Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Täällä on jo innokkaimmat paikalla. Keitin jo kahvit valmiiksi, koska olen niin luottavainen. :sunglasses:
image

EDIT:
Hieman ennen tapahtumaa:
image

Tänään riittää ohjelmaa:

12 tykkäystä

Laitetaan tänne kun Nokia-ketjusta poistettiin.

Tätä tölkin potkimista eteenpäin on jo liian kauan katseltu. En jaksa enää uskoa näihin tarinoihin. Olipa johdossa kuka tahansa niin tarinat on samasta kirjasta.

2 tykkäystä

Tänään alkaa jalkapallon MM-kisat!..Toki naisten, mitä ainakaan Yle ei näe tarpeelliseksi mainita otsikoissaan. Kirjoittavat vaan että ”jalkapallon MM-kisat”.

Ilmeisesti tämä on tätä tasa-arvon aikaa: naisten ja miesten jalkapallo on yhtä vauhdikasta, tasokasta, kiinnostavaa jne. Ihan ei taas pysty tätä ymmärtämään…

27 tykkäystä

Muistaakseni tästä oli mediassa juttua edellisten MM-kisojen aikaan. Koska miesten jalkapallon MM-kisoja kutsutaan nimellä “jalkapallon MM-kisat”, ei ole sopivaa puhua naisten jalkapallon MM-kisoista.

2 tykkäystä

Tässä erittäin hyvä mainos Ranskan naisten maajoukkueesta. Jollain tietokonetekniikalla on editoitu naisten tilalle miesten futistähtiä ja lopussa paljastetaan videossa olevien tilanteiden taustalla olleenkin naiset. Saanut erittäin paljon kehuja tämä mainos. Eräs ranskalainen futiskommentaattori sanoikin, että ihmettelinkin kun Ranskan miehet vetävät noin hyviä vapareita

43 tykkäystä

Intrumin uutinen. Näköjään tänään käväistiin 63SEK hinnassa jonka olen asettanut omaksi lisäyshinnaksi. Onneksi en lisännyt koska noustiinkin siitä jo +10%! :saluting_face:

Tämä on opittu tänä vuonna! …joskus tuntuu että olisi mukava, kun sijoittamisessa olisi apuna osaavia kavereita estämään tyhmimpiä virheitä. Jokin forum tjms :joy:.
Ei vaan, itse olen aina kärsimyksen ja rajujen leikkaustoimien ystävä eli Intrumille pisteet. Kyllä tästä saan omat takaisin seuraavan 20 vuoden aikana!

Naisten jalkapallosta sanon, että sitä on oikeasti mielenkiintoista seurata, jos jaksaa.
Sattuu ja tapahtuu ihan erilailla!

Verrokkina esim: Superpesis, jossa ainoastaan täydellinen kenttään lyöty lyönti saa mitään aikaiseksi vs. alemmat sarjat lyödään laittomia, harhaheitot viuhuu yleison sekaan ja palloja katoilee ojamonttuun. Viihdearvo on henkilökohtainen käsite.

6 tykkäystä

Ihan hauska mainos. Joskaan jalkapallon tasollista eroa tuosta ei pääse todentamaan koska peliosuudet editoitu niin lyhyiksi. Lienee sanomattakin selvää että tasoero on valtava, mutta tässä mainoksessa asia on saatu ihan hauskalla tavalla maskeerattua. :slightly_smiling_face:

19 tykkäystä

Tuo on upea mainos, upeasta lajista, upeista (nais)pelaajista. Useita naisten arvoturnauksia katsoneena voin sanoa, että naisten futis on kansainvälisellä tasolla todella viihdyttävää, ja monissa maissa naisten kansalliset pelit vetävät katsojia areenat täyteen - toisin kuin Suomessa, vaikka meillä on kovia mimmifutaajia useissa maailman huippusarjoissa.
Naisfutis on myös kivaa katsottavaa siksi, että siinä ei ole läheskään niin paljoa turhaa vänkäämistä ja väkivaltaa (tönimiset, rumat taklaukset yms) kuin miesten peleissä. Lisäksi, onhan kentällä kirmailevia mimmejä ilo katsella :wink:
Odotan jo nappulakengät jalassa ensimmäisiä pelejä :smile:

14 tykkäystä

Positiivista tuottoa pitkästä aikaa ja indeksi voitettu :sunglasses:

40 tykkäystä

Jos urheilua arvostettaisiin ja näytettäisiin vain jonkinlaisen mitattavan absoluuttisen tason perusteella…

…sekä suomalaisen urheilutelevisioinnin että palkintogaalojen historia olisi varmasti kovin erinäköinen. :smiley:

seppo-räty-manitbois

Eikös medioissa ole välillä nuorten kisoihinkin nykyään viitattu vain mm-kisoina. Eli feminismin uhrit ovat tässä myös ikärasismin uhreja äkkiä.

1 tykkäys

Kyllä se salkku pikkuhiljaa lähtee kasvamaan. Aika paljon on meitä, jotka ovat aloittaneet sillä 15e/kk rahastoon :slight_smile: No okei, Danskella tuo taisi olla aikanaan 50e/kk, mutta silti.

