Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kokeiles muutama setti Hyzoniin :smiley:

13 tykkäystä

Eikö toi olis enemmänkin syväkyykky niin isoilla painoilla, ettei ole varma tullaanko enää ylös :smiley:

10 tykkäystä

Unohtakaa QT-100 -kahvit, kohta juodaan Stoncka 3,00 -konjakit! Rohkeimmat sytyttävät sikarin.

12 tykkäystä

Se on just näin! Meikäläinen tuon unohti, kun olin jo Boreon rapparin kimpussa. Tasalta kun asian muistin, niin aivan en aikamääreeseen kerinnyt. Sakkokierroksen kautta sitten kotiin tänään :smiley:

31 tykkäystä

USA:n inflaatio laski kesäkuusta 9,1% → 8.5%.

Odotettu inflaatio heinäkuussa oli 8.7%.

28 tykkäystä

Mulla tuli tänään tasan vuosi täyteen sijoittamista ja huomenna tulee täyteen tasan vuosi täällä foorumilla. Ihan suoraan sanottuna on kyllä mennyt ihan päin vittua koko vuosi sijoittamisen kannalta :joy: Oli kyllä huonoin ajoitus ikinä aloittaa tämä homma, mutta onpahan opittu paljon. Täytyy katsoa miten olis aikaa jos vaikka jaksaisi hieman kirjoittaa ja vähän avata salkkua ja ajatuksia siitä miten on vuosi mennyt

111 tykkäystä

Oppiminen on tärkeää. Aloittaa voi ja kannattaa aina, joko tutustumalla aiheeseen tai ostamalla osakkeita tai rahastoja. Kunhan et nyt lopeta koko touhua. Mieluummin ota vaikka aikalisä säästäen rauhassa rahaa useampi kuukausi. Tai en tiedä oletko kuukausisäästäjä vai mikä😎 Itsekin nyt seurailen markkinaa 30% käteisellä. Availe ihmeessä salkkusi sisältöä ja vaikka sijoitusstrategiaa hieman. Tsemppiä jatkoon!

8 tykkäystä

Sijoitustieto.fi:n Sampo Arola on haastatellut @Heikki_Keskivali:ä. :slight_smile:

Heikki Keskiväli on Twitterin lisäksi myös TikTokissa @hkeskiva. :open_mouth: :+1:

10 tykkäystä

Odotan ensimmäistä TikTok tanssia.
@Heikki_Keskivali

8 tykkäystä

Oppirahat kantsii maksaa heti alussa. On kymmeniä ja kenties satoja tyyppejä, jotka aloittivat sijoittamisen vuonna 2020, tekivät huipputuloksen ja alkoivat luulla itsestään liikaa sijoittajana. Nyt pari vuotta myöhemmin epäonnekkaimat ovat menneet poikki ja ovat pahimmillaan veloissa.

Vinkkinä vain uusille sijoittajille, jotka tätä foorumia lukevat. Mieti hyvin tarkkaan, että ostatko sitä osaketta, mitä juuri tällä hetkellä hypetetään tällä foorumilla. Tässä viime vuoden aikana on ollut kaikenlaista Smart eye- maniaa, Harvia hullutusta, Tecnotree-rallia, Evo-juhlaa ja kaikkea muuta. Hyzonista nyt puhumattakaan. Tulokset useimmilla ovat murheelliset.

50 tykkäystä

Ei se välttämättä auta vaikka ostaisit lappuja joita foorumilla ei hypetetä. Kurssit voi pudota vaikka olis firma jota ei täällä seuraa oikeen kukaan…

7 tykkäystä

Paitsi jos ostaa Teliaa :face_with_hand_over_mouth:

2 tykkäystä

Ei voi pudota jos vaihto on 0 kpl joka päivä!

3 tykkäystä

Olen ekat EVOt ostanut 2018. Onko tämä nyt sitten ollut aivan sysipaska sijoitus? Firma operoi euroopan parhaimmilla marginaaleilla ja ei käytännössä ole osavuosikatsauksen katsausta tarjoillut, joissa bisnes ei ole rullannut mallikkaasti eteenpäin.

Kannattaa nyt vähän parempia neuvoja antaa kun heitellä jotain x prosenttia laskeneita yhtiöitä tähän ja kaiken huipuksi liittää ihan oikeiden firmojen sekaan joku vetyrekkabisnes, joka todennäköisesti saa aikaan vaan powerpointin rekasta eikä sekään liiku.

Tecnoa ja harviaa en ole omistanut, mutta eipä siinäkään pidemmän aikavälin omistajat nyt ihan metsään ole mennyt.

18 tykkäystä

Ei se oo niin justsiinsa.

20 tykkäystä

Vetoremmit, voi ei :joy:. Itse en koskaan noita suostunut käyttämään. Tunne oli, että kun niihin tarttuu, niin poispääsyä ei ole, no gripistä ei ole koskaan jäänyt kiinni.

11 tykkäystä

Kyseiset laput ovat olleet ja voivat edelleen olla loistavia sijoituksia, mutta hypen foorumilla ollessa kovimmillaan ne harvoin sitä ovat. Tutustu vaikka Smart Eye- keissiin. Viestejä tulvi hurjaan tahtiin, kun kurssi hyppi kengurun tavoin ylöspäin.

7 tykkäystä

Foorumilla oli muutama muukin Swedish Matchin ostotarjousta negatiiviseen sävyyn kommentoinut kirjoittelija: teille kaikille erittäin hyvää iltaa. :grin: Tarjous oli karmea, ja vastaanotto juuri sen mukainen.

4 tykkäystä

Tämä on ihan totta ja kyllä se Evokin vaan kuuluu tuohon samaan kastiin, oli osarit miten hyviä tahansa. Markkinan mielestä ne eivät kuitenkaan ole olleet tarpeeksi hyviä. Viimeisimmän vuoden tuotto on ollut -30%, joten putkeen ei ole mennyt. Jännä nähdä vieläkö tuosta joskus saadaan taas nouseva osake. Toki 3v sitten ostaneilla tilanne on hyvä, mutta tässä olikin puhe näistä kuplan aikana ostetuista osakkeista. Hyvänkin firman kanssa voi hävitä rahojaan. Tuolta 1600 SEK tienoilta ostaneita ei varmasti paljoa lämmitä, että osarit on jatkuvasti juuri ennusteiden mukaisia jos kurssi ei ole niistä moksiskaan. Sitten jos tulee se pahempi pettymys niin laskua on kyllä luvassa. Tuon kovan kurssinousun aikaan osareissa tuli kunnon ennusteylityksiä ja markkina odotti tietysti sellaisten jatkuvan ja kurssissa oli sisässä paljon hyvää. Positiiviset yllätykset eivät kuitenkaan jatkuneet ja mörnintä on ollut menossa jo ties kuinka pitkään.

Muiden mainittujen tilanne on muuttunut merkittävästi ja niissä ATH-hintoihin paluu tulee kestämään ties kuinka kauan jos niihin koskaan päästään.

7 tykkäystä

Postin asiakaspalvelukaan ei järkevää syytä tietojen keräämiselle osannut antaa, vaan neuvoi käyttämään vaihtoehtoisia maksutapoja

:face_with_monocle: :man_shrugging:

e

21 tykkäystä