Inderesin kahvihuone (Osa 6)

No niin kaikki kaivospellet. Maan arvo on nyt laskettu. Tällaista rahaa ette saa Kanadastakaan (lausutaan: Khänädä), vaikka kuinka EBITDA on suurempi kuin EV. Ettäs tiedätte.

10 tykkäystä

Hieman pelottavaa, jos/kun tunnistaa edes puolet noista referensseistä. Pitäisiköhän tässä alkaa hajauttaa omaakin salkkua vähemmän riskisiin osakkeisiin, kuten Hyzoniin ja Valoeen?
Naurettavin riski joka on joskus osunut omaan salkkuun, oli että Kiinasta loppuivat hamsterit kesken ja siksi ei voitu tuottaa lääkettä. Pienillä yhtiöillä voi pienistäkin asioista tulla hirveän suuria ongelmia :grin:

33 tykkäystä

Senkin Pohjolan Nega! :frowning: :rage:

Eikö mallisalkkutiimi saa iloita, kun kerrankin on jotain iloitsemisen aihetta? :thinking:

Ihan tarkoituksellista, antaa Aten, Juhan ja Saulin iloita.

Laitetaan itse uutinenkin :gem::

Olemme tänään myyneet Mallisalkusta noin 6 %:n painolla olleet Digian osakkeet, joista kotiutamme erinomaiset tuotot vajaan viiden vuoden pitoajalta. Luovumme Digioista hieman haikein mielin, sillä osakkeen arvostustaso ei ole edelleenkään erityisen haastava ja tuotto-odotus on mielestämme edelleen kohtuullinen. Myyntien jälkeen salkkumme käteispaino nousi jälleen noin 19 %:iin, mikä tarjoaa taas mukavasti liikkumavaraa uusia ostoja silmällä pitäen. Osakemarkkinoiden tunnelma on muuttunut viime kuukausina nopeasti alakulosta innostukseen ilman valtavaa muutosta fundamenteissa, minkä takia käteispainon nosto tuntuu perustellulta.

22 tykkäystä

Kieltämättä oli ihan hauska pikakelata noita oman salkun riskejä läpi. Haluaisin kyllä hamsteri riskiä salkkuuni :pensive:.

Vähän tässä kiire, mutta pikaisesti:
Sosialismi → mm Petroleo ja Ecopetrol (Etelä-Amerikka yleisesti)
Toimari ja voittojenjako → Shipping ja divi/buyback vs laivojen osto (Esim NMM ala Angeliki)
Tulvat → aika pitkälle kaivossektori mutta etenkin vuosittain hiili
Tulivuori → taisi joskus aikanaan purkautua Alphaminin tontilla tai näin olen ainakin lukenut
Koko sektori konkassa → OSD (offshoredrilling)
75% vero → Irlanti ja vaikka kaasu
Pekka Pouta → kaasu ja thermal coal
Huonot hedget → Vertex energy tai miksei aiemmin myös BTU
Vedonlyönti → evo
Delistaus → Kiina
Äärisykliset → no aika paljonkin mutta vaikka shipping ja viime kevään drybulk/kontti romahdus
Sissit → AFM (ebola)
Kartelli → meksiko kaivossektori
Myyntiluvat → lääkesektori

18 tykkäystä

Mitenkäs isoksi raati näkee Etelä-Amerikan sosialismiriskin?

En minä muuten, mutta kun on tuota Petrobrasia. Joka kerta kun Yahoo Financesta lukee mitä tahansa sanottuun firmaan liittyen, niin siellä on suuri nettisota käynnissä juurikin siitä aiheesta, että laittaako se presidentti Lula nyt sitten koko firman konkkaan vai nostaako arvon moninkertaisesti antamalla firman tehdä rahaa, niin että ranteita pakottaa. Ainoa mikä on varmaa niiden keskustelujen perusteella on, että pitäisi vähän diversifioida pelkästä raakaöljystä. No en minä sitä osaa niin kauhean pahana ideana pitää. Suorastaan päinvastoin.

3 tykkäystä

Vaikkei se pointtisi varmaan ollutkaan, niin löytyyhän näitä ETFiä joka lähtöön.

Vivutetut nasdaq-ETFät on tuottanut ihan mukavasti, esim. TQQQ ja QQQ3, TQQQ tuottanut tuolta 2011 alusta joku 3000%, vaikka on tullut huipuista alas sen yli 70%.

