Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Eikös tähän ole tulossa muutosta?

Jos on niin torvelo työnantaja, ettei pääse tuollaisesta eroon niin pitäköön vaikka eläkeikään asti. Olispa ihan mielenkiintosta jos omaki työnantaja olis noin saamaton. Vois mennä vaan paikalle ja olla tekemättä mitään. Vois kiristää, että maksakaapa 5€ tunnille lisää niin jatketaan työntekoa normaalisti.

Mitä enemmän tuota miettii niin sitä enemmän huvittaa. Olen kuullut joskus ennenkin tuon älyttömän väittämän tässä syksyn mittaan painavan syyn poistamiskeskustelun yhteydessä. Jos tuollaisia työnantajia on oikeasti enemmänkin niin perustan kohta konsultointifirman ja alan myymään “näin irtisanot työntekijän, joka ei tee töitään ollenkaan”- kursseja.

4 tykkäystä

No jostain syystä yrittäjät Suomessa kokevat nimenomaan henkilöperusteisen irtisanomisen hankalaksi, ja se nostaa myös työllistämiskynnystä.

Myöskään lainsäädäntö asian suhteen ei ole niin selkeä kuin äkkiseltään voisi ajatella. Siitä toisaalta viestii se, että aina sellaistenkaan irtisanomisten kyseenalaistamiset eivät menesty oikeudessa, jossa liitto lähtee ajamaan työntekijän asiaa. Ja toisaalta taas toisinaan taas erilaisia sanktioita tulee mitä käsittämättömämmistä asioista työsuhteiden päättymiseen liittyen.

Lainsäädännön selkeyttäminen on kaikin puolin tervetullutta. Ja asiallinen syy on aivan hyvä kriteeri henkilöperusteisessa irtisanomisessa.

19 tykkäystä

Se on täsmälleen näin. Eikä se ole mitään “yrittäjät kokevat”, vaan ihan faktaa, että meillä on esim. moniin tärkeimpiin kilpailijamaihin (Ruotsi, Tanska, Saksa) nähden nihkeämpi lainsäädäntö mitä tulee työllistämiseen. Irtisanomisen lisäksi esim. poliittisiin työtaisteluihin ja määräaikaisiin sopimuksiin suhtaudutaan eri lailla. Nekin vaikuttavat työllistämismahdollisuuksiin ja -halukkuuteen.
Hiljattain kuuntelin Mikael Pentikäistä aiheeseen liittyen ja Suomella on paljon skarpattavaa tässä(kin) asiassa.

4 tykkäystä

Haluaisin nostaa tästä myös pointin mitenkä irtisanomisen vaikeus vaikeuttaa myös henkilöiden palkkaamista. Ainakin minusta tuntuu, että suomessa haetaan työntekijää joka täyttää yksitoista kohtaa kymmenestä, eikä työnantajat uskalla palkata rooliin “Ihan ok” tyyppiä jolla olisi mahdollista kasvaa roolissa.

41 tykkäystä

Alkaa tulemaan tämän yhtiön kohdalla lähes “2021” -pörssibileet mieleen :smiley:. Varmaan tuomitsen nyt yhtiön alittamaan ennusteet ensi viikon osarissa, mutta vanhojen pörssiaikojen kunniaksi laitetaan nyt yksi raketti :rocket:

3 tykkäystä

Voi tuntua hurjalta, mutta se on ihan totta että oikein korttinsa pelaava trolli-työntekijä voi tappaa pienyrityksen. Voit olla vähän väliä saikulla ja sitten vielä kutsua liitot apuun kun saat potkut, liitot rakastavat mahdollisuutta tappaa yritystoimintaa.

Koko höskää Suomessa ylläpitää ihan puhdas kunniajärjestelmä. Suomalaiset ovat harvinaisen kunnollisia ihmisiä globaalisti. Mutta ajan myötä nämä puhumattomat yhteiskunnalliset sopimukset murenevat, eikä sekään auta että väestöä muutetaan aika radikaalisti.

5 tykkäystä

Kovaa jäähdytään niinkuin ollut itselläni myös ajatuksena. Täysillä seinään vaan… Eurooppa ei korkoja kestä, toisin kuin jenkit…

18 tykkäystä

Voi olla että tästä oli jo puhetta, en ole kahvihuonetta seurannut.

IS raportoi nyt jokaisesta Yli-Viikarin työnhausta (ainakin julkisiin virkoihin), ja sitten vielä erikseen siitä kuinka jossain paikassa x vastustetaan hänen valitsemistaan.

Eikö tämä ala olla jo kiusaamista, mitä lisäarvoa tämä lisälyttäys nyt tuo? Mielestäni henkilö on tuomionsa saanut (aivan ansiosta) eikä tällä enää tarvitsisi mässäillä.

12 tykkäystä

Yli-Viikari on julkisuuden henkilö ja hänen tekemisensä kaiketi kiinnostavat iltapäivälehtien lukijoita. Mielestäni ei myöskään ole mitenkään huono asia, että yhdessä kunnassa osa asukkaista nosti melko näkyvän kampanjan sitä vastaan, että ko. henkilöä ei valita heidän kaupunkinsa merkittävään virkaan.

