Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Käytän tätä nordnetin listaa kontra indikaattorina Qt:n pohjista, vielä tässä kuussa ei ole siis aika avata Qt positiota vaan odotellaan vielä, katsotaan jäädäänkö junasta kokonaan ja Nordnetin asiakkaat ovat oikeassa että kohta se raketoi :sweat_smile:

3 tykkäystä

Jos se sua lohduttaa, niin luotan Quuttiin vahvasti. :sunglasses: Pitkässä salkussa sekä muut “meemit” etc. :cowboy_hat_face:

Rentoa päivää quuttilaisille!

P.S. Vepu ja Mauri jäävät saikulle, kun lukevat tämän viestin.

9 tykkäystä

Tällä “kriittisellä äänellä” ei ole yhtään osakemyyntiä tälle vuodelle mutta kymmenkunta ostoa.

Ja olen iloisella mielellä ollut mukana laskumarkkinassa koko ajan korkealla osakepainolla.

Varovaisuus ilmenee niin että olen ostanut nirsosti, harvoin ja vähän.

Mutta pitkällä tähtäimellä optimisti voittaa. Ja niinpä negailun ei mielestäni pitäisi siirtyä toiminnaksi niin että se alkaa näyttää rommarin touhulta.

70 tykkäystä

Oliko Indereksellä jo joku ruotsinkielinen foorumi, mistä mahdollisesti voisi löytää enemmän keskustelua ruotsalaisiin pienyhtiöihin liittyen? :thinking: Olen ehkä nähnyt unta… Jos en, niin voisiko joku antaa linkin, niin katson saako sieltä Google Translatella (tai ruosteisella ruotsillani) mitään irti :smiling_face_with_three_hearts:

5 tykkäystä

Kyllä on. :slight_smile:

Siellä aktiivisena on ollut mm. @Isa_Hudd. :slight_smile:
https://www.inderes.fi/fi/analyst/isa-hudd

5 tykkäystä

Vaikka korkojen nousu näkyykin piiiitkänä miinuksena salkussa, niin siitäkin huolimatta pidän edelleen työllisyystilanteen helpottumisena työttömyyden laskua. :wink:

1 tykkäys

Ei mikään ihme, että tänään lasketellaan.

14 tykkäystä

Mahtava laji tämä shakki

29 tykkäystä

Shakissa pärjää hyvin, kun tekee siirrot perstuntumalta… :slight_smile:

44 tykkäystä

“TM testaa”. :thinking: Kai tästä on tulossa joku vallan syväluotaava artikkeli. Välineurheilua tämäkin peli jo.

23 tykkäystä

Jaa no eipä siellä näyttänyt olevan ihan hirveästi vielä trafiikkia tai ketjuja paikallisista yhtiöistä. Pitääpä kuitenkin jäädä “lurkkailemaan” josko sinne trafiikkia pian syntyisi. Tietääkseni aiemmin aktiivinen Avanzan foorumi on ollut suljettuna jonkin aikaa, nyt voisi siinä mielessä olla “keskustelutyhjiö” piensijoittajilla ja loistava paikka Inderekselle löytää käyttäjäpohjaa, mistähän nuo piensijoittajat vaan tavoitettaisiin…?

1 tykkäys

Alle 10% kosteudessa hiukkaspäästöt kasvavat, sitä tarkoitin kosteuden osuudella prosessissa. Uuni tai piippu ei sitä niinkään kaipaa, paitsi että liekki voi olla pehmeämpi.
Alle 10% kosteus polttopuussa on huono asia.
Uunin tai piipun saa halki, jos lämpötila nousee liian nopeasti, oli poltettavaa mitä tahansa. Mitä kuivempi puu, sitä nopeammin lämpötila nousee jne. Tästä tulee halkeilun riski. Hidas lämmitys aluksi oli uunissa mitä tahansa.

2 tykkäystä

Kuka tuo ensimmäisenä markkinoille Chessmaster Butt Plugin? Saattaisi olla kysyntää.

Shakkiin liittyen laitetaan vielä viime viikolla vastaan tullut nerokas tekoälytaideteos.

11 tykkäystä

Käräjäoikeiden kautta kun omiaan joutuu takaisin hakemaan( jotka takaaja maksoi)niin loppuu lainailu. Mielummin Annan perintöprinsessoilleni kun joillekkin ydinperheen ulkopuolelta ” lainaksi”.

4 tykkäystä

En lainaa kenellekkään, olen kyllä lahjoittanut ruokarahaa ja ostanut ruokaa sitä tarvitsevalle sekä antanut omista kokkailusta annoksia.

3 tykkäystä

Olen lainannut aikanaan muutaman satasen hätätarpeeseen kaverille jolla oli sillä hetkellä monenlaisia haasteita. Laskin rahat enemmänkin tueksi kuin lainaksi. Kaverini sai kuitenkin lopulta, vuosien päästä, asiat kuntoon ja pääsi taas kunnon töihin. Hän maksoi ne sataset takaisin ensimmäisestä tilistään.