Suurin osa näistä taitaa olla vain jenkkeihin listattuja mihin suomalaisilla ei taida olla asiaa.

11 tykkäystä

Ihan liian laitonta ja riskistä! Onneksi suoria riskittömiä lappuja saa Helsingin pörssistä ilman esitteitäkin!

10 tykkäystä

Liz Truss ehdottaa talousliittoa vastaamaan Kiinan aiheuttamaan uhkaan. Olisipa se mahdollista! :thinking:

20 tykkäystä

Tärkeä tiedotus ystäviltänne twitterissä

42 tykkäystä

Onko minkään näköisiä tilastoja siitä, kannattaako osinkoehdotuksesta tai yhtiökokouksesta osingon irtoamispöivään asti pitää osakkeita? Entäs sitten onko yleensä osingonjaon jälkeen isompi lasku kuin osinko - verot on ollut? Mistä tällaisia tilastoja löytää?

Onko todennäköisempää, että kurssi nousee osingon irtoamispäivään asti ja sen jälkeen tippuuko kurssi yleensä enemmän vai vähemmän kuin osingot - verot?

9 tykkäystä

Lisätään vielä että kaikessa sijoittamisessa on riskinsä. Siitähän mahdollinen voitto tarjotaan. Nämä on kuitenkin moni riskejä joiden realisoituessa lappusi on takansytykkeitä. Ne on myös riskejä joita on erittäin vaikea ennustaa ennakolta. Sammon yhtiökokous tuskin ilmoittaa rynnäkkökiväärisisseistä IF:n pääkonttorilla. Ehkä tästä syystä aika vähän päivittelen ostin ja myin ketjuakaan.

6 tykkäystä

Ei ihan 700% mutta perus nasdaq etf on tuottanut kulujen jälkeen vuoden 2011 alusta +625%. Mallisalkun tuotoista kun poistaa verot niin varmaan jäisi jopa alle tuon.

16 tykkäystä

SEKO (Sampo-Elisa-Kone-Orion) -sijoittajille pureksittavaa, että riskitön korko 5% ylittää tiettyjen vakaiden mutta vähäkasvuisten yhtiöiden osingon. Tuloskasvun paree tulla läpi :thinking:

13 tykkäystä

En ollu kahtonukkaan näitä, joten tattista! Neljännessä kaivosvideossa mennään. Oikealla asenteella tehtyjä videoita. Ei tarvihe miettiä onko pumppitarkotuksessa. :smiley:

4 tykkäystä

Suomessa puhutaan osinkoanomaliasta ja englanniksi aiheesta löytyy lisää termillä price drop to dividend ratio.

Periaatteessa osakkeen hinnan pitäisi pudota noin 1:1 osinkoon nähden, mutta yleensä osake tippuu vähemmän. Ohessa gradu, missä tutkittiin osinkoanomaliaa vuosilta 16-18:

image

15 tykkäystä

Saako riskittömälle talletukselle/sijoitukselle jo yli 5%? Kertoisitko mistä ja kuinka pitkään fyrkat kiinni?

Koneesta löytyi bugi. Koko algoritmi vaalikoneen takana alkoi epäilyttämään kun asiaa vähän tutki. Olisi hyvä jos vaalikoneiden lähdekoodin saisi julkiseksi mutta vasta ehdokkaisen vastausten jälkeen jottei käy kuten Feministi puolueen kanssa. He siis vastasivat viime vaaleissa kaikki täsmälleen samalla tavalla kun koneessa oli bugi joka laski lähimmän puolueen typerällä tavalla.

14 tykkäystä

Päivän uutiseen viitaten. Kempower - liikkuminen sähköistyy laitureilla

1 tykkäys

Hesarin vaalikone on omituinen. Antoi kristillisdemokraateille 84% matchin vaikka kaikki yksittäiset kategoriat on tuon alle?

T: Ateisti markkinaliberaali.

15 tykkäystä

Joku tuota taisi kommentoida että tietyissä kysymyksissä kohtuuton painotus. Esim. Sukupuoli monimuotoisuus 29%. En tietä pitääkö paikkaansa…

Ehkä toimii jos on pyritty hakemaan maksimaalista differentaatiota ehdokkaiden välillä tai sitten vain ujutettu vasemmiston propagandaa kojeeseen.

1 tykkäys