Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Ei nyt yksittäistapaus, mutta sanotaan että se huomiota herättävin. Eihän noita 3000-4000 päivittäisestä kävijästä ole kuin muutamia, mutta silti tuota on kovin vaikea ymmärtää. Sinulla kiikkuu kaulassa lätkä missä on nimesi ja yrityksesi, niin jotenkin ei mahdu omaan järkeen miksi toimia noin. Yhtään oletettavasti alle nelikymppistä en ole nähnyt tuossa kunnossa vielä itse tapahtuman aikana minään vuonna. Myös piilopullokulttuuri tuntuu elävän kapeiden havaintojen mukaan vanhemman ikäpolven kesken.

En tiedä mikä siihen ajaa? Tapa? Kotona ei saa ottaa? Asema yrityksessä ja elämässä, jossa ei tarvitse enää niin miettiä mitä muut ajattelevat?

En minäkään lasiin sylje, ei kyse ole siitä. Enkä varmasti ole ollut aina humalassa edukseni, vaikka nykyään välttelen krapulaa viimeiseen asti. Ei vain jaksa hukata enää päiviä sellaiseen. Niin paljon sitä nuorison alkoholinkäyttöä päivitellään, että näin sopivan tilanteen tuoda esille toista näkökulmaa.

Nuorison käytöstä muuten ihmettelen yhtä lailla. Sitä haistattelua ja aikuisten uhmaamista tulee pikkunappuloista lähtien ja ihan selvin päin. Mutta tuo on sitten jo oma juttunsa.

2 tykkäystä

Eipä sitä tarvitse mitään blummajuttuja lukea ja seurata talousuutisia, koska Twitteristä saa kaiken tiedon tiiviissä paketissa. :sunglasses: :fire:

19 tykkäystä

Ostin Visaa ja Mastercardia 7-8 vuotta sitten salkkuun, ja yhä mennään samalla kyydillä. Vallihauta vaikutti tuolloin niin järkyttävän kovalta, että piti vain painaa osto-nappia. Toki kannattavuus kummallakin A-luokkaa.

8 tykkäystä

https://twitter.com/exitmultiple/status/1574956182078619655?s=46&t=NXfUkBjkhQmM_wDtao83rw

12 tykkäystä

Joku mielensäpahoittaja on nyt polttanut päreensä. Ehkäpä tässä jutussa tullaan tulkitsemaan sananvapauden rajoja Suomessa?

Edit: Yhdysvalloissa - tarkemmin Texasissa - mennään taas toiseen ääripäähän?

4 tykkäystä

Osakesijoittamisen 1-vuotispäivä tuli täyteen tällä viikolla. Tai oikeastaan pari viikkoa aikaisemmin, mutta lasken varsinaiseksi aloitukseksi sen kun perustin OST:n. Tässä vuosipäivän tiimoilta joitain ajatuksia.

Oma sijoitusura alkoi perinnöstä. Aiempi taloustilanne ei ollut kehuttava. Vaimo oli ollut useita vuosia pois työelämästä, lapsia on kolme ja kulut sen mukaiset eli lainat pyörineet vuosia lyhennysvapailla. Mutta perin omassa mittakaavassani huomattavan määrän osakkeita. Niiden saaminen AOT:lle kesti yllättävän kauan. Perunkirjoituksessa kuluu nykyään paljon pidempään kuin aiemmin. Seurakunnat ovat tehneet yllätys yllätys, tietojärjestelmäuudistuksen ja siirtyneet keskusrekistereihin ja nyt prosessi kestää paljon pidempään. No muutakin sählinkiä oli mutta viimekesän markkinatunnelmassa en osannut olla asiasta huolissaan.

Kun osakkeet sitten tulivat omalle tilille, niin tunnelma oli mennyt erilaiseksi. Vaikka nousupäiviäkin tuli, niin laskupäiviä tuntui olevan enemmän. Minun piti tehdä paljon myyntejä; velkojen maksua, talossa korjausvelkaa, loppuun ajetun auton vaihto, perintöveroon varautuminen ym.

