Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ja onhan se mitä syvintä idiotismia, jos sitä ei saa käyttöön. Vanhemmille tuo on se elämänvaihe, missä menot kirkkaimmin ylittävät tulot. Kaikkein huonoin kohta elämästä säästää. Tuossa pitäisi elää yli varojen ja velkaantua, jota voi sitten maksaa takaisin, kun lapset muuttavat pois.

Jos yksilö kokee tärkeäksi ostaa lapselleen osakkeita, niin jokainen on vapaa näin tekemään ilman valtion puuttumista asiaan. (Ainakin, jos alle 20 000€lla malttaa ostaa)

Edit

Terveisiä potkupallopelistä. Luotan stadikan ihmeeseen ja San Marino vielä tästä nousee ja saadaan vielä peliä aikaiseksi.

1 tykkäys

No, ainakin itse olen käynyt autolla satoja kertoja keskustan Stockkalla vuosien mittaan. Länsiväylältä pääsee aika kätevästi Ruoholahdesta, Lastenlehdon puistosta tunnelia pitkin parkkiin ja siitä hissillä ylös tavarataloon.

4 tykkäystä

Nyt on liian aikaista kysyä tällaisia. Hallitusohjelma on tavoitelista ja yksityiskohdat selviävät myöhemmin asian valmistelussa.

Jos vanhemmat ottavat lapsen varoja muuhun käyttöön, se jo nykylain mukaan on kavallus. Kai periaatteessa voitaisiin säätää että pankin pitää ilmoittaa kaikki nostot poliisille samoin kuin muutkin epäilyttävät tapahtumat.

1 tykkäys

Kai siihen laitetaan jonkinlaiset rajoitukset ja säännöt.

Jännä nähdä miten tuo 300e tullaan antamaan. Tuskin se niin menee, että vanhemmat saa valita salkkuun mitä haluaa.

1 tykkäys

Omx 25:sta kaikki, jotka inverse head and shoulders tai double bottom ja pitää olla EMA200 yläpuolella. Entryt tiukilla stop losseilla, niinkuin korona meille kaikille opetti

25 tykkäystä

Moi @Johannes_Sippola! :slight_smile: Pieni kysymys DCF-mallin diskonttauskoroista, mikäli sinulla on aiheeseen näkemys. :slight_smile: Minkä diskonttauskoron valitsisit pohjoismaisille teleyhtiöille (Elisa, Telenor, Telia) DCF-mallissa tällä hetkellä?

Omassa karkean yksinkertaistetussa laskelmassa käytin 8 prosentin diskonttauskorkoa. Mitä korkoa sinä käyttäisit?

3 tykkäystä

Tämähän se olis veikeää. :smiley: Kunnon ammattilaiset treidaa tietysti Nordnetin kuluilla ja kasvattaa potin kymppitonniin jo ekan vuoden jälkeen.

En tiedä miten tuo lopulta pitäis hoitaa jos vaatimuksena on nimenomaan OST. AOT olisi siinä mielessä parempi, että summa voitaisiin laittaa automaattisesti johonkin joka paikasta saatavaan koko maailman kattavaan rahastoon.

Eihän tuota niin voi hoitaa, että annetaan vaan 300e saldoa OST:lle ja sitten se on täysin tietämättömien vanhempien vastuulla päättää mihin firmaan raha sijoitetaan vuosikausiksi. Noh, aika näyttäköön.

8 tykkäystä

Valtio voisi myös jakaa 300 eurolla jonkun pörssilistatun valtion yhtiön osakkeita. Näin säästyy välittäjäpalkkioilta ja kukaan ei jätä rahoja tilille makamaan. Tämä olisi minusta paras vaihtoehto.

8 tykkäystä

Vakuuttava 6-0. Kiva nähdä onnistumisia laajalla rintamalla. Kyllähän syksylle aika mehevässä tilanteessa mennään. Tänään saa Tanska-Slovenia pelin vielä jännätä.

Vamos! :finland: :finland:

25 tykkäystä

”Suoritetaan vauvan OST-firman arvonta.”

58 tykkäystä

Mietin kans hieman tuota, mutta muutamia ongelmia tuli mieleen. 300e:n summa ei menisi tasan ostotapahtumassa. Jämät voi toki jäädä tilille. Lisäksi OST:lle voi laittaa pelkkää rahaa. En pidä myöskään järkevänä, että valtio päättää yhden tai kaksi firmaa, joihin raha sijoitetaan. Tulee pian huonoa mainosta sijoittamisesta jos joku TietoEvry mörnii salkussa vuositolkulla.

5 tykkäystä

Ja
“Valtionhallinnon analyytikkokommentit alla:”

Ps… en ole vassari!

8 tykkäystä

Se varmuus kyllä katosi aika täydellisesti vuonna 1991, kun lama iski.

