Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Tavalliset sijoittajat suojaavat salkkuaan ottamalla indeksishorttia tai sijoittamalla vaihtoehtoisiin tuotteisiin osakemarkkinoiden ulkopuolella, kun taas allekirjoittanut joutuu suojaamaan salkkuaan Sijoittaja-alokkaan kosto-ostoilta :rofl:

Kontraindikaattorin asema on pirullinen, kun se murentaa nopeasti itseluottamuksen lähes jokaisen oston, myynnin ja ennustuksen mennessä pieleen. Allekirjoittaneella oli samoja fiiliksiä pari vuotta sitten, kun kupla (saahan tätä jo kutsua kuplaksi?) jatkoi paisumistaan ja jokainen roskayhtiökin sai kestämättömiä arvostuskertoimia löysän rahan vuoksi vaikka kuinka tuntui että ei ne nyt tuolla tavalla voi nousta. Pitää vaan tsempata, uskoa itseensä ja tehdä töitä kahta kauheammin niin kyllä ne hommat onnistuvat. Ajoituksen onnistumisessa hirmuisen hyödyllinen työkalu on tekninen analyysi, sekä erityisesti osto/myyntivolyymien seuranta. Kyllä se siitä! :+1:

Mitä tulee romahdukseen niin toistaiseksi täälläpäin ollaan vielä sen verran tukevasti plussan puolella, että antaa vain romahtaa minun puolesta. Jari Sarasvuota mukaillen kurssiromahdus tarjoaa tilaisuuden ratkaisevaan irtiottoon indekseihin nähden :sunglasses:

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001597441.html

15 tykkäystä

Jos haluaa karhuilla oikein urakalla.

Huom. 99% vitsillä, 1% :grimacing: . Tästä syystä kahvihuoneelle eikä Pörssien suunta -ketjuun.

30 tykkäystä

Olin linkittämässä uutista hs visiosta päivältä 13.5 mutta discourse -alusta ilmoitti että se linkki on pistetty jo aikasemmin eri henkilön toimesta.

#hightech

12 tykkäystä

Kyllä sen silti saa linkattua. Se on vaan huomautus, ja toisaalta ihan hyvä että laittaa miettimään haluaako todella laittaa samaa linkkiä kun joku aiemmin laittanut. Mutta jos on mielestään hyvä syy laittaa uudestaan niin ei se estä sitä

2 tykkäystä

JP Morgan on nostanut suosituksiaan Nordean ja Fortumin osalta:
Nordea ylipainota 125 Kr (115 Kr)
Fortum ylipainota (neutraali) 21€

6 tykkäystä

Katselin tuossa viime viikonloppuna muutamia sekavaksi yltyneitä foorumikeskusteluja ja panin merkille, että @Sijoittaja-alokas hoitaa hommat kyllä suomalaisen poliisin elkein.

Hommahan menee nimittäin niin, että ensin jossakin keskustelussa alkaa pieni tuuppiminen milloin NATOsta, milloin Hyzonista. Sitten se uhkaa riistäytyä jo käsirysyksi, ja toisinaan mukaan painiin ryntää myös muutama ulkopuolinen ihan vain painimisen ilosta.

Sitten paikalle ratsastaa @Sijoittaja-alokas , joka lähtee suomalaisen poliisin elkein keskustelemaan asiaa halki. Uhmakkaimpia lukuun ottamatta nyrkit hakeutuvat takaisin omiin taskuihin ja hengityksen annetaan hieman tasaantua. Sitten Alokas kuuntelee riitapukarien huolia ja sitä, miten tilanne heidän mukaansa oikein niin pahaksi eskaloituikin. Paljastuu, että yhdellä riitapukarilla on ollut kotona hieman ongelmia. Toinen mietiskelee, että taisi tulla otettua hieman liikaa viinaksia. Kolmas pillahtaa jo itkuun ja kiittää vuolaasti Alokas-poliisia asiallisesta väliintulosta. Alokas kuuntelee ja rauhoittelee, eikä missään vaiheessa provosoidu.

Halaillaan.

Riitapukarit kiittävät Alokas-poliisia, lupaavat parantaa tapansa ja kyynelsilmin poistuvat kukin suunnillaan yön pimeyteen.

Poliisi-alokas kiipeä takaisin maijaan, heittää pari pientä vitsiä maijan ratissa istuvalle Vernerille ja toteaa: “Eiköhän käydä tuossa Teboililla tässä välissä kahvilla”.

