Inderesin kahvihuone (Osa 5)

@tripsykero ”Siinä toisessa elämässä” olisin pyrkinyt kouluttautumaan jonkinlaiseksi kirjoittamisen ammattilaiseksi, olisi se sitten ollut toimittaja tai muuta sen tapaista. Tässä elämässä minulla ei ole mitään toimittajan tai muunlaisen kirjoittajan koulutusta, eikä myöskään mitään toimittajan verkostoja. Tuollaisessa laajassa jutussa olisi varmaan vaatimuksena myös haastatella joitakin tahoja.

@TeeDee Joo se juttu vaikutti hyvin tehdyltä, en vielä ehtinyt sitä kunnolla lukea, vain selailla kirjastossa. Se toimittaja (en muista kuka oli) varmaan pystyisikin kirjoittamaan tästä mielenkiintoisen laajan jutun, mutta eiköhän SK:n shakkikiintiö tullut jo täyteen :grinning:

5 tykkäystä

-En ole pelannut koskaan, mutta olisi mielenkiintoista tietää miten siinä voi huijata.

Jos ei olisi siirtomaksuja ja sähköveroja niin kannattaisi kaikki sähkölaitteet lyödä päälle ja katsoa kuinka sähkönkäytöstä maksetaan sinulle :wink:

9 tykkäystä

Tämähän on ihan helppoa(meinasin kirjoittaa lastenleikkiä mutta jatko olisi kuulostanut rivolta). Tarvitset vain anaalihelmet suristimella joilla morsetetaan tietokoneen laskemat siirrot etäyhteyden yli. Homman voi automatisoida täysin jolloin edes kätyriä ei tarvita.

8 tykkäystä

Jollain tapaa pitää saada tieto siirrettyä. Jos olet kotona, niin tietokone ja Stockfish (ohjelma) laskemaan siirrot. Saman pelilaudan ääressä pelatut pelit sitten, vessaan puhelin piiloon, siellä voi käydä pitkien pelien aikana. Samoja laitteita voi käyttää, mitä korttien laskijat voivat käyttää kasinoilla. Kengänpohjaan joku morsetuskone, tai reiteen joku tarra, joka värisee… Katsomoon joku viestimään jollain tapaa. En tiedä miten tarkasti kilpailijat tarkastetaan noihin turnauksiin (nykyään varmaan aika tarkkaan). Olisikohan ollut GMHikaru Youtube kanavalla jossai näistä oli puhetta. On käsitellyt myös tätä Niemann tapausta.

Tässä on hyvä muistaa, että huonot pelaajat tarvitsevat jatkuvasti apua hyvien siirtojen tekemiseen. Ammattilaiset saattavat tarvita vain yhden siirron ratkaisevassa kohdassa. Hyvät aloitukset on aika pitkälle laskettu ja selvitetty, nämä ammattilaiset osaavat ulkoa.

2 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/tesla-johtava-tulevaisuuden-autovalmistaja/5316/6524?u=letkajenkka

Jukka Lepikkö Investors club valistaa ominaisen sympaattisella kirjoitusasullaan täällä erään tärkeän opin sijoittamisesta = Kaikki ostohinnat ovat juuri niin hyviä kuin niihin johtavat laskelmat.

…Itseasiassa tästä innostuneena tarkastelin oman laskelmani kasvuodotuksia Harviaan liittyen (15% vuosituotolla) hieman uusiksi ja PING 9,69€ ostohinta muuttui juuri 38,06€:n.
Tällä hetkellä ostamalla saakin jo rapean 180,65% turvamarginaalin!

Kannattaako minua kuunnella? Vastaus = ehkä jos niin haluat, mutta luultavasti ei.

2 tykkäystä

Hitsi kun säikähdin, kun avasin Tesla topikin. Luulin hetken että hyppäsin erään talouslehden foorumille. Tiedoksi kaikille entusiasteille, että mikäli Tesla tuosta kasvaa, niin ei muuten mahdu talliin.

3 tykkäystä

Ihan vain vinkkinä Inderesille. Lanseeratkaa uusi suositus:

SIJOITTAJA-ALOKAS ÄLÄ OSTA! - suositus.

4 tykkäystä

Hyvää reissua @Jorelyytikko . Kävin itsekin “valohoidossa” tavoitteena jättää kaikki ressiä tuovat asiat hetkeksi kylmään pohjolaan. Mutta…

Moni asia näyttää erilaiselta pörssejä seuraavan silmin :grin:

106 tykkäystä

Olen pitkään miettinyt tätä osakkeiden fanituksesta ja vihaamisesta.

Sanotaan, että uskon intohimoisesti Heiskasen Mutteriin. Muut ovat netissä sitä mieltä, että yhtiölle pitäisi antaa P/E:ksi 10, kun taas minun mielestäni P/E 30 on vielä hyvä ostopaikka. Hyppisin onnesta, koska muut sijoittajat eivät arvosta yhtiötä ja voin ostaa sitä halvemmalla.

En ymmärrä sitä, että ihmiset laittavat tunteet peliin jonkun yhtiön puolesta. Etenkään sitä, jos osa identiteettiä on vihata Heiskasen Mutteria.

Oman kannatuksen voi näyttää ostamalla tai jättämällä ostamatta. Shortatakin voi.

Kryptoissa meuhkaamisen ymmärtää. Niissä omat tuotot ovat täysin riippuvaisia siitä, että uutta rahaa saadaan houkuteltua lisää.

Heiskasen Mutteri taas myy rautaa vaikka siitä kirjoitettaisiin täällä mitä💪

Jos taas tämä olisi Rautakauppafoorumi, niin olisi ymmärrettävää tapella siitä, mistä saa parhaan tavaran.

