Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Stockmannin osakkeenomistajien syyttäminen tuntuu kyllä jo hieman kaukaa haetulta teorialta

32 tykkäystä

Kuitenkin lähes yhtä uskottavaa kuin sukeltajien kuljettamat räjähteet.

1 tykkäys

Tästä @Mauri:n taustakuvasta tuli niin hyvä mieli. :smiley:

10 tykkäystä

Todella hieno tarinallinen vertauskuva :grin:

2 tykkäystä


45 tykkäystä

No niin, puututaanpa tähän nyt heti alkuunsa kun ei kukaan muu puuttunut. Kuvassa esitetty tilannehan on siis laskun hidastuminen, ei laskun kiihtyvyyden hidastuminen. Laskun kiihtyvyyden hidastuminen olisi sitä, että salkku näyttäisi vaikkapa sarjan -1 %, -1.5 %, -2 %, -2.4 %. Kiitos. :stuck_out_tongue:

14 tykkäystä

Sijoittaja-alokkaan siviilipersoona yrittää kertoa uudelle Tinder-deitilleen olevansa myyttinen Sijoittaja-alokas

23 tykkäystä

Muistan jonkun Inderesin porukasta kirjoittaneen Twitterissä tai täällä foorumilla suomalaisten pienyhtiöiden analyytikko-coveragen määrästä/osuudesta vs. pohjoismaiset / eurooppalaiset verrokit. Muistaako täällä foorumilla joku tällaista tilastoa nähneensä - en googlaamalla onnistunut tuota kaivamaan?

Muistaakseni vain Suomessa tämä osuus oli merkittävästi isompi, mutta tietokirjan lähteeksi oma muisti ei riitä :smiley:

5 tykkäystä

Tuossa ainakin Mikaelin toimesta twiitattuna @Omavaraisuushaaste.

15 tykkäystä

Jos sinulla on aikaa kuunnella vain yksi podcast viikossa, se tulisi seuraavalla viikolla olla tämä. Nick Colas kertoo miten nyt elämme Hitchcockin kauhuleffaan rinnastettavissa olevassa karhumarkkinnassa, jossa pikkuhiljaa lasketellaan ja koko ajan on vähän köntsät housussa, kunnes viimein leffan lopussa jännitys purkautuu ja voidaan mennä rauhassa nukkumaan yhtä kokemusta rikkaampana.

1970-1980 markkinalaskun ja inflaation perustana oli hänen mukaansa suurimmaksi osin öljy, joka nousi 1$/barrel 40$/barrel (Hyi :exploding_head:) Nick arvailee, että tällä kertaa ongelma on kuitenki ylikireillä työmarkkinoilla, jotka voivat aiheuttaa isoa päänvaivaa pidemmäksikin aikaa.

Mahtava persoona, joka osaa selittää asiat selkeästi ja viihdyttävästi. Muutama kiva pieni nippelitieto treidausvinkki heitettynä myös sekaan lyhyemmän ajan trendiseuraajille.

Tulipa vahingossa aika lipevä mainospuhe :joy:
Vakuutan kuitenkin vielä, että erittäin arvokas ja kuuntelun arvoinen pätkä :sunglasses:

5 tykkäystä

Jes, just tuota etsin, kiitti paljon!

2 tykkäystä

Katselusuositus.

Vesa Puttosen erinomainen katsaus talouden kuumiin puheenaiheisiin alkaa 13 minuutin kohdalla. Video päättyy paneelikeskustelulla, jossa mukana on muun muassa Mikael Rautanen.

Paneelikeskustelun aiheena, mihin kannattaisi sijoittaa.

28 tykkäystä

Valitettavasti näin.

8 tykkäystä

Ei ota Iranin mielenosoitukset loppuakseen. Mahdettaisiinko tässä – ihan oikeasti – ottaa askel oikeaan suuntaan?

Ei olisi ihan pikkujuttu, jos Iranissa tehtäisiin edes jonkinlaista siirtymää kohti demokraattisempaa ja vähemmän fanaattista uskonnon ja valtion liittoa.

87 miljoonaa ihmistä. Toiseksi eniten todennettuja maakaasuesiintymiä maailmassa. Neljänneksi eniten öljyä. Nykyisellään todennäköisesti suurin realisoitumaton uhka koko maailman vakaudelle ja rauhalle.

25 tykkäystä

Toisen pojan synttärit lähestyy … selailen legojuttuja

44 tykkäystä

Tosta vois Kremlille vinkata, voisivat harjoitella. Hetkinen, aika monta osaa on tuossa - voi olla vähän liian haasteellinen.

