Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Missä @Masse on?? Hänen sijoitusviisautensa ovat jotenkin niin ainutlaatuisen hienoa luettavaa :smiley:

31 tykkäystä

Aloin käyttämään tuota vinkkiä liittyen word-tekstieditorilla viestimuotoiluun. Tosin librellä, sillä enää winukan mukana ei tule sitä (office-pakettia) automaattisesti ja office 365 maksaa liikaa. Libreoffice on hieno keksintö!

2 tykkäystä

Parasta tukea saa kun huomaa, että myös Helsingin pörssi (OMXHPI) on lähes -15 % YTD :wink:

3 tykkäystä

Ilmoitusluontoisesti mainittakoon, että siirryn käyttämään salkkuni suoriutumisen seurannassa vanhentuneen ja vaikeaselkoisen ytd:n sijaan uusia performanssimuuttujia:

  1. oikaistu ytd: kuvaa ytd:tä selkeämmin kuinka hyvä salkun tuotto olisi ollut, jos se ei olisi ollut niin huono kuin se oli
  2. forward ytd: tarvittaessa jopa sata vuotta eteenpäin katsova ytd ilmentää perinteistä ytd:tä paremmin positiivisia kasvulukuja, joiden kuvaamisessa perinteinen ytd epäonnistuu
53 tykkäystä

Jep :smile: sillä viittasinkin tuohon Templetonin ”maksimaalisen pessimismin aikaan” että kun on se aika käsillä, että pitkän laskun jälkeen nähdään vielä kunnon rymylasku, joka vie toivon huomisesta viimeisimmiltäkin sijoittajilta (tai joka on seurausta, kun lopuiltakin kyydissä olevilta sijoittajilta lähtee toivo), niin kuin @musa_2 kuvailee viestissään, niin SITTEN on se maksimikipu käsillä ja pohjat nähty, koska myyjät yksinkertaisesti loppuvat kesken. Niin kuin sp500 indeksistä voidaan huomata finanssikriisissä laskun ja nousun taiteessa;

Harmikseni vain totesin, että tämmöinen toivoton rymylasku koskee lähinnä omaa portfoliota sillä välin kun indeksit toipuilee laskusta. :sweat_smile: Mutta sitten kun meikäläinen luovuttaa ja heittää hanskat tiskiin, niin se on se vihoviimeinen strong buy -indikaattori. Nyt vasta huuhdellaan yrjön makua kurkusta.

17 tykkäystä

Puhetta internetissä riittää mutta kyllä ne pitäisi pystyä jotenkin perustelemaan. Kuka tämän sanoi ja miten tämän perusteli?

Miten sinä perustelisit tämän väitteen? Vaarallista tekstiä varsinkin kun löytyy sijoitusvirheketjusta.

3 tykkäystä

Tässä vielä linkki ryhmään, jos joku haluaa liittyä.

1 tykkäys

Onko muuten tarkoituksella ettei varsinaisesti ole tehty lainaketjua erikseen? Superluotoista tai muista kun välillä mainitaan, niin ois kiehtovaa lukea millaisia korkoja ylipäätään on millekki lainalle vaikkei lainalla ole tarkoitus vivuttaakaan.

Ounastelen että ehkä sellaista sijoittamista haluta mainostaakkaan riskien vuoksi. :smiley:

2 tykkäystä

On täällä sijoituslainoja käsittelevä ketju:

6 tykkäystä

10/10 kiitos!

Laina-sanalla vaan hain niin en löytäny ketjun äärelle. :slight_smile:

1 tykkäys

Mitä mieltä olette 3m spinoffista? Meinaatteko omistajat osallistua?

1 tykkäys

PI antaa paremmin tukea ja lohdutusta, mutta GI antaa rehellisemmän kuvan. Ero ei ole iso, mutta kun osingot huomioiva OMXHGI on “vain” -12,5%, niin sitä varmaankin tulisi käyttää vertailukohtana, jos siinä oman salkunkin osalta on osingot huomioitu. Ei mitenkään iso eikä tärkeä asia, mutta jos tänne kirjoittamalla saa taas jonkun hoksaamaan PI:n ja GI:n eron, niin kannatti kirjoittaa.

PS. oma siilipuolustus-AOT on -7,07%. 007 olisi kivempi luku, kun on telkkarissa tullut niitä Bondeja. Ai -007,07%? :wink:

8 tykkäystä

"Baltian alueen sähkön hinta ­nousi 4 000 euroon ­megawattitunnilta eli 4 euroon kilowattitunnilta ­torstaina 18.8. kello 17–18. ­Hinta on järjetön.

Mittakaavaa tarjoaa suomalaisille tuttu laskento saunomisen hinnasta. Jos kiukaan teho on keskikokoiselle perhesaunalle sopiva 9 kW, niin kolmen tunnin saunaillan hinnaksi tulisi noin sata euroa ilman juomia, jos siis hintapiikki kestäisi tuon kolme tuntia.

Myös sähköauton lataajan kannattaisi olla tarkkana. Sadan kilometrin hinnaksi tulisi 17 kilowattitunnin kulutuksella noin 70 euroa. Kolmas tapa hahmottaa hintapiikin korkeus on, että vielä kaksi vuotta sitten pidettiin normaalina, että sähkö maksoi neljä euroa – megawattitunnilta."

18 tykkäystä

Hmm, Nordnet / Shareville ei taida näyttää kuin vain PI:n noissa “joka paikassa” olevissa käppyröissään. Ainakaan mistään ei löydy asetuksia mistä vaihtaa. Toki sitten suoraan sen “osakesivulta” näkee erikseen avaamalla:

Oman salkun tarkastelussa voi valita GI:stä joko yleisen tai 25-vaihtoehdon. Harmi vaan, että osakekohtaisessa tarkastelussa näitä vaihtoehtoja ei ole.

PS. Nordnetin äpin osalta ei ole tietoa, kun tulee kännylläkin mentyä suoraan netin yli. Ainakin joskus ennen äpin puutteelliset toiminnot ohjasivat toimimaan näin. Ei ole tullut tutustuttua nykyiseen äppiin.

1 tykkäys

Jengi kirjoitellut pahimmista mokistaan tänne. Mä nyt kerrankin vähän hehkutan pientä onnistumista (tällä hetkellä).
Kontrasin possua SP500:n suhteen, ja voitolla ollaan. :pig: :smile:

2 tykkäystä

Hyvin sanottu. Voidaanko tästä tulkita, että uraanin kanssa aletaan kohtapuoliin olemaan pohjilla? :thinking:

1 tykkäys

Milloin ja millä pisteluvulla? :wink:

1 tykkäys

Samaa mieltä. Twitter on yksi “sotatanner” muutenkin keskustelun tasoltaan, joten sopii hyvin pikku taiston näyttämöksi.
Pidetään kahvihuone leppoisana paikkana ennemmin. :slight_smile:

3 tykkäystä

Pahus kun tarjoat niin hyviä syöttejä, että pakko tarttua…

Mielenkiinnosta, mitä luulet, että millaiset tuon n. 60 000e maksavan auton kuukausilyhennys on, olettaen, että otat sen rahoituksella?

Ellet toki osta autoa käteisellä 2-4v päästä :sunglasses: .

Kysyn siksi, että yritän auttaa hahmottamaan mitä tuon hintaluokan auto todellisuudessa maksaa, ettei synny vääriä mielikuvia!

1 tykkäys