Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Yksi ongelma taitaa olla että pesäluukussa ei ole ollenkaan ilmalle reittiä, vaan kaikki paloilma tulee alhaalta arinan läpi. Jos saisi luukusta hieman paloilmaa, niin ilmavirta oletettavasti pitäisi luukun ympäristön puhtaampana, ja saisi hallittua palamista muutenkin vähän paremmin. En ymmärrä miksi se puuttuu. Ehkä on “yksinkertaiselle kaupunkilaiselle” myyty takka jossa ei ole liikaa säädeltävää (en ole takkaa itse hommannut alunperin).

Sulla on hyvin asiat jos todellakin puusepän kuivaa saat polteltavaksesi.

@tikii tulikin jo mainittua että suuluukussa ei ole ilmareittiä mutta muuten kyllä aina ilmareitit täysillä. Tuhkaluukkua en ole viitsinyt availla kun veto aiheuttaa melkoisen tuhkamyrskyn. Mutta kai sitä kerran kokeeksi voisi kokeilla…

1 tykkäys

Päinvastoin, luukusta jos ilmaa antaa niin kuumuus ei pääse lasille ja luukun lähelle… puita enemmän toiseen eli viimeiseen pesälliseen ja oikeastaan kuumimmillan saat sen käymään kun on reilusti ollut puuta ja alkaa olla hiillostumassa niin kasaat kaikki hiilokset arinan päälle keoksi ja vedot täysille tuhkaluukun kautta… Millainen takka? Ja onko varma että ilmareikiä ei luukussa ole? (Yksi tuttava 13 vuoden takkansa käytön jälkeen vasta tajusi että luukussa onkin ilmareijille säätö):joy:

Ja kokeilemalla vähän mikä toimii mut äkkiseltään luulisin että puita reilummin ja lopussa vetoa reilusti, vaikka koko tuhkaluukkua raottamalla…

Juu kuumuus ei pääse lasille mutta ajattelin että ilmavirta veisi noet pois.

Tuo on joku tulikiven vuolukivinen leivinuuni/takkayhdistelmä. Olisiko joku 2000kg, eli ihan kiva mutta vähän massiivisempi saisi kunnon lämmitykseen olla

E: aika kuumaksi olen poltellut kun yritän välillä tehdä ns. puhtaaksipolttoja, jolloin viimeinen pesällinen on melkoinen panos. Palaa kyllä puhtaaksi pl. se suuluukun lähiympäristö. Jos nyt vaikka avaisinkin tuhkaluukkua vielä lisäksi, niin hieman pelottaa missä menee raja ettei mene ylikuumaksi. Olen mielestäni “kokenut” takanpolttaja ja on vähän semmoinen olo ettei paljoa kuumempana kannata polttaa mitä olen jo tehnyt…

Ja ei todellakaan ole luukusa reikiä.

Täytyy johonkin väliin iskeä testiin. Täytyy vain katsoa seuraavat pari päivää niin, että on vähäkävelyistä puuhaa. Ihan vain varmuuden vuoksi jos samana päivänä paukutan nuo kolme liikettä :face_with_spiral_eyes:

2 tykkäystä

Jos näistä kaikista kriiseistä luovii sijoittajana läpi niin loppuelämä menee kyllä helposti.

Ja kahvihuoneelle terkkuja Budapestistä. Ilma on lämmin ja olut kylmää (ja halpaa). :beers:

7 tykkäystä

Täytyy sanoa, että tällä Foorumilla on muutamia yksittäisiä viestejä, mitkä jäävät ikiajoiksi mieleen ja tämä SijoitusSepon viestin on myös sellainen. En sano muuta kuin, että se on kova, opettavainen ja timanttinen!

Eli käykää lukemassa Sepon viesti Sijoitusvirheet -ketjussa, tämä ei ole suositus, vaan käsky! :sunglasses:

37 tykkäystä

Itellä tuli tää kuva mieleen luettuani sepon sijotusvuosi 2022. Mut oli kyl hyvä teksti.

23 tykkäystä

Taannoin oli puhetta foorumin aateloinneista. Niitä on tehty harvoin, korkeintaan kai yksi muutaman kuukauden välein, ja hyvä niin, ettei tule inflaatiota Erdoganin malliin. Kun P1 ansaitusti aateloitiin, minulle tuli mieleen että olisi ollut osuvaa tehdä se yhdessä hänen pitkäaikaisen ottelukumppaninsa SijoitusSepon kanssa.

Seppo on ollut foorumilla viime aikoina aiempaa harvemmin hankalan vuoden myötä, mutta kun hän puhuu, muut pysähtyvät lukemaan. 105 ihmistä haluaa hälytyksen aina kun kuulapää ilmestyy eetteriin. Seuraajamäärä on foorumin korkeimpia. Seppo keskittyy analyyseihin eikä tee itsestään kummempaa numeroa. Poissaolojensa myötä hän ei ole juuri koskaan luottamustasolla ”Mestari”. Vuosi sitten oli hauska tapahtuma Kahvihuoneessa, kun joku kyseli, mitkä kyseisen luottamustason kriteerit ovat, ja Seppo sanoi, ettei ole tainnut koskaan olla sellainen. Sippola vain nosti hänet mestariksi, lämmittäen vanhan konkarin mieltä:

Pari viikkoa myöhemmin huomasin että hän oli taas pudonnut konkariksi, kun ylempään luottamustasoon leivottu 14 vuorokauden minimiaika oli tullut täyteen :laughing:

Foorumilla on paljon mestareita mutta vain yksi @SijoitusSeppo , joka todistaa ettei miestä ole luottamustasoon katsominen. Ehdottaisin Sepolle aatelointia nimellä:

Foorumin konkari

81 tykkäystä

NO NIIN. :slightly_smiling_face: :saluting_face:
image

EDIT:
Uuden tittelin lisäksi muutin myös hänen luottamustasoaan, eli hän on nyt myös mestari ja nyt tuo “taso” pitäisi olla lukittuna, joten sen ei pitäisi enää muuttua.

