Inderesin kahvihuone (Osa 5)

No niin, minäkin kokeilin tätä.

Nämä kisaajat tekivät jokaisen liikkeen suorituksen samana vuorokauden aikana, mutta itse kokeilin näitä eri treenipäivinä, eli mulla oli pidempi palautumisväli. Toisaalta en mitenkään valmistautunut näihin suorituksiin ja tein suoritukset treenipäivinä jolloin en ollut terävimmilläni, vaan tuhlasin tähän testiin sellaisen treenipäivän jolloin en ollut niin vedossa. Lyhyesti sanottuna pääsin silti helpommalla kuin kisaajat, koska jos samana päivänä joutuu vetämään toistomaksimit kyykyssä ja maastavedossa, niin väkisinkin uskoisi toisen näistä kärsivän.

Painan itseni vähän yli 70 kiloa ja jotain sellaista olikin sitten tangossa:
Penkissä meni 30 toistoa
Mavessa meni 61 toistoa
Kyykyssä meni 45 toistoa
Yhteensä 136 toistoa

Tiedän yhden kehonrakentajan tehneet omalla painollaan n. 100kg 150 toistoa kyykyssä :fire:, eli jos vertaa suorituksiani tiettyihin koviin urheilijoihin, niin siinä joukossa en pärjäisi ollenkaan. Odotin itseltäni parempaa suoritusta, mutta ne meni miten meni. Toki tavalliseksi salitreenaajaksi tulokseni ovat ihan hyviä, joskaan eivät missään tapauksessa ihmeellisiä.

21 tykkäystä

Kova tulos! Oliko kyykyt oikeaoppisesti ATG (Ass To Grass) vai pikkupyllistyksiä?

2 tykkäystä

Kiitos!

Ei puhuta pikkupyllistyksistä, mutta en ihan näin syvälle:
image
About näin syvälle:
image

Penkissä oli jalat maassa, takapuoli penkissä ja koko liikerata käytössä.


Tämä oli kova tulos, kun ei puhutaan mistään kevyestä kaverista, vaan 93 kiloa painavasta tyypistä. Kevyenä tällaisten suoritusten teko on paljon helpompaa:

4 tykkäystä

Credit Suisse ja Deutche Bank tuolla finanssitwitterisdä mainitaan tuohonkin twiittiin liittyen.

8 tykkäystä

Kuuluisia viimeisiä sanoja :thinking:

“Bear Stearns CEO Says Liquidity Strong” Mar 13, 2008.

"Lehman Brothers capital position at the moment is very strong.“ Sept 8, 2008.

“Credit Suisse has strong capital base and liquidity.” Sept 30, 2022.

16 tykkäystä

Kappas. Oli mukava kiittää koko perhettä osallistumisesta energiatalkoisiin.

Sovittiin kesällä, että

  • saunomisesta (2-3krt viikossa) ei tarvitse tinkiä, mutta suihkussa ollaan max 2-3min
  • tietokoneiden käytöstä ei tarvitse tinkiä, kunhan turhat valot sammutellaan aina pois
  • ilmalämpöpumpun ja patterien termostaateissa parin asteen nipistys (noin 21 → 19)

Elokuussa kulutus putosi 15% (ei vielä lämmitystä) ja syyskuussa 22% (lämmitys päällä). Sovelluksen mukaan viime vuoden syyskuussa oli sama keskilämpötila kuin tänä vuonna, joten pidän lukemia vertailukelpoisena. Ja 100m2 sähkölämmitteisessä asunnossa niiden suuntaa toivottavana :grin:

44 tykkäystä

Yleensä pohjia, edes väliaikaisia ei ole tehty, kun vix alle 40. Nyt kuitenkin esim. tänä vuonna tehty pohjat alle 40 vixillä kahdesti, kun vix ollut 5 päivää putkee yli 30. Viime to olis tullut täyteen 5 päivää, mutta tuo rikottiin tosiaan torstaina. Nyt on myös paljastunut, että isot pelurit ovat manipuloineet vixiä, eli onko tuo enää luotettava mittari sitten.

