Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kannattaa käydä verikokeissa testaamassa arvot, ei maksa paljoa ja antaa suuntaa paljonko kannattaa ottaa D-vitamiinia. Itsellä menee kuureina 100-300ug päivässä, suositellut määrät ei riitä pitämään tasoja yllä. Talvella kannattaa syödä koko ajan ja kesälläkään ei Suomen aurinko riitä täysin ravinnon kanssa itsellä ainakaan.

10 tykkäystä

Pitäis mennä kyllä. On erittäin tärkeää huomata, että D-vitamiini on paras saada luontaisesti ruoasta/öljystä ja nimenomaan öljyn muodossa, imeytyy paremmin. On näitä kaikenlaisia karkkipastilli-lisäravinteita mutta eihän ne mihinkään imeydy.

1 tykkäys

Jep näimpä. Turskanmaksaöljy tai muu öljy kapselissa toimii parhaiten imeytymiseen kun rasvaliukoinen vitamiini kyseessä. Kaupan perustabletit ei ole kovin hääppöisiä. Esim. puhdistamon on mielestäni suht toimivaa.

2 tykkäystä

Brentrance? Bre-entry?

A tracker poll found support for reversing Brexit is now at 57 per cent, compared to just 43 per cent who want to keep it.

8 tykkäystä

Briteillä kova paikka, se uus pääministeri tais jo julistaa että tekee Brexitistä menestyksen ja samaan aikaan ainakin Skotlanti miettii enemmissä määrin että itsenäisyys vois olla kova sana että voi liittyä EU:hun takaisin ja lopettaa sekoilu.

Elettäneen historiallista vuosikymmentä Briteissä.

12 tykkäystä

Huh, vihdoin vapaata vauhdikkaasta tuloskausiviikosta. :smiley:

Näin viikonloppuna pääsen vihdoin rauhassa tutustumaan tiettyihin yrityksin tarkemmin kera taskulaskimen. Ensi kuussa olisi tarkoitus hommata jotain osaketta lisää tai hommata jotain kokonaan uutta salkkuuni. Normaalisti ostan kerran kuussa yhtä osaketta ja toki toisinkin voisi toimia monesta eri syystä. Olen kyllä välillä lisäillyt tai ostanut pariakin eri osaketta kuukaudessa, mutta vastaavasti PYN Eliten hommaamista varten sain olla ostamatta muutamaan kuukauteen osakkeita ja sen lisäksi jouduin myymään jotain poiskin.

Ensi kuussa saatan ostaa jotain näistä:

  • LeadDesk, tuote on hyvä ja kilpailukykyinen, lisäksi sillä on hyviä merkkejä ilmassa. Osake on tullut kohtuuttoman paljon alas jo osin sen takia, että iso omistaja on laittanut laitaan, toisaalta viime päivinä osake on noussut reippaasti ylöspäin…
  • QT, paljon kaikkea hyvää, mutta loppujen lopuksi siinä on asioita, joita maallikon on vaikeaa ymmärtää, lisäksi siinä on erilaisia riskejä joiden toteutumista on vaikea ennustaa.
  • Scanfil, vähän vieras firma ja kaipaisinkin ketjuun lisää keskustelua, jotta saisin lisää opittavaa ja pureskeltavaa. Osake on kohtuullisissa hinnoissa ja kohtuullisesta osingosta saanee hieman muutenkin turvaa. Kassavirta on kehittynyt parempaan suuntaan, tase on vahva, mutta paljon on selvitettävää, jos ostonappia meinaan painaa.
  • Valmet, miksi en ostaisi? Tilauskanta on kiva, osake on mielestäni halpa ja pystynee parantamaan kannattavuutta (?) + Neles-fuusiosta saanee lisää irti jatkossakin. Voisiko joku mennä karhuilemaan Valmetin ketjuun, haluan kuulla lisää riskeistä sekä miinuksista, toki mm. rapsoista olenkin jo vähän lukenut niistä.

Eipä näistä sen enempää.

Nyt luen uudestaan haastattelujen vastauksia ja nyt just pohdin Vernerin vastauksia, jonka myötä otin esille @Joonas_Korkiakoski kirjoittaman tärkeän Analyysikouluartikkelin kilpailueduista (jonka olen toki jo lukenut ennenkin):

QT:n ketjussa on ollut erityisen hienoa lukea viime aikoina hyvin argumentoituja ja perusteltuja viestejä. :+1: Taidan niitäkin mennä lukemaan uudestaan, erityiskiitos @Mauri:lle ja kiitoksia toki muillekin! :pray:

EDIT: Kappas, Mauri on ollut vauhdissa Incapinkin ketjussa, loistavaa:

7 tykkäystä

Yritän harrastusmielessä selvittää, mitkä kaikki pohjoismaiset pörssilistatut yritykset toimivat kamera, kuvankäsittely tai imaging alueella. Olen tähän asti löytänyt seuraavat yritykset.

Löytyykö muita pohjoismaisia pörssiyrityksiä, jotka toimivat kuvankäsittelyn, kuvantamisen tai kameroiden parissa? Kiitos jo etukäteen. :slight_smile:

Edit (29.10. 13:10)
Kiitos vastauksista @sillinkutoja ja @Mauri. Lisäsin listalleni mainitsemanne yritykset Huddly ja Aiforia. Löytyyköhän vielä muita?

Edit (29.10. 14:01)
Kiitos @Mauri! Listalle lisätty nyt myös Detection Technology, Optomed ja Revenio.

Edit (29.10. 21:47)
Kiitos @In_Der_Esche. Lisäsin listalle myös Elop Technology:n.

3 tykkäystä

Norjalainen Huddly AS.

