Intrum sijoituskohteena

DI argues that Instrum has negative cashflow, yet Intrum buy backs shares and pays dividends. At the same time the company debt has risen to unsustainable levels. DI argues that what is needed is emission of new shares, which is not likely as the biggest owner is Nordic Capital and its XIII Fond (which has an investment horizon of usually 10 years, and they have owned Intrum for 9 years).

8 tykkäystä

Avanzan foorumilta näemmä poistettiin hetki sitten kaikki viestit tältä aamulta, jossa tätä kommentoitiin.

1 tykkäys

"Intrum shares fall as much as 18%, reversing some of their recent gains, on concerns about the outlook for the company’s payouts. Traders highlight an analysis in Swedish business daily Dagens Industri, which says weak cash flows at the debt-collecting firm might imperil dividends.

  • Intrum cash flows after portfolio investments have been negative in past seven years, Dagens Industri writes, and highlights company continues with buybacks and dividends despite this
    • Intrum currently has a dividend yield of 17%
  • Intrum CEO Andres Rubio says in phone interview the company will not comment on the specifics of the story, but says management and the board are fully committed to the company’s strategy
    • Furthermore, are aware of the leverage situation, are working to lower Intrum’s leverage ratio to 3.5x and expects the company to “hit or exceed that with organic and inorganic measures over the medium term”
    • Says company will provide more details on the its overall strategic direction and the path to achieve its lower leverage target at its capital markets day in September"

(Bloomberg)

6 tykkäystä

Teksti ilmeisesti maksumuurin takana, mutta video näkyy ainakin itselle (Intrum n. 3 min kohdasta loppuun). Ålandsbankenin “aktiechef” kommentoi mm. että kassavirtaa riittää ja Intrum voi halutessaan kasvun sijaan lyhentää velkaa.

3 tykkäystä

Toinen kotimainen sen verran ruosteessa, että annoin kääntäjän hoitaa tämän:

Intrumin EBITDA perintäpalveluista on vuosittain n. 13 Mrd kruunua. Tästä n. 3-4 miljardia menee korkoihin ja veroihin. Lisäksi n. 6 miljardia kuluu luottosalkun ennallaan pitämiseksi. Loput 3-4 miljardia voidaan jakaa omistajille tai lyhentää lainoja. Teoriassa luottosalkun investoinnit voidaan laskea nollaan, joka vapauttaisi yhteensä 10 miljardia lyhennyksiin. Tällöin lainat lyhenisivät nopeasti. Investointien nollaaminen laskisi kasvuvauhtia oleellisesti, mutta sitä Söderfjell ei näe ongelmallisena nykyisellä kurssilla toisin kuin hinnan ollessa +200SEK.

Lisäksi Söderfjell antaa rapaa pääomistajalle ja toivoo tilalle jotain pitkäjänteistä teollista omistajaa. Hänellä selkeästi on ajatus sopivasta tahosta, mutta ei tuo sitä esiin.

Markkinasta Söderfjell nostaa esiin, että Intrum on SBB:n jälkeen shortatuin osake ja shorttaajien teemana on ollut keskittyä velkaisiin yrityksiin, jotka joutuvat jälleenrahoittamaan lainojaan lähitulevaisuudessa.

Sekä Söderfjell että Nordic Capital nostavat esiin Intrumin sisäiset vaikeudet, mutta luottavat yhtiön selviävän niistä. Söderfjell pitää todennäköisenä, että Intrum keskittyy lähitulevaisuudessa velka-asteen laskuun.

15 tykkäystä

https://www.intrum.com/press/press-releases/press-release-article/?id=D4F6DDE07C15712B#Intrum_AB__Interim_results_AprilJune_2023

Financial results in brief, April-June 2023 (April-June 2022)

  • Cash revenues increased to SEK 6,414 M (6,266)
  • Cash EBITDA decreased to SEK 3,236 M (3,408)
  • Adjusted revenues increased to SEK 4,978 M (4,825)
  • Adjusted EBIT decreased to SEK 1,468 M (1,701)
  • Q2 cash EPS was SEK 6.16 (9.12)
  • Q2 adjusted return on Portfolio Investments was 14 per cent (14)
  • Available liquidity at the end of the quarter was SEK 13 bn (17)

recommend no dividend payable in 2024 after paying SEK 13.5 per share in 2023 (~18 per cent on SEK 75 share price) and (iv) investigate further measures to reduce leverage

5 tykkäystä

Oli kyllä yllätys, että laittavat koko osingon jäihin. Toisaalta kyllä hyvä, että tarttuvat tuohon velkaantuneisuuteen heti eikä viidestoista päivä. Omat odotukset olivat, että suurinpiirtein 1/3 olisi jäänyt osingoksi, 1/3 lyhennetty velkaa ja 1/3 omien ostoja, mutta ei tämäkään huono ole. Itse olen terävien liikkeiden ystävä ja kertoo mielestäni, että johdossa uskotaan valittuun tiehen

3 tykkäystä

Nollaosinko olisi kyllä ikävä yllätys, kun mielestäni maltillisempi leikkaus riittäisi tässä tilanteessa. Tempoilu ääripäiden välillä lisää epävarmuutta tulevaisuuden suhteen, kun osaketta tarkastelee puhtaasti sijoituskohteena.

Yhtiön kannalta liike voi sinänsä olla perusteltu.

