Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Aika paljon on tullut nähtyä alkoholistiperheistä parempaan elämään nousseita, eikä omassa suvussa ole paljon roolimalleja ollut. Mutta se on kyllä tullut havaittua, että lukupään puute asettaa lähtöpaikan aika heikoksi. Jos on supliikkia, niin sillä pystyy kyllä paljon paikkaamaan.

Itse asiassa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden menestystä seurailtuani ja mietiskeltyäni olen tullut sellaiseen lopputulemaan, että tietynlaisen peruslukupään jälkeen se on nimenomaan se supliikki, jolla ratkaistaan, että tuleeko rikkaaksi vai jääkö keskiluokkaan. Ja tuuri. Se paljon puhuttu oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Poikkeuksena ovat kerta kaikkiset nerot, jotka pystyvät taikomaan maallista mammonaa vähän heikommillakin sosiaalisilla kyvyillä. Mutta sitä sakkia on tooosi harvassa.

7 tykkäystä

Vähän menee ohi aiheen, mutta suurin syy, miksi VHS voitti, oli että VHS-kaseteilla oli alusta lähtien pidempi tallennusaika. Ensin tarjolla kaksi tuntisia kasetteja, sitten 4-6 tuntisia. Yhdelle VHS kasetille mahtui siis kokonainen elokuva, kun Betamax taas alunperin tarjosi vain tunnin mittaisia kasetteja ja yhden elokuvan tallennus vaati kaksi kasettia. Kuvanlaatu oli parempi Betamaxilla, mutta pidemmän nauhoitusajan helppous vei siitä voiton. Varsinkin, kun studiot tietenkin mieluummin levittivät elokuviaan edullisesti yhdellä kasetilla, kuin laadukkaasti Betamaxin kautta kahdella kasetilla.

2 tykkäystä

Tässä on MacroAlfin ketju siitä, miten tulla paremmaksi “makrosijoittajaksi”.

Ihan kaikkea en sisäistänyt hyvin, mutta ihan hyviä pointteja sain ketjusta. :slight_smile:

1 tykkäys
  • Leffaliput kahdelle: 28.80€ (:expressionless:)
  • Röpöstelyt: 8.90€
  • 1,5h kestävä sokerihumala ja riemu: priceless

kuva

31 tykkäystä

Juu toki, tämmöstä se on kuin nopeasti kirjoittaa. Pointti oli ettei vhs ollut 100% ylivoimainen betamaxiin verrattuna, vaan monenlaiset tekijät vaikuttavat siihen mikä selviää voittajaksi.

Kiitos @Tyhjatasku vastauksestasi Admicomin ketjussa olleisiin pohdintoihin ja kiitoksia muillekin. :slight_smile:

Vastaan tänne, kun itselläni ei ole mitään yhtiöketjuun liittyvää asiaa toistaiseksi enää. Mukava oli saada vahvistusta sekä uutta ajateltavaa yhtiöstä.

Käy sääliksi ystäviäni, olen jo viidelle laittanut viestiä yhtiöstä sekä Twitteriinkin laitoin linkin Admicom-ketjun viestistäni. :sweat_smile:

Tämä oli tällainen Admicom-viikonloppu, olen aika poikki. :smiley: Pitää vielä pohtia ja tutkia…

3 tykkäystä

Kiitos myös itsellesi, oli hyvä alkuperäinen viesti yhtiöketjuun! :slight_smile: Näitä on hyvä miettiä monesta kulmasta ja kuten sanoin, olen Admicom bullero tällä hetkellä, mutta ymmärrän myös, että yhtiöllä on haasteita. Katson kuitenkin kortit tällä arvostuksella, mutta etenkin jos toimialan elpyminen viivästyy niin voi tulla uusia parempia paikkoja ostaa? Toisaalta kurssi on ottanut turpaan niin paljon, että voisi kuvitella että heikkoutta on jonkin verran hinnoiteltu? Lisättäköön vielä, että tästä kansainvälistymissuunnitelmasta tulee ikävästi Talenom fiilis, joka ei ole ehkä mennyt ihan toivotulla tavalla vielä? Helposti tulee myös ajateltua, että noh, varmasti tämäkin menee metsään ja sitten hinnoitellaan koko keissi uudestaan…

