Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kyllä itselle on tullut se käsitys sijoittamisesta että suurimmalla osalla ratkaisee tuuri ,tiedon ja taidon sijaan,sekä tarpeeksi suuri sijoitettava rahamäärä.Tässä tulee se ilmiö että raha tulee rahan luo,kyllä piensijoittaja saa vuosikaudet taapertaa,lisänä se on kuitenkin rikka rokassa ja mukava nimenomaa harrastus kun ei taivaita tavoittele.

3 tykkäystä

Olen ihmetellyt jo muutaman viikon kun netti takkuaa täälläpäin (vs normaalisti toimii ihan kiitettävästi) mutta nyt selvisi siihen syy:

»Four out of Vietnam’s five submarine cable systems including AAG, APG, AAE-1, and IA have encountered problems, which seriously affects Internet connectivity in the country.«

Vietnamissa on kyllä (8 vuoden kokemuksella) harvinaisen usein näitä merikaapeliongelmia, pari-kolme kertaa vuodessa tyyliin eikä yhden kaapelin ongelma ole näkynyt kuin hetkittäisenä pykimisenä mutta nyt on ollut pitkään jo tahmeaa (ulkomaan yhteydet).
Aasinsiltana…onneksi minulle tärkeä NFL GamePass on pelittänyt hyvin ja ottelut näkyneet ongelmitta ja minun heijaamani Kansas City Chiefs pääsi kolmannen kerran neljänä viime vuotena finaaliin (Super Bowl). Kävikin tuuri kun valitsin päälliköt joukkueekseni 2015 parin kuukauden road tripillä jenkkilässä ja kävinkin heidän kotistadikan parkkipaikalla fiilistelemässä tuoretta valintaani, joka onnekkaasti on osoittautunut todella timmiksi. Pari vuotta myöhemmin, 2017 toukokuussa, kävin paikan päällä uudelleen ja nyt myös stadion-kierroksella ja vain kuukautta aiemmin, 2017 huhtikuun NFL-draftissä joukkueeseen oli valittu nuori, minulle täysin tuntematon pelinrakentaja Patrick Mahomes, joka on sittemmin osoittautunut todelliseksi kultakimpaleeksi ja on johdattanut joukkueensa jo yhteen NFL-mestaruuteen (2019 kaudella) ja 3/4 Super Bowl:iin kausilla 2019-2022 eli 13.2.2023 (12.2. Yhdysvalloissa) pelataan kauden 2022 Super Bowl @ Glendale, Arizona :partying_face::raised_hands::football:

Edit: Oheinen kuva otettu aika lähellä Glendalea 2017 toukokuussa, upeat kaktukset talon etupihalla kiinnitti huomioni :point_down:

2nd Edit: täkynä…Arrowhead @ Off-season 2017-05-26 :point_down:

24 tykkäystä

Tuli katseltua Admicomin haastista ja hyvää kontrastia kasvusuunnitelman verkkaiseen mystiikkaan toi kommenttikenttä.

Sinällään niche video täyttyy kommenteista joissa epäilemättä aidot ihmiset rientävät keskustelemaan oikotiestä rikkauksiin. :smiley:

Neljäs teollinen vallankumous on ehkä vielä vaiheessa, mutta huijarit ovat aikaa sitten digitalisoineet itsensä automatiikalla ja tekoälyllä ulos roskapostikansiosta.

22 tykkäystä

Nyt kun olemme kokoontuneet kaikki tänne kovat kokeneen kahvikeitaan ympärille, uskallan suositella teille, yleismies Eka kerrassaan mahtavaa kohdetta. Ehkä te yleismies Eka, joka olette läheltä asioita seurannut olette tietoinenkin, mistä tässä on kysymys.

Kahvikeitaasta löytyy nyt Kankkulan kaivo, johon kaikki hukatut ja tuhlatut asiat unohetaan. Monet sanovat, että Kankkulan kaivoon häviää rahaa, mutta uskon teidän yleismies Eka olevan toiseenlaanen ja tonkivan arvokkaita ja pudonneita asioita sieltä, mistä muut eivät niitä tohtisi tonkia.

Tuossa se nyt on kätösiemme ulottuvilla.

Kankkulan kaivon esikuvana on Kaijjaanista tuttu Taavihaara. Joku saattoi sanoa Majavan purasseen pahasti, mutta hölkyn kölkyn, kuka noita muistelemaha. Ne siellä soitelleet olivat vain enemmän hanurista, eivätkä osanneet lasketella ja sullahan on kalkyyli.