Alkuperäinen suunnitelma oli lähinnä seurailla menestyvää possaa ja hajauttaa myynnit ajallisesti. Tämä siis vuosi sitten syyskuussa. Kun muutama päivä oli kulunut, selvisi minullekin, että markkinat ovat muuttuneet ja tarvitaan paljon aktiivisempaa otetta.

Päätin nopeuttaa myyntejä, perustaa OST:n (joka lisäsi myyntitarvetta) myydä salkun omituisuudet (mm. Saga Furs oli mukana isolla painolla ja Martela pienellä). OST:llä pääsin sitten pelaamaan täysin omalla suunnitelmalla.

Hauskaa on ollut, niin foorumilla kuin markkinoilla. Rahaa on enempi mennyt kuin tullut, mutta olen aika Zen tämän asian kanssa. En tiedä olenko oppinut mitään, mutta muutaman havainnon olen tehnyt. Laitan näitä eri puolille sopiviin ketjuihin ja koitan osaanko linkata niitä tähän taustoittavaan viestiin…

https://keskustelut.inderes.fi/t/mita-sinulla-on-salkussa/1246/3121?u=pope

https://keskustelut.inderes.fi/t/salkkujen-tuotto/1340/2566?u=pope

https://keskustelut.inderes.fi/t/sijoitusvirheet/731/1306?u=pope

21 tykkäystä

Silmään on pistänyt Vernerin Varteissa alati kasvava kirjapino. Milloin saadaan Vernerin kirjavartti, missä voisit esitellä joitain mainitsemisen arvoisia opuksia kirjahyllystä?
:nerd_face: :books:

32 tykkäystä

Ihon alle saa nykyään vaikka minkälaisia implantteja. Toivottavasti aiheesta tehdään vielä leffa/sarja jonain päivänä kun vaikuttaa tarina todella kiinnostavalta.

4 tykkäystä

Aamut hämärtyy ja aina ei jaksa aamulypsyäkään kuunnella. Otetaan vastaan äänikirja suosituksia sijoittamiseen liittyen! Pienet perustelut perään niin saatatte jopa vaikuttaa ääniaaltoihin jotka aamulla korviini suuntautuvat.

3 tykkäystä

:smile:

Mä en ehkä uskalla ostaa enempää osakkeita… näin ajattelin mulle käyvän mikäli käyn ostoksilla, jos muistat:

:scream:

10 tykkäystä

Eipä yhtään yllättyisi enää. :face_with_raised_eyebrow:

4 tykkäystä

En tiedä yhtään äänikirjapalveluiden tarjonnasta, koska pidän liikaa fyysisen kirjan lukemisesta ja saan sen hyllyyn ”milestoneksi”/voin palata siihen, sekä kuuntelen mieluummin podcastia kuulokkeista.

Tiedän, että kysyit sijoittamiseen liittyvistä kirjoista, mutta täältä/netistä saa kuitenkin aina sen saman kattauksen. Eli siis Tähtäimessä osakkeet, Oksaharjun gurusarja, Buffet, Munger ja muiden superstarojen kirjat. Olen koittanut kehittää itse asuntosijoitukseen liittyen tietotaitoa tällä hetkellä, mutta olen löytänyt myös paljon hyvää luettavaa sijoitusgenren ulkopuolelta. Ihan fine myös jos sivuutat suosittelut, mutta Kukkaruukusta nyt kuitenkin itse asiaan…

Veikkauskratia = Todella hyvä katsaus tähän Suomen hulluuteen. Paljon surullisia tarinoita kuvaistamaan tätä peliaddiktion sotkua ja dataa vaikutuksesta todella siistissä/helppolukuisessa paketissa.

