Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kiitti! Oot kyllä nopea, kun olit ehtinyt jo kuunnella tunnin podin pari tuntia sen julkasun jälkeen :slight_smile:

14 tykkäystä

Todella hyvää keskustelua kävitte Minnan kanssa ja juttelitte paljon niistä aiheista, mitkä ovat herättäneet keskustelua täällä Foorumilla; Kahvihuoneella ja eri yhtiöketjuissa. Tuon kuuntelemalla itse sain paljon vastauksia mieltäni askarruttaviin kysymyksiin.

Kiitos teille! :pray:

5 tykkäystä

Kun Tecnotreen herättämiä kommentteja sivusilmällä seuraa, niin kirkastuu ajatus miksi sijoittajaviestintä olisi hyvä olla kunnossa.

Toimivasta viestinnästä ehkä hyvinä esimerkkeinä esim. Inderes(kuukausittain tulee lukuja ulos), Wärtsilä(mm.julkaisee säännöllisesti toimaripuheluita, tilauksia).

Inderesin työ sijoittajaviestinnän(+analyysit) edistämisessä on kyllä tervetullutta, saadaan Ttreehinkin jotain tarttumapintaa.

Meniköhän tämä mainonnan puolelle :thinking: :sunglasses:

10 tykkäystä

Voisiko markkinat jo alkaa hinnoitellemaan Ruotsin kruunun korkeammalle kiitos :slightly_smiling_face:

T. Salkkuni

1 tykkäys

En tiedä mitä tuon linked inin kanssa tekisi. Hyvähän siellä on roikkua, mutta käytännössä mielipidettä ei kannata ottaa mihinkään. Lopputuloksena 99% tukahduttaa mielipiteensä ja 1% vahvistaa aloittajan mielipiteen oikeaksi.

Juuri luin, kuinka nyt rekrytointiväki pitää meteliä siitä, kun he joutuvat ensimmäisessä aallossa säästötoimien kohteeksi. Mielestäni tämä pitäisi olla itsestään selvää. Mikäli et tuota mitään ja kassavirta hiipuu, tottakai karsinta lähtee siitä päästä liikkeelle. Miten sama linked inissä? Sama ammattiryhmä kokoontuu meuhkaamaan, kuinka juuri he ovat korvaamattomia ja kuinka juuri nyt heille pitäisi antaa aika ja paikka hioa prosessejaan. Ei siistijäkään moppia kiillota jos ei työkohteita ole, tai hitsari vetele harjoitussaumoja työnantajan piikkiin. Miksi tilanne olisi erilainen tässäkään tapauksessa?

Lukisin yhtälöstä osin pois myynnin. Jos et yritä luoda uutta liiketoimintaa, niin ei sitä kukaan tule itse firman puolesta hoitamaan.

Ps. En ole myyjä tai muutenkaan itsekään töissäni korvaamaton.

20 tykkäystä

Mitä jos täyttäisi autot kivillä? :thinking:

Vitsi vitsi. :joy::joy:

Taitaa olla tänään sen verran kylmää kyytiä tiedossa, että pakko yrittää vähän keventää tunnelmaa. :sweat_smile:

2 tykkäystä

Meinasin kirjoittaa kamux ketjuun, että onpas Ruotsissa myynti sakannut, mutta se olisi loukkaus SAKAa kohtaan… Heh heh… Noh enneksi omassa salkussa on en enemmin seuranta päällä, olin kyllä varannut käteistä, mutta enpä taida laukaista.

Voi voi. Vähän tällaista heikkoa jatkumoa.

5 tykkäystä

Aurinko paistaa ja taitaa avata pikkuisen vihreän puolelle. Voiko vkl paremmin alkaa? Hyvää kesän alkua arvon foorumilaiset🌼

4 tykkäystä

Vieläkö Kajaanin yhtiöllä on omistusta Kamuxissa? Onko vielä lisäillyt?

1 tykkäys

Hyvin salkku vihertää kun Kamuxin alkuhuutari on vielä kesken… kohta ei enää viherrä :grimacing:

12 tykkäystä

40 k osaketta hänellä ainakin henkilökohtaisessa omistuksessa on ollu viimeisimmän omistajalistauksen mukaan.

9 tykkäystä

Odotan säännönmukaista osta-suositusta Kamuxiin.

3 tykkäystä

Mistä sen näkee kun Kamuxin sivuilla on listattu vain 50 suurinta?

1 tykkäys

Joko muokkaat sitä et näyttää sen 100 suurinta omistajaa, tai haet ihan suoraan hakupalkista “Kajaani” niin tulee Petrin omistus siihen näkyville.

4 tykkäystä

Uskon tällä kertaa jopa Lisää- suositukseen. Riippuu toki tämän päivän päätöskurssista. Positiivisten suositusten tiimellyksessä kurssista ja tavoitehinnasta on kolmasosa jäljellä. Olisi jo aika palkita yhtiötä negatiivisella suosituksella. Viime raportissa tavoitehinta ja suositus nousi puheiden perusteella. Tämän yhtiön osalta olisi syytä odottaa tekoja puheiden tueksi. Jos kertomukset aiheuttavat paineita ylöspäin kannattavuusennusteissa niin tämän suorituksen jälkeen paineet pitäisi laukaista toiseen suuntaan.

“Alkuvuodesta kysyntä on säilynyt etenkin Suomessa odotuksiamme vahvempana ja yhtiö kertoi keskittyvänsä kuluvana vuonna kannattavuuteen, mikä aiheutti painetta kannattavuusennusteisiimme. Nostamme tavoitehintamme 6,0 euroon (aik. 5,4 eur) ja päivitämme suosituksemme osta-tasolle (aik. lisää).”

2 tykkäystä

Itse olen ottanut hyvin kylmän linjan linkkarin kanssa. Verkostoituminen, tykkääminen ja jakaminen. Ja nimenomaan tuossa järjestyksessä.

Muutenkin pyrkinyt säännöllisesti vähentämään kaikenlaista sosiaalista mediaa ja nauttimaan enemmän elämästä.

9 tykkäystä

Täytyy ehkä päivittää tätä vielä yhdellä:
“Kun Rahapodissa annetaan krediittiä videoista” :smiley:

Jatkoa ketjulle Inderesin kahvihuone (Osa 5):

Sain oikein oman aikaleimankin tuohon uusimpaan Rahapodin jaksoon, “Seppo Sijoittajan korvamato” :sunglasses: :

Mukavaa että vaikka sijoittaminen ei aina ihan lankulle menekään niin meemeily kuitenkin sujuu :smiley:

63 tykkäystä

Makronäkymissä on paljon tummia pilviä, mutta erityisen huolissaan olen siitä miten QT on taas jälleen massiivisen resistenssitasonsa yläpuolella, eikä tiedä oikeaa paikkaansa.

Makronäkymissä on enemmänkin valoa tummien pilvien välissä… Yritysten luottamus lisääntynyt… Työllisyys rulaa ja korkojennousu pysähtymässä. Mistä ne tummat pilvet nyt rysähtää?

2 tykkäystä

Palvelualoilla ainakin luottamus kohentunut… Ehkä kokonaisuutena orastavaa käännettä odottelen…

1 tykkäys