3 tykkäystä

Kyllä pohjat on nyt lähellä kun possuja " karhuja" piikitetään jo nahkaan. Eikös se ollut aika lailla huipulla kun kiukaita lyötiin kankkuihin.

33 tykkäystä

Viimeisimmän kyselyn (tulokset alla) perusteella Foorumilla tämän hetkinen tilanne otetaan vielä kohtalaisen luottavaisin tunnelmin vastaan, vaikka tilanne tietysti varmasti monia mietityttääkin. Löytyykö täältä Facebookin “Osakesijoittaminen”-ryhmän jäseniä - joko kyseisessä ryhmässä on täysi hulina päällänsä vai vieläkö sielläkin vaan chillisti ostellaan dippiä päivästä toiseen?

7 tykkäystä

Paketti on tuttua valtiota eli sekava himmeli. Tästä ollaan samaa mieltä. Muusta ei oikein ollakkaan.

  • Valtion tehtävä on katsoa että kansalaisten elämisen edellytykset ovat stabiilit perustarpeiden osalta: turvallisuus, energia, ruoka. Sähkön hinta on ollut ainakin viimeiset 20 vuotta noin 9-12snt sisältäen siirron. Nyt 30-40snt eli nousua 200% -300%. Tämä ei ole staabilia perustarpeiden tyydyttämistä. Mitä jos ruoka, bensa tai kaukolämpö nousisi saman verran. Tuki viritykset olisi käynnissä myös silloin.

  • Valtio on ajanut öljylämmityksestä luopumista tukiaisilla lisäten sähkön kysyntää. Moni öljylämmityksestä viime vuosina luopunut kiroaa nyt hiljaa. Ei ilmavesilämpöpumppu ilman sähköä pyöri vaikka siinä on parempi hyötysuhde kuin suorasähkössä

  • Valtio on tukenut sähköautojen hankintaa joka myös lisää sähkön kokonaiskysyntää ja nostaa näin sähkön hintaa

  • Valtioon om jarruttanut ydinvoiman rakentamista. Suomalaisella teollisuudella olisi ollut kiinnostusta useampaan hankkeeseen, mutta lupia ei ole tullut tai ne menneet roistovaltiolle.

  • Sähkön saannissa on luotettu sotaisaan diktaattoriin. Viimeistää Krimin jälkeen olisi pitänyt silmien aueta ja alkaa panostaa omavaraisuuteen muutenkin kuin tuulivoiman osalta. Tuulivoima ilman säätövoimaa tai energian varastointi luo valtavia tarjontapiikkejä. Tämä on ongelma koska kysyntä ei juuri jousta.

Koska energiahuolto on valtion osalta ryssitty, pitää valtion kantaa tästä myös vastuu. Usein ne omakotitalolinnoissa asuvat maksavat jo niin helvetisti veroja että ovat joka tapauksessa nettomaksajia.

Loppuun vielä sentimenttiä vuosien takaa. Vihreät eivät ole ainoat ketkä ovat olleet hölmöjä.

28 tykkäystä

Meikän kirjoissa tähän kategoriaan menee ainakin myyttinen jumalsijoittajahahmo Masse. :brain:

8 tykkäystä

Omalla kohdalla meni toisinpäin, perhe kiitti minua, kun sanoin että jatkakaahan normaali tyyliin elämistä vain. :smiley:

2 tykkäystä

Uskoisin että tässäkin tapauksessa löytyy joku kesäpoika, joka on painellut vääriä nappeja :grin:

2 tykkäystä

-The potential effects of climate change — namely through rising sea levels, worsening floods and fires, and government policies transitioning away from carbon-heavy industry — could destroy trillions of dollars of assets around the globe.

-The Fed will provide “climate scenario narratives,” which banks will use to analyze the impact on their portfolios and business strategies. The Fed will then review those findings with the firms to help them build up their ability to manage climate-related risks.