2 tykkäystä

Aiforia Technologies jos helsinkiläiset kelpaa.

@JuhaS , lisäyksenä vielä itsestäänselvyydet Revenio Group ja Optomed?

Vielä lisäys: mitäs Detection Technology taas tekee?

2 tykkäystä

OP Sijoittaminen on “kiinnittänyt” tililleen ylimmäiseksi tviitin, johon he lisäävät seurannassa olevista yhtiöistä kommentit sitä mukaa, kun tuloksia saadaan ulos.

Kannattaa lukea tuota ketjua, niin saatte monien yhtiöiden tuloksista jonkinlaisen näppituntuman nopsaan. OP:lla on seurannassa mm. Olvi ja SSAB, jotka eivät ole Inden seurannassa. :point_down:


@Antti_Viljakainen oli Ylen Uutisissa kommentoimassa Finnairin Q3:sta. Tässä alla on Ylen sivuilta bongattu juttu, jossa on Antin kommentteja sekä kolmen minuutin haastattelu. Laitoin tänne Kahvihuoneelle, koska ajattelin porukkaa yleisestikin kiinnostava tämä haastattelu:

2 tykkäystä

Satuin näkemään eilen Osmo Soininvaaran vahingossa poistaman twiitin. Siihen pätee – ainakin – aamulla toisessa yhteydessä listaamani kohta 4. :slight_smile: Ehkä myös kohdat 2 ja 3.

  1. Älä kommentoi mitään klo 22 jälkeen.

Jos joku ei muista, niin Osmohan on tosiaan Helenin “Board of directors” -taululla. →

image

37 tykkäystä

Asiakasuskollisuudesta (eli omalla kohdallani laiskuudesta) olikin vielä pikku hippunen jäljellä.

1 tykkäys

Voitko vinkata ennen ostoa, nykyisin kun ei tiedä tarkoittaako tämä kurssin nousua vai laskua :grimacing:

1 tykkäys

Henri Elo on kirjoittanut oivallisen artikkelin YEL-uudistukseen liittyen. Erinomaista luettavaa, mikäli YEL-teema kiinnostaa.

4 tykkäystä

Seuraavana aamuna… viesti pomolle ja leimahduksen kohteelle.

Kohta 5.

image

End of story?

12 tykkäystä

Taisi olla myös sivullisia uhreja…:joy:

34 tykkäystä

Kiinnostuneille vinkiksi. MOT:ssa oli tällä viikolla hyvä jakso päästökompensaatioista. Pikkuhiljaa yleistyy ostoskoreissa täpit, joita klikkaamalla saa hyvittää sentilleen oman lentonsa tai vaikka ostoksensa hiilijalanjäljen. Kunnon ESG- touhua. :slight_smile:

Jaksossa mainitaan suomalaisista pörssiyhtiöistä ainakin Finnair, Ecoup ja Fortum. Finnairiin keskitytään eniten.

Finnairin vastullisuusjohtajalla ei ole harmainta hajua kuinka hyvitys tapahtuu. Se tapahtuu Intiassa siten, että jotku kyläläiset käyttävät avotulen sijaan biokaasua. Niille on kustannettu halvat biokaasujärjestelmät, joiden avulla tehdään lehmänpaskasta ja vedestä biokaasua. Suurimmalla osalla ei kuitenkaan ole enää varaa pitää lehmiä, joten biojärjestelmä on heillä työttömänä. Yksi kyläläinen toimii biokirjanpitäjänä ja kiertää kerran kuussa katsomassa käytetäänkö perheessä biokaasua. Jos biokaasua käytetään niin siitä ilmeisesti maksetaan heille. Tämä kannustaa tietysti vilunkipeliin.

Jaksosta saa jälleen kerran sen kuvan, että koko hiilijalanjälki on huijareiden bisnes ihan niin kuin moni muukin pinnalle nouseva hömpötys. Toki tämäkin asia olisi oikeasti tärkeä, mutta ilman minkäänlaista valvontaa asiat menevät perinteiseen malliin eli kieroilijat kuittaavat hyvät voitot.

Nykyään on vaikea luottaa mihinkään. Hyväntekeväisyys, kuntien kilpailutukset, lisäravinteet, vaatelahjoitukset kontteihin, hiilijalanjäljet ja moni muu vastaava tuntuu houkuttelevan hirvittävät määrät huijareita mukaan. Tekevät hallaa rehellisille toimijoille.

48 tykkäystä

Suosittelen katsomaan Scanfilin vanhoja tulosjulkistuksia. Toimitusjohtaja Petteri Jokitalo on erinomainen esiintyjä, ja hän käsittelee bisnestä esityksissä mukavan avoimesti. Vanhoja esityksiä katsellessa voi aina myös miettiä, miten johdon näkemykset osuivat oikeaan vai menivätkö ihan metsään.

Viime vuoden tilinpäätösesityksessä on varmaan myös laajempi katsaus itse bisnekseen eikä vain kvartaalilukuja.

https://www.scanfil.com/fi/sijoittajat/raportointi-ja-esitykset/sijoittajaesitykset

3 tykkäystä

Mahtava lausahdus! Pitääkin ottaa käyttöön kotona vaimon kanssa.

  • Anteeksi, että käyttäydyin tökerösti. Minulla on ns. kusipään luonne.

Katotaan, kuinka hyvin toimii.

67 tykkäystä

Joskus kirjoitin että länsimaihin tulee pakolliseksi hiilijalanjälki maksu (tai pisteytys) myös per ihminen, Kiinassahan tämä jo toteutuu social credit scoren muodossa. Ja jos olen oikeassa että tuo meillekin tulee per ihminen vaikka ostoskorin muodossa niin emme elä enään demokratiassa.