Kun nyt aihe tuli esille, niin mielestäni moni yhtiö voisi helpottaa tuotteensa ymmärtämistä sijoittajille. Esimerkiksi, minä joka hädin tuskin osaan rakentaa linnunpönttöä, niin on hankalaa ymmärtää monia rakentamiseen liittyviä asioita. Puhuin pari viikkoa sitten ystäväni kanssa, joka on alan yrittäjä ja hän kertoi miten prosessit etenevät raksalla. Siinä kohdassa minulle valkeni miten kriittistä on että dokumentoinnit ym. on kunnossa, koska siellä sotkee aliurakoitsijat ym. ja kaikkien pitäisi olla kartalla projektin etenemisestä.
Mutta jos nyt vaikka otetaan esimerkiksi Harvian. Moni täällä tietää mikä on sauna. Mutta, ennen kuin kuuntelin Sijoituskästiä tänään, niin en rehellisesti ymmärtänyt mikä Valmetin tuote on. Olisi tosi kiva, jos yhtiöt voisivat sijoittajasivuillaankin tuoda pähkinänkuoressa näytille miltä tuotteet, softat yms näyttävät. Tai sitten Inderes voisi alkaa tuottaa sisältöä missä esiteltäisiin yhtiön tuotteita/palveluita.
Moni asia kuulostaa myös niin hienolta osavuosikatsauksissa, mutta sitten kun olet oikeasti kosketuksessa tuotteen kanssa, voi olla että softa näyttää ja tuntuu kun olisi viime vuosi tuhannelta.

Mulla on täysin sama tilanne, mutta Harvian kanssa. Ostin tätä alunperin 9€, juhlin ja lisäilin läpi riehakkaan nousun, heräsin krapulaan taas 25€ paikkeilla ja möin. Nyt harkitsen josko uskaltaisi taas omistaa tätä.

6 tykkäystä

Betamax oli laadukkaampi, mutta VHS oli edullisempi ja tarjosi ensimmäisenä riittävän pitkät nauhat että leffa mahtui yhdelle kasetille (ja ensimmäisenä jenkeissä EP-moodin joka mahdollisti kokonaisen jenkkifutispelin nauhoituksen yhdelle kasetille, kuralaadulla, mutta ei sillä ollut väliä). Se voitti jonka kokonaispaketti oli käytännöllisempi eikä laatuero merkannut kun taisteltiin osuuksista siinä vaiheessa kun ostajilla ei ollut mitään aiempaa laitetta mihin verrata laatua. Rupisinkin VHS oli parempi kuin ei-mitään-nauhuria. Ja kun kaula oli kerran vedetty, laitteiden massavalmistuksessa isojen sarjojen tuomat edut valmistuskustannuksissa olivat sitten se viimeinen niitti.

Sony fiksusti luovutti ja siirtyi Betacam SP-sektorille tekemään oikeasti laadukasta nauhoitusformaattia ammattikäyttöön ja siellä tekniikka oli ylivoimainen pitkään. Jopa niin ylivoimainen, että pahimmat laatuhifistelijät aikoinaan käyttivät formaattia myös kotinauhurina vaikka se oli älyttömän kallis siihen käyttöön ja nauhat olivat edelleen lyhyitä (90min NTSC-versiossa). Noita taitaa vielä olla jopa käytössä jossain arkistonauhojen toistamiseen TV-tuotantopuolella jos ei vielä ole kaikkea siirretty digitaalimuotoon ja kasetteja on kellari täynnä.

3 tykkäystä

Tuleeko kellekään muulle Remedyketjusta nykyään sama fiilis kuin Teslaketjua lukisi?

6 tykkäystä

Vasta sitten kun Call Of Duty -uskovaiset saapuu keskusteluun kertomaan miten huono ihminen Remedyn toimari on, aletaan olla samoilla leveleillä ja päästä tunnelmaan.

13 tykkäystä

Olen kuullut myös version, jossa em. syiden lisäksi kisan VHS:n hyväksi ratkaisi JVC:n idea ostaa elokuvien jakeluoikeuksia, ja käynnistää näin videovuokraamomarkkina. Joku vääräleuka jossain veisteli myös yhdeksi syyksi, että pornoa alkoi olla saatavilla VHS-formaatissa (mikä ei välttämättä myöskään kuulosta kovin kaukaa haetulta selitykseltä).

Edit: no joo eivät tainneet suoraan jakeluoikeuksia sentään ostaa. Mutta elokuvastudiot julkaisi vuokraelokuvia VHS:lle laajemmin kuin Betamaxille.