Niin, varmaan paras skenaario narratiivi pankeilta olisikin syyttää ilmastoa kun finanssijärjestelmä kaatuu… uppoaahan se veronmaksajiin kuin kuuma veitsi voihin ja taas pankit/poliitikot selviää kuin koira veräjästä. :sunglasses:

5 tykkäystä

Historiadatasta faktorimalleissa rakennetaan momentum faktori joka monella markkinalla on selittänyt ylituottoa [1]. Eikö tämä tue sitä että teknisellä analyysillä voi tehdä sattumaa parempaa voittoa? Tekninen analysii on vain momentumin ennakointia.

Noissa malleissa on myös fundapohjaiset faktorit mukana. Tämä ei siis ole mikään vastakkainasettelu funda vs tekninen vaan molempi parempi.

Toinen ajatus joka tukee teknistä analyysiä on päiväkaupalla ja pelkästään käyriä treidaavat ihmiset. Jos tuhansien kauppojen jälkeen ylittää indeksituoton niin pakkohan teknisen analyysin on toimia.

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0304405X12000931

Edit: Kiitos oli muuten laadukas mexican standoff tuossa yllä.

4 tykkäystä

Mites se meneekään…

ATG on se oikea samalla tavalla kuten penkki paussitettuna, mutta jos lonkka menee polven korkeimman kohdan alle, niin on hyväksytty kyykky :thinking:

1 tykkäys

Kantillaan oleva 50sentin kolikko pitää pystyä noukkimaan persposkilla, silloin on hyväksytty kyykky. Ei mitään voimanosto pyllistyksiä.

15 tykkäystä

Huom! Voi aiheuttaa salilla ihmetteleviä katseita ja kolikko suositellaan pestäväksi jälkikäteen.

13 tykkäystä

Olen sijoittanut aktiivisesti aika tarkkaan koronapohjista alkaen eli tämä on ensimmäinen karhumarkkina jossa sijoitan.
Mietin vaan niitä, jotka ovat minun lisäkseni tuona aikana aloittaneet sijoittamisen mutteivät ole lukeneet sijoituskirjoja, hyviä Twitter kirjoituksia, puhumattakaan Inderesin foorumista, vaan ainoastaan iltapäivälehtien uutisotsikoita tai Fb sijoituskerhoja yms. maailmanlopun medioita.
En ihmettele yhtään jos tämä joukko vähemmän taloudesta /sijoittamisesta kiinnostuneita tässä panikoivat ja myyvät, “vielä kun jotain myymällä saa”.
Puhumattakaan niistä, jotka ovat aloittaneet syklin huipulla. Kyllä tässä vasta-alkajaa koetellaan.

Päivitän Exceliin kuukausittain taulukkoa varallisuudestani ja tässä kuussa sijoitusten arvo laski sijoittamani pääoman alapuolelle. Pari vuotta sitten ajattelin että jos joskus niin käy niin sitten kyllä v*tuttaa. Vaan niin kuitenkin kävi, positiiviseksi yllätykseksi tuo ei itseäni hirveästi hetkauttanut kun vuosia on vielä (toivottavasti) sen verran edessä, että ehtii vielä monet ylä- ja alamäet näkemään.

Vaikka turpaan on tullutkin, olen tyytyväinen siihen kuinka paljon olen oppinut itsestäni sijoittajana ja ylipäätään sijoittamisesta tänä aikana. On järjettömän mielenkiintoista lukea ja elää tässä markkinassa, vaikka ytd huiteleekin jo -45% tuntumilla. :smile:

Kiitosviestejä Inderesille ja foorumiaktiiveille tässä on viimeaikoina mukavasti täällä nähtykin mutta tässä nyt vielä yksi, kiitos Inderesille loistavasti ylläpidetystä ja laadukkaasta foorumista ja foorumin aktiiveille loistavista kirjoituksista, täällä on ihmisen hyvä olla myös näinä vaikeampina aikoina. :smile:

61 tykkäystä
10 tykkäystä