9 tykkäystä

Tämä oli ihan hauska tviitti @Heikki_Keskivali:ltä. :slight_smile:

78 tykkäystä

Niinhän ne väittää🙂

Toisaalta on kiva pelata napeilla. Mulla on useampi satasen lappu. Ne jos kusee, niin ihan sama. Jos olisikin 1000 papereita, niin hirvittäisi ja tekisi varmasti erilaisia ja varovaisempia ostopäätöksiä.

Tavoite on että olisi 10000 kiinni, ennen kuin täytän 50. Armon aikaa vajaa kolme vuotta. Lähinnä indekseihin kuukausisäästämällä. Tai jotain sinnepäin. Elämä ja ruoka on vaan niin fidun kallista, ettei meinaa riittää pelimerkit pördeen.

35 tykkäystä

Pitää sijoittaa sellaisia summia, jotka eivät vaikuta arkipäiväiseen tekemiseen. Voi olla hankala uskoa tällä foorumilla :smile: Puolisoni on myös hiljan kerännyt ihan ok-kokoisen salkun pikkuhiljaa kuukausisäästämällä indeksirahastoihin. Tämän vuoden tuotot ovat varmaan parempia kuin omani, koska MSCI Worldin paino on niin iso :smile:

Pitäisi itsekin elää kuten opettaa :slight_smile:

20 tykkäystä

Joo, samoin meilläkin kun olen omaa osaamista toteuttanut omassa salkussa :cry:

1 tykkäys

Tosta oli unohtunut yksi.

Kempower 41.00e

80 tykkäystä

Ja naiset filmaavat vähemmän.

18 tykkäystä

Fudiksesta olikin jo kommentteja tuon oman korteni kekoon…

Olen katsonut enemmän naisfudista oikeastaan sen jälkeen, kun Suomessa oli EM-kisat - onko siitä noin 10-15 vuotta, vai enemmän??

En edes muista koska olisin katsonut täyden ottelun miesten fudista, vaikka useat kaverit järjestävät kisastudioita mm. mestarienliigan peleistä jne… Miesten pelit ihan huipputasolla voivat valitettavasti olla aivan uskomattoman tylsiä. Tunnustan, että katsomossa tietty eri asia ja Saksassa, sekä Englannissa tullut täysiä pelejä katsottua. En kuitenkaan näitä olisi katsonut loppuun mutta tietty näissä jo tunnelma vie mennessään mutta pelillisesti välillä aika persiistä.

Naisten fudista on paljon mielekkäämpi seurata. Jonkin verran valmentanut ja uskoisin, että jopa taktisella tasolla ollaan aika tasoissa, ellei edellä miesten fudikseen. Taktiikat ovat paljon moninaisempia ja sen näkee myös sitten kentällä. Miesten joukkueet ovat usein hiottu vain melko vaatimattomien taktiikoiden ympärille ja niistä sitten joku muutama erilainen variaatio.

Naisfudiksessa myös vielä näkyy pelaajien eri tasoiset fysiikat ja nopea pelaaja pystyy luomaan paikkoja nopeudellaan, kun mies fudiksessa nämä revitään ja raastetaan useimmiten kentän pintaan ja korttia ei nouse juuri mistään tilanteesta. Uskoisin myös, että naisfudiksessa tehdään vapareista isommalla prosentilla maaleja ja etenkin suorista vapareista.

On mielestäni turha yrittää edes sinällään verrata miesten ja naisten fysiikkaa keskenään, ilman muuta miehet ovat fyysisempiä (saako näin enää nykyään sanoa…) mutta naisfudis on ottanut valtavia harppauksia eteenpäin ja todella viihdyttävää seurattavaa. Tämä toki vain tällaisen fudisromantikon mielipide, joka nauttii hienoista suorituksista mutta ei jaksa katsella, kun palloa pyöritetään toppareilla kymmenen minuuttia vuoron perään ja palloon ei hyökkäävä joukkue kosketa rankkarialueella, kuin pari kertaa pelissä.

Ne jotka eivät osaa vielä arvostaa naisfudista, niin haastan teidät katsomaan alkaneita MM-kisoja - uskon, että muutatte mielipidettänne, vaikka katsoisitte minkä pelin tahansa.

19 tykkäystä

Saisko tästä Berliinin leijonasta jonkin markkinoiden vertauskuvan.

3 tykkäystä

Mitähän köyhemmälle kansanosalle mahtaa kuulua tänä päivänä…Meet tuollaiseen pienikokoisen kaupunkilaitaman K-kauppaan, niin eihän sieltä viitsi ostaa mitään, on niin perkeleen kallista kaikki ja hinnanousu ylitää palkkatasonnousun ihan huolella. Kierrän siis kaupan ja melkein jo kassalle saavuttuani vilkaisen tyhjää koria, että jaa, pitäisköhän sitä ostaakin jotain. Mitä mä täältä ostaisin, kun ei koko matkalla ollut mitään ostohintaista.

Tässä mökkimatkalla ja tyhmänä jätin ostokset matkan varrella oleviin kauppoihin. Olisi pitänyt vaan ostaa tavarat bulkkina keskustan isoista marketeista ja nettikaupoista, tehdä eväät kylmälaukkuun jne. Mutta ei tämä vaan maaseutua koske. Minulla on 5km matkaa kaupunkikeskustaan kotoa. 1km päästä kotoa on K-kaupassa ihan samat hinnat.

10 tykkäystä