Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Älä liikaa pohdi brändejä. Lähtökohtaisesti brändeistä ei kukaan maksa mitään vaan rahantekokyvystä: kuinka paljon rahaa ja kuinka ennakoitavaa rahaa.

On olemassa bisneksiä joissa brändi on se bisnes (vaikka hajuvedet) mutta tämä on poikkeus eikä sääntö. Ei liity harvia tai tulikiven tyyppisiin firmoihin mitenkään.

Asiakkaan näkökulmasta brändi voi syntyä jos olet pitkän aikaa luotettava. Mutta jos tämä luottamus ei yhtään näy yhtiön rahantekokyvyssä niin ei siitä sijoittajan kannata maksaa.

7 tykkäystä

Eiköhän ero johdu jokseekin tästä.

Tulikivi

Harvia

38 tykkäystä

Todella paljon opettajakohtaista vaihtelua alkaen kurssin rakentumisesta ja tehtävistä.

2 tykkäystä

Varsin mielenkiintoinen tieteellisestä tutkimuksesta poikkeava näkemys. Nimenomaisesti brändillä saadaan preemiota aikaiseksi. Brändäys ei koske ainoastaan ylimmän hintaluokan tuotteita, vaan myös halvemman hintaluokan tuotteilla, esimerkiksi kaupan omilla merkeillä on brändi.

6 tykkäystä

Saapahan raitista ilmaa ja verenkierto- ja hengityselimille toimintaa, jos kustannukset ovatkin lähes samat pikkuauton kanssa.

Älä nyt. Jokainen Alfa Romeoihin ihastunut bensalenkkari tai ranskalaisiin kulkuneuvoihin sotkeutunut tajuaa tuosta ettei kyse ole viasta vaan ominaisuudesta. :grin:

6 tykkäystä

Jos olet vuokranantaja ja sinulla on vuokralainen, josta et vain pääse eroon, voi tämä tapa tulla huomattavasti halvemmaksi, kuin virallinen häätö. Tiedän sen, kun isäni omistamassa asunnosta piti takavuosina häätää huumeita käyttävä pariskunta, joka ei ollut asunut siellä useaan kuukauteen, mutta häätöä ei vain saatu toteutettua kun henkilöitä ei saatu kiinni. Loppupeleissä vuokratappiota tuli n. 12 kk vuokrat ja asunnon pinnat piti kaikki uusia. Lasku kymppitonneja ja henkilöiltä ei saa mitään perittyä, kun eivät ole yllättäen työelämässäkään.

Ao. tapaus ei ole tosin vastaava, mutta verrannollinen siinä mielessä, että vuokraa maksamattomasta vuokralaisesta piti päästä eroon. Sanoisin, että tässä on päästy halvalla.

Oikeus kuitenkin hylkäsi kaikki vuokralaisen korvausvaatimukset.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi vuokranantajan, 58-vuotiaan miehen omakädenoikeudesta 30 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen. Miehen tuloilla maksettavaa kertyy 390 euroa.

Vuokranantajaa avustanut uusi vuokralainen, 35-vuotias mies, puolestaan tuomittiin avunantorikoksesta 20 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen. Hänen tuloillaan maksettavaa kertyy 120 euroa.

Lisäksi miehet määrättiin yhteisvastuullisesti korvaamaan valtiolle noin 170 euron suuruiset todistelukustannukset.

33 tykkäystä

Mun mielestä erittäin hyvin toimittu. Olen miettinyt sijoitusasuntoa ja taas kerran tämä uutinen vain vahvistaa ajatusta sen ostamatta jättämisestä.

33 tykkäystä

Kyllä, aivan oikein tehty. Vaikka muutaman satkun sanktiot tulikin, niin kyllä niin sanotusti maailma on tässä vuokranantajan puolella.

3 tykkäystä

Hyvää alkanutta viikkoa.

Jotain tällaista mietin aina kun näen teknistä analyysia

7 tykkäystä

Ja vielä sijoittajalle tärkein : Win+Win, jolloin kaikki voittaa

20 tykkäystä

Eikös vielä parempi ole Wincapita, jolloin saa voittoa pääomalle? :wink:

6 tykkäystä

Pitäiskö huolestua, kun 20 prosenttia tän päivän Ostin ja myin -ketjun viesteistä on mun? :grimacing: :cowboy_hat_face:

19 tykkäystä

Ei tarvitse.
Siinä kohtaa kun Kurssien kyselyt ja hehkuttelut-ketjussa 20 prosenttia viesteistä on sun, on muiden syytä huolestua :grin:

47 tykkäystä

Jaahas, kuukauden bonarit on selvästi tullu tilille. :stuck_out_tongue_winking_eye:

5 tykkäystä

Onko Suomessa ollut yhtään hetkeä sitten 2007, että Olkiluodon ydinvoimalan ympärillä ei olisi ollut käynnissä rahariita?


Lähde: Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakennushanke – Wikipedia

Juttu maksumuurin takana.

Nyt käynnissä on suuri riita siitä, kuka ylisuuren voimalan vaatimat suojajärjestelyt maksaa.

Loppuuko rahariitely Olkiluoto 3:n ympärillä meidän elinaikana?

  • Kyllä
  • Ei
0 äänestäjää

Vuokralaisesta eroon pääsy on vielä tosi helppoa ja halpaa. Entä jos pitäisi päästä erilleen työntekijästä, joka ei tee töitään ollenkaan tai tekee ne huonosti. Pahimmassa tapauksessa laittomasta irtisanomisesta voi seurata velvollisuus maksaa vuoden palkka kotiin.

2 tykkäystä

Se piirtää kellä on liitua

20 tykkäystä

Taas ihailen Kauppalehden uutisointia. Jopa se on liian vaikea asia uutisoitavaksi, että päätyikö pörssi laskuun vai nousuun:

Astetta vakavampaa on nuo lehden viime aikojen tavoitehintojen uutisoinnit, joita sitten on korjailtu. Joko osto- tai myyntisuositukset ovat menneet keskenään sekaisin tai sitten esim. Metson ja Valmetin tavoitehinnat, kuten äskettäin osui silmään.

15 tykkäystä

Kauppalehti kyllä sekoilee siihen malliin että epäilys on että jos toimitus korvattaisiin AI-boteilla niin taso paranisi… kyllähän siellä vielä sittenkin menisi hommia pieleen, mutta ei varmaan enää niin paljoa. :upside_down_face:

11 tykkäystä