Total Recall = Kertoo Arnold ”Arska” Schwartzeneggerin elämästä. Hänkin on sijoittaja, joten ehkä menisi vielä sinun pyyntöösi :cowboy_hat_face:

The Next Millionare Next Door = Tätä itseasiassa suositeltiin aikoinaan, ostin sen, odotteli hyllyssä omaa vuoroaan melko pitkään ja nyt lukemisen alla juuri tällä hetkellä. Vähän olen aina skeptinen kirjoihin tällä ”miljonääri” myyntisanalla, mutta ihan hyvän oloinen tähän mennessä. Menee ehkä enemmän säästämiseen aiheena :thinking:

Unit 731 = Hyvin erilaista lukemista. Jos kiinnostaa ihmisen touhu historiassa, niin saat tästä sellaisen, mitä ei kovin usein nää missään. Puhutaan sellaisesta, kun ”the forgotten Asian holocaust”, joten ei ehkä mikään leppoisa ennen nukkumista luettava…

Private Empire: Exxonmobile and American Power = Ihan vain simppelisti: menee tämän historiaan, tapahtumiin, vaikutukseen ja käy ”Big Oil” keskustelua. Sanoisin ihan hyväksi kirjaksi ja opin paljon, mutta todella pitkä.

Cant Hurt Me = David Gogginsin elämästä varmaan jokaisen tuntema kirja. En saanut ehkä ihan niin paljoa irti, kun jotkut sanovat saaneensa, mutta mielenkiintoinen heppu ja hyvä pläjäys.

Marcus Aurelius Meditations = Jokaisen kuuluisi ainakin lukea yksi filosofinen teos, ja se on tämä. En tiedä saako Suomeksi, kun itsellä on englanniksi kaikki nämä.

Enempää en jaarittele sijoitusfoorumilla näistä, vaikka näitä kyllä löytyisi :wink: Jos ei Myyrämies, niin ehkä joku muu saa tästä kopin itsellensä. Toivottavasti onnistui jonkinlainen kattaus eri aiheiden kirjoja :slightly_smiling_face:

12 tykkäystä

Päivän kuumimman puheenaiheen kunniaksi ajattelin ilahduttaa iltaanne Beastie Boys -nimellä kutsuttujen pelimannien soitannolla, jonka nimi on…

6 tykkäystä

Mullahan menee sitten ihan hyvin, en saanut parkkisakkoa vaikka jätin auton Cittarille ilman lappua kun niiden automaatit ei taas toimineet (bearish Keskolle).
Screenshot_20220928-222623_Nordnet

15 tykkäystä

Meksiko ei ymmärtääkseni ole naapuriaan 30 kertaa suurempi hullun diktaattorin johtama sotilasmahti.

Eikä Meksiko ole koskaan hallinnut naapuriaan. Saati ampunut rajan yli ja syyttänyt siitä naapuriaan saadakseen syyn sodan aloittamiseen.

Näin äkkiseltään tuli mieleen.

6 tykkäystä

Mutta onko turska syvänmerenkala?

1 tykkäys
3 tykkäystä

Se että salkussa on turskaa, on todella syvältä.

6 tykkäystä

Suutari pysyköön lestissään, sanotaan. Sijoitusneuvojen vastaanottaminen Jungnerilta on kuin hakisi hammashygieniaohjeita Motonetin autohuollosta.

Uskottavuutta, sijoitusvinkkien ulkopuolella, Jungnerilla on. Melkein 150k Twitter-seuraajaa on siitä todiste. Jungner voisi perustaa ‘Mikaelin vinkkisivuston seuraa etsiville poikamiehille’ – sillehän voisi hakea vaikka valtion tukea. Yksinäisyys on oikeasti vakava ongelma yhteiskunnassamme, eikä lainkaan leikin asia. Voisin itsekin käväistä lukemassa vinkkejä, vaikka en sitä koskaan myöntäisikään ja vaikka en olekaan poikamies.

16 tykkäystä

Meksiko on joskus on ollut pinta-alaltaan komean kokoinen, ei toki nykyäänkään mikään pieni maa. :smiley:

19 tykkäystä