Tesla - johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 1)

Mattamusta CT näyttää aika :fire:

16 tykkäystä

Onhan tuo Cybertruck aivan järkyttävän näköinen auto. Sen lisäksi sen maastoajo-ominaisuudet ovat videon perusteella todella huonot.

Enivei, Saksassa Tesla nostaa palkkoja. Sama varmasti edessä jenkeissä. UAW:n lakko tuskin oli minkäänlainen voitto teslalle, päinvastoin…

6 tykkäystä

Aika järjetöntä valita auton pintapelliksi rst ja maalata tai teipata se mustaksi. Eikä ole kyllä mikään kaunistus.

5 tykkäystä

Näin sijoittajan kannalta toivoisi, että Tesla lanseeraa CT:stä vain huippumallin aluksi, kun varmasti 400k tilausjonossa riittää maksukykyistä porukkaa, jolle korkotaso ei ole ongelma. Epäilen itse, että valmistuksen ylösajossa on vielä paljon harjoiteltavaa ja kustannustehokkuudessa on paljon parannettavaa ennenkuin 50k hintoja voi pitää hyvänä bisneksenä. Mutta saattaa olla jälleen niin, että volyymia halutaan painottaa enemmän kuin hyvää kannattavuutta.

1 tykkäys

Mitä tarkoitat tällä?

Maavaraa ainaki on tämän star wars kuvan perusteella.

6 tykkäystä

Toimitukset pitäisi alkaa reilun 3vkon päästä. Jokainen voi arvioida millä mallilla prosessit ovat.

14 tykkäystä

No huhhuh mitä ihmettä. :sweat_smile:

Melkoinen floppi tulossa teslalle tuosta peltilaatikosta jos laatu ei parane, mielenkiintoista nähdä miten tuo malli käy kaupaksi. Ei ainakaan omaa silmää erityisesti hivele… toki jos itseohjautuvuus on nykyisellä mallillaan niin sama miltä purkki näyttää kunhan on turvapeltiä reilusti ympärillä.

1 tykkäys

Sijoituscasen kannalta en kahden tai kolmen kuvan perusteella tekisi suoraviivaista toteamusta flopista. Esimerkiksi Model 3 laatu on kehittynyt ensimmäisen mallivuoden osalta merkittävästi, kun valmistusta on hajautettu muualle.

Disclaimer, en kuulu fanilaumaan tai Elon-uskontokunnan edustajiin. :slight_smile:

5 tykkäystä

Ehkä tarkennuksena jokainen voi arvioida millä mallilla prosessit olivat, kun tuo proto/esisarjalainen valmistettiin.

Perus settiä kokonaan uuden toimitusketjun ja tuotteen kanssa. Eiköhän noista päästä tämän kuun aikana.

7 tykkäystä

Mitä tästä voi päätellä?

Nämä yo. autot (protoja / nollasarjaa??) eivät varmastikaan ole tulleet sen täysin saman prosessin / tuotantolinjan päästä mistä uudet sarjatuotannon autot tulevat.

Vastaus on: tästä ei voi päätellä yhtään mitään sarjatuotannon laaduntuottokykyyn liittyvää.

10 tykkäystä

Näyttää ihan kuin joltain graafiselta bugilta jostain vanhasta videopelistä. Pieni meemeily varmaan sallittaneen tässäkin ketjussa: :grin:

16 tykkäystä

Kyllä esisarjoissa pyritään laatu saamaan sille tasolle, johon tuotantokin pyrkii. Teslan jenkkilän kokoonpano laatua ei tosin kyllä ennenkään ole kovin korkealle arvostettu. Rosteri on lisäksi materiaali, joka voi tuottaa isoja haasteita, kuten ylläolevista kuvista näkee.

8 tykkäystä

Esisarjalle on omat syynsä. Jos ongelmia ei olisi, niin voitaisiin aloittaa suoraan sarjavalmistus.

Toiseksi, en ole missään törmännyt hyvään arvaukseen siitä, oliko tässä kyseessä proto vai esisarjalainen. Mukavahan tästä on nyt huumoria repiä, mutta vasta sarjavalmistuksen aloituksen jälkeen nähdään todellinen laatutaso. Tosin, varmasti senkin alussa ongelmia on.