Mutta ei siinä mitään, hienoa että ihminen etsii aktiivisesti työpaikkaa. Tosin sitä duunipaikan rimaa kannattaisi ehkä laskea, kun kohuista ja tuomioista on vasta hetki aikaa.

43 tykkäystä

Jaetaan tännekin, vaikka löytyy myös asianomaisesta ketjusta, mallisalkku ostoksilla: https://www.inderes.fi/fi/research/tervehtyvaa-kannattavuutta-ja-rahavirtaa-salkkuun

5 tykkäystä

Viikarihan ei missään vaiheessa ole myöntänyt toimineensa väärin. Hänellä oli oman näkemyksensä mukaan oikeus toimia kuten toimi. Rangaistus on tullut ja kärsitty mutta ei se poista sitä mahdollisuutta etteikö hän jatkossakuin toimisi samoin kun ei mielestään ole mitään väärää tehnyt.

35 tykkäystä

Tälläisiä Tyttejä valtionviroissa valitettavasti riittää ja heistä pitäisi päästä eroon eikä siirrellä suojatyövirkoihin. Yliviikarilla ei pitäisi olla mitään asiaa sellaisiin töihin jossa on mahdollista suhmuroida veronmaksajien rahoja omaksi tahi kaverin hyödyksi.

56 tykkäystä

Mielestäni tällä voidaan ihan hyvin mässäillä edelleen. Tekijä on tuomittu kavalluksesta käräjillä ja vielä hovissakin. Ei ole osoittanut katumusta tai pyytänyt anteeksi tekemisiään.

Mielestäni on vain hyväksi, että työmahdollisuuksia rajataan pysyvästi, kun katsotaan hakijoiden taustoja ja menneisyyttä. Mm. poliisit, lasten kanssa työstentelevät, muiden rahoja liikuttelevat ja valvovat.

Omille lapsille yrittänyt opettaa, että töppäilyjä pitää pyytää anteeksi, mutta teoilla on anteeksipyynnön jälkeenkin vaikutusta jatkoon riippuen teon laadusta.

27 tykkäystä

Baby-boomers GIFs - Get the best GIF on GIPHY

En olis arvannu. :open_mouth:

25 tykkäystä

Niinpä. Kun katsoo oikeuden lausuntoa niin voiko mitään tahoa syyttää siitä, jos eivät halua kyseistä henkilöä työhön, jossa olisi missään vastuussa toisten rahoista.

Hän oli eduskunnan tarkastusvaliokunnassa kieltäytynyt kertomasta lentopisteiden käytöstä vedoten pisteohjelman henkilökohtaisuuteen sekä vastannut valiokunnan näkemyksen mukaan puutteellisesti matkoja koskeviin kysymyksiin.

Yli-Viikari oli myös suhtautunut piittaamattomasti matkustamiseen liittyvien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen laatimiseen, oikeus totesi. Myös VTV:n varojen käyttäminen omiin stailaus- ja kampaamokuluihin oli osoittanut puutteellista harkintaa.

Hallinto-oikeus arvioi aiemmassa ratkaisussaan myös, olisiko Yli-Viikari voinut palata taustavirkaansa VTV:n ylijohtajaksi. Oikeuden mukaan se ei ollut mahdollista, koska Yli-Viikarin teoilla oli ollut vaikutusta hänen edellytyksiinsä ja uskottavuuteensa toimia missään tarkastusviraston johtavassa virassa.

Tuomio tuli virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta.

Joo, jos ei edes ymmärrä tehneensä väärin, niin mun puolesta tätä saa repostella mediassa ihan niin kauan kuin tarvitaan että Tytti tajuaisi mikä hänen ajatusmaailmassaan menee mönkään.
Kenties tämän kaiken myötä joku toinen “Tytti Yli-Viikari” jättääkin perseilyn väliin. Sopii toivoa.

24 tykkäystä

Tieto on sijoittajan perusoikeus (© Inderes) - minuutilleen aikataulussa toimitettuna. :slight_smile:

15 tykkäystä

Heti haiskahti omaan nenää Osinkokeisari-Pulkkisen vaikutus tähän ostoon ja siellähän se juurisyy komeilee viimeisellä rivillä :grin:

18 tykkäystä

Ehdotan mallisalkun uudelleen nimeämistä Aloittelevan Boomerisijoittajan Osinkomallisalkuksi… :upside_down_face:

(homma tosin on vielä työn alla, siellä on vielä kaiken maailman Remedyjä sun muuta…)

8 tykkäystä

Ei se ole koskaan kohdin.
Kun rahaa on niin menee tuottoprosentit keturalleen…

Nokian kassan tuotto oli nollakorkotilanteessa pitkään heikko, mikä heikensi myös yhtiön pääoman tuottolukuja. Yhtiö on varjellut kassaansa jo pidemmän aikaa ja raportoi siitä jopa erikseen katsauksissaan, mikä ei ole täysin normaalia pörssiyhtiöiden osalta, Rajala muistuttaa.

”Mikäli kyseessä olisi kriisiyhtiö, ymmärtäisin paremmin kassatilanteen korostamisen erikseen”, Rajala sanoo.

Tällä hetkellä Nokian kassa on niin suuri, että yhtiötä voidaan hyvin pitää ylikapitalisoituna.