8 tykkäystä

Vastaan tänne, koska viestini ei tuota lisäarvoa Fortum-ketjulle. Usein puhutaan johtajien track recordista myös entisissä tehtävissään, hyvä, että sinulla edelleen löytyy luottoa Baldaufiin ja Lundmarkiin. Käsittääkseni myös olit ihan samaa mieltä kokoomusvaikuttaja Lehden kommenteista Uniper-sotkussa, sieltähän juuri lainasin tuon Due dilligencen tekemättä jättämisen Uniper-kaupoissa ja kuka on siitä vastuussa vai olitko hänen kanssaan samaa mieltä vain siitä, mitä tulee poliittiseen vastuuseen ja Fortumin ex-johto on aikanaan mielestäsi toiminut vallan erinomaisesti!? Itseäni ei hirveästi yllätä, että pitkäaikainen kokoomusvaikuttaja ruotii nykyhallitusta, siksi jakamasi juttu olisi mahdollisesti sopinut paremmin politiikka-ketjuun. Yleisesti ottaen mielestäni muutenkin nyt, kun eduskuntavaaleihin on enää aikaa puoli vuotta, niin poliitikkojen(myös ex-) lausunnot voisi hyvin käsitellä tuolla Politiikka -ketjussa. Niissä kun kovinkin usein voi olla “oma lehmä ojassa”.

4 tykkäystä

Kun kerran mainostit Eero Lehden Fortum-kirjoitusta, niin voin lisätä sen verran, että se ei ollut poliittinen kirjoitus vaan siinä käytiin varsin onnistuneesti läpi demarihallituksen Fortum-epäonnistumiset tämän vuoden aikana. Kirjoituksessa käsitellyt asiat on kaikkien Fortum-omistajien hyvä lukea.

En ole missään vaiheessa väittänyt, että Fortumin uusi tai vanha johto teki hyvää työtä. Eikä niin tehnyt Eero Lehtikään. Kuten viestistäni voi selvästi lukea, en vain ymmärtänyt kommenttiasi siitä, että Nokia-sijoittajaa pitäisi asia jotenkin liikuttaa.

Sen sijaan väitin, että Sanna Marinin johtama demarihallitus teki hirvittävän huonoa työtä. Ja niin väitti Eero Lehtikin lukuisien perustelujen kera.

1 tykkäys

Pari poimintaa

1.Inderesin analyysikoulun tuorein juttu on tässä:
Ennen varsinaiseen ennustamisprosessiin ja sen sudenkuoppiin kaivautumista on järkevää muistuttaa siitä tosiasiasta, että ennusteet eivät koskaan ole pomminvarmoja tietoja ja ankkuroitumisen arvoisia, vaan loppuviimein vain ja ainoastaan senhetkisiin tietoihin perustuvia parhaita arvauksia.

2.Sitten Premiumin omaaville on käytössä tällainen “Inderesin yhtiösentimentti”, josta näkee sijoittajien mielikuvia eri yhtiöistä ja tällaisia kategorioita on viisi kappaletta. Tuolta on kiinnostava katsoa, mitä mieltä sijoittajat ovat eri yhtiöistä. Luonnollisesti näihin ei saa liikaa tukeutua, mutta ehkä noista saa sellaista hieman täydentävää tietoa erilaisesta näkökulmasta.


Tänään panostan Valmetin tutkimiseen, rapsat on luettu jo aiemmin pariinkin otteeseen, mutta nyt luen yhtiörapsan kolmannen kerran ja vähän noita tuoreempia kommentteja. Sitten taas vielä yhtiöketjuun lukemaan uudelleen foorumilaisten ajatuksia ja lopuksi menen yhtiön sivuja tutkimaan.

Tuntuu siltä välillä, että yhtiöiden tutkiminen on aika rankkaa, vaikka kiinnostavaa puuhaa. Pää sauhuaa ja tuntuu jopa kuormittavammalle kuin työt omalla tavallaan.

Pakko on tänään mennä ulos lenkkeilemään ja tuulettamaan ajatuksia. Tässä jokin aika sitten eräs analyytikko sanoikin mulle siihen tapaan, että irrottaudu välillä näistä sijoitusjutuista, vaikka tosin se vaikeaa hänellekin välillä on. :slight_smile:

Hyvää sunnuntaita kaikille ja muistakaa ulkoilla! :sun_with_face:

6 tykkäystä

" loppuviimein vain ja ainoastaan senhetkisiin tietoihin perustuvia parhaita arvauksia."

“Arvauksia” on hieman huono tuossa yhteydessa, koska se romuttaa “senhetkisiin tietoihin perustuvia” -väitteen. Olisko “päättelyitä” tms parempi.
“Parhaita”-sanan monikko ja “subjektiivinen arvostuspohja” vielä korostaa epävarmuutta.