Inderesin kahvihuone (Osa 5)

carreykeypboardtypewriter

Kai Caverionille ennen mahdollista pörssistä ulosostoa toimitetaan achievment “puolet lisää kurssia ja tuplasti kommentteja ketjuun samana päivänä”?

Edit. no ei oikeasti, mutta kivan hurjasti piristyi hiljainen tutkanalittaja.

1 tykkäys

Onko Inderesin ensimmäinen “pidä” suositus? Caverion siis kyseessä.
Näyttökuva (51)

Muistit oikein. :+1::smile:

17 tykkäystä

Tikkurila taisi viedä kyseisen suosituksen neitsyyden viime vuoden puolella.

10 tykkäystä

En viitsi aiheella Caverion-ketjua sen enempää tukkia, mutta ihmettelen aina näitä heittoja lunastustarjouksen yhteydessä, että meni liian halvalla tai että joku on härskisti ryöstänyt alihintaan firman pörssistä.

Pörssi on kuitenkin paikka, missä yhtiön hinta määräytyy joka päivä. Arvo on sitten jotain, mitä eri toimijat arvioivat omilla laskentatavoillaan. Caverionin tapauksessakin eri toimijoilla on ollut mahdollisuus ostaa firma pois pörssistä monta vuotta niin sanottuun alihintaan (jos siis oletetaan että 7 euroa per osake on arvostukseltaan ryöstö). Jostain syystä näin ei ole käynyt.

Mitä jos kyseessä onkin jokin arvoasunto Helsingin keskustassa. Jos se on myynnissä kolme vuotta kunnes joku tarjoaa 50 % lisäpreemion pyyntihintaan niin meneekö tuo oikeasti halvalla tai ryöstääkö joku asunnon alihintaan?

16 tykkäystä

Jos otat asunnon esimerkiksi, niin mikä on asunnon pyyntihinta? Kun sillä asunnolla on tuhansia omistajia, joista osan mielestä sen arvo on 15 miljoonaa ja osan mielestä miljoona. Loppujen mielipide on jotain siltä väliltä. Sitte joku tarjoo siitä 3 miljoonaa euroa, niin onhan se niiden mielestä ryöstö, jotka kuvittelevat sen arvoksi 15 miljoonaa.

2 tykkäystä

[1] Sijoitustyylien tuotot ja inflaatio

Lämmin kiitos @Markku_Kurtti, että jaoit tutkimuksesi myös täällä. :slight_smile: Linkkaan linkin tuohon keskusteluthreadiin myös tänne kahvihuoneen puolelle, että mahdollisimman moni löytäisi oivallisen analyysisi. Ajankohtainen aihe. Varmasti moni pohtii, mikä sijoitusstrategia toimisi parhaiten nykyisessä inflaatioympäristössä. Erinomaista työtä!

P.S. Kiitos @Sijoittaja-alokas, että löysit tämän tutkimuksen. :slight_smile:

5 tykkäystä

Jos Caverionista tehty ostotarjous tuntuu ryöstöltä, niin eikö eilen kannattanut kauhoa osakkeita kaksin käsin pörssistä, kun niitä 6,9X euron hintaan sieltä sai? Mikäli ostotarjous toteutuu ja menee läpi, saa pienen askartelupalkkio 1-2 kk aikajänteellä. Ja jos käy niin, että ostotarjous ei toteudu, on salkussa reilu satsi mielestään aliarvostettua yhtiötä? Tarjolla win-win -tilanne niille, joiden mielestä Caverion ryöstetään pörssistä?

28 tykkäystä

Kun avaat ja foorumin ja huomaat, että Alokas on ryhtynyt hommiin:

32 tykkäystä

Apple on tänään arvokkaampi, kuin FANG yhteensä.

image

Jos uskoo Nokian visioita kännyköiden kuolemasta vuosikymmenen loppuun mennessä voi Applen alamäestä tulla jyrkkä.

17 tykkäystä

Tuo askartelupalkkio on vähän yli puolenprosentin luokkaa toimeksiantokuluja ja verojen jälkeen tämänhetkisellä hinnalla. Tällä rahalla on myös vaihtoehtoiskustannus eikä arbitraasi ole riskitön. Jos taas kauppa ei toteudu mikään ei estä osakkeen hintaa laskemasta, vaikka Caverion olisikin todellisuudessa huomattavasti pyyntihintaa arvokkaampi.