148 tykkäystä

Ameriikassa pulkkaillaan kyllä kunnolla. Olen henkisesti valmis siihen, että S&P500 ja Nasdaq tipahtavat koronan alun tasoille, mutta sen jälkeen saattaa hikikarpaloita pukata. Mitään faktaa minulla ei ole tuollaisen laskun perusteluiksi ja siksi kirjoittelenkin vain kahvihuoneessa :grinning:

Ostojen suhteen noudatan yhä varovaisuutta ja kk-säästötkin pyörivät vähän kevennetysti.

Salkun hajautteli myös raaka-aineisiin on käynyt mielessä. Onko joku muu jo tehnyt vastaavia allokaatiomuutoksia?

Olen niitä ihmisiä, jotka ovat valmiita tiputtamaan omaa YTD:tä pari prosenttia, jotta kaverin YTD tippuisi edes sen prosentin. :cowboy_hat_face:

Jos katsoo asiaa pidemmällä aikavälillä, niin kyllä se syö itseluottamusta, jos asiat eivät mene putkeen. Ajattelen niin, että mitä kauemmin tätä hommaa tekee ja jos vielä säännöllisesti shoppailee osakkeita, niin “tuuriasioiden” osuus laskee mitättömän pieneksi. Toisaalta sitä täytyy korostaa mun osalta, että suurin sijoituksistani, jotka eivät ole menneet putkeen, niin ovat enemmän omia mokiani eikä vain huonoja sattumuksia. Noiden joidenkin ajoitusten osaltakin olisin voinut ainakin ehkä vähän vähemmän huonosti toimia, vaikka noita sun vinkkejä käyttämällä… toki kyllä mä hieman katselin volyymeita jne, mutta olisin voinut olla tarkempi etc.

Sun kohdalla on vähän eri juttu, olet ahkera, hyvä ja terävä sijoittaja, jolle voi tulla yksittäisiä huonoja ajanjaksoja, mutta pitkässä juoksussa olet varmasti niitä “voittajia”. Erinomainen sijoittaja voi hyvin perustein valita yhtiötä, jolle voi käydä huonosti ja tätä voi ajatella huonona tuurina. Sitten taas aloitteleva sijoittaja saattaa törmätä hauskaan bumtsibumiin, jolla voi tehdä merkittävät tuotot ymmärtämättä kunnolla edes sen liiketoimintaa.

Mulla on ollut niin huonoa kuin hyvää tuuria ja tiedän, että pitkä aikaväli totuuden kertoo, millainen olen sijoittajana. Luovuttaminen ja uhriutuminen eivät ole vaihtoehtoja, vaan pitää jatkaa töiden tekoa sekä ottaa opiksi. Pitää ottaa virheistä opiksi eikä toistaa niitä. :slight_smile:

Olet vielä, mutta nyt meillä on sama suunta:

"Syöksymme yhdessä ain
Syöksymme aina rinnakkain
Vaikka valopilkkuja on
Joskus tiellä romahduksen
Voimme kaikki ne hävitä
Kun kuljemme vain
Syöksymme yhdessä
näin rinnakkain " :heart:

Kiitos Eka hyvistä ajatuksistasi! :slight_smile:

Kiitos Mauri! :slight_smile:

Viestistäsi tuli tosi hyvä fiilis, vaikka osaan aika hyvin katsoa peiliin ja nauraa itselleni, mutta viime aikojen “sijoitusmenestykset” ovat harmittaneet aika paljonkin, niin toi sun mukava viestisi teki hyvän mielen ja itseluottamuskin hiukan koheni. :pray:

50 tykkäystä

Kaltoinkohtelua foorumilla? Suru puserossa Suomen häviön takia?

Hanki koira.

15 tykkäystä

Mikäs nordnetille tuli? Vai rupesko firman IT blokkamaan, liikaa sijotuksia työajalla =D

Puhelimella toimii mutta tietokoneella ei :smiley:

Nordea taas alhaalla myös puhelimessa

Ei ihme että Sampo on halunnut tästä eroon.

8 tykkäystä

Heippa, sattuuko kahvihuoneessa kahvittelemaan ketään Putin-sanktioeksperttiä? Omistan muutaman hassun Sberbank-osakkeen ja nyt kolahti LYNX-osakevälittäjältä tällainen kirje postilootaan.

