Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Eikös dip tule diplomi-inssistä :wink: :wink:

2 tykkäystä

What Qatar Doesn’t Want the World to See | WORLD CUP 2022 - YouTube

Siitä juttua Qatarin orjista.

6 tykkäystä

Kun puhutaan käytettävissä olevasta tulosta, esimerkiksi kotitalouden velkaantumisastetta laskiessa, onko kyseessä käytännössä nettotulo+saadut etuudet esimerkiksi lapsilisä? Alla oleva määritelmä ei ole itselleni kovin selkeä.

https://www.stat.fi/meta/kas/kaytettavissa_o.html

Flexion Mobilelle ei ole vielä omaa ketjua, pitäisiköhän sellainen tehdä? :thinking:

Salkussa ollut jo hetken seurantapositio, ja aika vakuuttavaa menoa ollut, mutta kurssissa ei varsinaisesti raketointia ole lähiaikoina näkynyt, tosin indeksit päihittänyt selkeästi.

Q3

Flexion delivers its sixth consecutive record quarter with revenue growth of 138% and EBITDA of GBP 1.5 million

July-September 2022 performance

  • Total revenue increased by 138% to GBP 18.5m (7.8)*

  • Gross profit increased by 196% to GBP 3.0m (1.0)

  • Adjusted EBITDA[‡] increased to GBP 1.5m (0.1)

  • Adjusted profit before tax[#] increased to GBP 0.3m (0.1)

  • EPS amounted to GBP -1.22 pence (-0.07 pence)

  • Adjusted EPS amounted to GBP 0.51 pence (0.08 pence)

  • Operating cashflow amounted to GBP 1.9m (-0.4)

  • Cash and cash equivalents amounted to GBP 10.5m (15.0)

Demokraattinen äänestys: Haluatko yhtiölle oman ketjun?

  • Kyllä
  • Kyllä.

0 äänestäjää

:wink:

2 tykkäystä

Jos mun pitäisi suositella lukemaan tänään yksi kirjoitus, niin se olisi tämä, eli @Juha_Kinnunen on kirjoittanut tuloskausiyhteenvedon.

Helsingin pörssin loppusuoralla oleva Q3-tuloskausi on ollut pääosin odotuksien mukainen. Toimintaympäristöt ovat moninaisista haasteista huolimatta kestäneet toistaiseksi kohtuullisesti. Etenkin liikevaihdot kehittyivät Q3:lla keskimäärin lievästi odotuksiamme paremmin, mistä osa meni toki isossa kuvassa pörssiyhtiöiden kannalta suotuisaan suuntaan liikkuneiden valuuttakurssien ansiosta (EUR/USD-kurssin voimakas heikentyminen). Myös tuloskehitys oli hieman ennakoitua parempaa, vaikka seurantamme keskimääräinen operatiivinen tuloskasvu hyytyi Q3:lla nollatasolle. Kustannusinflaatio oli edelleen erittäin voimakasta, mutta pääosin terveellä tasolla ollut kysyntä piti edelleen absoluuttiset tulokset hyvällä tasolla.

4 tykkäystä

Minä kuusitoista tuntia sitten Salkkujen tuotto -ketjussa.

Verneri tänään.
image

Ei vain mallisalkkutiimi seuraa mun liikkeitäni. :sunglasses:

29 tykkäystä

Maailma pelastetaan yksi kahvikapseli kerrallaan? :thinking: :ok_hand:

17 tykkäystä

Näin pimeän ja märän Marraskuun aikana, on kiva saada… Hyviä uutisia Suomesta! Hyvä me! :tada: :partying_face:

13 tykkäystä

Sitten kun tämä vielä näkyisi verotuloissa, mutta pahoin pelkään ettei tule näkymään, sillä tehdyt työtunnit laahaavat perässä ja työpaikkoja on luotu velkarahalla julkiselle.

//Vielä dataa väitteiden jatkoksi:

20 tykkäystä

Törmäsin tällaiseen artikkeliin. Onko kukaan tutustunut Medicortexiin? Heillä oli kesällä aiottu listautuminen, joka sitten peruttiin, kun ei ollut kuin 450 merkintää IPO:ssa. Toki, karhumarkkina on vähentänyt IPO-huumaa paljon sitten viime vuoden kiimailun. Yhtiö vaikuttaa äkkiseltään mielenkiintoiselta ja tuon Yhdysvaltojen puolustusministeriön rahoituksen voisi kuvitella lisäävän kiinnostusta.

