Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Kyllähän sijoitusala on sellainen, että siellä hyvät voitot/betsit esitellään rinta rottingilla, koska se tuo mainetta. Pörssissä ja nousukaudella porukka harvemmin pitää kynttilää vakan alla :slight_smile: Yleensä menestyvät sijoittajat näkyvät esim verotilastoissa, kuten Taaleri markan/arvo markan ex-salkunhoitajat ym. Eipä ole ollut Lepistöllä minään vuonna juuri mitään tuloja, vaikka ollut “kovan luokan” ammattilainen ja haluaa tulla esille kokoajan.

Jos joku väittää olevansa hyvä padelissa, niin se on helppo selvittää. Pörssipelissä hieman vaikeampi jollei näytä verotietoja.

1 tykkäys

2000-luvun alussa rahan tekeminen pokerilla oli naurettavan helppoa. Esimerkiksi fixed limitissä pienin taso oli 0.5/1 dollaria ja peliä pystyit täysin pelaamaan valmiilla aloituskäsitaulukolla.

Nyt alimmat tasot peleissä ovat luokkaa 1/2 senttiä ja peleistä löytyy botteja sekä halpamaiden ammattilaisia mikrotasoilta lähtien. Mielestäni harrastelijalta tuosta ilon vei pelien kieltäminen jenkeiltä ja apuohjelmien sekä bottien yleistyminen.

1 tykkäys

Tuntematta Lepikköä tai ketään muutakaan ammattilaista, sivuhuomautan, että yhtiön kautta treidaava/sijoittava henkilö voi hillota kaikki voitot yhtiöönsä, jolloin ne eivät muodosta henkilölle tuloja, jotka näkyisivät verotuksessa.

12 tykkäystä

Joo vähän odotinkin tämä tuodaan esille ja olen tämän kuullut perusteena aikaisemmin.

Tämä on julmetun helppoa kiertää. Pienessä mittakaavassa osakesäästötili. Vakuutuskuori isoissa summissa. Ja yhtiöt vielä suuremmissa. Ja tosi kiertäjille veroparatiisit. Vain tyhmä maksaa veroja ja minä maksan mielelläni.

2 tykkäystä

Siinä hakukentässä on optio “In this topic”, kun avaat haun samassa ketjussa (esim. Qt), jonka jälkeen tulee kaikki tulokset siitä ketjusta :slight_smile: “Lisää” napista näkyy sitten vielä lisää tuloksia:

image

2 tykkäystä

Verneri on tykätty mies, alla on siitä todistetta. Millaiset “100 000 :heart:” -bileet meinaat järjestää? :thinking:
image
Näytät niin onnelliselta ja ylpeältä. :cowboy_hat_face:

48 tykkäystä

Alennusmyynnit eli nyt eurolla saa jo 0,96 senttiä :slight_smile: (okei, downside ns. rajattu ja jos uskoo puulaakin pyörittäjiin niin upside hieman suurempi)

Menköön sitten vaikka “poistomyynti” -termillä :rofl:

Olisi ollut alkuperäinen strategian mukaisella toteutuksella erinomainen markkinahedge. Jos nyt ei tuottoakaan tällä ostohinnalla olisi saanut, niin olisi säästynyt ~30% YTD luvuilta. Ostohinnat toteutui kuitenkin vasta nyt :man_shrugging:

Jenkeissä California LA:ssa laivojen satamaan pääsy alkaa helpottamaan millä on vaikutus melko suoraan inflaatiopaineita helpottamaan:
image

Samalla laivauskustanukset ovat tulossa alaspäin millä on myös suhteellisen suora vaikutus inflaatiopaineiden helpottamiseen:

image

18 tykkäystä

Burnout / Työuupumus

Onko täällä burnouttiin / työuupumukseen sairastuneita? Voi tulla myös yv:llä viestiä laittamaan jos haluaa.
Syksystä asti ollut “aivosumua” työpäivän aikana jälkeen ja ajattelin että lähtee kunhan kevät ja kesä tulee ja on ohi menevää, olen lähiviikkoina älynnyt että kyseessä on luultavammin uupumusta. Perheenjäsenetkään eivät ole kuulemma mitään oireita, paitsi hiukkasen väsymystä ja vähän tummuneita silmän alusia.

Sydän tuntuu että jää hakkaamaan välillä vaikka tuntuukin ettei ole stressiä tai mitään. Väsymys ei helpota viikonlopun tai esim. viikon loman aikana, päätä särkee jatkuvasti. Fyssarilla ja hierojilla käyty yms…

Työterveyteen lähdettävä.

Muistakaa foorumilaiset, älkää tehkö liikaa töitä :slight_smile:

142 tykkäystä

Omalla kohdalla auttoi kun aloin käymään 4-7 kertaa viikossa pitkällä lenkillä iltaisin ulkona. Minimissään tunnin kävelylenkki, välillä 2 tunnin pikakävelylenkki metsäkuntoradalla siten, että tulet kotiin jalkalihakset aivan poikki ja vaatteet litimärkinä. Saa kaikki päivän huolet ja murheet ulos kehosta ja lopuksi jääkylmään suihkuun kotiin.

Patoutuneet paineet kun saa pääkopasta ulos niin auttaa kummasti. Ekat viikot fyysinen suoritus voi tuntua kauhealta, mutta pian elimistö tottuu siihen, lihakset kehittyvät ja alat haluamaan iltalenkille, siitä tulee melkein pakkomielle. Jos et pääse ulos, mieliala on tosi huono… jälkeenpäin taas hyvä.

31 tykkäystä

Tulee käytyä kyllä golffaamassa 2-3krt viikkoon ja lisäksi kevyitä kävely tai juoksulenkkejä. Täytyypi jotain kehitellä!

6 tykkäystä

Löytyisikö kahvihuoneen kaikkitietäviltä vastausta tällaiseen: Mihin aikaan FEDn Powell puhuu tänään? Näkyyköhän jossain livenä?

Kaverilla oli vähän tuollaisia ongelmia ja puhui myös aivosumusta. Ruuhkavuosien väsymystä ja liikaa töitä. Omia kokemuksia ei sinänsä ole.

Pidähän huolta itsestäsi :slight_smile:

8 tykkäystä

Kiitoksia! Pidetään :blush:

4 tykkäystä

Kuulostaa jonkun asteiselta post covidilta. Mitään niksejä tähän ei kyllä ole antaa.

1 tykkäys

Jep. Joskus aikoinaan it-hommien alkutaipaleella ’pääsin’ hommaan jonka hanskaaminen vaatikin sitten öitäkin toimistolla.

Oireet iskivät vasta kun kaikki oli jo alkanut rullaamaan ok.

Yhtenä aamuna ei vaan tullut noustua sängystä. Tuntui kuin olisi naulattu siihen.

Pari päivää totaalilepoa ja siitä sitten rennommalla otteella eteenpäin pikku hiljaa.

En tiedä oliko burnout vai mikä mutta tuntui siltä kuin keho olisi todennut ’ei enää’. Ehkä sen kaiken touhuamisen vaatima lepo jäi oikealla hetkellä lepäämättä ja patoutui.

18 tykkäystä

Kahteen kertaan koronakin on sairastettu ja alkoi kyllä ensimmäisen jälkeen nämä oireet viime syksynä…

1 tykkäys

Oletko mies? Oletan, että olet nimimerkin perusteella-pahoittelut jos olen väärässä. Kannattaa myös käydä verikokeissa mittauttamassa testosteronitasot. Puhti.fi ja synlab tarjoavat hyviä paketteja. Aivosumu yksi yleisimmistä oireista matalissa testoissa.

5 tykkäystä