1 tykkäys

Tuo osinkojen leikkaaminen on varmaan melko helppo laskutoimitus, kun vaakakupissa on kasvavat pääomakustannukset. Ehkä tuo pitää ajatella niin että tänä vuonna osinkojen kustannusvaikutus oli pienempi kuin ensi vuonna, eli kannatti aikaistaa?

4 tykkäystä

Amatöörin silmään tuossa näyttäisi olevan ainekset rivakkaan rutistukseen. Suurin osa on miinuksella ja viimeisetkin lähellä starttia.

4 tykkäystä

TA:n näkökulmasta 85-87 on hyvä paikka shorteille, siinä on ollut aikaisemmin vahvaa vastusta.

5 tykkäystä

Mietin tätä niin päin, että jos esim. korkonäkemys tänään kääntyy Intrumin kannalta parempaan, niin voi olla että tulee kiire sulkea nuo lyhyet positiot

2 tykkäystä

Tämä on mielenkiintoinen. Osake on viimeksi ollut näin halpa vuonna 2009. Lyhyeksi myydään kovasti, mikä kääntää suunnan? Ja koska?

Olen toppuutellut oikeastaan minkään muun paitsi indeksien ostamista (FI, SE, NO) viime aikoina kun pohjolan pörssit tuntuvat vaan laskettelevan, mutta tässä voisi olla potentiaalia. Ehkä. Muilla tuoreita ajatuksia?

2 tykkäystä

Itse myös tätä hieman vilkuillut. Vaikuttaa kuitenkin todella velkaiselta firmalta. Riskiä varmasti paljon, mutta hieman houkuttelee. Pitää vähän lisää perehtyä. Ei ole enää kuin 25% laskua niin on 2009 pohjalla :cold_face:

1 tykkäys

Perintäpuoli on ilmeisesti ok ja tuottaa mutta yhtiöllä paljon velkaa joka johtuu ilmeisesti vivutetusta lainasalkusta josta on tehty isoja alaskirjauksia ( italia ). Yhtiöhän sai uutta velkaa muistaakseni noin 11% korolla taannoin eli aika isolla korolla. Maksaa vielä syys osingon
( 6,75 kr ) mutta ilmoitti että ensi vuonna ei kai osinkoa tipu. Jos korot alkavat laskea ja yhtiö selviää ilman antia niin mahdollisuus kurssin nuostakin moninkertiaseksi.

En katsonut tavoitehintoja mutta ne ovat varsinkin tässä markkinassa aivan höpö höpöjä ( ylös sekä alas ) eikä niitä paljon kannata katsoa muutenkaan kun ne ovat yleensä kuin sää säätä ennustaisi kolmen kuukauden päähän :grinning:

4 tykkäystä

Intrumin suunta on nyt kääntymässä radikaalisti. Yhtiö on myynyt Brasilian,Baltian ja Romanian toiminnot. (Toivottavasti muistin Romanian oikein.) Organisaatiorakenne muuttunut lukuisten yritysostojen kautta todella haastavaksi hallita, ja maantieteellinen laajentuminen ollut liian rivakkaa. Nyt on keskitytty ydinmaiden Startegisten markkinoiden kehittämiseen, ja Espanjassa on juuri tehty isot yrityskaupat.
Itselläni on vahva luotto nykyisen johdon kykyyn lopettaa velkaantuminen, ja onnneksi Rubio ilmoittikin osingon lopetuksesta ensi vuodelle.

11 tykkäystä

Vahva luulema: jos korot laskevat ja Intrum tekee ylimääräisiä lyhennyksiä niin voivat päästä aika nopeastikin kuiville ja silloin kyllä shortit puristuu pian pois. Tietäjät tietää :upside_down_face:

3 tykkäystä

Tasaisesti tullut napattua lisää kyytiin vaikka riskiä on. Yrityksellä on velkaa, mutta niin on ihmisilläkin. Nykyihmisen suhtautuminen osamaksuihin ja kaiken maailman rahoitustuotteiden olemassaolo takaa sen että hommia piisaa kunhan omat rivit saavat kuntoon. Osingon peruminen ensivuodelta hyvä päätös ja toisen puoliskon osinko tarkoitus sijoittaa uudelleen intrumiin :ok_hand:

6 tykkäystä

Yhden osakkeen hinta oli tosiaan vuonna 2009 alimmillaan 25 % halvempi, mutta yhtiöllä oli silloin ulkona vähän vajaa 80 miljoonaa osaketta. Tämä antoi osakekannan markkina-arvoksi pohjalukemilla (50,75 SEK) 4059 miljoonaa kruunua. Nyt osakkeita on 120,5 miljoonaa eli noin 50 % enemmän ja 67,24 kruunun osakkeen arvolla markkina-arvo on 8105 miljoonaa kruunua.

Intrumin tase ja ansaintakyky on nyt muutenkin huonommassa kunnossa kuin keskellä finanssikriisiä. Osakkeiden arvonmuodostusta ei voi toteuttaa katsomalla vain menneitä kurssikaavioita vaikka finanssiyhtiöt näitä niin auliisti jakelevatkin.

11 tykkäystä

Tosiaan, jos haluaa vielä kuunnella Q2 2023 Intrumin qvartaalipuhelun (20.7.) - eikä ole ollu hereillä että sekin löytyy Inderesin sivuilta - niin por favor:

Kuunnellu viimeset kolme sijoittajapuhelua tänä viikonloppuna ja lukenu valtaosan täältä/kauppalehden foorumilta hiljattain, aikomuksissa menettää rahaa jossain vaiheessa tähänkin. :smiling_face_with_three_hearts: