Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Mitä sitä ressaamaan. Jos ostaa alunpitäen lyhyellä horisontilla eikä maha kestä -50% laskuja ei osakkeet ole silloin se sopiva omaisuusluokka.

Kun kurssit laskee laskemistaan silloin ostetaan halvemmalla enemmän. Sitten kun taas nousee ostetaan kalliimmalla vähemmän. Näin se osakemarkkinan syke sykkii ja jotka osaa ajatella 2030 luvulle voivat tästä markkinasta hyötyäkkin.

Oli sitten kk-palkkainen duunari kerran kuukauteen ostaja tai harvemmin, eipä se eroa niistä jotka ostaa joka viikko. Ajallinen hajautus :slight_smile:

Allekirjoittanut osti Qt:ta ekan kerran 64e hinnoissa, nyt tasasen tappavaan tahtiin kun rahaa on tulee ostettua samalla summalla, mukava kun see reilusti enemmän omistuksia nyt vrt. aikaisemmin. Keskihinta laskee ja kiitos seisoo joskus vuosien päästä, jos seisoo.

6 tykkäystä

Tapahtuiskohan tässä samanlainen omaisuuden kertaistuminen kuin koronakuopassa, olis mukavata

4 tykkäystä

No sinälleen ymmärrän, jos on sijoittamisen aloittanut huipulta ja ei ole ottanut ajallista hajauttamista huomioon ja painanut ison mällin kerralla sisään. Itsekin ihan perus työssäkäyvä ja aloittanut sijoittamisen 2014. Melkein 10v sai odottaa isompaa rallia alas. (jos nyt ei koronan aiheuttamaa V-muotoista droppia lasketa)

Tätä parempaa aikaa ei itseasiassa uudelle sijoittajalle ole. Tasaisesti vain ostaa laskeviin kursseihin joka kuukausi, niin kyllä se siitä jossain vaiheessa iloksi kääntyy ja sitten harmittaa, kun ei laittanut enemmän sisään ja taas joutuu ostaa kalliilla.

EDIT: Ja lisäyksenä tähän vielä. Kukaan tällä palstalla ei tiedä missä se pohja on ja sitä ei kannata lähteä liikaa miettimään. Valitsee yhtiöt sillä tavalla, että ei harmita omistaa niitä myös karhumarkkinoilla. :slight_smile:

9 tykkäystä

Vähän useammin on itelleen saanu perustella omat osakevalinnat muistin virkistykseksi, mutta on tässä vuoden aikana löytäny ne osakkeet joita haluaakin omistaa. “Sleeping test” on ollu yksittäinen paras uusi asia mitä oon ottanu omaksi tänä vuonna.

Ei sitä mentaalista puolta voi kyllä painottaa liikaa. Justiinsa mitä “Jookoskookos” laitteli, jos jää miettimään liikaa tämän hetken tilannetta ja euromääräisesti niin pitkäksi käy päivät. Ja yöt ja kierre voi olla valmis.

1 tykkäys

Nyt kun Nightingalen yritysarvo alkaa lähestyä negatiivista niin voi hassutella EV/EBIT:llä. Firmalla kun on myös negatiivinen ebit noin 10, jotenka -1 miljoonan EV:llä EV/EBIT olisikin yhtäkkiä 10 :laughing:

edit eikäkö 0,1

10 tykkäystä

Ekan ennusteet alkavat osua. Harvialla toki vielä reilu euro matkaa ja Kamux pyöristetään mukavina tyyppeinä vielä 6€.

Onko norsupyssyllä jo uudet tasot vai noistako se onginta alkaa?

16 tykkäystä

Tässä on Helsinki Capital Partnersin artikkeli Visasta. Artikkelissa käydään läpi Visan liiketoimintamallia, alan trendejä, kilpailuetuja, riskejä jne. :slight_smile:

2 tykkäystä

BANK OF ENGLAND: BANK WILL CARRY OUT TEMPORARY PURCHASES OF LONG-DATED UK GOVERNMENT BONDS FROM 28 SEPTEMBER

Jepjep, tässäkö se nyt oli että markkinat saivat nousulle signaalin?

Joku saattaisi ajatella että jenkkien 10v olisi tekemässä nyt piikkiä.

10 tykkäystä

Meinasin juuri tulla kyselemään josko joku tietäisi miksi SP500 korjasin reilun prosentin laskusta vihreällä klo 13 alkaen. Oli 5000kpl minifutuureita kiinni jotka hätäpäissään möin kovimpaan minuutti kynttilään :frowning:

6 tykkäystä
24 tykkäystä

Britit panikoi ja yrittää ostaa bondeja. Eli ensin nostavat korkoa että saataisiin inflaatiota hillittyä ja valuuttaa vahvistumaan.

Sitten tuli veronkevennykset, jotka ovat inflatorisia ja valuutta heikkeni ja nyt sitten saatiin työ syöksykierre ainakin hetkeksi poikki. Markkina tykkää, mutta katsotaan rauhassa miten lopulta käy, voi tulla myös kuraa niskaan vielä poukkoilusta.

