Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Lentoyhtiöt ovat tainneet kautta linjan pienentää näitä käsimatkatavaroiden paino/kokorajoja. Ostin juuri käsimatkatavaroihin tarkoitetut ”Air” matkarattaat, vain huomatakseni etteivät ne mahdu minkään lentoyhtiön käsimatkatavaroihin. :sweat_smile:

5 tykkäystä

”Seuraavana käsitellää tapaus 12524, Seinäkadun_Keisari vastaan DragonSlayer777, syytteenä törkypuhe anonyymilla internetfoorumilla” ?:joy:

9 tykkäystä

No ainakin kertaheitolla meni finski halpayhtiöiden pahnanpohjille. Muissa se 8-10kg ja laukkukoko suurempi. Itse nään tämän puhtaasti rahastuksena sen lisäksi että lipunhinnat jo muutenkin kalliita.

Kyllä siellä yhtiössä olisi vähän jotakin muuta karsittavana että pysyvät kilpailukykyisenä. No aina voi jaloilla äänestää ja hyvä niin.

4 tykkäystä

Ennemmin, että matkalaukkujen massaa mitataan yksikseen, olisi järkevämpää punnita lisäksi matkustaja, eli matkustaja + matkatavarat. Sitten jokainen saisi tuoda koneeseen tietyn massan ja sen mukaan laskuettaisiin.

19 tykkäystä

Voxtur lie ensimmäinen yhtiö, jolle on privaviestiketju, yhtiöketju ja kahvihuoneketju. En sitten tiedä onko tämä positiivinen asia yhtiön kannalta. Teknopuulla oli vain yhtiöketju ja hetkellisesti meemiketju eikä se ainakaan tehnyt kurssille hyvää.

2 tykkäystä

Paysafelta (PSFE) lähti sekä CEO että CFO kävelemään 4 kk sisään viime vuonna :smiley:

Mutta se ei ole edes ennätys… Voxturilta lähti CEO (13.4.) ja CFO (25.1.) kävelemään 3 kk sisään tänä vuonna :wink:

8 tykkäystä

Tässä aika sama setti kuin tuossa linkittämässäsi tekstissä, eli Heljanko ollut haastateltavana Raha-asiaa podissa. Fiksun oloinen kaveri tosiaan :+1:

4 tykkäystä

Privakeskusteluissakin voi viestejä liputtaa. Odotan innolla, minkälainen härdelli alkaa, jos ketjussa tulee “vääriä” liputuksia. :laughing:

9 tykkäystä

Sitten tarvi tehdä vipin vipin vippi

3 tykkäystä

Tässä taisi tahattomasti tiivistyä koko trollien perimmäinen mielipidekirjoitusten tarkoitus. Kukaan yhtiötä tosissaan seuraava ei varmasti odota eikä toivo minkäänlaista ylimääräistä härdelliä.

5 tykkäystä

Kun huolto-/ remppa-/ rakennusfirmat eivät pääsääntöisesti pysty kommunikoimaan kuin puhelimitse, niin mitenkähän he hoitavat yhteydenpidon esim. kuuroihin :thinking:

“Tultiin yleisavaimella/ saranapuolelta sisään kun ei teitä saa kiinni puhelimella” ?¿

2 tykkäystä

Paitsi jos satut istumaan koneen puolivälissä niin keitto on poikkeuksetta loppu, jolloin saatat saada lasin vettä jos kiltisti pyydät. Tämä lämmittää sydäntä 5 ja puolen tunnin Maltan lennolla. :hugs::hugs:

3 tykkäystä

No ei varmasti halua. Nykyään härdellin saa tarpeeksi helposti kun tulee kahvihuoneellen ja kirjoittaa ”haluaisiko joku keskustella Voxturista?”

4 tykkäystä

Opiskelijoiden Pörssipäivässä oli keskustelemassa opiskelija Ninni Norra , analyytikkoharjoittelija Kaisa Vanha-Perttula , Omavaraisuus-blogista tunnettu Esa Juntunen ja salkunhoitaja Mika Heikkilä.

