Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Venäjän ja Ukrainan vuoksi olen tänään…

  • Ostamassa
  • Myymässä
  • En tekemässä mitään

0 voters

Jaaha, jaaha, ekaa kertaa mahdollisten kurssilaskujen äärellä.
Sijoitusvinkkejä ei saa antaa ja kysellä, mutta kumminkin! :smiley: Mitäs meinaatte ostaa jos isommin rommaa, sanotaan -20-30% indeksitasolla? Ettei menisi aloittelijalla plasmat sekaisin. Isoin virhe varmaan olisi se, että ei uskalla ostaa reilusti jos rommaa.
Samoja kuin muutenkin, osinko-varmoja vai eniten romahtaneita… Eniten taitaa laske georiskit eli fortum ja renkaat. Vähiten öljy ja terästeollisuus, karkeasti.?

-10% on tultu huipuista alas, mutta huiput olikin sen verran HC arvostuksissa, että toinen -10% ei liene sen kummempi ostopaikka kuin normipäiväkään…

Sijoittajalegenda SOROS sanoi aikoinaan että jättää ajoituksen muille, eikä välitä ostaako 10% pohjia kalliimmalla tai myykö 10% huippuja ennen. Jättää siis sen parhaan piikin yrittämättä.

2 tykkäystä

Lähtökohtaisesti kansanäänestykset ovat mielestäni huono vaihtoehto. Suomen poliittinen järjestelmä on edustuksellinen parlamentarismi, mikä tarkoittaa että valitsemamme edustajat tekevät päätökset. Nähdäkseni hypoteettinen eduskunnan päätös liittyä Natoon ei juuri tämän takia sodi mitenkään demokratian fundamentteja vastaan.

Tämä toki edellyttää että puolueet kommunikoivat tavoitteitaan hyvin avoimesti varsinkin vaalien alla kun ohjelmia laaditaan, jotta äänestäjät ymmärtävät puolueiden kannat esim juuri tässä Nato-kysymyksessä.

8 tykkäystä

*Ostamassa, riippuen päivän hinnasta :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 tykkäystä

Qt ei ole enää hyvä yhtiö, koska 50 % kurssilasku eikä siitä siksi haluta puhua.

Lisäys: Tämä on kyllä “hauska” kuvio joka toistuu aina. Yhtiöistä puhutaan ja meuhkataan kun osake nousee. Kun kurssikehitys on aneemista, keskustelu kuihtuu koska ainoa mistä voisi puhua on bisneksen kehitys ja siitä taas harvempi osaa kommentoida syvällisemmin. :smiley:

139 tykkäystä

On rakastuttu osakkeeseen liikaa. Qt on ihan perseestä kun ei mennytkään to the moon, vain 175 euroon per osake.
Sijoittamisessa(kin) tulisi olla kylmäkiskoinen rahaa ja osaketta kohtaan. Ottaa voittoa sieltä missä sitä on tarjolla ja mennä eteenpäin.

7 tykkäystä

15 tykkäystä

Aamen. Nousevaan kurssiin tehdään kyllä upeaa “analyysia” postaamalla mitä erikoisempia anekdootteja somesta, verkkokaupoista, työpaikkailmoituksista jne ja sitten mehustellaan miten ne pienet, positiiviset signaalit näkyy heti kursissa (ei ne oikeasti edes näy, vaikka ajallisesti korreloivatkin, vaan pääasiassa momentum ajaa ylös).

Mutta heti kun kurssi lähteekin alamäkeen tämä osuus nojatuolianalyytikoista onkin yhtäkkiä ihmeissään kun analyysi ja kurssi on “rikki” eikä nousekaan koko ajan.

(HUOM: osa tuosta avoimesta tiedonlouhinnasta on erittäin hyvää ja hyödyllistä, mutta sen vaikutusta välittömään kurssiin moni tuntuu yliarvioivan. Katse kohdistuu liikaa kurssiliikkeeen ja näiden havaintojen oletettuun korrelaatioon.)

Toinen yleinen harha tuntuu olevan se, että kurssi ja liiketoiminnan kehitys lyhyellä aikajänteellä olisivat aina samansuuntaiset. Osa ketjuista tuntuu täyttyvän myös murinasta, että kurssi laskee vaikka yhtiön tarina menee kuin pitikin. No, momentum, hyväksyttävät arvostuskertoimet jne voivat ajaa kurssia sekä ylös että alas liiketoiminnan kehityksen “ohi”. Pidemmällä aikajänteellä nämä toki tuppaa järkiintymään. Lyhyellä aikajänteellä kurssi reagoi enemmän (koko markkinan ja yhtiön) sentimenttiin ja odotuksiin, pidemmällä ajalla sitten liiketoiminnan laatuun ja kehitykseen.

22 tykkäystä

Ehkä pahin tilanne tässä on se että eurooppa on täysin riippuvainen energiantuonjista Venäjältä niin miten ihmeessä EU meinaa asettaa Venäjälle talouspakotteita kärsimättä siitä itse moninkertaisesti.

2 tykkäystä

Ostohinnalla on merkitystä, myös sentimenttiin.

https://twitter.com/hkeskiva/status/1495821118493630464?cxt=HHwWgIC59bnYnMIpAAAA

21 tykkäystä

”Riskeistä huolimatta, olisi hirveää olla sijoittaja, joka missasi Qt:n menestystarinan . Jos kaikki menee maaliin, kuten toivotaan, niin se on tosi hieno sijoitus, ja siinä on syytä olla mukana.”

Ehkä tämä osakevinkkausartikkelista poimittu asiantuntijan sitaatti tiivistää, millä perusteilla jotkut ovat osaketta ostaneet ja miksi innostus on hieman hiipunut.

Onko mahdollista, että tulokset, ohjeistukset ja toimitusjohtajan kommentit eivät kiinnostaneet ennenkään?

38 tykkäystä

Ei ole tainnut tälläistä kyselyä ollut, ainakaan lähiaikoina. Ja tämä aihe on minusta ainakin ajankohtainen.

Suomi Natoon?

  • Kyllä
  • Ei
  • Katson vain tulokset

0 voters

Tässähän saattaa tänään avautua paikka hypätä mukaan QT:n tarinaan. Pitkään seuraillut yhtiötä ja olin tuossa 91,50€ paikkeilla jo lähellä ostaa, mutta vielä ei sormi löytänyt ostonappia. Nyt kun pörssi saanee kyytiä niin toivon mukaan dippi menee sen verran alas että itsekkin pääsen mukaan tähän tarinaan.

3 tykkäystä

Itse toivon myös, että siirrytään enemmän hybridimalliin ja lisättäisiin mahdollisuuksia etänä osallistua realiaikaisiin äänestyksiin ja kommunikointiin.

Tässä tapauksessa olen kuitenkin hankkinut kolmasti lomaa yhtiökokousta varten eikä toteudu tänä vuonnakaan. Sikäli varmaan on tyhmää osallistua yhtiökokouksiin, mutta itse ainakin haluaisin nähdä ihmisiä ja päästä tapahtumiin.

1 tykkäys

Voisko johtua myös siitä, että iso osa sijottajista käärinyt jo isot voitot myymällä positionsa :thinking:

1 tykkäys

Ehdottaisin Nato-äänestystä neuvoa antavana ja sijoittamista (seuraavien) eduskuntavaalien yhteyteen, niin silloin puolueiden ja ehdokkaiden olisi ilmaistava selvä kantansa NATO-jäsenyyden hakemisesta. Tietysti päätös pitäisi tehdä valitun eduskunnan alkutaipaleella ettei geopoliittiset muutokset voi antaa tekosyytä perääntyä kannastaan.

21 tykkäystä

Päivän ajatuksia:

  • Uskomaton määrä analyysiä, “analyysiä” ja kieli poskessa heittoja kuluu siihen aiheeseen, että tässä taannoin nyt vain osakemarkkinoille on tullut valtava määrä löysää rahaa metsästämään pikavoittoja. Puheet “ymmärryksestä” on kovat, mutta teot ratkaisee. Mikäli nyt kiukuttaa ja ihmetellään markkinoiden epärationaalisuutta, pitäisi rationaalisuuden etsiminen suunnata peiliin. Verneri kyllä hyvin tiivistin jotakuinkin…: “osakekurssin seuraajia on paljon, mutta yrityksen liiketoiminnan analyysiä ei juurikaan”. Minäkin syyllistyn tähän, kukapa ei jossain määrin!

  • Historia ei ole tae tulevasta. Kun boomeri kaivaa P/E chartteja ja arvostustasochartteja osoittaakseen että markkina on rajusti ylihintainen, niille nauretaan että et sä näitä voi soveltaa. Sen sijaan kun jonnet kaivelee bullish chartteja, et sodan uhkahan on hyvä sijoituspaikka, niin tottakai ne on ihan kuranttia kamaa. Jälkiviisaus on ah, niin helppoa. Yhdestä asiasta kenties molemmat voinevat olla samaa mieltä: todella hyvät sijoittamisen paikat ovat silloin, kun ne eivät todellakaan tunnu hyviltä. (Lottolaput ja kryptot erikseen, puhutaan nyt boomertyylin sijoittamisesta jossa suojataan hard earned moneytä loppuun asti)

  • On helppo uppoutua ukrainan kriisiin näkemättä metsää puilta. On varmasti myös mahdollista että globaalista mittakaavasta suurentelemme sen vaikutusta (ilmiselvää, miksi me OMXH sijoittajat, reserviläiset teemme niin). Bearish kulma: isossa kuvassa täytyy muistaa, että venäjän pelikirja on avoimesti strategiseen relativismiin perustuva (voimme heikentyä, jos toiset heikentyvät enemmän). Olivat operaatiot sotilaallisia tai taloudellisia, niin tällainen kehityksen jäädyttäminen ja euroopan epävarmuudessa pitäminen ovat pitkäaikaisia, ei lyhytaikaisia tavoitteita. Siksi käännyn pitkästi miinusmerkkiselle puolelle tässä tilanteen seuraamisessa.

10 tykkäystä

Voitasko jättää Nato -asiat ja muut asiat, mitkä ei liity sijoittamiseen sitten yhtään mitenkään muiden foorumeiden sisällöksi? Taas tulee päivittäin niin paljon sontaa foorumille, että kiinnostus täällä roikkumiseen vähenee entisestään.

14 tykkäystä