Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Eiköhän tässä oteta vaan hölmöiltä rahat pois ja kohta lasku jatkuu.

2 tykkäystä

Voipi olla mutta voi olla toisinkin päin että pöllöt jäivät myyntitelineisiin.

8 tykkäystä

Jenkkien premarket pyörinyt jonkin aikaa ja kyllä siellä näyttää yhtä lailla vahvalta kuin mitä futuurit osoitteli. Avauksesta voi tietty sitten tapahtua ihan mitä vaan, mutta ainakaan heti ei kaikki kääntyneet pulkkamäkeen pre avauksesta.

Karhuilla hillopurkki hukassa.

8 tykkäystä

Sähköauton ostajilta mennyt luottorajat limiittiin?

10 tykkäystä

Voi meitä pahoja piensijoittajia

15 tykkäystä

Uusimman @Verneri_Pulkkinen Vartin jälkeen tuli taas ajankohtaiseksi päivittää kehittämääni sijoittajasentimenttikuvaajaa, joka perustuu tulkintaani Timothy Carhartin teoksissa esitettyihin teorioihin ja on tutkitusti[1] paras tapa analysoida OMXH:n sijoittajasentimenttiä.

image
[1] Stetson-Harrison (2009) Finding Alpha: The Search for Alpha When Risk and Return Break Down

Kuten kuvaajasta näkee, niin nämä Vernerin puheet Helsingin pörssin P/B luvusta viittaavat siihen, että olemme kotimaisessa sijoittajasentimentissä selvästi keskiarvon alapuolella. Vaikka emme olekaan vielä saavuttaneet sentimentin pohjaa, ovat nämä tasot historiallisesti olleet kohtuullisen hyviä ostopaikkoja fundasijoittajille ja ylipäätään indikoinut, että kasvuosakkeet ja riskisimmät osakkeet ovat aliarvostettuja, kun pelokas raha on paennut Sampoihin, Nordeoihin, Elisoihin ja muihin turvallisiin mörnijöihin.

Joko voitaisiin pikkuhiljaa unohtaa ne osinkopuheet ja tylsien yhtiöiden perään kuolaamiset ja alkaa vihdoin ostamaan sentimentin vastaisesti salkku täyteen teknoja ja kaikenlaisia tappiollisia hyperkasvajia? :stuck_out_tongue_winking_eye:

79 tykkäystä

Kuvateksti herättää kysymyksen onko tämä se paljon puhuttu Stetson-menetelmä?

10 tykkäystä

Minulla oli kuvaajassa forward P/E mutta lupaavasti sen käyttö jo hieman provosoi väkeä Twitterissä. :smiley:

Hyvä tuo sentimenttikuvaaja pitää ottaa joskus Varttiin. :smiley:

31 tykkäystä

Öö, mites kun irtoava osinko laskee kurssia osingon verran, niin eikö tällaisilla sankareilla kurssi menisi miinukselle? :slight_smile:

(Ja nää ei varmaan sitten ole mitään parhaimpia osakkeita, jos joku miettii :smiley: )

4 tykkäystä

Nuo ovat historiallisia osinkoja, jotka ovat jo irronneet :frowning:

5 tykkäystä

Suomen Pankin pääjohtaja kommentoi:

Epävarmassa tilanteessa sijoittajat usein vetäytyvät riskillisimmistä kohteista ja siirtävät varoja vakaampiin kohteisiin. Haavoittuvimmat toimijat voivat löytää itsensä nopeasti myrskyn silmästä. Paras keino varautua näihin riskeihin on pitää huolta pankkien ja lainanottajien riittävästä riskinkantokyvystä eli ns. resilienssistä.

Euroalueen pankit ovat kulkeneet pitkän matkan edellisen finanssikriisin ja velkakriisin perinnön kanssa. Etenkin hoitamattomien lainojen purkaminen rasitti pankkien taseita hyvin pitkään.

Pankit ovat tänään paljon vahvempia ottamaan vastaan erilaisia shokkeja kuin esimerkiksi ennen globaalia finanssikriisiä. Puskureita on vahvistettu tiukentuneen sääntelyn ansiosta. Ongelmalainat on pitkälti saatu purettua pankkien taseista, pääomapuskurit ovat noin kaksinkertaistuneet (ks. kuvio alla). Likviditeettipuskurit antavat pankeille aikaa sopeutua toimintaympäristön yllättäviin muutoksiin.

10 tykkäystä

Näkeekö jostain lähteestä kuinka eri pankkien credit default swapit kehittyy?

1 tykkäys
  • Nordean torstain päätöskurssi 10,80 tai ali
  • Nordean torstain päätöskurssi 11,50
  • Nordean torstain päätöskurssi 12,00
  • Nordean torstain päätöskurssi 12,50 tai yli

0 äänestäjää

Nordean osinkokiima ja ylimyynnin korjaus jatkuu. Mihin päädytään ennen osingon irtoamista ?

3 tykkäystä

What. The. Actual. Heck ? Mitä nyt Etelä-Koreassa? Pitäisikö olla huolissaan?

22 tykkäystä

Jenkkeihinhän on rakennettu hiki hatussa mikropiiritehtaita sun muita, että ehkä ovat ennakoineet pivotissa?

2 tykkäystä

Pakko arvostaa tätä vuoskarin kuivaa huumoria. :smiley:

Useimmissa vuoskareissa ei nimittäin ole mitään huumoria. :smiley:

14 tykkäystä

Aika hurja tilanne kun keskituloisilla ei ole rahaa ostaa edes käytettyä sähköautoa puhumattakaan pienituloisista ja samalla yritetään pakottaa ihmiset hankkimaan sähköauton korottamalla käyttömaksuja ja polttoaineen hintaa.

Rahoituksella kun täytyy auton hankinta tehdä niin tuollaisen 45000e sähköauto pitäisi pystyä maksamaan 3v takaisin jotta se olisi edes jotenkin järkevä idea. Kk erä olisi mukavat 1300e jos käsirahaa on laittaa 5000e ja luottokustannuksia tulisi tälle 3v ajalle n.6000e. Ei ole ihme että autot ei mene kaupaksi.

26 tykkäystä

Kempower kohta pomppaa, hienoa näkyvyyttä Forbesissa!

11 tykkäystä

Miksi se pitäisi maksaa takaisin 3 vuoden aikana. Itselläni on kiinteä 1,6% korko, enkä todellakaan meinaa maksaa yhtään 6 vuotta aikaisemmin kärryäni pois. Käsirahaa ei ollut.

Epäilen ettei ole. Viimeinen maksuerä on 418€ joten kyllä siitä varmaan sen saa pois. Inflaatio syö vielä tuonkin 1,6% koron nätisti pois.

4 tykkäystä

Jos maksuaika on kovin pitkä niin auton jäljellä oleva arvo voi olla alempi kuin jäljellä oleva rahoituserä.

2 tykkäystä