhjentää OST kokonaan ja siirtää rahat AOT:lle. Eikös tuossa vaiheessa tule myös verovähennykset?

1 tykkäys

Käsittääkseni nuo vähennykset tulee silloin kun olet tyhjentänyt ja lopettanut tuon OS tilin. Ehkä joku viisaampi osaa sanoa ihan tarkkaan jos vaikka sanoin väärin.

2 tykkäystä

Siirsin tämän viestin jatkokeskustelut tänne. :slight_smile: Eli kolme yllä olevaa viestiä.

Ostin ja myin -ketjuun vain viestejä, joissa on ilmoitettu myynneistä tai/ja ostoista. Kiitos! :slight_smile:

2 tykkäystä

OST pitää lopettaa kokonaan, jotta kelpaa verovähennyksiin. Tuossa tilanteessa myös OST:n kokonaissaldon pitää olla tappiolla.

Käyttääkö kukaan Inderesin analyysejä Nordnetin kautta (private banking). Ohjeita seuraamalla päätyy vain nordnetin kautta Inderesin etusivulle joka kehottaa kirjautumaan sisään. Osaako joku fiksu foorumisti auttaa?

1 tykkäys

En ole fiksu, mutta @Yu_Gong pystynee auttamaan. :wink:

1 tykkäys

Mä voin aktivoida sen sulle käsin, kohta toimii :slight_smile:

@jasso DONE. Nyt oot premium.

16 tykkäystä

Pitäs löytyä vaan voimassaoleva alkoholin anniskelulupa, harmi ei löydy :smiley:

1 tykkäys

Kiitos! Nyt oli kyllä palvelu 6/5

14 tykkäystä

Katselin viikonloppuna HBO:lta “Becoming Warren Buffett” ja “Icahn: The restless billionaire”. Näyttivät löytyvän myös Youtubesta. Pidin hyvänä vaihtoehtona kanavasurffaukselle, kun oli 3 tuntia ylimääräistä aikaa.

Mielenkiintoisia tarinoita ja ajankuvia pörssin historiasta kymmenien vuosien aikajänteellä. Itselleni jäi erityisesti mieleen Buffetista tuo tiedon hankinnan, muistamisen ja jalostamisen valtava kapasiteetti, ja Icahnin osalta yritysvaltausten aikakausi.

4 tykkäystä

Tämä lienee kahvihuonekysymys.

4 tykkäystä

Mun käsittääkseni ST1’n, Shellin ja ABC’n bensa on jalostettu ainakin suurimmalta osin muusta kuin venäläisestä öljystä.

Piti vilkaista kuinka syyskuussa kokoamallani suosituslistalla menee. Lista on koottu inderesin riskitason 1&2 osakkeista, joilla oli ostasuositus 29.9.2021. Noh, kyyti on ollut pääosin kylmää, kuten possut jo syksyllä varoittelivat.Tämä erä näytti menevän reippaasti arvo-osakkeille.

Tein ihan itseäni viihdyttääkseni vastaavan lista tämän päivän inderesin suosituksilla. Tällä kertaa otin mukaan jokaisen riskisuosituksen sekä bonuksena laskin “tuottopotentiaalin” osingot huomioiden.

En omista ainuttakaan yllä olevista yhtiöistä suoraan ja tein listan ihan huvin vuoksi. Kiva katsella taas puolen vuoden päästä missä mennään. Tämä ei ole suositus yhtään mihinkään. Eikä kannata painaa ostonappia pelkkää tavoitehintaa tuijottaen muutenkaan, vaan lukea niitä analyysejä.

16 tykkäystä

OmxHki on tosiaan tullut jo -15% huipustaan alas ja first north Suomi jo -26%, kyllä tässä kunnolla on ilmoja puhalleltu. (Nasse -16% ja Sepe -11%).

Taas on tullut kauhottua salkku täyteen liian aikaisin, voi olla että nähdään vielä viimeinen flush jos RU-Ukr eskaloituu, mutta salkku on kyllä täynnä nyt niin halpoja osakkeita että ei kai se auta kuin istuskella tämän turbulenssin läpi. Sentimentti on ainakin mennyt aivan äärimmäisen karhuiseksi, myös täällä foorumilla :bear:.

Itse uskon että jo lyhyellä aikajänteellä ollaan merkittävästi nykytasoa korkeammalla enkä siksi ole kovinkaan huolissani nykytilanteesta.

110 tykkäystä

Pörssi näyttää kohtalaisen kivalle tällaiselle netto-ostajalle, mukavanoloisia lisäyspaikkoja. Tämä päivä ei nyt mikään erityinen lasku edes ole, koska vaihto on niin naurettavan pientä. Jos alettaisiin oikein laskea, niin vaihto olisi valtavasti kovempaa.

10 tykkäystä

Minä en uskalla sanoa lyhyestä jänteestä mitään, mutta lisäilen hiljakseen. Ehkä joskus osuu pohjiin?

10 tykkäystä

Vähän silleen mietityttää miten tämä “äärimmäinen karhuilu” kehittyy, jos oikeasti mennään alas. Tuntuu että ihmisillä on nyt vaikeampaa kuin koronadipissä, vaikka ollaan lähes tuplat niiltä tasoilta. Matkaahan on alas vaikka kuinka, jos oikeasti tämä suunta pysyy vaikka vuoden päivät.

5 tykkäystä