Allekirjoitan kaikki, mitä @Kale-possu kirjoitti. Aina, kun näen Sepon tekstin, niin pysähdyn oikein kunnolla lukemaan sen ajatuksella. Seppo tosiaan keskittyy itse asiaan, kirjoittaa hyvin sekä analyyttisesti. Hän on kovin arvostettu foorumilainen ja kyllä se seuraajamääräkin jotain kertoo hänen erinomaisista teksteistään. Vaatimaton kaveri, joka ei turhia draamaile, vaan tuo Foorumille sisältörikasta sijoituskeskustelua. :slightly_smiling_face:

64 tykkäystä

Konkari. Tässäpä siis ehdotus Sepon uudeksi profiilikuvaksi

15 tykkäystä

Onko ehdotuksia, kuinka viettää elämän viimeinen päivä?

66 tykkäystä

Joskus kaksi sanaa riittää.

image

Eiköhän tällä viikolla vedetä vähän henkeä pörsseissäkin. Turskavarastot vaativat täydennyksiä.

6 tykkäystä

Hengenvedot jäänee tänään väliin. DAX futuuri näyttää -1,6 %.

EDIT: näyttäisi taas siltä että joutuu korjaamaan hyperventilaation hengittelemällä ruskeaan paperipussiin :smiley:

5 tykkäystä

Eipä noista futuureista ole voinut viime viikkoina päätellä juuri mitään. Kohta voi katsella kehitystä reaaliajassa ja koko viikko edessä. Onpa kivaa.

Pörssin avautumiseenkin on vielä vajaa tunti ja nyt DAX futuuri →
image

Kaikki tärkeimmät eurofutuurit plussalla, joten eiköhän viikkoon ainakin lähdetä vihreällä.

Edit 2. Ja nyt taas kaikki futuurit reippaasti miinuksella. Tämä kuvastaa mainiosti viime viikkojen pörssipäiviä.

6 tykkäystä

Ja nyt kun mennään toiseen suuntaan, niin uutisoidaan näin
image

Vielä puuttuu huono uutinen siitä, kun joku päivä öljyn hinta on prikulleen edellisen päivän tasolla :unamused:

2 tykkäystä

Itsellä ainakin loppui takan lasien nokeentuminen, kun aloin asettelemaan puut V-muotoon. Eli sivuille ensin vinotuet ja keskelle puut pinoon.

Erikoisarinaakin löytyy ostettavaksi, mutta saman saa aikaan ihan puiden asettelulla.
Tuosta saa ajatuksen

Ilma pääsee paremmin kiertämään sivuilta, niin savuttaminen vähenee.

Ja tietysti tuhkien putsaus ja päältä sytyttäminen, kuivat puut jne. perusasiat kuntoon

11 tykkäystä

@Johannes_Sippola, tiedän ketä äänestän! :smiling_face_with_three_hearts: :slightly_smiling_face:

6. Johannes Sippola
Johannes Sippola on lääketieteen opiskelija ja sijoitusyhtiön toimitusjohtaja. Johannekselta löytyy sijoituskokemusta vajaa neljä vuotta, ja matkalla Johannes on erikoistunut osakepoimintaan ja kerännyt ison tietomäärän myös treidaamisen saralla. Sijoitusuran aikana koko Suomen sijoitusyhteisöstä on tullut Johannekselle kuin toinen koti – kansankapitalismin edistäminen ja Suomen sijoitusyhteisössä aktiivinen kanssasijoittajien auttaminen ja heidän kehittyminen sijoittajina on Johannekselle sydämen asia.

12 tykkäystä

Millä sytytät tulen ja mitä poltat? Jos käytät sytyttämiseen maitopurkkeja tai muuta pahvia, niin jätä niiden polttaminen pois. Itse sytytän tuohella tai sytytyspaloilla. Puut kannan varastosta sisälle lämpenemään viimeistään edellisenä iltana, en osaa sanoa onko tästä hyötyä, tai paljonko on hyötyä. Puut olen pinonnut takan sisälle torniksi, eli kerrosten puut vuorotellen pitkittäin ja poikittain, sytytys siitä ylimmän kerroksen alapuolelta.

Ei ole ollut ongelmia nokemisen kanssa. Kokeilemalla selviää auttavatko nuo sinun tapauksessa.

5 tykkäystä

Tuli aivan valtava henkilökohtainen flashback tästä viestistä vuosikymmenen takaa. Tähän kun vielä laitetaan viikonlopun Credit Suisse ja Deutsche Bank uutiset niin vähän selkärankaa kylmäsi. Löysin jopa kyseisen clipin uutisista, jossa tuo OPEC:in leikkaus tuotantomäärään mainittiin ja joka aivojen sopukoista hyppäsi muistiin :sweat_smile:

Seilaan tällä hetkellä vielä 70% cash, 30% warranteille niin asema on kyllä nyt päinvastainen verrattuna silloiseen stressiin, vaikka inflaatio keittääkin hitaasti elävältä.

2 tykkäystä

Voiko tänne laittaa ilmoituksen kun joku henkilö kirjoittaa? :open_mouth:

1 tykkäys