Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Tai sitten Inderes ottaa seurantaan/yhtiöt ostavat seurannan lähtökohtaisesti vain, jos yhtiöllä menee vähintään kohtalaisen hyvin? :smiley:. Vaikka toki Kempowerin kohdalla tavoitehinta on aika kiikarien venyttämistä

1 tykkäys

Minkälaiset marginaalikorot teillä muilla on opintolainoissa? Itsellä 0,5 %, laina Osuuspankista.

1 tykkäys

Tuo sama 0.5% ilmeisesti Nordeallakin.

3 tykkäystä

Minulla S-pankilla selvästi pienempi, jotain 0,28% tasoa se on ja päälle vielä 3kk euribor :eyes:

6 tykkäystä

Itsellä pompsahti kokonaiskorko just 12 kk euriborin johdosta reiluun 1,5 %:iin :grin: Olis vissiin pitänyt aikanaan kilpailuttaa opintolainakin mutta kun otin “omasta” pankista niin tietenkin odotin saavani parhaan hinnan :tipping_hand_man: Sittemmin viisastuneena olenkin vaihtanut kaiken muun asiakkuuden toiseen pankkiin mutta tämä laina jäi valitettavasti roikkumaan. Samoin kun ei pidä rakastua yksittäisiin osakkeisiin niin ei pidä rakastua myöskään yksittäisiin palveluntarjoajiin vain sen takia että on roikkunut pitkään mukana…

2 tykkäystä

Tämä on juuri se oivallus, jonka kanssa joutuu ainakin näin aloittelijana tasapainottelemaan :blush: Ja juuri tämä tekee tästä sijoittamisesta niin mielenkiintoista!

Alussa tuntui, että pitää ehtiä kaikkiin juniin mukaan, ettei vain jää tuottoja saamatta ja nyt on huomannut, että todennäköisesti onkin aloittelijalle kannattavampaa, jos jättäytyy suosiolla odottelemaan lippujonoon - ja tekee oman päätöksen vähän myöhemmin, jos löytää perustelut omalle ostolleen.

5 tykkäystä

“Tykkään” tästä analyysitiimin heittämästä lisähaasteesta mitä yhteisön rakentamiseen ja koossapitämiseen tulee. :smiley: Ei pääse työ käymään helpoksi tai tylsäksi…

33 tykkäystä

Yhteisö: analyytikot hirteen, kun analyysi ja tavoitehinnat menneet ihan persiilleen.

Inderes: sori, ollaan oltu analyysissamme liian optimistisia eikä huomioitu tulostason poikkeuksellisuutta ja kysyntäpiikin hetkellisyyttä.

Pauli Lohi:

71 tykkäystä

image

“Lisää”

43 tykkäystä

Tökit niitä analyytikkoja kylkeen, kunnes uskaltautuvat tulla tänne foorumille itse seisomaan tekeleittensä takana. Jotkut rapsat vaan valitettavasti vaatiivat enemmän selitystä ja avaamista että päästään samalle aallonpituudelle, eikä niitä hurjimpia analyysejä voi (ainakaan enää) vain dumpata bittivirtaan ja toivoa että keissi avaa itse itsensä :sweat_smile:

22 tykkäystä

@Pohjolan_Eka heitti hyvää vertailua eQ:n ja Kempowerin välillä. Nämä firmathan ovat markkina-arvoltaan melkein samat. Kempower hieman yli miljardin ja eQ alle.

Inderesin mielestä näiden firmojen tuotto-odotus (riskit huomioiden) on myös samaa luokkaa keskenään.

Varainhoitoa ja sähköautojen latausjärjestelmien rakentamista on paha verrata keskenään, mutta lisää-suositusten pitäisi olla ihan vertailukelpoisia keskenään.

19 tykkäystä

Mutta näillähän sentään on niitä Earnigseja! Kunnon bumtsibum-lapulla ei moisia haipatuksia ole, joten ei voi edes erehtyä moisen boomer-indikaattorin tuijottamiseen…

2 tykkäystä

Väärään keskusteluun, mutta koska en hirveän kauaa hionut tätä ajatusta, niin lienee kahvihuonekamaa. Paljon on puhuttu siitä, onko tavoitehinta, käypä arvo tai käyvän arvon haarukka oikea tapa ilmaista näkemystä osakkeen ali- tai yliarvostusta. Tuli siitä mieleeni ihan hullu (?) ajatus, mikä olisi meille lukijoille/sijoittajille ehkä se objektiivisin tapa arvioida riskituottosuhdetta.

Mitä jos ilmoitettaisiinkin DCF-mallin WACC% (tai ehkä pikemminkin CoE%?), jolla saadaan nykyinen osakkeen hinta? Tätä voisi ehkä täydentää vieläpä niin, että annettaisiin nuo prosentit niin bear, base kuin bull-skenaariossa.

Silloin jokainen voisi analyysin pohjalta arvioida, onko tuotto-odotus suhteessa liiketoimintacasen riskeihin. Toki analyytikko antaisi oman perustellun näkemyksensä suosituksen (Osta, Lisää, [Pidä,] Vähennä tai Myy) muodossa.

