Inderesin kahvihuone (Osa 5)

En ole mikään jalkapallon himofani, mutta jäin miettimään HJK:n saamia sakkoja “UEFA on mafia” -huudoista ja eilistä banderollin poistoa katsomosta.

Onko UEFA arvostelun yläpuolella – siis vähän kuten Qatarin ja Venäjän hallitsijat? Siitäkö tässä on kyse? Kovin on vanhoillisen ja autoritäärisen kuuloista toimintaa tällä vuosituhannella. Ja kaikki urheilupomotkin hyväksyvät tällaisen hiljentämisen mukisematta?

41 tykkäystä

Joo on toi ihmeellistä toi touhu. Uefa antaa sakkoja ties mistä, mutta jos jotain sanoo takas, nii postiluukusta löytyy lisää sakkoja.

4 tykkäystä

Justiinsa näin ja kyllähän tämä malli hieman mafiamaiselta kuulostaa. Pelotellaan ihmiset hiljaiseksi.

5 tykkäystä

Se nyt on UEFAn tapa toimia, että jaetaan sakkoja kaikesta. HJK sai tän kauden europelissä sakkoja siitä kun ihmisiä seiso katsomon rappusilla :slight_smile: Mut pitää kans muistaa, että HJK on tienannu UEFAlta jo 4,3miljoonaa euroa tän kauden eurooppaliigasta/karsinnoista. Antaa vähän perspektiiviä noihin 10 000 euron sakkoihin.

Mut siinä ootte oikeessa, että kyllä järjestön pitäs pientä arvostelua kestää…

17 tykkäystä

Laadunvalvonta ei nimenomaan pettänyt, Heiskasen vastaukset olivat loistavia. Kiitos JHeiskaselle, kun mainitsit haastikseni Twitterissä - tviitistä olivatkin monet tutut nimet tykänneet. :slight_smile:

Ajattelin käydä viikonlopun aikana taas kerran haastikset läpi, mutta tällä kertaa teen vastauksista muistiinpanoja asioista, joista erityisesti voisi olla apua omassa sijoitustoiminnassani. Näitä muistiinpanoja en tänne jaa, koska ne ovat tehty itseäni ajatellen.

Haastatteluja haluaisin saada ulos kerran viikkoon, mutta ihan siihen en välttämättä yllä pitkässä juoksussa. Olin jo pitkään miettinyt, että haluaisin kysyä tuolta tyypiltä tätä ja tuolta kaverilta sitä, mutta en jatkuvasti viitsisi olla privaviesteilläni näitä ihmisiä häiritsemässä. Joten ajattelin, että tällä tavalla ehkä jopa tuhannet muutkin haastisten lukijat saavat oppia ja viihdettä.

Haastikset teen omaan tapaani “vähän” epäammattimaisesti; olen tuore sijoittaja ja en ehkä häpeä kysyä vähän hassuja ja/tai suoria kysymyksiäni. Tämä on ollut itselleni todella mielenkiintoista, opettavaista ja viihdyttävää hommaa - vie paljon aikaa, mutta antaa huomattavasti enemmän takaisin! :slight_smile:

Täältä löytyy Vernerin, Timontin, JNivalan, Mariannen ja Heiskasen haastikset:

12 tykkäystä

Eipä ole muuten helppo vuosi ollut myöskään tällä UB Thales Argo rahastollakaan.


13 tykkäystä

Ei liity yhtiöön ja on täyttä spekulointia, mutta hivenen alkaa Qt:ssakin vaivaamaan tuo Vareliuksen myyjämäisyys mistä ketjussakin mainittiin. Yhtiöönhän ovat aikanaan liittyneet myös kauppamiehet Hallikainen ja Uhari, jos haluaa synkkiä aasinsiltoja rakennella :smiley: Uroksen puuhamiehiä molemmat siis.

Kasvun hidastuminen kyllä huolettaa ja voi olla, että strateginen veromyynti on tulossa loppuvuodesta. Eli siis turskaa.

17 tykkäystä

Joo toimari oli johtanut kuulemma häntä harhaan vale- ja bottitileistä. Onneksi Elon ja Tesla ei ole koskaan johtaneet ketään harhaan.

…tai jos onkin niin ei ole jäänyt siitä kiinni
…tai jos onkin niin se ei ole ollut tarkoituksellista
…tai jos onkin niin siitä selviää pikku sakoilla

12 tykkäystä

Kiinnostavaa tietää mitä Musk saa irti nyt kun sillä on CEOna pääsy kaikkeen Twitterin sisäiseen dataan.

Popparit valmiiksi. Enää ei ole muita osakkeenomistajia joiden parasta pitäisi ajatella moisten tietojen piilottelulla.

