Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Joo ei voi valittaa kun salkku on reilusti plussalla tältä vuodelta ja tästäkin seikkailuista jäi hirmuiset tuotot käteen vuoden holdauksella. Nyt seuraavaksi tutkimaan hiili- ja öljyosakkeita josko tänä vuonna saatais vielä +100% tuotto rikki kun Eurooppaan iskee energiapula :love_you_gesture:

62 tykkäystä

Eikai tässä nyt vaan käynyt niin, että @Pohjolan_Eka ravisteltiin pois kuormurin lavalta jollakin kirjanpitomokalla?

Kohta meillä on jäljellä enää tavan tuulipukushoppailijat, jotka pitävät kiinni lapuistaan kuin konsanaan Töölön-mummo Herkun lihatiskin vuoronumerostaan. :smile:

33 tykkäystä

Tänään ei selvästikään ole volatiilinen päivä markkinoilla. Salkussa suurin osa yli 20 osakkeesta yli 2% päiväliikkeessä :grinning:. Vain Inderesin osake pitäytyy nollapolitiikassa :rofl:

6 tykkäystä

Koska läheskään kaikki eivät tästä tarkennuksesta varmaan ole kuulleet niin tässä vielä ulkit ehtii myydä Stockan ennen iltaa takaisin tuonne alle 2.4 tasoille tällä vauhdilla. Markkinalla selvää epäselvyyttä Oikeasta Hinnasta… :roller_coaster:

8 tykkäystä

Jos haluat vinkkejä mistä hiilen kanssa aloittaa niin imo top3 voisi olla Whitehaven, Consol energy ceix ja shitco btu jossa on sitten suurin vipu jos kaikki menee putkeen vaikka nyt lafka on erinäisistä “johtajaratkaisuista” kärsinyt.

VET ja lng shipit flng ja golar voi olla myös ihan hyviä toiselta sektorilta Euroopan talvea ajatellen.

6 tykkäystä

Tätä ei liene tarpeen pahoitella, mikäs se semmoinen sijoittaja on joka ei numeroista pitäisikään :smile: Itse (tuskin ainoana) puolestani rakastan @Arimatti_Alhanko tapaa jakaa näitä numeroita koko yhteisölle, suuri kiitos siitä!

29 tykkäystä

Mitä siitä seuraa, että hyviä tiiviitä onelinereita, tai vähemmän informatiivisia viestejä liputetaan yhtiöketjuissa?

  • Ytimekäs viesti paisuu kuin pullataikina, jotta on se
    kappaleen verran diipadaapaa, eli lipunestoainetta.

  • kahvihuoneeseen tupsahtaa pitkälti toistasataa viestiä parissa päivässä, kun yhtiöketjussa niistä monet liputettaisiin pois

Usein on pakko todeta häviö ja rullata ketju loppuun. Ties mitä helmiä sieltä napsuu ohi. Millä strategialla te muut käsittelette tätä kahvihuoneen viestivyöryä? Voisinko tehostaa? :slight_smile:

4 tykkäystä

Siitä seuraa se, että yhtiöketjun viestit on helpompi lukea läpi ja ne sisältävät asiaa turhuuksien sijaan. On kohtalaisen raskasta lähtä lukemaan jonku itselle uuden firman ketjua jos siellä on muutenkin iso määrä viestejä ja nämä offtopicit ja onelinerit jätettäisiin sinne sekaan.

Siitä seuraa myös se, että tiukka linja estää moninkertaisen määrän näitä turhia viestejä jo etukäteen. Jos noita saisi viljellä miten haluaa niin yhtiöketjut olisivat täynnä lyhyitä kommentteja jokaiseen asiaan ja foorumi olisi Kauppalehti-tason kuraa, jossa saa selata sivutolkulla löytääkseen tietoa jonku suositun firman ketjusta.

16 tykkäystä

Aika ääripäistä tässä puhutaan.

1 tykkäys

Aika jäätävä pörssipäivä tänään Stockmannin ja Fortumin siivittämänä. Meinasi vähän työt unohtua, kun joka puolella tapahtui.

11 tykkäystä

Olen ollut lievästi huolissani Stockan korkeasta osuudesta salkussani.
Ongelma näkyy korjaantuneen itsestään.

