Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Sitä mukaa kun negareita paukkuu ostasuosituksiin niin vaivihkaa parta kasvaa ettei tule sporapysäkillä kiusallisia hetkiä. “Hei ootko sä se vuoden sijoittajavaikuttaja? Mites Kamux?”

Tämäkin huumorilla. Välillä tuo sijoittaminen on verrattaen hankalaa.

25 tykkäystä

Ja tässäkin keississä ei olisi voinut enempää metsään mennä jos olisi lähtenyt moiselle linjalle, että kyllä siellä kokemus on viisautta tuonu. :slight_smile:

1 tykkäys

En pidä hyvänä sitä, että tavoitehinta keskustelu vietiin pois osakkeen omasta ketjusta, esimerkkinä nyt vaikka QT.
Taisi olla strateginen teko :thinking:

1 tykkäys

Olen miettinyt tätä joskus enemmänkin ja sisäpiiriläiset altistuvat varmaan kaikille samoille psykologisille koukuille kuin foorumilaiset. Kannattaako ostaa enää, kun hinta vain laskee jne. Ja kuinkahan moni ostaa lappuja samanlaisella mutulla kuin tavan tallaajat?

Toki näkyvyys on ihan eri ja on hyvä huomio, että Qt:n sisäpiiri ei ole kauhonut lappua vaikka osake on tullut kivasti alas. Ostohinnan määrittäminen osakkeelle kaikesta tiedosta huolimatta voi olla hankalaa varsinkin osakkeen historian huomioiden?

2 tykkäystä

Sellaista näin aamutuimaan mietin, että olisi mainio tapa aina odottaa tunneskaalan tasoittumista muutama minuutti tai jopa yön yli. Se ehkä auttaisi muotoilemaan paremmin kritiikki esimerkiksi näissä “yllätyksellisissä” tai “väärään aikaan” annettuissa negatiivisessa tulosvaroituksissa, posarihan ei yleensä nimensä mukaisesti aiheuta näin laaja-alaista syyllisten etsimistä ja hirttoköysien voitelemista🙂. No, toisaalta kuvaavathan nämä tunteenpurkaukset yhteisön tuntoja, ainakin äänekkäimpien jäsenten osalta. Oliko meillä jo “tunteenpurkaus”-ketjua, jossa voisi käydä päästelemässä pahimmat höyryt päästä!?

15 tykkäystä

Näkeekö jostain mikä on foorumin eniten tykkäyksiä saanut viesti? Tuli vaan mieleen Kamux-ketjua lukiessa.

12 tykkäystä

Tähän voisi kehitellä sellasen foorumin pulssia mittaavan mittarin. Jos viestitahti on kiivas ja/tai viesteissä paljon huutomerkkejä/tiettyjä sanoja, niin viisari huutaa punasella :smile:

2 tykkäystä

8 tykkäystä

Heh.

36 tykkäystä

Aina välillä tulee vastaan näitä viestejä, joista toivoisi voivansa tykätä kahteen kertaan :smiley:

Olisi hienoa, jos foorumilla olisi jokin supertykkäysominaisuus. Kerran viikossa käyttäjä voisi supertykätä jostain postauksesta (siihen joku osuva emoji). Näin niitä ei tulisi liikaa ihan joka postaukseen ja niillä olisi arvoa.

9 tykkäystä

Argentiinan keskuspankki nosti ohjauskorkoa 60% → 69,5% eli 9,5% nousu edelliseen. Tässä oli varmaan jokin tarkka laskelma takana ettei heti oikein räväytetty 10% nostoa. :slight_smile:

15 tykkäystä

Voiko joku selventää jos (ulkomaisen) osakkeen keskikurssi on mulla korkeampi kuin tämänhetkinen kurssi niin miten se on silti plussalla? Onko keskikurssi tyyliin dollareina ja tämänhetkinen kurssi euroina (tai toisinpäin)?

Epäreilua on, että tuollaisen track recordin jälkeen vielä pojitellaan.