Perusongelma on sama kuin muillakin valuutoilla, jenkkivaluutta kiinnostaa nyt liikaa.

6 tykkäystä

On kyllä kätevä tämä Kreml-Suomi-kääntäjä, suosittelen :slight_smile:

Ja itse uutinen:

29 tykkäystä

Pirkkala, missä paistaa aurinko vaikka muualla olisi hirmumyrsky ja missä pultsaritkin juovat skumppaa, on varmaan Suomen vaarallisimpia paikkoja liikkua kävellen kaduilla. Täällä ei liikenteessä mitään muuta näykään kuin uudenkarheita sähköautoja, jotka vaan sinkoilee ohi tuhatta ja sataa tuliterät nokialaiset alla. Hiukan vaarallista yrittää suunnistaa kyliltä kotiin ja ylitellä katuja varsinkin jos on pienissä kun ei noita hiljaisia avaruusaluksia meinaa havaita sitten mitenkään. :grimacing:

3 tykkäystä

Yhdyn vahvasti ajatukseen, että yhtiöiden kannattaisi käyttää resursseja siten, että luodaan pitkän aikavälin arvoa. En kuitenkaan ymmärrä miten ohjeistuksen antaminen olisi näistä resursseista pois? Ymmärtääkseni jokaisella pörssiyhtiöllä on sisäisesti budjetti ja talousennusteet. Resursointiin riittää että talousjohtaja kirjoittaa vuoden talousennusteesta kaksi lausetta ja luvut otetaan suoraan ennusteesta. Sen jälkeen näkymiä voidaan tarkentaa osavuosikatsausten yhteydessä, jos ennustetta on muutettu.

Suomessa on yksityissijoittajia kohdeltu vuosikymmeniä kuin herkkusieniä; pidetään pimennossa ja syötetään ******. Yhtiöt ovat lisänneet avoimuutta ja tietoa jaetaan nykyään nopeammin ja kaikille. Koronan aikaan ennustaminen meni vaikeammaksi ja monet luopuivat näkymien antamisesta kokonaan. Valitettavasti yhtiöt piilottelevat edelleen epävarmuuden takana.

Tietenkin yhtiöt ovat erilaisia ja ennustaminen on aina vaikeaa, mutta tässä on muutamia esimerkkejä näkymistä itse seuraamistani yhtiöistä. Jokainen voi miettiä mitkä näistä ovat yhtiön omistajille hyödyllisiä ja mitkä vähemmän hyödyllisiä

Outokumpu:

@Wallet_Nahlroos keikkaa pukkaa?

27 tykkäystä

mon ami Je suis à la retraite

20 tykkäystä

Punta on palannut laskuun, , nyt -1.5% dollariin nähden. Tuo BoE päätös saattaa lopulta aiheuttaa enemmän hämmennystä ja kaaosta kuin vakautta. Mielenkiintoinen seurattava.

Nousupiikki jäi tosi lyhyeksi…

4 tykkäystä

Voi jeesus että tulee taas pörssissä pataan. Laskua laskua laskua…

3 tykkäystä

Aivan päinvastaista mieltä! ”Pitkän aikavälin tavoitteet” ovat lähinnä toivelista, jolla ei ole mitään vaikutusta yhtiön tekemiseen ja on siten hyödytön sijoittajalle. Hyvänä esimerkkinä tästä Harvia!

Minusta pitäisi siirtyä kaikkien yhtiöiden osalta liikevaihdon kuukausiraportointiin ja kvartaaliennusteisiin, jolloin sijoitajalla olisi aina maksimaalinen näkyvyys mitä seuravalta osavuosikatsaukselta on lupa odottaa. Tämä olisi merkittävä parannus läpinäkyvyyteen ja johdon tekemiseen ja parantaisi pörssin tehokkutta ja analyytikkojen hommakin helpottuisi huomattavasti :sweat_smile:

Nykyiset kurssitasot ovat sinänsä varsin neutraaleja eli nyt houkuttelisi jo hieman siirtyä kyllä ostolaidalle. Ahneena sijoittajana toiveena olisi kuitenkin vielä se viimeinen isompi kapitulaatio, joten tällä hetkellä tarkoitus olisi siirtyä ostelemaan 23Q1, heti kun vuoden 2023 tulosennusteet vedetään kautta linjan alaspäin :pray:

Ei missään nimessä peesaussuositus! Muutan mieltäni monta kertaa viikossa, joten loppuviikosta olen varmaan eri mieltä :joy:

39 tykkäystä

Niitä osakkeita missä kukaan ei enää ole voitolla ja joita myydään tappiolla päivästä toiseen ja tähän väliin yllättävä ohjeistuksen nosto, joka saa kurssin rakettimaiseen nousuun. Vähän kuin Puuilon kohdalla jos sama tapahtuisi se olisi ehkä kaikista paras paikka lisätä omistusta vahvasta noususta huolimatta.

1 tykkäys