1 tykkäys

Tästä tulee mielenkiintoine psykologinen koe mieleen. Monopoly Social Experiment - How Money and Power can Modify Your Mind - YouTube
-Kokeessa pelaajat jaettiin hyvä- ja huono-osaisiin pelaajiin (huono-osaiset sai heittää vain yhtä noppaa ja sai puolet vähemmän rahaa aloituksessa ja lähtöruudun ohittamisesta).
-Pelin jälkeen pelaajilta kysyttiin miten oikeutettu heidän voittonsa oli.
-Kokeen tuloksesta kävi ilmi, että hyvä-osaisten mielestä heidän voittonsa oli oikeutettu, vaikka todellisuudessa pelin säännöt itsessään takaavat heille voiton.

11 tykkäystä

Tarkoitatko feikkitilidataa sun muuta?

Onhan tästä taas show tulossa, ellei kauppaa olla kohta perumassa. Muskin strategiahan oli Twitterin kanssa kopioida Kiinan Wechat. Twitterissä voisi siirtää rahaa, sillä voisi maksaa ja kommunikoida monella tavalla. Kuinkahan moni oikeasti tekisi mitään hyödyllisiä transaktioita Twitterillä? – siis koskaan. En minä ainakaan. Twitter on oikeastaan vain miljardien paskavatkaamo netissä.

11 tykkäystä

Juuripa sitä. Nyt on Muskilla pääsy kaikkeen Twitterin sisäiseen dataan ja kiinnostavaa on nähdä että löytyykö sieltä fuskausta vai ei, ja kerrotaanko asiasta mitään.

En tiedä sitten olisiko esim. pihviä nostaa kannetta vanhaa johtoa vastaan jos tällaista löytyy?

Ihan sama, popcorneille lähiaikoina varmasti käyttöä, koska pöyristyminen tulee olemaan suurta kun elinikäiset bannit poistuvat, eli käytännössä Trump palaa platalle.

5 tykkäystä

Odotan kolmea asiaa tapahtuvaksi:

  1. Trump palaa räyhäämään Twitteriin ja julistaa Elon Muskin olevan heti kolmanneksi pyhin heti Trumpin ja Jumalan jälkeen, tässä järjestyksessä.
  2. Lähiviikkoina alkaa tulemaan tarinoita, kun Muskia kritisoivia tilejä alkaa katoamaan nimeämättömien sääntörikkomusten johdosta.
  3. Tumblr nostaa profiiliaan, ainakin väliaikaisesti.
14 tykkäystä

Zombi-Exxon jysäytti taas ennätystuloksen. Q2:n “heikohko” 18 miljardin voitto kohosi 20 miljardiin.

10 tykkäystä

Kirjoittelin joskus joulun aikaan postauksen omista mielipiteistä, inflaatiosta, keskuspankeista, fiscal responsibility jne. Kehitys aikalailla siihen suuntaan kun postissa puhuin, eli ei oo oikestaan vanhennut.

Sisältää jonkunlaisen historia pläjäyksen. Ekoja postauksia englanniks, niin vielä hiomaton timantti. Mutta, jos on tylsää saa lukaista, ja antaa risuja ja ruusuja.

Kirjoittelen tässä tällä hetkellä postausta euroopan energiakriisistä, toivottavasti toki parempaa :slight_smile:

3 tykkäystä

Se tunne, kun olet päivässä hävinnyt 100 miljardia dollaria…

3 tykkäystä

Tunnistan itsekin tuon tunteen. :sweat_smile:

Tässäkin tapauksessa jälleen kuitenkin ainakin sijoittajat/foorumistit voittivat. Tuli nimittäin Tämiltä ja Juhalta jälleen ensiluokkaiset vastaukset, joista ainakin itse nappasin taas muutaman uuden tiedon talteen.

Ja foorumin kollegiaalinen laadunvarmistus on mielestäni nykyisin jo aika hyvä. Jos kyselee tarpeeksi “tyhmiä” tai usein kysyttyjä, niin sijoittajakollegat kyllä sivistävät ennen kuin analyytikot ja IR-henkilöstö ovat ehtineet edes geelipurkkia avata.

Että rohkeasti vaan kyselemään itse kukin.

15 tykkäystä

Tätä ollaankin odotettu, eli Ollin tulosviikkosummausta! :beers:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:18 markkinan liikkeet
17:00 tuloskauden kulku Helsingin pörssi ja SP500
23:18 SP500 viikon kohokohdat
55:17 Helsingin pörssin viikon kohokohdat

15 tykkäystä

Kerran eräässä museossa käydessäni ihmettelin sarjaa maalauksia. Niissä oli piirretty sellaisia ympyröitä, joita saat, kun laitat värikynän käteen, laitat silmät kiinni ja pyörität ympyrää. Välillä vaihdat eri väriin. Olen nähnyt vastaavia päiväkodin seinillä. Mutta olenkin vain sivistymätön moukka. Tai, ehkä vain luulin olevani?

28 tykkäystä

Exxon Mobil, the biggest U.S. energy company, reported the highest profits in its 152-year history on Friday :smile:

15 tykkäystä