Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Inkivääri auttaa kaikkeen myös niverikkoon. Parempi ettei tutki mitään oikeita tutkimuksia niin saa ainakin placebon.

17 tykkäystä

Perus parasetamooli, joskus Modifene Dual (respeti) ja sitten Nivel Activea.
Puoleen vuoteen en ole ottanut mitään särkylääkkeitä, vain tuota Nivel Activea, en tiedä auttaako vai ei, en viitsi lopettaakkaan kun polvi on niin hyvässä kunnossa.
Ei noiden ns. luonnonlääkkeiden ole todistettu auttavan, mutta tuetaan nyt edes sitä teollisuutta.

Mielenkiintoinen stoori @Pavel! Ihmisen kroppa on kyllä yksilö. Ja hyvä termi toi “persemave”. :sweat_smile:

Asiasta ihan toiseen, onkohan täällä luontotohtoreita? Tuli tällainen vastaan

Aika keko kyllä. Mietin että alkaakohan tuon kokoinen olemaan jo harvinainenkin? Itsellä pituutta 184…

Nopeasti googlettelin niin kyllä 2 metrin, kahden ja puolenkin, kekoja on tullut joskus vastaan, mutta harvemmin kai. Pakkohan tuon jossain kärkisijoilla on oltava? Ja olisi kiva tietää tuonkin pesän ikä, voi olla helposti kymmenen vuotta? Saanut rauhassa murkut ahertaa.

Ja täysi kuhina oli päällä, se ympäristö oikein kuhisi murkkuja niin että ääni kävi. Eli pesä kasvaa vaan. Kunnon polkujakin lähti joka suuntaan täynnä muurahaisia, ties miten pitkälle pesästä. Hieno imperiumi kyllä.

Tosta kuvasta voi yhden polun erottaa.

73 tykkäystä

Älä jää siihen nollaradalle mummojen sekaan. Joku rata on aina merkitty nopeille uimareille. Tosin jos et (vielä) ole nopea, niin älä tule tukkeeksi.

Ei ole. Niillä on omat altaat.

Tämä riippuu vähän siitä, millaisella asenteella siihen suhtautuu. Itse olen saanut eniten rasitusvammoja nimenomaan uidessa, kun olen liikaa innostunut yrittämään höylätä sekunteja pois kierrosajoista. Periaatteessahan siinä kyllä pystyy säätämään rasituksen määrää portaattomasti, jos vain malttaa.

10 tykkäystä

Olen etsinyt osakkeita jotka hyötyvät tällä hetkellä olevista olosuhteista.

Kuten nousevat korot, heikko kruunu, inflaatio, laskevat markkina-arvot ja jotka lentävät ns. tutkan alla.

Itse ajattelin että seuraavat asiat voisivat tukea tulevia tuottoja:

-Ruotsin tuleva Nato-jäsenyys parantaisi kruunun arvoa. Ja sen takia haen Ruotsalaista yhtiötä.

-Velaton tai velkaisuusaste alle 30%. Nyt kun rahalla on taas jokin hinta, korkojen muodossa. Tällaiset yhtiöt hyötyvät suhteellisesti, niihin nähden jotka maksavat suuria korkoja

  • Pieni p/b, matala markkina-arvo suhteessa omaan pääomaan. Tässä tietenkin on haasteellista, mitä kirjanpitoarvo sisältää.

-kasvava liikevaihto ja rahavirta suhteessa kasvuun.

-Inflaatiolla pieni vaikutus liiketoimintaan, tai sitä jopa kasvattava

-kurssi laskenut sijoittajien pettymyksestä suhteettoman paljon.

-Liiketoiminta on kasvanut ja tulevaisuuden näkymät parantuneet esim. Yritysostosta johtuen. Tai jostakin muusta syystä

Minulle tällainen yhtiö on esim. Arocell, mutta vähentääkseni yhtiökohtaista riskiä, nyt pitäisi löytää jokin toinen osake. Koska foorumilla on paljon fiksumpaa porukkaa, niin olisi hienoa saada vinkkejä yhtiöistä joita voisi tutkia tarkemmin, eikä tarvitsisi ihan umpimähkää etsiä.

2 tykkäystä

Jos firmalla on otolliset olosuhteet ja suuruuden tuomia etuja hyvän taloustilanteen lisäksi, miksi uusi toimitusjohtaja on ainoa syy ‘roikkua mukana’?

Kysyn kaffen puolella koska ei ehkä tuo lisäarvoa yhtiöketjuun.

2 tykkäystä

Jos firmalla on otolliset olosuhteet ja suuruuden tuomia etuja hyvän taloustilanteen lisäksi, miksi uusi toimitusjohtaja on ainoa syy ‘roikkua mukana’?