2 tykkäystä

Vaikka ois kuinka CoD-uskovainen niin ei kyllä voi varmaan millään tulla huutelemaan Remedyn ketjuun ku MWIII:n campaign on jo nyt tässä vaiheessa käytännössä kaikkien mielestä vähintään huono, mut todennäkösesti koko franchisen huonoin esitys monen mielestä :smile: Toki MW:n rebootin myötä Warzonen (etenkin) ja multiplayerin rooli ylipäätään entistä suurempi ja campaignin merkitys pelille pienentyny, mut näin surkea esitys ei kyllä ainakaan nostata todennäkösyyksiä sille et pelistä tulis menestys. Myönnän kyllä et mulla on varmasti tietty bias, koska olin aikoinaan valtava CoD-fani alkuperästen Modern Warfare -pelien aikaan, ja siks varmasti tietty nostalgiabias ohjaa omaa tulkintaa negatiiviseen suuntaan tosta MW:n rebootista ylesesti (noi edellä olevat tulkinnat esim. perustuu mulla puhtaasti Youtuben kautta luomaani yleiskuvaan MWIII:n campaignin vastaanotosta). Muutenki mullahan siinä aikalailla CoD WWII:n jälkeen pelaaminen vähenty huomattavasti mm. koulutyön lisääntymisen ja sijottamishommien lisääntymisen myötä. Nykyään itteasiassa harvoin jos avaan oman PC:n niin oon käyny Black Opsia pelailemassa, kun siellä joku pari servua edelleen pyörii, joista käytännös kaikki on joko S&D-servuja tai Nuketown only servuja :smile_cat:

11 tykkäystä

Itteä harmittaa ku alotin sijottamisen niin myöhää, ettei päässy järkevillä hinnoilla Teslan tai Remedyn kyytii. Onneks alotin just sopivaa aikaa sijottaa, että pääs veljien kanssa vetyrekan kyytii :rocket:

11 tykkäystä

Kyllä, mutta tähän se kriittinen syy oli että alussa Betamaxilla et saanut kokonaista leffaa kasetille. Sony priorisoi kasetin koon pienemmäksi, mutta sen vuoksi alussa Betamax-kasetit olivat 60min pituisia ja pian perässä tullut 90min kasetti sekään ei riittänyt useimmille elokuville. VHS tarjosi jo lähdössä 2 tunnin kasetit johon mahtui valtaosa elokuvista.

(nämä NTSC-pituuksia, PAL-puolella pituudet hieman pitempiä)

Eli lyhyesti Betamax kuoli tähän ongelmaan:

Kaksi kasettia ja kasetin vaihto kesken leffan. Merkittävästi isommat valmistuskustannukset, kömpelömpi käyttää. Kaikki muu oli sivujuttuja, asiakkaat valitsivat sen mille sai enemmän sisältöä, ja merkittävä osa sisällöstä skippasi Betamaxin tämän kasetin pituusongelman vuoksi. Siinä vaiheessa kun tekniikka oli kehittynyt ja ongelma oli ratkaistu, Betamax oli jo hävinnyt taistelun.

4 tykkäystä

Aikuisviihteellä on ollut merkittävä vaikutus teknologian kehittymiseen ja erityisesti vastaanottoon, kova kysyntä mahdollisti VHS bisneksen 80-luvulla, kun käyttö siirtyi suljettujen ovien takaa kotikäyttöön, DVD odotteli myös lähtötelineissä pitkään kunnes aikuisviihde räjäytti pankin. Samoin kävi Internetille aikoinaan…

Samaa kaavaa yritettiin 3D TV:n ja virtuaalitodellisuuden kanssa, mutta vastaanotto ei niin suotuisa ja nyt molemmilta puuttuu yhä se sama kuningastuote joka ajaisi kuluttajia uuden tenologian pariin.

3 tykkäystä

Rupesin miettimään, että miten tuo käytännössä onnistuu, 2,33 euroa päivässä, sillä saisi kait kolme purkkia hernesoppaa Liiteristä jolla voisi elää päivän. Toinen vaihtoehto ostaa viljaa maajussilta säkissä hyvin halvalla ja jauhaa itse, sen lisukkeeksi jotain rasvaa. :thinking:

4 tykkäystä

Tämä on itseasiassa ihan totta ja tosiaan yksi osasyy betamaxin häviöön. Sony nimittäin ei suostunut aikuisviihteen levitykseen betamaxin kautta ja JVC taas salli homman VHS kautta.

2 tykkäystä

Mikä parasta nyt vetyrekkaa voi tankata vielä halvemmalla. Saa monta lappua pelkästään @Sijoittaja-alokas päivän ruokabudjetilla.

4 tykkäystä

Yhyy, en tiennyt noita kaikkia. :frowning:


Kiitos upeista ruokavalioideoista! :cowboy_hat_face:

Elämäni helpottui suunnattomasti.


Se on, kun ostaa vetyrekkaosakkeita kuin laittaisi rahaa lottoon. :money_mouth_face:

12 tykkäystä

Kävin vilkaisemassa Admicom suurimmat omistajat listausta ja se ei kyllä mukavalta edelleenkään näytä. Isoimmat vähentäneet joka kuukausi mut Matti piti viime kuussa taukoa. Jos jatkaa niin tulee nihkeetä. Päälle se leaddesk kuvio johon Matti vihjas HPJ savustuksessa niin voiko olla mahdollista että alhainen kurssi olisi suotuisa ruåttalaisille?

1 tykkäys