Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Juuripa sitä. Nyt on Muskilla pääsy kaikkeen Twitterin sisäiseen dataan ja kiinnostavaa on nähdä että löytyykö sieltä fuskausta vai ei, ja kerrotaanko asiasta mitään.

En tiedä sitten olisiko esim. pihviä nostaa kannetta vanhaa johtoa vastaan jos tällaista löytyy?

Ihan sama, popcorneille lähiaikoina varmasti käyttöä, koska pöyristyminen tulee olemaan suurta kun elinikäiset bannit poistuvat, eli käytännössä Trump palaa platalle.

5 tykkäystä

Odotan kolmea asiaa tapahtuvaksi:

  1. Trump palaa räyhäämään Twitteriin ja julistaa Elon Muskin olevan heti kolmanneksi pyhin heti Trumpin ja Jumalan jälkeen, tässä järjestyksessä.
  2. Lähiviikkoina alkaa tulemaan tarinoita, kun Muskia kritisoivia tilejä alkaa katoamaan nimeämättömien sääntörikkomusten johdosta.
  3. Tumblr nostaa profiiliaan, ainakin väliaikaisesti.
14 tykkäystä

Zombi-Exxon jysäytti taas ennätystuloksen. Q2:n “heikohko” 18 miljardin voitto kohosi 20 miljardiin.

10 tykkäystä

Kirjoittelin joskus joulun aikaan postauksen omista mielipiteistä, inflaatiosta, keskuspankeista, fiscal responsibility jne. Kehitys aikalailla siihen suuntaan kun postissa puhuin, eli ei oo oikestaan vanhennut.

Sisältää jonkunlaisen historia pläjäyksen. Ekoja postauksia englanniks, niin vielä hiomaton timantti. Mutta, jos on tylsää saa lukaista, ja antaa risuja ja ruusuja.

Kirjoittelen tässä tällä hetkellä postausta euroopan energiakriisistä, toivottavasti toki parempaa :slight_smile:

3 tykkäystä

Se tunne, kun olet päivässä hävinnyt 100 miljardia dollaria…

3 tykkäystä

Tunnistan itsekin tuon tunteen. :sweat_smile:

Tässäkin tapauksessa jälleen kuitenkin ainakin sijoittajat/foorumistit voittivat. Tuli nimittäin Tämiltä ja Juhalta jälleen ensiluokkaiset vastaukset, joista ainakin itse nappasin taas muutaman uuden tiedon talteen.

Ja foorumin kollegiaalinen laadunvarmistus on mielestäni nykyisin jo aika hyvä. Jos kyselee tarpeeksi “tyhmiä” tai usein kysyttyjä, niin sijoittajakollegat kyllä sivistävät ennen kuin analyytikot ja IR-henkilöstö ovat ehtineet edes geelipurkkia avata.

Että rohkeasti vaan kyselemään itse kukin.

15 tykkäystä

Tätä ollaankin odotettu, eli Ollin tulosviikkosummausta! :beers:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:18 markkinan liikkeet
17:00 tuloskauden kulku Helsingin pörssi ja SP500
23:18 SP500 viikon kohokohdat
55:17 Helsingin pörssin viikon kohokohdat

15 tykkäystä

Kerran eräässä museossa käydessäni ihmettelin sarjaa maalauksia. Niissä oli piirretty sellaisia ympyröitä, joita saat, kun laitat värikynän käteen, laitat silmät kiinni ja pyörität ympyrää. Välillä vaihdat eri väriin. Olen nähnyt vastaavia päiväkodin seinillä. Mutta olenkin vain sivistymätön moukka. Tai, ehkä vain luulin olevani?

28 tykkäystä

Exxon Mobil, the biggest U.S. energy company, reported the highest profits in its 152-year history on Friday :smile:

15 tykkäystä

Putosin :smile: :smile: :smile:

Hyvää viikonloppua

22 tykkäystä

Vastaamo-hakkeriksi syytetty Aleksanteri Kivimäki ilmestyi Twitteriin kommentoimaan Laura Halmisen syytöksiä. Kyllä tämä Emmerdalen voittaa. :slight_smile:

Väittää olleensa koko ajan poliisin kanssa keskusteluissa…

3 tykkäystä

18 tykkäystä

Muut ei osunut mutta jäin miettimään mikä vika nahkaisessa kännykkäkotelossa?

Hankala sanoa, oisko se kuulunu 90-luvulla veroviranomaisen asuun? :smiley: (Kuva siis Verohallinnon viralliselta facebook-tililtä).

1 tykkäys

Jotenkin olen onnistunut valitsemaan salkkuun ilmeisesti sen ainoan USA Large cap someyhtiön, joka ylittää ennusteita :sweat_smile: (Ja ainut salkun USA osake)
Pinterest shares soar on third-quarter revenue beat (cnbc.com)

Pinterest10

8 tykkäystä

Voisiko joku foorumilta/ylläpitäjistä kertoa, että milloin tämä itse foorumi on lanseerattu, eli mistä lähtien tätä juttua tänne on alettu tuottamaan? Toinen asia mikä kiinnostaisi, on se että miten kävijöiden määrä on muuttunut tässä syksyn mittaan, verrattuna esim. viime vuoden vastaavaan aikaan. Vähän tuntuu että on keskustelu hiljentynyt, kiertää samaa kehää, ja jutut toistaa itseään. Varmaan moni nuolee haavojaan tällä hetkellä, ja jonkin asteinen alakulo on valloillaan. Voin toki olla väärässä, mutta tällaista olen tässä viime aikoina aistinut.

