Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Käytännössä vedyn “vuoto” läpi on niin olematon, että sillä ei ole merkitystä. Varastosäiliöt on ulkona, jolloin tuuletus on luontainen. Vety ei myöskään syty niin herkästi, jollei siinä ole mukana ilmaa. 150m3 säiliöstä 50 bar paineesta voi purkaa “putken täydeltä” kaasua ilmaan 20 mm putkesta. Tokihan vety vaatii oman huolellisuutensa mm maadoituksisa. Kaasukenttä on aikamoinen alie vaaroineen.

1 tykkäys

Pienenä lisänä vedyn kaasumainen varastointi vaatii paineistusta, jotta tiheys kasvaa, tällöin vuotokin on “nolla”. Olisiko ammoniakkina tai sidottuna muuhun tehokkaampi tapa. Aika näyttää.

Jaa, että paineen nosto vähentää taipumusta vuotoihin :rofl::rofl::rofl:

Eipä mennyt hukkaan tämä päivä, joko opin uutta tai elinikäni piteni aikalailla :wink:

2 tykkäystä

Päivittäisten tulosvaroitusten sarja jatkuu, mutta oho, mikäs tämä tälläinen on kun otsikossa mainitaan sana “positiivinen” :open_mouth:. Eikun katsos, kyseessä olikin Kempower eli ei mitään normaalista poikkeavaa.

Sisäpiiritieto, positiivinen tulosvaroitus: Kempower nostaa tulosnäkymiään vuodelle 2023 ja julkistaa ennakkotiedot vuoden 2023 toisen vuosineljänneksen taloudellisesta kehityksestä | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

26 tykkäystä

Nyt ei ole vielä edes kriittinen tilanne latauslaitteiden osalta mutta kun talous pääsee jälleen kasvuun ja kiihtyvään tahtiin aletaan hankkimaan sähköautoja niin latauslaitteiden kysyntä kasvaa räjähdysmäisesti. Ennustan että helposti vielä kymmenkertaistuu osake tästä.

1 tykkäys

Lahden Tesla tuleva tenbagger :wink:

5 tykkäystä

Olen pahoillani Kempin omistajien puolesta. @Wallet_Nahlroos ja @Sijoittaja-alokas enää puuttuvat niin taas on bändi kasassa.

Stockmann-Mersua odotellessa.

14 tykkäystä

Tehdäänkö tästä uusi “veliosake”?

Otetaan mukaan vielä @KalleH, niin Kempower kykenee keskittymään jatkossa vain Suomen kaupunkipyörien latausasemiin.

18 tykkäystä

Suhdanteen vaihe on otsikkokokonaisuudesta melko selvästi luettavissa.

48 tykkäystä

Onko joku onnistunut Nordnetissä siinä, että ostaa vahingossa osakkeita väärälle AOT:lle missä ei ole tarpeeksi käteistä kattaa transaktiota?
Meneekö kauppa läpi ja jos menee niin riittääkö, että tälle väärälle tilille siirtää jälkeenpäin käteistä jotta on sujut Nordnetin kanssa?

Luotto minulla näyttää 0eur, enkä ole varma mitä äsken tapahtui. Kaupankäyntihetkellä minulla myös katkesi netti joka sotki asiaa lisää.

Parhaiten tähän varmaan osaa vastata Nordnetin asiakaspalvelu kun pystyvät näkemään miten asiat ovat tililläsi, mutta lähtökohtaisesti kaupat selvitetään T+2, eli kaksi päivää oston jälkeen, eli rahaa pitää olla tuolloin oikealla tilillä. Esim. ulkomaanvaluutan kaupat voi huoletta tehdä niin että ostaa ilman taaloja ja seuraavana päivänä vaihtaa valuuttaa tarkasti oikean summan joka on sitten odottamassa itse kaupan selvityspäivää.

Tärkeä syy odottaa seuraavaan päivään on että ostopäivänä kulut eivät näy vielä summassa, joten jos vaihdat heti niin olet todennäköisesti joitain hiluja vajaa kun kulut lisätään yön aikana tapahtumaan.

1 tykkäys

Kiitos tiedosta! :slightly_smiling_face: Kruunuissa kävin sekoilemassa, joten eiköhän asia ole sillä selvä kunhan pidän saldolla tarpeeksi rahaa.

Kyllä. Tekisi jo mieli alkaa käteispositiota pienentämään, mutta onko vielä sen aika?

2 tykkäystä

Uusimman tiedon valossa lisää bensaa vai pitäisikö sanoa sähköä tenbaggeröinnille :wink: Ainakin EU:n päätöksen myötä gamechanger.

“Jatkossa sähköautojen latausasemia tulee olla henkilöautoille 60 kilometrin välein. Niiden tulee olla teholtaan vähintään 400 kilowattia.”

“Kuorma- ja linja-autoille latausasemia on oltava 120 kilometrin välein.”

6 tykkäystä

Tokikaan käteinen ei Kempoweriin menisi ainakaan tällä hinnalla, mutta muutoin Helsinki alkaa olla mielenkiintoisen hintainen.

2 tykkäystä

Lääkäriportaalissa lukijat ovat muistelleet kesien tapahtumia.

”Eteläsuomalainen lomailija oli muinoin lomapitäjä Joutsassa peruuttanut kuumaan kiukaaseen. Perslistossa luki peilikuva valmistajasta “HELO”.”

Em. perusteella toinen kiuasvalmistaja voisi harkita AIVRAH-logoa, koska päivystävät lääkärit voisivat olla hyviä mainonnan kohteita.

Modet voi siirtää Perssien suunta-ketjuun.

9 tykkäystä

Yksi AIVRAH-pioneerihän foorumilta jo löytyy :wink:

11 tykkäystä

Ai että, just sopivasti kun mietin ettei jaksa tänään enää ruutua tuijotella, kolahtaa postiluukussa. Laiturin nokkaan mukaan wanhaa kunnon painettua asiaa.

21 tykkäystä

Olen nyt 6 viikkoa ostanut dippiä OMXH25:stä. Kun alkaa saamaan ruokakauppaa, lääketehdasta ja vakuutusyhtiötä 5-6% osinkotuotolla, kelpo oman pääoman tuotolla ja jonkinlaisilla pidemmän ajan kasvunäkymillä niin ahneus alkaa valtaamaan alaa omassa päässäni. Käteistä vielä vajaa 5% ja toki vipu täysin käyttämättä jos touhu menisi ihan hurjaksi. Voi tietenkin olla että koko OMXH:lle käy samoin kuin Orion-seikkailulleni ja ensi viikolla saa koko pörssiä punalapulla.

34 tykkäystä

@Olli_Koponen ja tulosviikkosummaus.

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:40 Markkinatilanne
04:40 Talousyllätykset
06:25 Valuutat
07:00 Rahapolitiikka
11:40 Odotukset tuloskaudelle
17:10 Toteutuneet tulokset
17:40 JP Morgan
23:07 Citigroup
25:30 Wells Fargo
26:50 Lopetus

12 tykkäystä