Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Meinasin mainita Harvian tuolla kun se on vielä hyvin mielessä. Tästä lähtee varmaan sama kurssikehitys päällensä. :smiley:

1 tykkäys

Heh :smiley: Ja pahoittelut, mulla tuli joku aivopieru ja toi mun viesti oli mennyt Harvian ketjuun mihin se ei todellakaan kuulu. Kävin poistamassa viestin heti. Tänne kahvihuoneeseen oli alunperin tarkoitus mennä.

3 tykkäystä

Mikähän @Masse nykykunto on… Nousukausi aluillaan ja mies nähty viimeksi täällä 12.5.

Onko jäänyt koronakissaeristyksiin?

81 tykkäystä

Hieman epäilyttää nousukausipuheet jos Masse ei ole vaivautunut vielä paikalle töräyttämään trumpettiaan :postal_horn:

31 tykkäystä

Oma veikkaus että @Masse ilmestyy syksyllä 2023 poimimaan helmet alekorista. Tällöin korot ovat mahdollisesti jo nousseet kohtuullisesti ja korkojen nousun vaikutus on nähtävissä ihmisten elintasossa, asuntojen hinnoissa ja yleisestikin varallisuusarvoissa. Tänä päivänä tilanne on vielä aivan toinen ja laajat indeksit lähellä ATH-kursseja. Tulkintani mukaan käsillä oleva karhumarkkinaralli on ensimmäinen tähän karhumarkkinaan ja odotan vielä kolmea tai neljää samanlaista ennen lopullisia pohjia.

8 tykkäystä

Tämän vuoksi tekninen analyysi ei kuulu mielestäni yhtiöketjuihin. Joko mennään tukitason alle tai jäädään sen päälle. Ei mitään tekemistä firman asioiden kanssa, vaikka osto- ja myyntipaikkoja näillä voikin tutkailla.

Tästähän tulee enää nykyään mieleen Stonkmann ja @Wallet_Nahlroos. Puolison mielestä ei ollut yhtään niin hauskaa.

Mutta kuvaa kyllä koko pörssin tunnelmia tällä hetkellä. I have a bad feeling about this :face_with_peeking_eye:

6 tykkäystä

Sinulla ja Malisella :smiley:

7 tykkäystä

Malisen diagnoosia en tiedä mutta itse lienen vain perusnegatiivinen ihminen. Siitä kyllä harvoin on sijoittamisessa mitään hyötyä :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 tykkäys

Jonku varusmies-stokkalaisen sammakko, lepää rauhassa :crying_cat_face: :frog:

25 tykkäystä

Huomenna on varmaan katumisen päivä. Joko kadun sitä, etten lisännyt Kamuxia kun vielä edulisesti sai. Tai sitten saan katua kun en keventänyt Kamuxia (salkun suurin) ennen odotettavasti melko heikkoa Q2 (Q2 perinteisesti heikoin vs odotukset) :smiley:

12 tykkäystä

Fiilikset jokasen osavuotiskatsauksen edessä. Selvinpäin ei oikein kestä odotella. :joy:

3 tykkäystä

Ensimmäinen? Mikäs se 7.3.-21.4. oli? Nousua 18 pinnaa (OMXHGI) pohjilta.

1 tykkäys

@vanha_Qfwfq Totta tuo, riippuu vähän mitä indeksiä katselee.

Mika Kurua ei haittaa sähkön hinnat, pikemminkin päinvastoin.

Sähkön hinnannousu saa Mika Kurun vain hymyilemään – pihan pieni vesivoimala tuottaa hänelle jopa tuhansia euroja kuukaudessa (yle.fi)

Kyllä käy kat(t)eeksi :grinning: Oma toiveeni on aina ollut kotini, tai jos olisi mökki, viereen puroa. Tämä olisi kuitenkin vielä hienompaa…

10 tykkäystä

Jos Mika Heikkilään ei voi luottaa, niin kehen sitten? :slight_smile:

22 tykkäystä

Toisen epäonni on toisen onni. Kauan harmittelin kun en ollut ehtinyt sammakkohypeen mukaan. Sekoiluosari antoi uuden mahdollisuuden ja toki pienellä lisämaltilla olis saanu vielä 10% halvemmalla… mutta on se vaan mukavaa että on edes yksi osakepoiminta salkussa joka antaa valoa tunnelin päähän… ainakin toistaiseksi😊

3 tykkäystä

Ei ole Stonkkaa, ei Kemvoimaa eikä muita raketteja. Mutta on kilon pussi valmiiksi pestyjä porkkanoita 2 eurolla. That’s what I call value.

35 tykkäystä

Kiinnostava poiminta Verneri ja itselläkin tämä excelin nurkassa boldattuna ollut siitä lähtien kun keväällä katsoin Red Eye:n sarjayhdistelijäpäivän esityksen.

Historia ei ole tae tulevasta, mutta ainakin toistaiseksi nämä Bergman & Bevingin pudottelemat uudet taimet ovat olleet “kohtuullisia” menestyksiä.

Esimerkiksi:


Historiallisen Bergman & Bevingin menestys oli myös ihan mukiin menevä, ainakin hetki ennen näitä isoimpia spin offeja:
kuva
(Lähde: 1999/2000 vuosikertomus).

Huikeita tuottoja. Tästä olisi joskus hienoa lukea jokin hyvin kirjoitettu kirja, B&B tuotot spin offeineen hakevat nimittäin vertaistaan ihan jo globaalissakin mittakaavassa.

10 tykkäystä

Arvopaperi on vihdoin löytänyt vastavoiman kaikelle A dip within a dip -meemeilylle:

12 tykkäystä