2 tykkäystä

En ole varmasti paras vastaamaan, mutta vastaan parhaani mukaan. :slight_smile:

Toukokuussa 2018 tänne alkoi tulemaan porukkaa hiljalleen, eli silloin Mikeal, Timontti ja Vernerikin ovat rekisteröityneet, eli kaikki hurjimukset. :slight_smile:

Tältä alustalta saa jotkin kävijätiedot ja vastaavat 12 kuukauden ajalta, eli ei ihan viime vuoden vastaavaa ajankohtaa pääse näkemään.

Yleisesti ottaen, jos alkuvuotta tai loppuvuotta vertaa keskenään, niin kävijämäärät ovat aika samaa luokkaa, eli mitään valtavaa heittelyä ei ole. Ainoastaan kesäkuukaudet ovat vähän hiljaisempia, että ne erottuvat.

Jos tarkkaan pylväitä katsoo, niin lasketellessa ehkä hieman aavistuksen silmämääräisesti voi olla ihan hiljaisempaa, mutta valitettavasti näitä tilastoja voi tarkkailla ainoastaan 12 kuukauden ajalta, eli ei pääse vertaamaan esim. syyskuuta 2021 vuoden 2022 syyskuuhun.

Et ole varsinaisesti väärässä, mutta sanoisin, että nuo vaihtelut kävijämäärissä ja muissa ovat yllättävänkin pieniä.

Kurssien tykitellessä keskustelu voi mennä vähän fomohypebumtsibumiksi osittain ja keskustelu ehkä aavistuksen voi mennä jopa laadukkaammaksi, kun mörnitään ja lasketellaan. Täytyy silti kehaista, että ei Foorumilla pahemmin ragetusta tai muuta ole kauheasti ollut, vaikka täällä salkut suurimmalla osalla pahasti punastelevatkin. Tiettyä alakuloisuutta on toki vähän ilmassa, kun ei päästä niin paljoa tuulettelemaan. :slight_smile:

Pahoittelut ympäripyöreistä sanoistani, joku henkilökunnan tyyppi voi tarvittaessa lisätä tai tarkentaa, kun lukevat viestimme. :slight_smile:

Suosittelen yleisesti ottaen kaikkia lukemaan laajasti eri yhtiöketjuja ja muitakin sijoitusaiheisia ketjuja. Täällä on paljon erilaisia ketjuja, jotka ovat laadukkaita ja mielenkiintoisia, missä kuitenkin voi pieni piiri kirjoitella keskenään. Pörssien suunta -ketjua suosittelisin kaikkia lukemaan.

Täytyy taas kiittää porukkaa, miten hienoa settiä tuotatte ja miten hyvänä + kohteliaana meininki on pysynyt kusetus_markkinoista & kriiseistä saatana huolimatta. Mä lähden katsomaan Areenasta yhtä sarjaa, eli mukavaa perjantai-iltaa kaikille! :beers: :slightly_smiling_face:

24 tykkäystä

Vienosti muistuttaisin, että tällä foorumilla saattaa olla joku nuorempikin sijoittaja, jolle pitkäaikaisena netto-ostajana tällaiset pikku nallemarkkinat näyttäytyvät vain tervetullena ostotilaisuutena.

4 tykkäystä

Kiitos vastauksesta. Mielestäni olet tällä hetkellä paras henkilö vastaamaan kysymyksiini, ja tämä vastaus riittää. En usko että Inderesin taholta kukaan muu näkee tällä hetkellä yhtä paljon vaivaa tämän foorumin eteen, mutta uskon että työnjako on tehty nimenomaan tällä tavalla. Analyytikot tekee työtään, kommentoi foorumille tarpeen mukaan, ja Alokas, Verneri ym. hoitaa loput. Toivottavasti itse kukin saa tarpeeksi hyvän korvauksen työstään. Veikkaan silti, että hommia paiskitaan osin, ihan rakkaudesta lajiin. Mutta joo, silloin kun on bileet, niin porukka on erilaisessa mielentilassa, ja sitten himmaillaan kun vähän iskee vastatuulta. Pidetään lippu korkealla, meillä on sentään katto pään päällä. Hyvää viikonloppua kaikille.

7 tykkäystä

Kiitos ja kiitos mukavasta viestistä! :slight_smile:

Inderes on ollut mua kohtaan hyvin avoin, empaattinen ja reilu. Foorumilla on paljon sellaista näkymätöntä työtä, mitä esimerkiksi koodarit tai jotkut muut tekevät sekä ylipäätään Inderesillä on paljon sellaista työtä, mitä minä tai ei muutkaan seuraajat näe.

Se täytyy sanoa, että on kiva sellainen tekemisen meininki. Ehkä senkin takia tykkään olla Inderesillä hommissa, koska kuten sanoit niin tehdään rakkaudesta lajiin ja täällä on aina enemmän tai vähemmän huumori läsnä + täällä saa edistyä sekä kehittyä eikä turhaan rajoiteta tai sanella.

Just tämä ja tämä on vain sijoittamista - pitäähän sitä olla muutakin elämää. :+1:

Juuri näin. ei lisättävää. :muscle:

7 tykkäystä