34 tykkäystä

Ja jenkit kääntyi jo plussalle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kyllä riittää.

11 tykkäystä

Huikeaa että täältäkin shakittelijoita löytyy. Itse pelannut tuhansia pelejä Ruy Lopez-höntsää, en tiedä eloista tai seloista, aloitin, Ehkä 3 vuotiaana, En passant 4vee, En muuten ihmelapsena/kauhukakarana. Jonkun pelin olen joskus voittanutkin.

1 tykkäys

Itse olen viime päivinä miettinyt, kuinka paljon sijoittajat antavat painoarvoa osakekurssille, kun miettivät oliko sijoitus hyvä vai ei ja mitä pitäisi sijoitukselle seuraavaksi tehdä. Jos sijoittaja ostaa yrityksen AB:n osakkeita 20 eurolla ja viikon päästä tämän yhtiön osakkeilla käydään kauppaa 15 eurolla, sijoittaja kokee äkkiä tehneensä huonon sijoituksen. Tämä on ajatuksena järjetöntä koska eihän hän voi vaikuttaa siihen, mitä joku toinen on valmis maksamaan kyseisestä osakkeesta tulevaisuudessa.

Välillä kuulee jonkun fiksun sanovan, että kun ostaa yhdenkin osakkeen, pitäisi tehdä ajatusleikki että ostaa koko yrityksen. Tämä viittaa kaiketi ajatukseen, että sijoittaja ei tuijottaisi osakkeen nimellistä hintaa tai edes osakekohtaisia kertoimia, vaan miettisi yrityksen markkina-arvoa tai yritysarvoa. Mielestäni ajatusleikki on hieno koska se muistuttaa tavallaan sijoittamisen realiteeteista useammallakin tavalla. Miksi ostat edes yhden osakkeen, jos et suostuisi ostamaan koko yritystä?

Kuvitellaan että sinulla on 250 miljoonaa euroa ja päätät ostaa Harvian osakekannan itsellesi. Siinä kohtaa yhtiö häviää pörssistä eikä sillä enää käydä kauppaa. Et enää näkisi niitä -5% muutoksia taulussa, vaan tulet saamaan sijoituksen kylmästi tulevaisuuden kassavirroista. Näinhän se todellisuudessa menee, sijoituksesi perustuu kassavirtoihin eikä siihen, mitä joku toinen on valmis osakkeesta maksamaan. Jos joku olisi ostanut Harvian osakkeita itselleen vaikka 40 eurolla eikä ole sen jälkeen seurannut osakkeen hinnan kehitystä vaan pitäisi vain huolen, että yritys jauhaa tasaista kassavirtaa hyvällä pääoman tuotolla, hän ei luultavasti katuisi sijoitustaan. Sen sijaan voisin veikata, että 99% sijoittajista jotka ovat ostaneet Harviaa 40 eurolla ja ovat tietoisia osakkeen nykyisestä hinnasta, pitävät sijoitusta epäonnistuneena, koska nyt positio on -66% miinuksella. Jännä.

73 tykkäystä

Trip down memory lane ja katsaus foorumin tykätyimpiin viesteihin. Aika tarkkaan vuoden takaa löytyy nimittäin foorumin historian tykätyin kommentti (huimat 668 tykkäystä)

:drum: :drum: :drum:

Ja kyseessä on tietysti Haarumiketju ja Saapasjalkakissan Q3/2021 tulosspekulaatiot.

Hauskaa on se, että myös foorumin historian toisiksi tykätyin kommentti löytyy samasta ketjusta myös lokakuulta (617 tykkäystä) kun ex-inderes Petri Kajaani hehkutti Haarumiketjua.

Saapasjalkakissan viestin aikaan kurssi heilui 47€:ssa ja Petrin kommentin aikaan 52€:ssa.

Those were the days. Saa nähdä päästäänkö tällaisiin tykkäysmääriin enää ihan lähivuosien aikana.

63 tykkäystä

Tässä tulee ehkä just esiin ero osakkeeseen sijoittamisessa ja yhtiöön sijoittamisessa.

4 tykkäystä

Maailman selvästi vahvin kansallinen turnaus, USAn mestaruusturnaus, alkoi tunti sitten. (Samassa salissa myös naisten turnaus.) kaksinkertainen testaus ilmeisesti vähän erityyppisillä laitteilla.

Hans Niemann is in the building.

16 tykkäystä

Ehkä tuollaiset tykkäysmäärät saan, kun kerron myyväni Harviat, Kamuxit ja QT:t. :thinking:

14 tykkäystä

Lainaa hakiessa on paljonki väliä, paljonko muut on valmiita maksamaan tulevaisuuden kassavirroista. Ja ainahan se on mukava saada isompi summa “kassavirtojen jälkimarkkinalta” kuin pienempi summa.

Kiitos :blush: Ei jumalauta :rofl::rofl:Nyt ne pörssi-aivot narikkaan… Näitä signaaleja ei kai pääse karkuun :thinking:

Tuohon yhteyteen voi vielä mainita, että Verneri on kirjoittanut 6700 viestiä, joukossa monia loisteliaita yhtiö- ja makroanalyysejä ja mitä kaikkea muuta. Suosituin viesti on lyhyt toteamus, että Harvialle voidaan järjestää tuloslive. Moni asia kielii siitä että Haarumi, ja erityisesti vuoden 2021 Haarumi, on täysin poikkeuksellinen ketju tämän foorumin historiassa.

40 tykkäystä