Tosin tämän hetken duunarin ja sen ajan duunarin vertailua vaikeuttaa tietämättömyys siitä, miten talous lähivuosina kehittyy.

1 tykkäys

Eikö tähän kuulu myös suorat osakkeet?
Ainakin näin tuntuu olevan itsellä :sweat_smile:

10 tykkäystä

Olemme selvästikin matkalla kohti amerikkalaisia jakolinjoja. Suomi halkeaa yhä jyrkemmin kahtia kansalaisten kiistellessä raivokkaasti syntymättömän lapsen oikeudesta osakesäästötiliin.

Oma vankkumaton mielipiteeni on, että jos tilille ei voi ostaa baby bondeja, on koko ajatus kuolleena syntynyt.

1 tykkäys

Kun olin sinkku laitoin 2000euroa säästöön keskimäärin per joka kuukausi(1500e joka palkasta + bonarit + lomarahat), kun tuli kaksi lasta ei säästöön jäänyt euroakaan vaan säästöt pieneni koko ajan.

20 tykkäystä

Porvarit on tunnetusti hyviä harhauttamaan, myös omiaan. Ei menestys itsestään synny.

Sijoittajat on saatu kiistelemään, miten valtion lahjoittama 300€:n sijoitussalkku pitäisi perustaa vastasyntyneelle. Monen vastasyntyneen vanhemmat sen sijaan miettivät, miten vauvalle on varaa ostaa vaunut, joista kevyimpiä (matka)versioita saa uutena 500€:lla. Käytettynäkin maksavat satasia. Ja eivät vastasyntyneen tarpeet suinkaan siihen lopu. Ainoa, mitä vauva ei takuulla tarvitse on OST ja siellä pari vuosikymmentä lojuvat kolmesataa euroa.

Valtio, Petteri Orpon johdolla, harkitsee nuorten perheiden kouluttamista: “Kas näin teistäkin tulee tuottavia kansalaisia ja kunnon porvareita. Annamme 300€ vauvanne osakesäästötilille ja niiden avulla hän voi sitten elää ilman yhteiskunnan tukiverkkoja 18 vuoden päästä. Tämä on helppoa kuin heinänteko. Tätä vassarit eivät olisi ikinä keksineet.”

Vapaaehtoisuuteen perustuva koulutus on yleensä hyvä juttu, sillä motivoitunut opiskelu on tehokasta ja tuottaa tuloksia. Kouluttaminen on toinen juttu. Sijoittaminen on yksi niistä osa-alueista, joilta valtion pitäisi pysyä poissa ihan kokonaan – kuten myös makuuhuoneesta. Ihan kaikilla tavoilla. Ei almuja, ei talkoita, ei mitään…

9 tykkäystä

Miksi tuloksen pitäisi olla lähempänä nykyistä markkina-arvoa? Jotta näkisit markkinan nykyiset odotukset? En usko markkinan hinnoittelevan Teliaa niin pitkälle, vaan fokus on ennemmin lähivuosien suoriutumisessa sekä yhtiön ympärillä vallitsevassa kehnossa sijoittajasentimentistä (joka voi hyvin olla aiheellinen).

Muuttaisin laskelmaa alentamalla diskonttokorkoa. Itse olen käyttänyt Yhdysvaltojen 10v bondin korkoa hieman pyöristettynä ylöspäin. Laskelman päätteeksi käytän vielä turvamarginaalia ja vertaan tulosta nykyiseen markkina-arvoon.

Ja jos kasvun todella arvioi olevan merkittävästi inflaatiota hitaampaa, ei yhtiö varmastikaan ole kovin hyvä pitkän aikavälin sijoituskohde.

5 tykkäystä

Nyt alko tehostaminen

6 tykkäystä

Ettei menisi pelkäksi porvareille naureskeluksi, palaan lempiaiheeseeni, eli Suomen tulevaisuuden turmelemiseen SDP:n johdolla.

Lisäsin tähän Pasi Kuoppamäen twiitistä otettuun kuvaan nuolen ja kirjaimet “SDP” kuvaamaan menneen demarivaltakauden saavutusten alkamisajankohtaa. Tämä ei ollut ensimmäinen vastaava valtakausi, jota olen päässyt itse seuraamaan. Lopputulos on ollut aina hyvin samansuuntainen.

Viestin päähuomio ei kuitenkaan pitäisi olla politiikassa vaan siinä, että Suomi on hyvinvointeineen Pohjolan ehdotonta häntäpäätä. Eikä tätä voi pandemioilla ja suhdanteilla selitellä. Samat ongelmat olivat naapurimaissammekin.

Nyt on tietenkin mielenkiintoista seurata saadaanko tämä suunta kääntymään.

23 tykkäystä