Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Jaa että Nestleä boikotoimaan…taitaa koriin eksyä sitten pelkkää perunaa ja porkkanaa.

1 tykkäys

Lista Nestlen brändeistä: List of Nestlé brands - Wikipedia

Itse en käytä yhden yhtä listatuista tuotteista (kyllä, kävin kaikki läpi), vaikka koriin eksyy paljon muutakin kuin perunaa ja porkkanaa. Itse asiassa puljun tuotevalikoima on niin huono, että voisi boikotoida jo pelkästään sen takia, joten tällä linjalla on hyvä jatkaa. :slight_smile:

29 tykkäystä

Kyllä tuo boikotti on leviämässä ihan kiitettävästi:

https://twitter.com/PucksReturn/status/1505610874526044164?t=dxyyp-lA47nwB7NU-VxSHQ&s=19

https://twitter.com/PucksReturn/status/1505611588082016262?t=xEqfJH11jyd8IV9HoflvBQ&s=19

18 tykkäystä

Kahvihuoneessa kun ollaan niin jatketaan veikkailua. Nasdaq ei perjantaisia huippuja tule ylittämään seuraavaan kymmeneen vuoteen. Ja Nasdaq päättää tulevan viikon selvästi alle 12900 pojoa. Syynä tähän tulosvaroitukset.

7 tykkäystä

Nasdaqia ajaa koko vuosikymmenen digitalisaation megatrendi, joka on vääjäämätön kehityssuunta, joten hyvin vaikea nähdä, että kymmenen vuoden päästä ei oltaisi korkeammalla, vaikka nyt lähtötaso on kova. Monen yhtiön bisnes on nopeasti skaalautuvaa.

17 tykkäystä

En kyllä sijoittanut Talvivaaraan aikanaan, mutta jotenkin tästä tuli heti mieleen sanonta:
Fool me once - shame on you
Fool me twice - shame on me
:wink:

34 tykkäystä

Mun mielestä ei ollenkaan hyvä juttu. Aiheesta kertova artikkeli taas oli ihan ok. :wink: :sweat_smile:

12 tykkäystä

:sweat_smile: Uugh tuon muotoilun voi lukea näköjään kahdella tapaa: tarkoitin tietysti artikkelia.

Ja poistin kommentin kun sain kuulla tuon uutisen olleen jo linkattuna ketjussa. :face_with_spiral_eyes:

17 tykkäystä

Osaako joku kaivella tutkimusta tai vastaavaa liittyen siihen, miten osakekurssi on historiallisesti käyttäytynyt, kun firma on listautunut pienemmästä (esim. toisen maan) pörssistä nasdaqiin? Käytän ehkä vääriä hakusanoja tai sitten tällaista asiaa ei ole tarkasteltu… Nasdaq-listautumisen yleisistä hyödyistä kyllä löytyy juttua, kuten pienempi spread vrt. nyse.

4 tykkäystä

Onko ymmärrettävä niin että Verneri ei ole vieläkään ilmoittanut työnantajalleen karsivansa ohjelmastaan kaikki haastattelut ja pörssikatsaukset voidakseen lukea jokaisen Aggressio-ketjun viestin?

14 tykkäystä

Tuntuu kyllä kuin tekisi kahden ihmisen työt, vastuun jakamisesta noiden kahden tehtäväkuvan välillä käydään kuumia keskusteluita :smiley:

Lisäys: Vaatisi kyllä maailman suurimmat istumalihakset jos ihan jokaisen viestin lukisi. :smiley:

23 tykkäystä

Mulla on vähä fiilis et tänään vedetään isolla, rotsi auki ja kuunnellaan Cheekin - ne tekee töitä sen eteen biisiä tai tankataan halpaa stokkaa. Toivon kyl ensimmäistä.

Näin piensijoittajan silmin oli hienoa havaita järjetön pessimismi NREn arvostukseen ja sai kahmia 11,50-12,50€ kunnolla yhtiötä salkkuun - vaikka koko Venäjän tehdas, Vianorit siellä ja kaikki myynti menisi nyt vessasta alas, niin silti 15€ olisi halpa hinta yhtiölle. Jos joku isompi ostaisi, niin hinta olisi luultavasti 25-30€ paikkeilla ilman Venäjää.

Ainoan myynnin tein aseteollisuuden yhtiössä General Dynamcsin osalta, jota sai myytyä 250$ yläpuolelta - kun sota on ohi joskus ja korot pompsineet ja alakulo päällä, niin eiköhän sen saa takaisin alta 150$. Jenkeissä on osumaa ottanut perinteinen Stanley Black & Decker (SWK), nyt PE 12 ja nousevaa osinkoa 53 vuotta putkeen, joka siis itsellä ostokandidaattina.

Nyt kuulostaa kyllä niin eriskummallisilta johtopäätöksiltä, että viitsisitkö avata laskuja vähän tännekin? Kaiken Venäjän liiketoiminnan ja Vianorin alaskirjauksella 15e halpa hinta? Millä logiikalla?

57 tykkäystä

Äiti Venäjän kurinpito olisi tarpeen.

42 tykkäystä

Ylimenokaudella voi käyttää sopimusvalmistajia, Suomen/USAn laajennuksia voi tehdä, kysyntä ei ole mihinkään hävinnyt ja löytyy hinnoitteluvoimaa. Vahva tase mahdollistaa sopeutumisen, yleensä pörssi yliarvioi mainehaitan vaikutuksen (esim vaikka Target vessakohun mainehaitassa) ja sodan akuuttivaiheessa sillä varmaan vähän onkin merkitystä.

Vaihtoehtona tehtaan antaminen pois vs jatkaminen vihamielisessä valtiossa - ei helppo rako sinällään. Ratkaisu oli jatkaa Venäjällä mainehaitan kanssa. Arvatenkin uuden suuren Euroopan tehtaan sijainnin kartoitus käynnissä ja siitä tiedotetaan, kun se on selvillä - samalla tiedotetaan Venäjän tehtaan tuotannon leikkauksista, kun uusi tehdas on valmistunut.

Kaupankäynti alkoi Moskovassa – 10-vuotinen korko pomppasi ennätyslukemiin 20 prosenttiin | Kauppalehti

Täältä voi tarkistaa, missä auton renkaat on valmistettu Complete List of Tire DOT Plant Codes - With All Old and New Plant Codes - Wetherington Law Firm. Renkaan kyljessä DOT-sanan perässä kaksi tai kolme ensimmäistä merkkiä kertovat tehtaan. 60 ja 160 tarkoittavat, että rengas on valmistettu Venäjällä Nokian Renkaiden tehtaalla.

Mutta Venäjällä on 28 muutakin tehdasta:

12 tykkäystä

Viimeisen parin vuoden ajan lähes jokainen pörssipäivä olisi joitakin kymmeniä vuosia sitten ollut viikon uutisissa ja saanut nimen, ehkä jopa elokuvan.

8 tykkäystä

Mielenkiintoinen tämä Mirkon Twitter viesti.
Sen verran nulikka ollut tuohon aikaan, että kaikki ei ihan aukea. Lohja ja Tietotehdas itselle entuudestaan tuntemattomia.

Ainakin Farmos nykyään Kiilto sopisi hyvinkin salkkuun. Tuonne tullut laitettua firman rahoja reilusti, kun pestävää on paljon. Näyttää kannatavalata tuo saippuakauppias

17 tykkäystä