En näitä ole myymässä, kun ei niistä varmaan mitään saa ja optimistisesti kuvittelen, että Ukrainan sotakin ehkä joskus loppuu, Venäjän armeija ottaa pataan ja Putinkin kupsahtaa. Liekö riski näiden osakkeiden haihtumisesta ilmaan pienempi jos yrittää tuota konversiota vai jos jättää yrittämättä? Vai onko turha edes yrittää, jos nuo mainitut intermediaryt ei näitä pyyntöjä käsittele kuitenkaan?

Dear Client,

As you likely know, the U.S., U.K. and other governments imposed sanctions on several Russian banks related to Russia’s continued activity in Ukraine. These sanctions impact trading in securities issued by some of these banks: Sberbank and VTB.

You are receiving this communication because you hold Sberbank or VTB American Depositary Receipts (“ADRs”) / Global Depositary Receipts (“GDRs”) in account *********.

Under the sanctions, LYNX clients can convert their existing Sberbank and VTB ADRs/GDRs to ordinary shares so long as there is no change of beneficial ownership, the depositary receipt issuer can process the conversion request, AND the conversion is completed by May 24, 2022 . After that date, your Sberbank and VTB ADRs/GDRs will be fully restricted.

Even though these conversions are still allowed, many of the intermediaries that participate in the cancellation of sanctioned Russian ADRs/GDRs are not processing these requests. LYNX will submit cancellations, upon your request, of Sberbank and VTB ADRs/GDRs but cannot guarantee that the conversions will settle and that you will receive the ordinary shares, as that is out of LYNX’s control.

To request a cancellation of your Sberbank or VTB ADR/GDR, please complete a ticket under the topic “Corporate Action” and LYNX will execute your request.

The details on impacted Sberbank and VTB ADRs/GDRs are below:

ISIN CONID Issuer Name Primary Exchange / OTC Type
US80585Y3080 89561276 Sberbank of Russia PJSC OTC (PINK) ADR
US80585Y3080 90274039 Sberbank of Russia PJSC Börse Stuttgart ADR
US80585Y3080 90581067 Sberbank of Russia PJSC London Stock Exchange ADR
US46630Q2021 59015085 VTB Bank PJSC London Stock Exchange GDR
US46630Q2021 122139369 VTB Bank PJSC GETTEX GDR

If your Sberbank or VTB ADRs/GDRs are successfully converted to ordinary shares, you are allowed to close the resulting ordinary shares through May 24, 2022 . After that date, you will not be able to close or convert the ordinary shares or the ADRs/GDRs.

Please note that your ability to close positions may be limited by exchange or local rules. For example, current restrictions by the Central Bank of Russia prevent LYNX clients from making any trades (opening or closing) on the Moscow Stock Exchange.

LYNX is fully committed to complying with all applicable sanctions laws. We appreciate your cooperation.

1 tykkäys

GameStopin ympärillä olleen manian vai sanoisinko sijoittaja-anarkian voimannäyttö sai loppusinettinsä. Shorttaaja meni lopulta kanveesiin hoiperreltuaan aikansa syntyneiden tappioiden kanssa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/wallstreetbetsin-vuoksi-miljardeja-menettanyt-melvin-capital-laittaa-lapun-luukulle-olen-antanut-kaiken-mita-olen-voinut-mutta-viime-aikoina-se-ei-ole-ollut-tarpeeksi-tuomaan-tuottoja-joita-odotatte/70ff4c4c-0a17-4d96-8a75-5da1274f6628

27 tykkäystä

Kun oma salkku on sulanut “aika paljon” huipuista, niin asiat voisi olla sillä saralla huonomminkin.

Huom. on tällä kaverilla vähän muutakin taskun pohjalla kuin lunaa.

23 tykkäystä

”crypto is, from all possible angles, the stupidest and most useless “innovation” that people could have invented.”

-Benjamin Felix

Olen täysin samaa mieltä.

34 tykkäystä

Ehkä vika on vain minussa, mutta kun mikä tahansa asia esitetään superlatiivien kautta, alan epäilemään, että se ei ole niin. Stupidest, most ja vielä bonuksena tuo all possible.

Kuka muuten on Benjamin Felix?

7 tykkäystä

kuva

Hän Rational Reminder podcastin pitäjä ja portfolio manageri ukkeli PWL capital firmasta. Science based investing skenen supertähti, Kanadan Verneri.

14 tykkäystä

Onhan esimerksiksi Bitcoin aivan huikea innovaatio. Decentralisoitu maksuväline on juuri sellaista cyber punkkia mistä pikkupoikana luki scifi kirjoista. Se onko se väärin hinnoiteltu on sitten toinen asia.

13 tykkäystä