27 tykkäystä

Oikein ajoittamalla stockmanin myynnit ja pääoman uudelleenallokoinnin Fortumiin on tänään yhdessä päivässä voinut tehdä 40% turskat…
Toivotaan että kukaan ei ole hypännyt tällä tavoin pää edellä tuntemattomaan järveen ainakaan isolla summalla

13 tykkäystä

Nauratti näin vähän jälkikäteen stockmann ketjuun linkattu video jossa klo 11 aikoihin “neuvottiin” ostamaan mielummin fortumia kuin stockmannia jos haluaa tehdä tiliä. Tuosta fortum laskenut joku 15% ja stockmann aika samoissa… Perustelut taisi olla lähes täydellisesti samat kuin näillä - ei sillä, huominen voi näyttäämiltä tahansa:

7 tykkäystä

Iltapäivällä pohdin samaa tuon Ilta-Lehden talousjutun osalta kuin Alex af Heurlin nyt twiitissään. Tuli jopa mieleen, oliko Koskisella korkki auki tekaistuaan tuon lehtijuttunsa :sunglasses:

3 tykkäystä

Treidaamiseen liittyen vielä oma kommentti:

HS Visio kyllä selvensi asian erinomaisesti, kiitos Hesarille. En lynkkaa Jukkaa, mutta Twitter-keskustelun pohjalta tosiaan sai sen käsityksen, että olisi ollut jostain triviaalista pikkufirman konkurssista kyse ja muuten sujuu Trader´s Clubin innoittama treidaaminen hienosti.

HS:n jutun perusteella pääomaa on siis tuhottu treidaamalla luokkaa ehkä jopa 300 000 euroa? Huh huh.

Onneksi Trader´s Clubin jaksoja katsoneet sadat/tuhannet amatööritreidaajat, wannabe oppipojat ovat olleet luultavasti pienillä panoksilla mukana ja useat tappiota tehneet eivät ole tuhonneet näin isoja omia pääomiaan. Joku on tietty plussalla, veikkaan että yli 50% tehnyt turskaa tässä vuoden aikana.

38 tykkäystä

Olen tykännyt kauheasti katsoa Traders clubia ja varsinkin markkinakatsausta. Sitten taas teknisen analyysin pätkät lähinnä herättävät ihmettelyä onko homma oikeasti niin helppoa kun se näyttää. Asiaan en ole perehtynyt niin en lähde kieltämäänkään.
Mutta herää kysymys onko Suomessa yhtäkään treidaajaa julkisella track recordilla joka tekee tiliä teknistä analyysiä käyttäen?

44 tykkäystä

En räpeltänyt tänään mitään ja salkku 8€ plussalla, vaikka pörssissä melkoinen härdelli päällä. Pitäisiköhän ottaa oikein tavaksi olla vähemmän paperikäsi :thinking:

24 tykkäystä

En räpeltänyt itsekään mutta salkku ui vastavirtaan kuin Fifaxin lohet. Jotenkin löytynyt negatiivinen korrelaatio indekseihin. Vaikka Invision surkea tulos tuli tänään ja veti -10% niin salkku nousi reilusti yli toista tuhatta euroa.
Kopioin myös @Wallet_Nahlroos taktiikan ja kevensin Hexatronicia 20% kun oli jo noussut 766%.

10 tykkäystä

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/fifax-ruokavirasto-ihn-virustapauksen-johdosta-maarannyt-eckeron-laitoksen-oireettomat

:thinking: :thinking:

1 tykkäys

Jossain Paasin tweetissä(?) oli maininta että Nordnetillä on 5-10 asiakasta jotka treidaavat ammattimaisesti ja voitollisesti, joten pienet on piirit. Mäkinen&co on ehkä lähimpänä vaikka heilläkin aikajänne on monesti vähän pidempi.

Mitä enemmän olen treidausta mietiskellyt ja backtestannut omia ideoita, sitä vakuuttuneempi olen että kyse on enemmänkin sattumasta kuin mistään muusta. Voi löytyä jotain nichejä missä saa taottua jatkuvaa voittoa, mutta se on kyllä äärimmäisen vaikeaa ja joku täysin ulkopuolinen asia voi keikauttaa tilanteen tappiolliseksi.

12 tykkäystä