1 tykkäys

Hienoa @_neuvottelija_Sami_M olet löytänyt kunnon Tesla bullin.

Milloin jakso on ulkona?

5 tykkäystä

Minun mielestäni se on järkyttävän hienon näköinen, kuten varmaan monen ennakkotilaajankin mielestä. Mutta sillä ei ole mitään väliä tämän sijoituscasen kannalta millainen se on sinun tai minun mielestä, eikä ketään kiinnosta yksittäisen tallaajan mielipide makuasiaan :slightly_smiling_face:. Minun mielestäni esim. Y on todella ruma auto, mutta se, että se on minun makuuni ruma, ei ole estänyt sen menestystä.

En tiedä mihin videoon viittaat heikkojen maastoajo-ominaisuuksien osalta, mutta voisin kuvitella, että kun on iso maavara, pitävät isot renkaat, sähkömoottorin suuret väännöt jokaisella kierrosalueella ja sähkömoottorin ylivertainen voiman- ja luistonhallinta per akseli, niin ei se voi huono olla. Lisäksi luulisin, että hyvin harva sitä ostaa maastoajoa varten. Valtaosa ajelee normaaleja teitä pitkin, töihin ja kauppaan.

17 tykkäystä

Millään mainitsemallasi asialla ei ole väliä jos on päättänyt, että kaikki mihin Tesla koskee on automaattinen epäonnistuminen.

Henkkoht kiinnostaa, minkälaisia voluumeja, millä laadulla, millä hinnalla ja kuin nopeasti autoja saadaan ulos kun asiakastoimitukset alkavat.

2 tykkäystä

Cybertruckin “maastoajelusta” oli kuvaa X:ssä ja surkeampaa esitystä voi tuskin kuvitella. Auton alusta näyttää olevan tehdyn ratakiskosta, renkaiden välinen voimansiirron jako näytti olevan 15-vuotta sitten tasolla. Eli suomennettuna Lada tai Citroën 2CV… menisi kaksivetoisena nuista paikoista heittämällä läpi puhumattakaan oikeista nelivetoisista pickupeista. Itselleni ei ole vielä oikein selvinnyt kenelle Cybertruck on rakennettu enkä oikein keksi muuta vastausta, kun henkilöille joilla on liikaa rahaa, näyttämisen tarve ja joiden ei tarvitse ikinä ajaa sillä. Sanottuihin ennakkotilauksiin kannattaa suhtautua varauksella, ettei niille käy niinkuin Rivianin, Lucidin , F-150 Lightningin jne…varauksille.Eli kun maksun paikka alkaa lähestymään varaukset häviävät kuin tuhka tuuleen…

9 tykkäystä

Voitko laittaa linkkiä tänne? En löytänyt X:sän hakukoneella

1 tykkäys

CT:n varaukset on tehty 39K USD aloitushinnalla, jos nyt arvioiden perusteella hinnat alkaen onkin 69K niin voitte olla varmoja että suuri(n) osa varauksista häviää aika rivakasti.

Ja mitä tulee “esisarjavalmistukseen” niin jos toimitukset alkavat alle 1kk päästä eikä nyt ole nähty vielä yhtään CT:tä ilman gappivikoja julkisuudessa niin tuskin tulee mikään muuttumaan hirveästi muutamassa viikossa.

Mutta mitään isoa volyymiähän ei tulla näkemään ainakaan 6kk aikana, veikkaan että tämän vuoden puolella autonsa saavat työntekijät ja tietyt influensserit jotta saadaan mahdollisimman paljon positiiviisia näkemyksiä julkisuuteen. Ja tämäkin vain siksi että voidaan sanoa toimitusten “alkaneen” 2023.

7 tykkäystä

Aikaa on tarkalleen 3,5 viikkoa.
CT tuotannon tahtiaika on luultavasti 60sekunnin kieppeillä.
Osan mittaus kestää 60sekuntia.
Säätö ottaa mahdollisesti puolesta tunnista tuntiin.

Aika monta looppia ehditään ajamaan ennen toimituksia.

2 tykkäystä