Haluttiin saada siitä Kankkulan kaivoon oma ihmisfiguuri ja lyötiin kärpäsiä ihan urakalla. Nyt tekeminen on tehottomampaa. Anteeksi, tekevämpää vai millaista pähkäilitte. Toivoisin teidän yleismies Eka harkitsevan Kankkulan kaivoon sijoittamista. Ette saa mitään takaisin, mutta paljon tekemistä ja muistoja, joita sulatella.

Viitsii sitte myöhemmin unohella.

14 tykkäystä

Tuli huvinvuoksi avattua Stora Enson tuloslive, ja olenkohan ainut, jonka mielestä lähetys oli jotenkin poikkeuksellisen vaimea? Kun ei meinannut saada edes voluumia nostamalla selvää, sanoiko Antti tulosylitys vai tulosalitus, kun kuulin vain “tulos ?-litüs” :sweat_smile: :joy:

Stora Enso Q4’22 -tuloslive 31.1. klo 8:25 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Toiveena siis tulosalitus, sillä tulosalitus tarkoittaisi jälleen salkun häviämistä indeksille tänäänkin :melting_face:

5 tykkäystä

Tämä ohjeistus (120M-130M) on joko posarin petailua tai sitten 2023 on Talenomille välivuoteroinen (sic!).

(hajatelma, siksi kahvihuoneelle)

3 tykkäystä

Ei ainakaan strategian mukainen, jos pitäisi kasvaa 30% vuosittain. Mutta ehkä siinä ei ole tämä vuonna sitten niin paljon kuviteltuja ostoja, sitä paitsi eikä kasvua pitäisi tulla 2023 viime vuoden osa vuoden olleista ostoksista ja siihen päälle 10% hintojen korotus?

1 tykkäys

Luet Qt-ketjua, ja pääset juuri kohtaan “minne katosivat Soneran rahat” ja teksti katoaa silmiesi edestä ja viesti on poistettu. Pahus soikoon!

image

30 tykkäystä

Taikasanat taisivat olla Sonera, Varelius, Uros ja Uhari.

12 tykkäystä

Aika isoja etappeja otettu.

Et ole viime aikoina antanut P/E-luvuista negatiivisia lausuntoja.

Olet antanut osinkomyönteisiä kommentteja, kuten mikäkin osinkoaristokraatti ja nyt teet kiivaasti teknistä analyysia.

Koska rupeat treidaamaan härkäivivulla kryptoja? :slight_smile:

38 tykkäystä

Ei uskalla ees käydä kusemassa muurahaispesään (Teslan ketjuun), joten pistän tänne. Vähän säikyttäisi jos ois viikon vanha auto ja lähtis ratti kirjaimellisesti irti… :smiley:

13 tykkäystä

Nyt voi kyllä myöntää olevansa vanha koska en olisi ikinä arvannut, että Kahoot olisi päässyt edes 100 cooleimman merkin joukkoon. Taakse jäi jopa Coca-Cola, no minä ja Warren setä tästä kyllä tykätään.

https://www.instagram.com/reel/CnC6xOHJl2U/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

2 tykkäystä

Joo huomasin saman! En tiedä jotenkin yhtäkkiä Qt:n ympärillä aika paljonkin puhetta siitä, että kasvu olisi ollut osittain keinotekoista. Varmaan sen lopulta ksvuluvuista myöhemmin sitten näkee, että
oliko nyt syytä huoleen. Salkusta 8-9% qtta

1 tykkäys

Verneri, palaan vielä asiaan, mitäs jos sun kanssa tehtäisi uniikki ohjelmasarja nimeltään Päiväkauppaiden klupi?

Sä voit vedellä viivoja ja kertoa liukkareista, niin mä voin kertoa makronäkemyksistä? :slight_smile:

19 tykkäystä

Sä voit vedellä viivoja ja kertoa liukkareista

Niin siis minkälainen show tämä on @Sijoittaja-alokas :flushed:

54 tykkäystä

Aikamala :smiley:

No jos me tehdään Exit Inderes? :thinking:

21 tykkäystä

Kaikkiin kysymyksiin löytyy vastaus

image

Ei oo pimee vaan pähee.

Ei tarvi miettiä mahtuuko onki sisään.

Ja kyllähän toi nyt jonkinlainen hybridimalli on :cowboy_hat_face:

16 tykkäystä

Tää on muuten areenassa katsottavissa jos joku ei ole katsonut. Itse katsoin viime viikolla :+1:

7 tykkäystä

Itselle riittää se, että avaan joka päivä Inderesin foorumin, niin saan jokapäiväisen tarvittavan draama annokseni. :grin:

23 tykkäystä

Katoin sen suomi-version ite viime viikolla, oli tuohon norjalaiseen verrattuna paskaa

6 tykkäystä