Turkulainen Medicortex kehittää tuotetta, joka auttaa niin sotilaita, urheilijoita kuin tavallisia ihmisiäkin. Hiljattain he saivat USA:n puolustusministeriöltä kahden miljoonan dollarin rahoituksen.

Suomessa diagnosoidaan aivovammoja vuosittain noin 35 000. Yhdysvalloissa määrä on 2,8 miljoonaa. Moninkertainen määrä jää diagnosoimatta yksinkertaisesti siitä syystä, että vamma tai oireet eivät näy heti tapahtuman jälkeen tai henkilö ei hakeudu hoitoon. Oireet saattavat tulla vasta viikon tai parin päästä.

Turkulaisen Medicortexin tavoite on muuttaa tämä asia. He kehittävät syljestä tai virtsasta tehtävää liuskatestiä, joka paljastaa aivovamman heti sen syntymisen jälkeen. Yhtiö sai hiljattain kahden miljoonan dollarin rahoituksen Yhdysvaltain puolustusministeriöltä.

Heidän omat sivunsa.

3 tykkäystä

Vaikka työllisyyden paraneminen ei näkyisi merkittävästi verotuloissa se vaikuttaa alentavasti tulonsiirtoihin.

2 tykkäystä

Osa-aikaiset työntekijät voivat yhä tarvita tukia, eikä julkisella työskentely kasvata verotuloja, ellei se työ itsessään tuota enemmän kuin palkka- yms. menot, jolloin palkka ei tule veroista. Nämä ovat kovin harvassa julkisella.

1 tykkäys

Tuo kasvu näyttäisi tulevan liki puhtaasti yksityiseltä puolelta?


(data lokakuu 2022 ml. - lähde: stat.fi)

Toki silti voi edelleen kysyä onko tuo kasvu julkisen rahan aikaansaamaa kysyntää yksityisellä puolella. Mutta sitten taitaa alkaa olla hivenen merkitystä mihin nämä “investoinnit” kohdistuvat.

3 tykkäystä

Tässä oli opettavaista analyysia (Hyzon, AroCell, Genius Brands, Nabriva) sijoitusvirheet-ketjusta aloittelijalle ilman yhtäkään tunnuslukua!

Kiitos @Torniojaws pohdinnastasi! :pray:

Näitä näkökohtia sitten miettimään omien yhtiöiden kohdalla hikipisarat otsalla :sweat_smile:

3 tykkäystä

Nytkö on aika fomottaa ja pistää all-in rahtilaivoihin kaksi vuotta myöhässä. :grin:

1 tykkäys

Välillä tulee mietittyä sitä, että osto/myynti -ketjun perusteella moni foorumilainen oli laittanut kymmeniä - ellei satoja tuhansia - euroja Hyzoniin, Voxturiin ja Orocoon. Nyt näistä rahoista pitäisi olla sellainen 70-80% kadonnut.

Onkohan vielä paljon pitkäjänteisiä sijoittajia näissä lapuissa kiinni, vai joko tappiot on nielty kaikessa hiljaisuudessa?

27 tykkäystä

Ei, koska kaikkihan tällä foorumilla treidasivat nerokkaasti näillä lapuilla. He näkivät kauniin vuoren, jonka käppyrä tulisi piirtämään, ennakoivat tämän ja nauroivat matkalla pankkiin. Paitsi että he hyötyivät noususta, he myös shorttasivat näitä lappuja nerokkaasti huipulta. Käsittämätön määrä niin kutsutun “smart moneyn” pääomaa siirtyi tässä operaatiossa Foorumistien taskuihin.

69 tykkäystä

:thinking:

(X): Doubt

Sori, olen vain tällainen epäluuloinen sielu… :upside_down_face:

3 tykkäystä

Laivoja on eri tarkoituksiin ja joissakin suunta on erilainen. Kuvassa tämän foorumin yksi suosikki laivalappu (itselläni ei ole tuota).

Tuotetankkerien osalta tulevaisuus myös näyttää melko mukavalta fundamenttien puolesta, joskin riskejä on olemassa.

Ja kyllä noista konttilaivoista voi saada ihan hyvää tuottoa vuokraamalla laivoja (jos tehty pitkiä sopimuksia rahtien piikatessa).

1 tykkäys

Varmasti ihan totta, kiehtovaa aina lukea näitä. Koittanu lukea foorumeilta täältä juttuja ja erilaisia artikkeleita tässä vuoden aikana, mutta kun ei ole ymmärtäny kokonaisuutta niin ei ole varsinaisesti sijoittamiseen alalle lähteny.

1 tykkäys