Tapahtuman tallenteen sisältö:

  • Aloitus: Miksi sijoittaminen kannattaa – Toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Pörssisäätiö (videon kohdasta 01:47)
  • Mitä markkinoilla tapahtuu: Pääanalyytikko Antti Saari, OP (30:30)
  • Paneelikeskustelu: Sijoittajat kertovat – näin aloitin (56:00)

Jossain vaiheessa saadaan varmaan lukea Kaisan analyysejä. :slight_smile:

image

32 tykkäystä

Alkoi kyllä mennä hermo parturissa käyntiin kun ne osaa leikata ovelasti sillain, että pitää jo kuukauden päästä mennä uudestaan enkä koskaan ollut muutenkaan tyytyväinen lopputulokseen. @Sijoittaja-alokas Keskivälin haastiksesta ja säästämisketjusta sain sitten inspiksen ostaa Prisman asiakasomistajapäiviltä hiustenleikkuukoneen ja säästää, kun on näköjään aika yleistä että leikataan itse hiukset.

Nyt tuli sitten kerättyä rohkeutta sen verta että tänään lähti kone kokeiluun. Piti ihan varovasti ottaa niin, ettei tukka tule silmille ja ei rehota korvien päällä. Mutta vedin liian lyhkäsellä kammalla ja siilikshän se lopulta meni. Perkele.

En tajunnut homman olevan näin sotkuista ja siis vaikeaa. No tukka kasvaa onneks takas. Kyllä toi kone sinänsä maksoi heti itsensä takaisin (maksoi about yhtä paljon kuin yksi parturikäynti), mutta saattaa olla että käväsen jossain etelä-eurooppalaisessa liikkeessä ens kerralla.

Vai pitäiskö antaa vielä koneelle mahku. Kai se siitä helpottuu kun tulee rohkeutta ja tietää ettei siinä kuole. Onko se hiusten leikkuu itse lopulta niin vaikeaa??

27 tykkäystä

Kolme kuukautta? Pah, me Exelin omistajat olemme tottuneet aavistuksen rivakampaan toimintaan. Seurasin viime vuonna tiedotteita hiukan yllättyneenä, kun CFO:n lähdöstä tiedotettiin 9.5.2022 ja siitä kolmen päivän päästä 12.5.2022 CEO:n kerrottiin vaihtavan firmaa. :face_with_raised_eyebrow:

Uusi CFO aloitti 1.8. ja väliaikainen toimitusjohtaja 1.10., joten ei siinäkään nokka tuhissut kuin kaksi kuukautta.

4 tykkäystä

Hesarissa oli juttua Tuomas Niskakankaan juttu asuntorahastoista. Jutussa ei ole maksumuuria.

ASUNTORAHASTOJEN testi on alkanut. Paine kasvaa, kun asuntojen hinnat laskevat ja asiakkaat vetävät varojaan rahastoista.


:smiley:

Ehkä ensi kerralla vaimo voisi ajaa hiukset puolestasi? :slight_smile:

3 tykkäystä

Tee kuten nohevat sällit 80/90-luvun taitteeessa, eli anna kasvaa ja pistä ponnarille. Sitten vain Cityman-takataskuun(*) ja salkku kädessä Börsiin :slight_smile:

(*) voi vaatia räätälöintiä.

18 tykkäystä

Mä oon vain muilta leikannut koneella hiuksia, mutta kuvauksesi vastaa omaa ensimmäistä tutustumista kyseiseen koneeseen. Itsellä ainakin helpottui ajan kanssa. Takahiusten leikkaaminen kyllä itseltä fiksusti vaatii kyllä varmasti taktiikkaa. Kiharoitakin itselle tehtäessä edestä on helppo nöyttää hyvältä, mutta kun pitäisi vessapeilistä toiseen katsoa, miltä takaapäin näyttää, onhan se haaste.

Onneksi kiharat suoristuu seuraavaan päivään mennessä.

En tiedä, millainen hiustyylisi on, mutta tehokasta pitää tukka aina särmänä, kun opettelee tekemään itse. Kesä aikaa antaa opiskelulle aikaa ja aina voi antaa koneen laulaa päänahkaan asti, jos on turhan tyytymätön.

4 tykkäystä

20 tykkäystä