Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Toivottavasti kukaan ei maksa asuntoaan ainoastaan kuukausittaisilla osakemyynneillä, varsinkaan vivutetuilla sellaisilla :astonished: Siis “maksuvarmuuden” puolesta.

4 tykkäystä

@Antti_Luiro kanssa olisi idea rykäistä Qt-live! Tuloshan tulee muista poiketen vasta iltapäivällä eli ei edes osu aamuruuhkaan…

Täällä juuri pähkäillään miten saadaan Capman, Nokia ja Stora livet mukavasti lomittain. :smiley:

29 tykkäystä

So it begins! Kyllä tuo korkojen ja hintojen nousu ainakin itselleni tarkoittaa, että kohteiden hintojen on alettava joustaa vaikka henkisesti olen korkojen nousuun pidemmän aikaa varautunutkin. Meillä päin kalliimpien talojen kauppa näyttää myös hidastuneen ellei kohde ole todella hyvä.

7 tykkäystä

5 tykkäystä

Se tunne kun et ole seurannut pörssiä perjantaina, katsot sunnuntai-illalla että Sepe on rytissyt yli -3% ja varaudut maanantain verilöylyyn vain huomateksasi että
Screen Shot 2022-04-25 at 10.19.24

Screen Shot 2022-04-25 at 10.23.26

38 tykkäystä

Jaahas ainakin kävi selväksi mitä mieltä Indersin foorumin tekoäly on Saksan toiminnasta Ukrainan sodan suhteen :smiley:

(kuva pomittu poimittu kehitysideat -ketjusta Inderes.fi sisällön kehitysideat - #2220 by jangsteri_vain)

5 tykkäystä

Jos korkeat oikeasti linnouttautuvat korkeammalle tasolle, suaappi nähdä päästäänkö riskitöntä korkoa jälleen veivaamaan. :smiley:

Monissa malleissa diskonttokorot ovat kyllä jo nousseet, joten riskittömän koron muutos olisi suhteellisen nimellinen muutos. Kuten sen aiempi leikkaaminenkin oli.

11 tykkäystä

Se on sikälikin naiivi ajatus, että normaalissa pörssikaupassa käteinen vain vaihtaa omistajaa. Jotta rahat saisi pois tileiltä “makoilemasta”, niin tarvittaisiin jatkuvasti osakeanteja, tai sitten ostettaisiin ulkkareilta.

2 tykkäystä

Haha, jep jos ostaa toiselta kotitaloudelta. Mutta jos ostaisi ulkomaisilta omistajilta…

Helsingin pörssin markkina-arvo on n. 300 miljardia. Jos tuo >100 miljardia ammuttaisiin osakkeisiin, vaikutus pörssiin olisi massiivinen. Tutkitusti yksi ostoeuro lisää markkina-arvoa jopa 5 euroa kun myyjät hilaavat hintoja ylös. :o

En sano etteikö korkeampi osakepaino ole siis hyvä asia pitkässä juoksussa, mutta se 100 miljardin kauhistelu on hieman propagandaa. On myös kansantaloudellisesti hyvä että kotitalouksilla on isot käteispuskurit esimerkiksi velkoja vastaan.

6 tykkäystä

https://twitter.com/NorthmanTrader/status/1518527587550732289?s=20&t=mHk7bxyo_li9ktEozXsySw
:see_no_evil:

64 tykkäystä

Olen itsekin miettinyt ovatko kotitalouksien nollakorkotilit ja niiden joutuminen inflaation kynsiin se rastasparvi (värin voi valita) , joka muuttaa tilanteen ja osakkeet menevät edelleen kaupaksi.

Sen verran kaivoin, että Suomessa 8 keskimmäisellä tulodeciilillä oli keskimäärin reilu 20 000 euroa säästöjä/ kotitalous suht tasaisesti. Ylimmällä reilu 50 000. Jos tuossa pitää pientä juoksevien kulujen turvaa, tulevat lomamatkat ja lähivuoden autonvaihdot huomioi, niin ei siitä varmaan ihan paljon jää riskisijoitettavaa kuitenkaan.

En tiedä mikä tilanne on esim USA:ssa. Fiktiossa kaikki perheet säästävät lasten opiskelurahoja ja vanhuudenturvaa. Ovatko ne rahat jo nyt osakkeissa vai talletustileillä. Onko TINA kohta siellä?

Yhdessä lähteessä USA kotitalouksien pankkitalletuksiksi sanottiin ka. 73 000$ mutta en oikein osannut tulkita oliko se kaikkien kotitalouksien vai niiden joilla on talletuksia.

Sellainenkin yksityiskohta tuolta jäi käteen että 35-49-vuotiailla amerikkalaisilla on opintovelkaa keskimäärin 42 000$ (varmaan niillä joilla on, ei koko väestöllä keskim.)

