Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Screenshot_20220913-174013_One UI Home

Meikällä on pienin.

28 tykkäystä

Ens vuonna se logo on varmaan sitten niin iso että pitää uninstallaa puhelimesta, kun pelkkä “i” vie kaiken tilan. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

5 tykkäystä

Eikös näiden markkinatakaaja ole Nordea? Sama putiikki, joka tienaa sitä enemmän mitä useampi sertti ja wartti knokkaa.

1 tykkäys

Nordea on liikeyritys. Luetaan ne vekottimien ehdot. Ne ovat valitettavasti vahvasti kallellaan yhteen suuntaan… Suurin ongelma on tuo “näillä voi käydä kauppaa jos voi käydä, riippuen miltä Nordeasta tuntuu tällä hetkellä”.

5 tykkäystä

Ei Stokkan keissiin usko ole horjunut. Eiköhän se siitä mutta rahasta tuli kallista äkkiä. Jos saa hyvällä alennuksella takaisin niin ei tuo 3.49% korko ole deal braker.

Tässä ketjussa aihetta on hieman sivuttu tuoreimmissa viesteissä. Spekuloitiin jo hieman etukäteen, että taitaa olla tulossa.

2 tykkäystä

Tuli mieleen, mitenköhän paljon meillä on maassa Nordnetin luotolla raskaasti vivutettuja salkkuja joihin tulee ylimääräistä painetta vivun purkamiseen… :grimacing: - voi tuoda keskipitkällä aikavälillä ikävää myyntipainetta. Ja siis tämä sen päälle että pulkkamäki on tietenkin myös aiheuttanut omat ongelmansa.

11 tykkäystä

Olen vuosikaudet valittanut vaimolle, että ei pitäisi ostaa turhia vaatteita yms. kulutustuotteita. Tänä vuonna hän on kuitenkin näyttäytynyt arvosijoittajana minun rinnalla; viimeisimpänä kaupankäyntitapahtumana kävi kääräisemmässä 300e kirpputorilta jollain vanhoilla vaatteilla.

Oma vanha nahkatakkinikin vaihtoi omistajaa 25 euron hintaan. Kahdeksan vuoden holdilla sijoituksen arvo vain -70% + käyttöarvo. Harvian osake on nyt häviämässä YTD käytetylle nahkatakille.

44 tykkäystä

Ymmärrätkö, etttä kauppaa täytyy sen jälkeen lämmittää täsmälleen samalla sähkömäärällä mikä posiutui tuotteiden viilentämisestä.

Kylmälaitteen sähkö ei kulu kylmän tekemiseen, vaan kylmäaineen pumppaamiseen ja kompressointiin, jolloin kaikki sähkö muuttuu loppupelissä kylmälaitteen sähkömoottorin magneeteisssa ja käämeissä lämmöksi. Tuo lämpö on pois lämmityksestä jota joudutaan siksi lisäämään.

Kylmälaitteiden toimintaperiaate on sellainen, että se kylmenee vaikka kylmälaitteessa olisi veivi jota sergei olisi veivaamassa, sergeille tulee työn tekemisestä kuuma ja se lämmittää sergeitä.

2 tykkäystä

Höpöhöpö


@Vivuttaja lla on sellaiset silmälasit, että logo suurenee.

16 tykkäystä

Ruotsissahan näitä on tehty, niitä on kannattanut heidän “SDP”:kin, ei sentään onneksi meillä.

1 tykkäys

kuva

No nyt voidaan jo alkaa puhumaan jostakin tämän dipin suhteen :sweat_smile:

Edit: naapurifoorumillakin alkaa tunteet lämpenemään :smiley:

kuva

46 tykkäystä

Onkohan nää jutut nyt kaikille selviä?

kuva

Voi olla, että tässäkin voi joku mennä hieman solmuun.

37 tykkäystä

Mukavia ostopaikkoja avautuu, laskispa vielä niin kauan kun ostovoimaa osakkeisiin riittää.

Pitkällä horisontilla olevalle tällaisia “once in a decade” kokemuksia, täytyy nyt nauttia ja myöhemmin sitten aika jälkiviisastella. Kannattiko vai ei. Historiallisesti on kannattanut ostella paniikin vallatessa.

Mukavia ostoksia kaikille koville jätkille :saluting_face:

31 tykkäystä

Ei, NI yllätti tossa kaaviossa. If all else fails, try Wales. Ja Bergerac.

2 tykkäystä

Mutta ollaanko vielä edes paniikkivaiheessa?

3 tykkäystä

Onpa ilo katsoa Suomen joukkuetta! Huikea asenne ja yhdessä tekemisen meininki

8 tykkäystä

Indeksit tulevat tonttiin kuin Garminilla suunnistava Sukhoi, mutta että Lahden Sininen… anna mun kaikki kestää…

6t8ys1

24 tykkäystä

Näin se varmaan aika pitkälti menee, olisiko pitänyt laittaa Pörssien suunta -ketjuun? :thinking:

15 tykkäystä

Tuo jälkimmäinen kaavio ehti tosin jo vanhentua. Venäjä erotettiin maaliskuussa Euroopan neuvostosta. Vuoden 2014 jälkeen jäsenyys oli muutenkin vähän kiikun kaakun. Onkohan tuo muuten vuodelta 2014, kun Latvia on euroalueessa, mutta Liettua ei? :neutral_face:

1 tykkäys