Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Olisihan se hieno käden ojennus Qt:n suunnalta meitä piensijoittajia kohtaan. (Ja miksei muitakin, jos englanniksi haastattelisivat)
Mutta eikö ne haastattelut ole loppuneet jo ajat sitten? :thinking:
Markkina-arvosta on sen verran sulanut silavaa pois, että yhtiö saattaa hyvinkin kiinnostaa niitä, joilla on pinkka kunnossa. Kysymys kuuluukin, että kiinnostaako myyjiä?
Entiset jäätelöt-keisarithan siellä on edelleenkin portinvartijoina. Voipi olla, että eivät halua myydä Kuuttia pois, heti ensimmäisten hidastetöyssyjen kohdalla :man_shrugging:

Tuommoinen pitäisi olla kyllä laitonta. Tiedän myös muita yrityksiä missä vastaavaa on ollut. Todella häiritsevää toimintaa (ja näissäkin tapauksissa otetty käyttöön jotain paskoja järjestelmiä)

Hatunnosto 77% äänestäjille, jos pystytte pitkäjänteisesti saamaan ylituottoa ilman sijoitussuunnitelmaa, menemällä vain tilanteen ja markkinan mukaan :clap:

23 tykkäystä

Heräsi ihan kiinnostus tätä asiaa kohtaan. Kun tutkii tuon Sarastian omistajia asiaan voi tulla vielä uusia sävyjä.

Eli mielenkiintoisesti palkanlaskentaan halutaan käyttää selkeästi kuntasektorille räätälöityä ohjelmaa… En ole (kunta)taloushallinnon ammattilainen, mutta onko näissä oikeasti niin suuria eroja?

Myös hyvä kysymys on kuka oli kehittänyt edellisen järjestelmän?

Näemmä tuon on siis MS Dynamics 365 päälle rakennettu ratkaisu. Voisi jotenkin kuvitella noihin olevan paljonkin vaihtoehtoja toteuttajiksi.

1 tykkäys

Kirjoitin tästä viestin kehitysideat -ketjuun omia ajatuksia, johon Thomas vastasi. Muakin on mietityttänyt se, että osakkeen kertoimet ei näytä vaikuttavan Inderesin riskiarvioon. Korkeiden kertoimien korjaannuttua alaspäin, vähäriskisimpään lokeroon luokiteltuja osakkeita on tullut alas kuin kivi. Riskitaulukkoa ei missään nimessä pidä lukea niin, että “riski” ottaisi kantaa siihen, kuinka suurella todennäköisyydellä 12 kk tavoitehinta tai suositus pitää kutinsa. Riskitaulukkoa ei nykyisellään kiinnosta osakekurssi - osake on vähäriskinen, oli kertoimet mitä tahansa, kunhan liiketoiminta täyttää tietyt riskittömyyden kriteerit. Näin mä olen tän ymmärtänyt. :sunglasses:

Tavoitehinta ja Suositus on tavallaan naimisissa keskenään. Molemmat ovat riippuvaisia osakekurssista. Riskiarvio on näistä irrallinen nykysysteemissä, koska se ei katso osakekurssia (kertoimia).

4 tykkäystä

Onhan Qt ollut kuitenkin pörssin varsinaisia helmiä, eikä face to face-haastattelua voita mikään. Varelius on ainakin tähän asti pitänyt sanansa, lupaukset on lunastettu. Kyllähän noita haastatteluja on muiltakin yhtiöiltä.

4 tykkäystä


Ei nyt aivan täydellinen tuo viimeinen kevennys ja onneksi jätin vielä 30% positiosta jäljelle kun tätä kuulemma on pakko omistaa. Vaikka tänäänkin hävisin ihan reilusti paperirahaa niin jollain kierolla tavalla hyvä fiilis kun olisi voinut mennä enemmänkin.

53 tykkäystä

Juuri tästä syystä. Lähtökohtaisesti ei tule sijoitettua lainalla mutta tuo 0,99% superluotto salkkua vasten on todella kätevä jos tarvitsee nopeasti käteistä jotain isompaa hankintaa tai viimeksi nyt perintöverojen maksamista varten.

1 tykkäys

Jos tulee vielä Kamuxilta negari niin pääsee huutamaan Bingo.
Salkusta löytyy lisäksi QT, Remedy ja Harvia.

88 tykkäystä

Täällä vähän samaa vikaa, jotenki toivois et tulis kanssa mahd. pian, nii menis samaan paperipussiin henkäilyt, ei tässä enää uuteen ole varaa :wink:

40 tykkäystä

Oletko seurannut tankkereita (product), esimerkiksi STNG julkaisi torstaina kaikkein aikojen Q2.

Näiden rahastomyyntien osalta kannattaa myös kaikkien muistaa, että niissä on myös lunastuksia, jolloin on vaan pakko myydä kamaa pois (jos ei ole paljoa käteistä sivussa) vaikkei haluaisi, että saadaan nostot maksettua lunastuspäivään mennessä.
Tämä mun viesti kahvihuone kamaa (saa siirtää) ja Tecnotree ketjuun lisäarvo aika lähellä 0.

15 tykkäystä

Jos jotaki epäilyttää saako Kuuttia 55e niin viimeistään huomenna tuo epäilys hälvenee, sen verran raju päätös oli tänään. Odotan enää Kamuxin negaria niin sitten värisuora on kasassa. En kyllä tajua mikä idea tuo Qt negari oli antaa 3pvä ennen osaria.

1 tykkäys

Tämä on se riski mikä Nordealla on. Meillä on kuitenkin umpivasen hallitus.

Onneksi Fortumista voidaan kanssa nyhtää rahaa. Eiku;)

3 tykkäystä

Pari vinkkiä arvon foorumilaisille.

  1. Jos kirjoitat viestiisi, että “tämän saa siirtää, koska ei kuulu tähän ketjuun”, niin kannattaa kirjoittaa se heti oikeaan ketjuun.

  2. Jos kirjoitat viestiisi, että “saa liputtaa”, kannattaisiko se jättää julkaisematta?

Täällä on hienoja modeja, joille ei kannata tehdä lisätöitä.

114 tykkäystä

Pollissa kysymys oli “Onko sinulla konkreettista, ylös kirjoitettua sijoitussuunnitelmaa? (jota noudatat kurinalaisesti)”. Mikäli yksikin mainituista puuttuu tai välillä falskaa, niin silloin vastaus polliin on “Ei”.

Myöskään “Kyllä” vastaus polliin ei ole tae ylituotosta.

18 tykkäystä

:sunglasses:

Siellä on @Verneri_Pulkkinen:lle viritetty hirveät ansat taas kun Kamuxin osaltakin Inderes on osta-suosituksella eikä pääse myymään vaikka tulee ihan hirveätä dataa ja kuluttajien ostovoima tuhoutuu kun mennään taantumaan ja energiakriisiin :scream:

@Thomas_Westerholm :pray:

65 tykkäystä

Tää pistää kyl tehokkaiden markkinoiden hypoteesin taas kovaan testiin. Kaikki seuraa näitä tilastoja ja jos näitä ei oo jo priced in niin jo on ihme :smiley: Tänäänkin Kamuxilla aika ± päivä vaikka nämä julkaistiin.

23 tykkäystä

Jos minun salkun neljä ainoaa Suomi firmaa antaa kaikki negarin samalla kvartaalilla Osta suosituksella niin minusta nämä on erittäin tehokkaat markkinat.

73 tykkäystä