Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Noin sitä pitää. :fire: :+1:

Tuo on todella kova tulos, vielä kun on tehty kisoissa! :muscle: Jotkut nostaa salilla 150kg, mutta kun kisoissa pitää punnertaa, niin tulos onkin 120-130kg. Kisoissa vaaditaan oikeasti puhdasta tekniikkaa ja sitä “stoppia”.

Noin 80-kiloisena olen nostanut 162kg, mutta jos olisi pitänyt nostaa kisatyylillä ja stopilla, niin 150kg olis ollut maksimini… ei ainakaan enempää. 75-kiloisena olen nostanut noin 150kg, mutta 10kg olisi lähtenyt heti pois, jos olisi pitänyt stopilla ottaa. Enkkoja tehdessä en ollut mikään alle 20-vuotias, vaan yli 30-vuotias. Alle 20-vuotiaana maksimini taisi liikkua noin 110kg:n paikkeilla, en nyt tarkkaan muista.

16 tykkäystä

Noinhan se menee, taisi silloin tulla kakkonen 160 kg:llä salilla, vaikka ei sekään mikään pomppu ollut. Myöhemmin 82,5 kiloisena tuli kokonaiskisaan treenatessa mainitsemani ongelma SI- nivelen kanssa. Kolmea lajia kovaa treenatessa joutui penkissäkin tyytymään samoihin rautoihin kun 75 kiloisena. Kokonaiskisa on todella kova laji ja salinostoista putoaa siinä vielä isot siivut pois. Penskana saatu jalkavamma esti kovat tulokset kyykyssä, mutta vetoon pitkä selkä ja lyhyet jalat oli omiaan. Hyvä harrastus, vaikka ykköskunnossa ollessaan ei meinannut saada hehkulamppua kierteelleen , jos ei se heti ekalla osunut kohdalleen, niin hapoille meni kädet muutaman sekunnin ylhäällä pidon jälkeen :smile:

11 tykkäystä

On muuten hiton kova penkkitulos! Itse nostin viime keväänä “leikkimielisissä” salin RAW kisoissa penkistä 130 kg n. 100 kg kehonpainolla ja se lieneekin ainoa mainittava “kisanosto PR”. Joitain vuosia sitten nostin lähes samalla kehonpainolla pinnoista 165 kg siten, että pinnat oli n. 2-3 cm rinnan yläpuolella kun olin itseni kaareen “virittänyt”. Silloin ehkä olisi saanut vähän paremman “kisanoston” tehtyä mutta eipäs tullut koitettua. Enää en moisia hullutuksia harjoittele ja olenkin punttaamisen siasta keskittynyt CrossFittiin. Se tekee hyvää omatoimivoimailun jälkeen. Keho ja mieli kiittää :+1:

5 tykkäystä

Tuota GrossFittiä pidän kyllä tosi mielenkiintoisena. Ja jahka päätön yrittäminen loppuu, niin se voisi olla sellainen mistä innostuisi. Nyt on todella leväperäisesti tullut kuntoa hoidettua. Duuni sen verran fyysistä, että ehkä siinä on osasyy. Lisäksi ehdoton tavoitteellisuus ja kunnianhimo on kaksiteräinen miekka. Jos ei enää kisaa, niin olisi se motivaatio kaivettava jostain.

5 tykkäystä

Mulle on CrossFit tuntunut kaikinpuolin mielekkäältä vaihtoehdolta. Jos miettii asiaa siten, että käyt 3 kertaa viikkossa valmiiksi pohditulla tunnin kestävällä WODilla, niin tällä aikamäärällä saa kuntoa kehitettyä ja täysin muuta ajateltavaa vähäksi aikaa. Tämä 3 h ei vielä allekirjoittaneelle niin paljoa ole, että etteikö sitä ehtisi tehdä töiden ja DI-maisteriväylän opintojen ohella.

Jos siis vähänkään CrossFit tyyppinen harjoittelu kiinnostaa, niin kannataa tuollainen peruskurssi/ramp-up käydä kokeilemassa.

4 tykkäystä

Taas on aika kiittää, tällä kertaa

@Kimi.Heikkila :yellow_heart:

Hänen Mikset olisi omistaja? -bloginsa viettää 1-vuotispäivää!

@Kimi.Heikkila on esimerkki foorumin laatua lisäävästä kirjoittelijasta. Hänen suoraselkäinen kirjoittelunsa omalla nimellään ansaitsee arvostukseni.

Varsinkin tässä karhumarkkinatunnelmassa hänen bloginsa seuraaminen on herättänyt juuri tällaisessa aloittelevassa sijoittajassa ymmärrystä ylipäänsä osakkeiden omistajuuteen ja
luottamusta sijoittamiseen.

Alussa blogille asettamasi tavoitteet ovat toteutuneet hienosti :pray:

12 tykkäystä

Viikonloppu alkaa olla taputeltuna, joten ollaanpa valmiina uuteen pörssiviikkoon kuin venäläinen täydennysmies rintamalle:

6 tykkäystä

160kg kakkonen on kyllä jo aika priima tulos :smiley: Kuinkahan pieni jo 100kg:n penkki olikaan maailman miesten kesken prosentuaalisesti.

Olen käsille ottanut aikoinaan 140kg täysin avustamattomalla ”unrackilla” ja oli aika kupla otsassa. Pitäisi taas varmaan kokeilla kunnollista maksimia penassa, niin tietäisi missä kulkee, kun kuitenkin sarjapainot nousseet. Etten myös nyt täysin jäisi sijoitusfoorumin penkkipuheessa pelkäksi punaiseksi sydämmeksi, niin pitää omakin tulos varmaan jakaa, että voi sitten palata sen parantuessa :wink: (olla hiljaa huonontuessa).