1 tykkäys

Pallogrillillä minäkin joskus aloitin monen monta kevättä sitten.

Pallogrillipyllistely on kansanperinteen rienausta – lisäksi se on lahkoutumista ja vaarallista yhteiskunnalle. Älkää nuoret lähtekö tähän mukaan!

34 tykkäystä

Venäjä väittää Ukrainan suunnitelleen toimittajan salamurhaa

Taas Ylen Live-feedin juttuja, joihin en osaa laittaa linkkiä.

Jälleen kerran natsit asialla, tällä kertaa uussellaiset. Venäläisten jutut menevät päivä päivältä absurdimmiksi. Niillä on joku Hasekin tai Hellerin tapainen kynäniekka viihdyt… eikun tiedotusosastollaan :astonished:

1 tykkäys

Tarjouksen läpimeno näytti epätodennäköiseltä, mutta kas kummaa näyttäisi toteutuvan. Tuo mies on varmasti aiheuttanut eniten harmaita hiuksia Wall Streetin pukumiehille. Monet Tesla shorttaajat ovat pettyneet karvaasti.

Charlie Munger on todennut osuvasti: “Never underestimate the man who overestimates himself. Some of the extreme successes are going to come from people who try very extreme things because they’re overconfident,” he continued. 'And when they succeed, well, there you get Elon Musk."

26 tykkäystä

Huomenna Muskin postiluukusta putoaa kirje otsikolla ”Motivation letter”.

Dear Mr. Musk,

I am writing to express my great interest to become a user of your service. I have always been a great fan of you. I drive your cars, I dream of your rockets.

Thank you for reviewing my application. I gladly await your response.

Yours truly,

Donald Trump
Stable Genius

29 tykkäystä

Onhan tuossa Twitterissä mielettömästi potentiaalia, vaikka itse en siitä oikeen tykkää. Twitter pitkälti hallitsee länsimaista poliittista diskurssia ja on myös uutisten leviämisen kannalta nykyään “se tärkein”. Twitterin kun omistaa, niin on aika paljon valtaa…

Twitter ei ole kilpailulle immuuni, mutten jaksa oikeen uskoa siihen viime vuosikymmenen mantraan, että “Platform “x” kuolee kohta ja joku muu tulee korvaamaan sen”. Esimerkiksi Facebook on aika hyvin säilynyt vaikka tällä hetkellä vaikuttaakin vähän jäävän aikuisten Twitterin ja nuorison Tiktokin jalkoihin. Vahvaan asemaan päässeet internetmaailman tuotteet, kuten Counter Strike tai Instagram ovat olleet yllättävän hyvin suojassa kilpailulta.

Mahdollisen mainostamisen lisäksi synergiaetuja en ihan heti keksi Twitterin ja muiden Muskin tuotosten välillä. Ainakin on selvää, että Musk pääsee vääntämään poliittista sananvapaus kampanjaansa ihan eri tasolla, vaikka taidan uskoa silti, että Musk, kuten niin monet muutkin ihmiset, sortuu käyttämään voimiaan oman valtansa kasvattamiseen. Mielenkiintoista seurata, että jättääkö herätysliikkeen jäsenet (=Woke) missä määrin Natsi-Twitterin taakseen.

16 tykkäystä

Täytyy vielä myöntää, että on aika itsekästä ostella twittereitä, kun olisi voinut jakaa kaikille miljoona dollaria ja olisi jäänyt paljon rahaa vielä yli. :face_with_symbols_over_mouth:

:wink:

28 tykkäystä

Patelista ei aina tiedä, mutta olisiko pikku laskuvirhe livahtanut yhtälöön vai oliko Twitterin tarjouksen lopullinen summa kenties 43 000 000 000 000 000 taalaa. Voi olla, että Muskin Tesla-massitkaan ei tuohon riittäisi :grin:

11 tykkäystä

Huumoriahan tuo on. :smiley:

Tämä vastaus oli vielä hauskempi.

Minä luen rivienvälistä nämä vitsit parodiana hieman hölmömmistä turtiaisista, joiden faktat on pielessä, mutta huuto on sitäkin kovempaa. Tuo toinen twiitti esimerkiksi nauraa ihmisille, jotka ovat verotusta vastaan, mutta eivät oikeastaan edes tiedä mitä verot ovat.

10 tykkäystä

Tästä twitter saagasta muistui mieleen se mitä monet ei muista ja josta ei haluta puhua eli Googlen pahin munaus; suomalaisen JAIKU plattan hankinta ja alasajo. Jaiku oli käytännössä tekstiviestiajan twitter, kyseessä oli käytännössä sama idea, mutta Google ei nähnyt todellista potentiaalia ja twitter tuli ja meni ohi.

6 tykkäystä