Inhoan omistaa firmoja, jotka tarjoavat pettymyksiä ja joihin ei voi luottaa. Kamuxista on kuoriutunut juuri tällainen selityksien mestari. Ei nyt mikään Lehto group, mutta useamman kerran on jäänyt sellainen fiilis että johto paskat nakkaa osakkeenomistajista. Saati että sillä olisi kykyä reagoida muuttuviin tilanteisiin tai tehdä parempia päätöksiä kuin kilpailijat.

1 tykkäys

Tällainen uutinen tuli tänään vastaan ja sokerittomien kolajuomien suurkuluttajana kyllä tiettyjä kysymysmerkkejä nousee, että pitäisiköhän sitä muuttaa omiakin kulutustottumuksia? Toisaalta WHO ei ota juuri mitään kantaa aspartaamin määrään, vaan ilmeisesti vain teoreettiseen potentiaaliin syöpää aiheuttavana aineena, joten kenties turha huolestua vielä. Sijoittajien luottamus näkyy ainakin olevan vahva, koska Coca-Colan ja Pepsin osakkeet eivät ole ottaneet kauheasti osumaa uutisesta.

19 tykkäystä

Itsellä sama alkuajatus näin kolajuomien suurkuluttajana, mutta kun katsoin sitä listaa niin totesin, että aika “kevyesti” pääsee listalle. Joten taidan jatkaa juomista.

3 tykkäystä

Ellei nyt ihan olennaisesti muutu suositukset niin tuskin näkyy hirveesti missään jos nykyinen ohje “maksimimäärästä” on jopa 10 litraa kuusikymmentä kiloiselle. Siihen saisi jopa Kokiksesta aikanaan addiktoitunut nuori Petteri Nummelin vetää tosissaan.

" * Litrassa Coca Cola Lightia* tai Pepsi Maxia** on noin 240 mg aspartaamia (suurin sallittu määrä olisi 600 mg/litra). 60-kiloinen aikuinen voi siis juoda 10 litraa näitä aspartaamilla makeutettuja juomia päivässä. Kolajuomissa on yleensä myös asesulfaami K:ta, mutta sen saantiraja lasketaan erikseen."

Tiesitkö tämän makeutusaineista? | Kuningaskuluttaja | yle.fi.

9 tykkäystä

Kaikkea kohtuudella!

Onhan jotain natriumglutamaattiakin demonisoitu aivan mielettömästi. Leikkelepaketeissakin mainostetaan kuinka tuote ei sisällä sitä ja tätä, vaikka tuskin mitään muuta ainesosaa on tutkittu yhtä paljon

Kuka muistaa vielä takavuosilta “sipsigaten”. Tuostakin taitaa olla kulunut jo toistakymmentä vuotta

2 tykkäystä

Muutama kyssäri tuli mieleen tuosta polvien kipuilusta. Teetkö pelkkää kyykkyä jaloille?
Minkä tahansa saman liikkeen tekeminen ilman vaihtelua tuo jossain vaiheessa ongelmia.

Jos oletus meni oikein, niin koeta vaihtaa välillä jalkaprässiin tai askelkyykkyyn käsipainoilla. Kumpikin liike tuo rasitusta hieman eri kulmasta ja nuo yhden raajan liikkeet tuovat kokonaisvaltaisempaa rasitusta.

Toinen hyvä kikka on vetää ennen kyykkyä takareidet pumppiin. Esimerkiksi reiden koukistusta muutama pitkä sarja alle tai sitten suorin jaloin maastavetoa yhdellä/kahdella jalalla. Ylipäätään iän myötä huolellinen lämmittely ottaa yhä suurempaa roolia treenaamisessa, eikä polvilämppäritkään ole mikään huono vaihtoehto.

Allekirjoitan myös tuon @Pavel vinkin työntää polvia kyykätessä tietoisesti ulospäin.

Viimeisin vinkki mitä työfyssari itselleni heitti oli se, että toiseen kenkään ylimääräinen pohjallinen. Ilmeisesti koko äijästä on tullut iän myötä kiero.

Mitä voi myös koettaa, on hieroa tennispallolla polven ympärillä olevia pieniä lihaksia auki, silloin kuin polvissa ei ole tulehdusta päällä. Tulehdusvaiheessa lääkärin kautta buranakuuri ja lisänä kylmä/kuumahoito suihkussa.

Siinä omia kokemuksia, melkein tärkeimpänä se ettei enää yritä treenata kuin juniorina. Jos joku sattuu, niin ei kannata vääntää väkisellä vaan miettiä kuinka liikkeen voi korvata ja mistä ongelma johtuu.