Caverion on ollut isoin positioni ostotarjouksen jälkeen, mutta ostotarjous on matalahko

1 tykkäys

Ei ole tuttu tuo Nokian visio. Mikä luurit tulisi korvaamaan? Kellot? Lasit? Jokin muu mitä Apple ei tarjoa?

2 tykkäystä

Kaikki mainitsemasi ja puettava teknologia ylipäänsä. Myös esim. piilolasit.

En usko Nokian vision toteutumiseen missään massiivisessa mittakaavassa. Kädet ovat kädellisille sen verran tärkeät härpäkkeet, että ne tarvitsevat tekemistä jatkossakin. Uskon kyllä maailman muuttuvan. Rullattava? Taiteltavien seuraava aalto? Kaksipuoleinen? Perstaskuun mukautuva? En tiedä, mutta kaikkea mielenkiintoista varmasti luvassa. :slight_smile:

3 tykkäystä

Aivoihin asennettava supersiru, jolla on kaikki ominaisuudet, mahdollisuudet ja jatkuva yhteys internettiin, metaverseen ja multiversumiin? :grinning:

4 tykkäystä

Olisihan se hienoa jos saisi kädet vapaaseen käyttöön ja voisi silti selata ja öyhöttää täällä foorumilla. Mitä mahdollisuuksia se avaisikaan. :smiley:

Jonkinlainen puettava teknologia voisi olla tulevaisuutta, vaikka jokin ohut “älyhiha” joka vastaa puhelinta ja olisi siten kokoajan saatavilla. “Tällä vuosikymmenellä” voi kyllä tulla liian nopeasti, mutta mistä sitä tietää vaikka 7 vuoden päästä olisi taas varmatoiminen ja mainosvapaa mIRC suosiossa.

5 tykkäystä

Kun palvelu- ja päätelaitevisiot ovat vasta alullaan ja kun en osaa enkä ehkä ehdi opetella osake/yhtiöpoimintaa kuin edes harrastusmielessä, niin oma sijoitusstrategia tulevaisuuden teknologioihin on mennä alaspäin ekosysteemin ravintoketjussa. Käsittääkseni kaikki visiot rakennetaan viime kädessä puolijohteista. (Postauksen motiivina kuulla mahdollisesti tätä haastavia näkemyksiä.) Raaka-aineet tuntuvat itselle vieraammilta, joten puolijohde-etf on itselle ilmeinen valinta. Tyydyn sen tuottoihin tässä osa-alueessa.

1 tykkäys

On kyllä vaikea keksiä uskottavaa visiota missä kännykät kuolevat ja Apple ei ole puuhailemassa korvaavan tuotteen kanssa. Ekosysteemi on massiivinen ja käyttäjät uskollisia. Yksin joku Apple watch on Nokian kokoinen bisnes.

9 tykkäystä

Telepatia? Tietysti teknisesti toteutettuna.

1 tykkäys

Telemarkkinointi nousisi kaikessa pahuudessaan aivan uudelle tasolle.

Voin jo kuvitella. Pitkä päivä töissä, saunan jälkeinen olut ja hiljainen rentoutuminen kuistilla, kun pamahtaa ajatuksiin iloinen ääni: “Se olis Topi Elisalta moi. Onhan teidän taloudessa liittymäasiat kunnossa?”

42 tykkäystä

Murrokset on aina vaikeita paikkoja ja taipumus lypsää lehmää on ihmisellä verissä. Tässä tapauksessa visioiden esittäjä tietää todistetusti, että tuotteiden kanssa puuhastelu ei ole tae tulevaisuuden menestyksestä. :smiley:

Eiköhän osa Nokiankin visioista tule toteutumaan, mutta jossain muodossa räplättävät asiat ovat edelleen ihmisten käytössä. Applen ekosysteemi on hyvin vahva, mutta uutta ekosysteemiä ollaan jälleen synnyttämässä. Applen suljettu ekosysteemi voi olla taakka joskus tulevaisuudessa.

Mutta kuinka hienoa olisi katsella metron tai ratikan kyydissä korkean resoluution leffaa piilolinsseillä – tai vaikka lentokoneessa sen rähmäisen pienen näytön sijaan? Ehkä joskus.

3 tykkäystä

Pikkasen Saksassa jäähtyy…

7 tykkäystä