Tästäkin on jo jokin noin vuosi aikaa, mutta 120kg paussitettuna ja melko kapealla otteella oli isoin rauta, mitä olin ottanut aluksi. Siitä aloin sitten hiomaan ojentajapainoitteista, kun huomasin toimivan omiin raameihin älyttömän hyvin. Treenasin tästä 3kk myöhemmin ojentajapenkkiä työntötreenissä ”deadstopilla” niin, että jää tanko hieman rinnan yläpuolelle suojaraudoille ja siitä sitten ylös. Kulkikin yllättävän hyvin ja puoliksi vitsillä/kisana sitten otettiin raudat alemmas ja lähdin lisäämään painoa. Oteväliksi otin niin kapean kuin sai, joka oli 28cm etusormesta etusormeen (Katsoin mittanauhalla :smiley:). Aika hyvin kädet vispasi, kun oli jotenkin vaikea noin kapealla pitää selkä tiukkana, mutta kyllä vain paussilla meni silti se vanha leveämmän otteen 120kg. Nyt saattaisi ehkä olla hyvä mahdollisuus jo saada tuo kolme rinkulaa tangon päähän, mutta sehän selviää vain testaamalla :smirk: Vielä olisi se @Sijoittaja-alokas jakama kehonpainohaastekkin tekemättä.

Edit: ja taisi statseista jäädä kriittisin, että noin 79-82kg oli ehkä tuolloin paino. En ihan tarkalleen muista.

4 tykkäystä

Appleen shorttia, Qt tuplaus ja Sampo exit. Tsek! :white_check_mark:

5 tykkäystä

Itellä auttoi penkkiykköstä ajatellen seuraavat apuliikkeet/pääliikkeet. Nopeuspenkki ja ns. lattiapenkki kehittivät hyvin rinnalta lähtöä ja toisaalta noston kuolonkohdan ylittämistä. Lisäksi ojentajia harjoiteltiin heti penkin jälkeen esim. käsipainoilla tai tangolla kapealla otteella. Toki stoppipenkkiäkin on hyvä tehdä mutta liikaa tehtynä sekin alkaa hidastamaan. Lisäksi kun antaa rääkkiä etuolkapäille ja yläselälle, niin hyvä tulee. Ei muutakuin tsemppiä uutta PRää metsästäessä!

4 tykkäystä

Kävin eilen kuntosalilla ja 14 leukaa meni vastaotteella. En tiedä onko se kuinka kova tulos lähinnä hiihtoa harrastavalle 80kg/50v miehelle.

17 tykkäystä

Taitaa penkkimiehet olla erimiehiä leuanvetäjään ja tramppis-hyppelijään verrattuna :love_you_gesture:

2 tykkäystä

Koirapuistokaveri Jani Halvaria lainatakseni ei sillä ole väliä paljonko nostaa penkistä, vaan sillä paljonko nostaa pankista. Taisi Tonykin tätä samaa virttä joskus veisata.

Ja kyllä leuanvedossa 50v. Miehelle 14 toistoa on ihan kelpo tulos. Tätä tuli itsekin harrastettua paljon apuliikkeenä ja samoin dippiä. Molempia lisäpainoilla ja ilman. Nykyään taitaisi olkapäät huutaa, jos dippiä kokeilisi. Ihme kyllä kaikki kivut ja säryt alkoivat heti treenaamisen lopettamisen jälkeen.

8 tykkäystä

Kyllä tässä saa vielä moni lähteä repimään ylös kyykkäystä. Mukana varmasti myös mainittua p*****seen tungettua rahaakin. :smile:

Hesari pelottelee sunnuntai-iltana…

13 tykkäystä

Viikko sitten yritin tässä arvailla tulevan viikon suuntaa huonojen uutisten perusteella, mutta eipä se kuitenkaan olennaisesti sitten mennyt eteen eikä taakse, aivan kuten ammatimiehet arvelivatkin. Veivareilla mahtavat lounaspaikat.

3 tykkäystä

Pankkikriisi. Eihän tässä pariin vuoteen olekaan maailmassa mitään ihmeitä tapahtunut. :man_facepalming:

3 tykkäystä

Fiskarsin lapio päässyt rintamalle tositoimiin

43 tykkäystä

Hieman juttua takan polttelusta, jos tänne salihirmujen pakaroiden väliin mahtuu muutakin juttua :grin:

Ilmat kylmenevät ja on taas aika sytytellä takkaan ensitulia. Ensimmäiset poltot pitää tehdä varovasti eikä heti laiteta pesää mansikanpunaiseksi. Muutenkin vielä näin lämpimillä keleillä ei ole tarvetta poltella kunnon pesällisiä.

Ongelmana on näitä varovaisia pesällisiä poltellessa kun takka on vielä täysin kylmä muutenkin, että takan sisusta nokeentuu herkästi. Tykkäisin kovasti jos saisi noet sitten jossain kohtaa poltettua puhtaaksi mutta tahtoo olla että vain pesän keskiosasta taaksepäin saa poltettua puhtaaksi. Lasisen uuniluukun saa kyllä sanomalehdellä ja tuhkalla puhtaaksi mutta muuten siitä luukun ympäriltä on aina vaan nokinen. Ei uskalla laittaa niin kovia tulia että palaisi tuostakin puhtaaksi.

Täällä on kuitenkin paljon okt asujia ja takanlämmittäjiä, niin pysyykö teillä muilla mitenkä puhtaana pesä?

Osittain syynä nokeamiseen on tällä kertaa hieman liian kosteat puut mutta on silti ollut samalaista kuivillakin. Ne ensimmäiset poltot sen aina kuitenkin nokeaa vaikka miten kuivia polttelisi. Ja kunnon vedolla tietenkin aina!

7 tykkäystä