Esimerkiksi itse en voi juosta asfaltilla, mutta samaan aikaan kroppa kyllä kestää juosta sählypallon perässä. Liikesuunnat vaihtuvat koko ajan eikä liike ole monotonista.

Markku Tikan ja Utti Hietalan juttuja kannattaa myös kuunnella ja lukea aiemmin mainittujen lisäksi. Molemmilla on valmennustaustaa parikymmentä vuotta, sekä myös kilpailutaustaa. Utti on kipuillut polviensa kanssa jo peruskoulun yleisurheilusjoista lähtien.

13 tykkäystä

Molemmat ovat kovia kavereita.

Tikan valmennuksessa otin salilla ATH-lukemat. :sunglasses: Utilla on paljon matskua internetissä, ainakin tubessa. :+1:

6 tykkäystä

Listahintoihin ei kannata tyytyä. Parhaat hinnat saa winback-tarjouksista. Meillä oli vuosikaudet Elisan Huoleton 4G- liittymät 9,90e/kk rajattomalla netillä ja puheluilla ja lisäksi Tarkka 4G 4,90e/kk kämpässä nettinä. Aina tarjoushinnan määräajan lähestyessä piti laittaa numeronsiirto Moille vetämään niin tuli winbackina sama tarjous 12 tai 24kk ajaksi Elisalta.

Nykyään hinnat on noussu. Alle 20e saa edelleen rajattoman liittymän useammankin operaattorin winbackeista.

Tällä hetkellä minulla on käytössä Elisan Tarkka 100M hintaan 9,99e/kk. Siinä on rajaton netti ja puhelut käytön mukaan. Käytännössä puheluita tulee tuohon lisäksi aina alle 5e:lla. Ei ole siis mitään huipputarjouksia enää, mutta listahintoihin verrattuna ihan ok.

14 tykkäystä

Pitäis uusia puhelinliittymä, halvin tarjolla oleva rajattomilla puheluilla ja datalla oli Moi rajaton 4G 200Mb 22euroa/kk.
Noissa aikaisemmin listatuissa halvemmissa oli kaikissa maksulliset puhelut tai data-rajoituksia jokaisessa.
Muilla palveluntarjoajilla täysin rajattomat 28-30 euroa.

1 tykkäys

Asfaltti nyt ei ole mukava alusta juosta, mutta jos sillä juokseminen sattuu, niin veikkaan että askellat kantapäällä. Juostessa olisi hyvä, että päkiä osuu maahan ensimmäisenä.

2 tykkäystä

Paljon mahdollista, juoksu on ollut sellainen kausittainen päähänpisto ilman sen suunnitelmallisempaa tekemistä. Pidetään vinkki mielessä :slightly_smiling_face:

@Aili on kirjoitellut vetytaloudesta.

Kun Saksa tiedotti koronakeväällä 2020 investoivansa vetysähköön ja Euroopan komissio esitti uuden vetystrategiansa ilmastoneutraalille Euroopalle, vetylaitetoimittajien markkinat repesivät riemusta.

Suomalaistenkin yhdeksi suosikki ostolapuksi nousi vetylaitetoimituksia tekevä yhdysvaltalainen yritys Plug Power. Sijoittajat hukkasivat rahojaan myös vetyrekkoja lupailevaan Hyzoniin. Molemmat saivat meemilapun maineen.

Alaotsikot:

  1. Vety energian tuotannossa
  2. Vedyn varastointi
  3. Gasunie ilmoitti investointipäätöksen
  4. Rotterdam vetytalouden portinvartijana
  5. Suomeen vetyklusteri
12 tykkäystä

Yle teki jutun paljon puhutusta asumistuen uudistamisesta. Millaisia ajatuksia (erityisesti opiskelijat) tämä teissä herättää?

Itse ajattelen asian niin, että moni opiskelija (mukaanlukien minä) on tottunut liian hyvään. Valtion piikkiin hieno yksiö kaupungin ihan ytimestä on se, mitä moni opiskelija haluaa asunnokseen. Tuo työn lisärokottaminen kyllä silti mietityttää.

16 tykkäystä

Kyllähän tuosta saa yhä merkittäviä summia asumistukea. Joo, yksiöissä asuminen voi vähentyä, mutta soluasuminen nyt pitäisikin olla yleisin muoto opiskellessa, paitsi tietysti jos maksaa asumisensa itse. En näe tässä mitään ongelmaa.

Työnteosta ei pitäisi rankaista missään elämän vaiheessa.

24 tykkäystä