En tiedä tekeekö joku analyysitalo näin jo nykyisin? Pienellä ATK-kehityksellä tästä saisi vielä dynaamisen niin, että yhtiösivu näyttäisi aina prosentit laskettuna esim. edellisen päivän päätöskurssilla?

Sanokaas viisaammat pääsikö multa jokin ihan mieletön aivopieru tässä vaan?

EDIT: Tuli heti tietty mieleen, että eihän kaikkia yhtiöitä voi tai ole fiksu arvottaa DCF-mallilla… :man_shrugging:

2 tykkäystä

Kyllähän kaikki tietävät, että Lohi ui vastavirtaan. :grin:

54 tykkäystä

Pomon huumorintajua voi testata myös arvonimellä esihölö, kun se muodikas nimitys esihenkilö kuulostaa jotenkin niin puisevan viralliselta. Voidaan kirjoittaa myös muodossa esihlö virallisissa yhteyksissä. Lausutaan silti aina: esihölö.

3 tykkäystä

Tämä Pohjolan Ekan eilinen sitaatti Pörssien Suunta -ketjusta tuli kyllä itsellekin heti mieleen kun näin tuon Kempower-suosituksen. Eka on kyllä ajoituksen mestari :+1:.

Mutta vakavasti puhuen, en ole ehtinyt itse asiaa kommentoimaan ja oletan, että asiasta on varmasti “poissaollessani” käyty foorumilla paljonkin keskustelua, mutta omissa silmissä Inderesin analyysien uskottavuus on rapistunut aika pahasti viimeisen parin vuoden aikana. Tämä rapautuminen alkoi jo koronakiimassa kun aina vain löydettiin niitä isompia kaukoputkia millä extrapoloitiin pidemmälle tulevaisuuteen ja aina löydettiin syy että kannattaa ostaa lisää (Qt tästä räikeimpänä esimerkkinä). Nyt tulee ihan mieleen että onko edelleen 2021 kevät kun vieläkin läiskitään näitä positiivisia suosituksia näille aivan poskettoman valuaation yrityksille. Puhumattakaan siitä että monen “lemppariosakkeen” kanssa ollaan menty vähän kärjistäen viimeiset kaksi vuotta “osta”-suosituksella niin ylä- kuin alamäet. Logiikka tuntuu olevan, että “hyviä yhtiöitä” kannattaa ostaa aina ja mihin tahansa hintaan. Eka taisi olla sekin, joka jossain ketjussa totesi, että tällä tavalla sijoittavaa kutsutaan yleensä bulleroksi. Itse ainakin odotan jo mielenkiinnolla, että kuinka isosti Inderes tuo esille ensi vuoden alussa sitä miten sen analyytikot ovat v. 2022 pärjänneet ja tuoneet ylituottoa. Edellisinä vuosinahan tätä on hehkutettu paljon kun tulokset ovat olleet mairittelevia.

Itsekin olen ihmetellyt tuota Kempowerin valuaatiota ja miten hyvin se on pitänyt tämän vuoden pörssimyrskyssä. Eiköhän tämä kupla jatku ainakin vielä hetken kun Inderes kävi lyömässä vähän lisää polttoainetta raketin moottoriin.

Nightingalekin näyttää edelleen olevan “screaming buy”… :roll_eyes:

Tämä kyllä osui ja upposi. :smiley: :+1:

58 tykkäystä

Kempower jatkaa nousussa, nyt jo yli 50% viikossa. Kyllä tässä on Inderes-vaikutusta mukana, vaikka tuo lisää nyt on aika laimea suositus kyllä.

Miten mulla tulee väkisin mieleen Harvia ja QT. No, missaan mahdolliset baggeroinnit tässä mielelläni, jokainen joka tätä nyt ostaa - miettikää hetki, miksi ostatte. Mikä on pääasiallinen syy?

Latauspisteitä tulee lisää, kyllä, mutta mikä on Kempowerin valttikortti isoihin toimijoihin verrattuna? " se hälle kertokaa"

Itse asiassa itselleni tuli flashback JOTautomaatiosta…

6 tykkäystä

Olisikohan aika nostaa kempowerin suositus 25€ ja osta kun nykyinen tavoitehinta alkaa olla saavutettu?

31 tykkäystä

Tykkään kun on kritiikkiä, hyvä. Ja perusteluja!

Tämähän on ihan Sijoitusfoorumin!

Perusteltua kritiikkiä!!

Aina sanotaan, että pitää tehdä myös oma analyysi, tämä on viime aikoina korostunut! :blush::roll_eyes:

8 tykkäystä

En tiedä asiasta tarpeeksi, enkä siksi viitsi kirjoitella Kempowerin yhtiöketjuun. Kemppi tunnetaan hitsauslaitteista, joissa on ylivertainen virtalähde tekniikka. Kaikki hitsausta tehneet tietävät tämän. Hitsauslaitemarkkinoilla luulisi muiden tehneen saman , mikäli siihen pystyisivät. Tuleeko tästä etua tarpeeksi lataustekniikkaan , en tiedä. Onko valuaatio jo liian härski, en tiedä sitäkään. Ovatkohan hitsarit innostuneet sijoittamisesta ja polttamassa rahojaan OK 48 puikon sulamisen tahdissa :slightly_smiling_face:

7 tykkäystä