5 tykkäystä

Voiko joku selventää jos (ulkomaisen) osakkeen keskikurssi on mulla korkeampi kuin tämänhetkinen kurssi niin miten se on silti plussalla? Onko keskikurssi tyyliin dollareina ja tämänhetkinen kurssi euroina (tai toisinpäin)?

Dollarin kurssi on noussut verrattuna euroon, eli olet ostanut kauan sitten kun dollari oli halvempaa…

3 tykkäystä

Se fiilis, kun oma laskelma sanoo NOHO:n ostohinnaksi 11,39€ 15% turvamarginaalilla niin jotain on pakko olla pielessä ja positiota ei todellakaan kannata lisätä… :grin:

Takaisin googlesheetsien ääreen – On tämä työmaa s*tana

EDIT2: näköjään osakemäärä kasvanut

EDIT: samaan syssyyn, saakeli näköjään oma vuodesta 2020 saakka ollut Remedyn häly hintaan 20€ alkaa lähestymään… pitääkö tämänkin oikeaa arvoa jaksaa nyt alkaa spekuloimaan…

Remedy ei vieläkään ole peleissään ylittänyt Death Rallya minun silmissä niin on ollut vaikea ymmärtää miksi firmaa arvostetaan niin “todella kovana suorittajana”, mutta pitänee hiljalleen alkaa porautumaan.

2 tykkäystä

Minustakin tämä oli huono selitys. Onhan näitä päivitelty joissain firmoissa. Esimerkiksi Marimekossa olikin yhtäkkiä huono tuotto-odotus (Lisää → Vähennä) kurssinousun myötä, vaikka firmasta ei ole kuulunut mitään negatiivista. Sen sijaan Kamuxin kohdalla heikkoa dataa tuli ovista ja ikkunoista, mutta silti tavoitehinta huiteli 50% kurssia ylempänä. Vaikka luottamus johtoportaaseen karisee ja meno hyytyy niin eiköhän tuohon saada 7,5 tai 8e ja Osta-suositus aikaiseksi.

Harvian tapauksessa ei myöskään laskettu tavoitetta kurssin mukana, vaikka huonoa infoa tuli lomautuksien muodossa ja kurssi oli kaukana tavoitehinnasta. Negarin seurauksena tavoitteeksi tuli 27e ja kun osarissa julkaistiin jo annetut lukemat niin tavoite tippuikin 22 euroon. Markkinatilanne on varmasti vaikea analyytikoille, mutta melkoisen tuulella käyviltä nämä välillä tuntuu.

15 tykkäystä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/naita-helsingin-porssin-yhtioita-inderesilta-lahtenyt-petri-kajaani-on-poiminut-kamuxin-juha-kalliokosken-kanssa-perustamansa-sijoitusyhtion-salkkuun/efff089d-6e5a-4e76-a435-d614aa93e8b8

Muistui mieleeni eräs teesi kyseisestä artikkelista:

Kamuxiin ei sijoiteta. Kalliokosken mukaan ainoa ehto on, että yhtiö ei omista Kamuxin osakkeita.

Hehheh nyt taidetaan tietää että miksi :wink:

37 tykkäystä

Sen sijaan ostettiinkin Harviaa… :scream:

14 tykkäystä

Muistaakseni alkuvuodesta varoittelin tuolla Kamux-ketjussa, että jos autoja aletaan luukuttaa ulos vain markkinaosuuden takia niin siitä ei hyvä seuraa.

Viesti luonnollisesti liputettiin ja poistettiin. :joy:

Harvemmin noihin bumtsibum-ketjuihin jaksaa mitään enää kirjoittaa, kun eivät mitään kuuntele hypelasit silmillä.

Qt, Harvia ja Kamux ollu omalla seurantalistalla juuri tämän hypekomedian takia. Hyviä firmoja, mutta ei kannata ihan mitä tahansa niistä maksaa. Eikä kannata keksiä mielettömiä syitä, että millä ne hype arvostuskertoimet kurotaan kiinni.

16 tykkäystä

Nyt haisee halpa jälkiviisaus ja onhan tässä energiakriisiä sun muuta sotaa ja korkojen moninkertaistuminen yms

30 tykkäystä