25 tykkäystä

Euriborin notkahdus jatkuu. Tänään 2,363%.

7 tykkäystä

Inderes.se foorumilla on 104 käyttäjää. Ja turha toivo, sielläkään ei pääse karkuun oldfekiä. :grin:

Ihan vakavasti. Olisi hienoa, jos tuonne saisi keskustelua viriämään. Kiinnostaisi kovasti ruotsalaissijoittajien mielipiteet erityisesti kotikenttänsä yhtiöistä. Se oli syy, miksi itsekin tuonne tilin avasin ensimmäisten joukossa. Vähän on nihkeää ollut toistaiseksi.

… ja Verneri on pollari Ruotsissakin.

14 tykkäystä

Ei vielä kauheasti keskustelijoita, mutta tuota katsoessa näyttää siltä, että ainakin siellä on keskivertosijoitustietämys hyvin korkealla. :fire: Eli siellä on aikakin hyvä “pohja” valmiina.

Puhun niin “hyvin” ruotsia, että koulussa ruotsinkielinen esitelmäni keskeytettiin ja myös ruotsia puhuvat kaverini eivät halua jutella kanssani ruotsiksi. :smiley:

22 tykkäystä

Omalle kohdalle on sattunut kaksi varsin erilaista rahanlainaaja-tapausta:

Tapaus A:

Lapsuuden ystävä, jonka palkat eivät saapuneet ajallaan. Alkuun lainaili ne ilmaiset pikavipit, joita ensikertalaisille tarjottiin. Totesin ettei ole mitään järkeä ja lupasin auttaa kaveria. Oltiin molemmat nuoria ja naiiveja. Lainaili joitain satasia kerrallaan ja palkkojen tullessa lyhensikin, jos koko palkka sattui tulemaan. Välillä käytiin istumassa iltaakin yhteisellä kortilla ja aina laitoin ylös paljon kaverin osuus ja tämä hyväksyi ne mukisematta. Reilu peli.

Duunien vaihduttua sovittiin, että lyhentää pikku hiljaa tyyliin satasen kuussa. Tätä ei kyllä koskaan tapahtunut omaehtoisesti, mutta muistutuksesta meni yleensä muutama minuutti, niin rahat kilahtivat tilille. Välit kuitenkin jäähtyivät ja loppuvaiheessa oli melko kiusallista kun viimeiset 10 viestiäni hänelle olivat vain maksumuistutuksia ja kiittelyitä saapuneesta maksusta. Loppuvaiheessa hieman jännitti, josko tyyppi maksaa kaikkia takaisin, mutta onneksi voin muistella edelleen hyvällä, vaikka moneen vuoteen ei ole enää tullut törmättyä kaveriin.

Tässä oli sellainen erikoisuus, että kaveri asui aluksi vielä kotonaan, joten hänen kiinteät kulunsa olivat olemattomat. Lisäksi sai jotain perintöä tmv. jotka kuitenkin neuvostani sijoitti. Ilman noita perintörahoja en varmastikaan olisi lainannut lähellekään noin paljoa. Rahan käyttötaidot olivat kuitenkin olemattomat, joten rahanlainaamista tärkeämpää olikin talouskasvatus, jonka hän sai.

Tapaus B:

Työkaverilla oli aina rahat loppu ja käsittääkseni kulutusluottoakin ainakin paremman pään henkilöauton verran. Alkoholia ja tupakkaa kului. Muutaman kerran suostuin ennen palkkapäivää ostamaan kaverille lounaan, kun lupasi tarjota takaisin palkkapäivän jälkeen. Koitti myös tupakka-askeja saada minun piikkiini, mutta ilmoitin että jos pelkkä lounas ei kelpaa, niin ilmankin voi olla. Lainaamiset kuitenkin loppuivat kun kerran perjantain palkkapäivänä “unohti” nostaa rahaa minulle, ja seuraavana maanantaina oli kertomansa mukaan maksanut laskuja viikonloppuna. Seuraavana palkkapäivänä käytiinkin sitten yhdessä nostamassa saatavat, kun oltiin “sattumalta” samassa kohteessa.

Tuosta eteenpäin keksin erilaisia tulevia menoja, joiden takia en voinut lainata, vaan omatkin rahat olivat tiukilla. Eikä hänen tekemisensä myöskään vaikuttanut siltä, että yrittäisi oikeasti laittaa elämäänsä järjestykseen. Myöhemmin koitti vielä saada minulta (ja varmasti muiltakin, koska ei tiennyt varallisuudestani) 30 000€ tai “edes kymppitonni” lainaa, että saisi raha-asiat kuntoon. Sai palkkaennakkoja jne, mutta elämänhallinta petti.

Jälkikäteen on tullut mieleen tyypin olleen ehkä bi-polaarinen, koska tietyt vaiheet viittasivat kyllä mania-jaksoihin.

Kaksi hyvin erilaista tapausta, joista kaltaiseni huono ihmistuntijakin osasi erottaa hyvän ja huonon kandidaatin. Molemmista selvittiin kuivin jaloin hyvällä riskienhallinnalla.

17 tykkäystä