Inderesin kahvihuone (Osa 7)

:+1:
Ja 48 venttiiliä.

4 tykkäystä

Tuossa eilen oli autoista ollut puhetta.
Ostin kolme vuotta sitten kahden tonnin Corollan huutokaupasta. Tähän mennessä pitänyt jarrut uusia, lisäksi moottorin sytytystulpat ja sytytyspuola. Muuten perushuoltoja, öljyn vaihdot, lamppujen vaihtoa jne. Ajoa tullut reilu 30tkm. Olen ollut ihan tyytyväinen, eihän tämä mikään ajonautinto ole, eikä ole ilmastointia, mutta omat pikkuajot (kauppaan, pallopelivuoroille, lyhyt 15km työmatka) kyllä hoituu.

1 tykkäys

Onko jollain syvempää tietoa vaikka pitemmältä ajalta Firmasta “The Charles Schwab Corporation (SCHW)”.
Olen lyhyesti tutustunut mitä googlella löytää.

Kyselen kun oli OP:n Iskun paikka listalla.

Ei taida kovin hyvin mennä Komplett Bankilla, ensin nimi ja imago vaihdettiin selvästi naisille suunnatuksi vaaleanpunaiseksi hötöksi. Heillä on siis liikaa insinöörejä ja muita korkeakoulutettuja asiakkaina, jotka nauraen lypsävät ilmaista Cashback-rahaa luottokortin käytöllä ilman minkäänlaisia maksuvaikeuksia.

Nyt kun viimeistä laskua katsoo niin mobiililaitteen ohjelmassa lukee vihreällä “maksettu”. Mutta meikäläistä ei jymäytetä, laskua ei ole maksettu, ilmeisesti bonuksien nostaminen lasketaan maksamiseksi ja se on kattanut ns. minimi-summan, jolla pääsee nauttimaan yli 20% viivästyskorkoa.

Itse laskukaan ei ole selkeyden malliesimerkki, yleensä käytetään termejä: summa, lasku, yhteensä, maksettava jne… tämä pankki käyttää termiä “kokonaissaldo”, jonka alla lukee “Maksettava vähimmäissumma”, jolla pyritään siihen että maksetaan väärä summa.

15 tykkäystä

Tänään tarkoitus lisätä Palantiria. Tarkoitus ajallisesti hajauttaa, välttää väärään aikaan ostaminen ja rakentaa positio dollar cost average metalla. Uskon, että multi äksää 5 vuoden sisällä paljon todennäköisemmin kuin menetän position.

  • Q1 oli ensimmäinen voitollinen kvartaali ja yhtiön johto todennut koko vuoden olevan voitollinen. Myöhemmin yhtiön toimari letkauttanut, että yhtiö olisi myös voittoa tekevä tästä eteenpäin.

  • Jos kolme seuraavaa kvartaalia ovat voitollisia, yhtiö nousee S&P 500.

  • Analyytikkojen mukaan yhtiö on kilpailijoita paljon edellä.

  • Mahdollisuus murskata ennusteet, koska kasvun ennustettavuus haastavaa ja asiakkaiden kiinnostuneisuus kasvanut räjähdysmaisesti.

Toki, jos hommat ei mene nappiin, tulee pahasti sormille korkean arvostuksen takia, mutta näen tässä hyvän gamblen.

4 tykkäystä

Vähän kahvihuonehöpinöitä täältä, mutta tähän liittyen oli kiva tänään huomata Kittilän K-Supermarketin avajaisissa vanhan ajan hintoja. Ilolla sai kauppaostokset tehdä pitkästä aikaa näillä korkeuksilla. Ei siellä halpaa ollut, mutta ns. entisiä normaalihintoja.

Taitaa porukat muuten käydä hakemassa ostokset Ruotsin puolelta :smiley:

Lahtiksen Ica Nära vain 75 km päässä (elkää ihmetelkö, se on lähellä :smiley: )

2 tykkäystä

Kuulostaa ihan Oamkilta :grin:
Harvoin se työelämä ja koulutus yksi yhteen menee.
Työelämässä en ole koodannut ikinä mitään, kolvia sen sijaan on pitänyt joskus kädessä pitää. Käytännössä työelämä on pääosin kantapään kautta opiskeltua kone - ja tuotantotekniikkaa.

3 tykkäystä

Joo tulee käytyä siinä Lahtiksessa ja tosiaan Pajalakin lähellä, josta sitten Systeemin hinnoilla muut juotavat.

3 tykkäystä

Kylläpä on edullista. Kiitos Torniojaws tuosta huomiosta. Pitää varmaan itse suunnata lomalla Ruotsiin. Tässä on varmaan kotipesästä lähtevälle hankintoja ja lisäksi talviharrastusvälineitä lapsille hankittavana.

1 tykkäys

Kari jättää twitterin.

En ihmettele yhtään. Teknisiä ongelmia toki on mutta pioneeri-aikojen alkuhuuman hälvettyä nykyinen somen keskustelukulttuuri on yleisesti laskusuunnassa. Jotain harmeja voi pistää Muskin piikkiin mutta yhtälailla ”äänekäs käyttäjäkunta” on vaan nykyään enemmän negatiivisesti orientoitunutta.

Tosin esim. Inderesin foorumi on edelleen varsin mukava paikka lukea. Kiitoksia keskustelijoille mutta myös jöötä pitäville moderaattoreille. It`s a dirty job but someone got to do it! :grinning: :+1:

32 tykkäystä

Liikenne on näköjään vähän erilaista Krimillä. Melkoista menoa:

6 tykkäystä

Löytyykö Helsingin pörssistä jo mielestäsi edullisesti hinnoiteltuja osakkeita?

  • Kyllä
  • Ei

0 äänestäjää

Löytyykö Helsingin pörssistä vielä mielestäsi kalliisti hinnoiteltuja osakkeita?

  • Kyllä
  • Ei

0 äänestäjää

Ministereiden sidonnaisuudet tuli. Pisti silmään ministeri Grahn-Laasosen omistus. “Mm Berkshire Hathawayn osakkeita”. 550 000 dollaria zipale. Sanni lienee varakkain ministeri.

4 tykkäystä

Epäilen kyllä että on BRK-B kyseessä :wink:

27 tykkäystä

Sannikin kysellyt täällä milloin Padma ostaa?
image

Huomaa kyllä miten sijoitusasunnot huomattavan yleisempiä kuin osakesijoittaminen. Häkkäsen salkku ehkä surullisin, jos ei lasketa niitä joilla ei ole salkkua lainkaan.
image

38 tykkäystä

Todella outoja noi muutamat kappaleet. Mikä mahtaa olla tausta? Ihmeen yleisiä vielä. Ei taida ministerit ehtiä hoitamaan salkkujaan…

Tuosta tulee mieleen lähinnä yhtiökokouksissa käynti-harrastus. Jota en ymmärrä. Kävin Sammon kokouksessa lähinnä Nallen lähdön takia mutta se oli eka 25 vuoden harrastuksen aikana ja varmaan myös viimeinen jos ei ole draamaa luvassa jossain. Ei-listattuja en laske koska niitten yhtiökokoukset ovat hyvin erilaisia.

4 tykkäystä

Eipä tossa mainita mitään kappalemääriä. Valtosen salkun kohalla luki ihan kpl perässä. Ja kun googletti, niin iltapäivälehdessä oli maininta:

”Häkkänen omistaa Elisan, Keskon, Koneen, Nesteen, Nokian, Nordean, Sammon ja UPM Kymmenen osakkeita. Hän ei ole määritellyt niiden arvoa.”

Selasin tuota itekki ja pisti silmää Orpon omistukset:

Kolme vuotta sitte Orpo rummutti osakesäästötiliä: ”Petteri Orpo myi 30 000 eurolla osakkeita, jotta voisi sijoittaa rahat osake­säästö­tilille”
Oottaako orpo hyviä ostopaikkoja vielä?

14 tykkäystä