Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Kiitos vinkistä!

Kiekot tippuu lavasta, eikä monella ole näköjään voimia laukoa enää kunnolla. Hyvää tekemistä. :smiley:

EDIT: Tkachuk ratkaisi. Florida kyllä olikin vaarallisempi viimeiset 10 minuuttia ja tolppaakin kilisi että oikea varmasti voitti tämän pelin. Kuudenneksi pisin pelikö se oli NHL:n historiassa.

5 tykkäystä

Huomasin joo. Hienosti onnistuttu copypasteemaan sama typo vielä kolmeen muuhinkin kohtaan :sweat_smile: Mutta kun kyse on 170-sivuisesta pienellä fontilla, kohtuullisen tiukassa aikataulussa laaditusta ja täynnä juristijargonia olevasta prujusta, niin näitä nyt vaan jää sinne :man_shrugging:

11 tykkäystä

Ei kovin usein tapahdu, mutta en sanoisi harvinaiseksikaan jos oletetaan että Inderesillä on on yleensä noin 15-30 osta-suositusta (150 yhtiötä suunnilleen seurannassa) ja niistä oletettavasti ihan jokainen ei voi osua. :smiley: Jos vähän yli 50 % osuu pitkässä juoksussa se on supersuoritus, eli voisiko olettaa 14 tapaukselle käyvän noin jatkuvasti. :smiley:

Siitä hatunnosto analyytikolle, että huolimatta tapauksen kovasta näkyvyydestä ja paineesta myönnetään (suosituksen muutoksen kautta) virhe ja käännetään takkia.


Vähän laajemmin aiheesta. Olen aina kokenut Inderesin brändin rakentamisessa haasteena, miten analyysi on varmaan ainoa tuote, missä asiakaslupaus on huippu jos se toimii 51 % ajasta.

Kuvitelkaa vaikkapa ravintolaa, jonka annokset epäonnistuvat 49 % kerroista? :smiley: Tai kodinkonekauppaa, jonka imureista 49 % ei käynnisty? :smiley:

Toki Inderesin muut tuotteet, kuten nettisivut, foorumi, IR-palvelut, webcastit (super kriittisiä oikeasti asiakkaille ja ne tuovat merkittävän kokoisen osan Inderesin nykyliikevaihdosta) toimivat hihalukuna ~99 % ajasta, ja analyysissakin toimii yleensä kaikki muu paitsi suosituksissa tulee tätä heittoa. Harvemmin kuitenkaan firman bisnestä käsitetään väärin, vaan virheet liittyvät sen tulevaisuuden ennustamiseen ja sen käyvän arvon määrittämiseen (mikä meillä valitettavan usein ei ole mielestäni niinkään käyvän arvon määritystä vaan osakkeen hinnoittelua 12 kk päähän).

Tietysti myös sijoittajat tiedostavat asian, että analyysissä 51 % osumatarkkuus vastaa muiden alojen 99,9 % tarkkuutta. Siksi toisaalta virheiden avoin myöntäminen ja niiden käsittely ovat avaimia luottamuksen rakentamiseen yhteisön kanssa.

59 tykkäystä

Duell
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 1.60 EUR
Kurssi: 1.50 EUR

Sieltä aamukatsauksesta se suosituksen muutos löytyy jo

2 tykkäystä

Oli kyllä lopuksi sen näköistä puuhastelua , että EVU:n C- junnut olisi pistäneet ranttaliksi kaukalossa. Niin oli äijät puhki.

5 tykkäystä

Kiitos @Sijoittaja-alokas taas mielenkiintoisesta haastattelusta. Ja tietenkin kiitokset myös haastatellulle.

Tapani mukaan kommentoin lillukanvarsia

Näin pienpiensijoittajana en anna tuon viisauden vaikuuttaa omaan allokaatiooni pätkän vertaa, se on tarkoitettu isompiin salkkuihin ja ennen kaikkea ehkä muihin maihin, joissa sijoitukset=eläke. Meillä työeläkejärjstelmä on huolehtinut hajautuksesta bondeihin, kiinteistöihin ja sen sellaisiin. Sieltä tulee myös sitten eläkkeellä perustoimeentulo, oman vaatimattoman sijoitustoimintani tarkoitus on tuoda vähän ylellisyyttäkin siihen päälle. Jos suuri osakepaino kostautuu valtaisan karhun muodossa, niin joudun kuitenkin sen seurauksena vain vaihtamaan samppanjan cremantiin noin kuvaannollisesti ilmaistuna.

10 tykkäystä

Ettei vaan osinko irronnut jo keskiviikkona? Toki uudet maksetaan keväällä -24…?
Mandatum on mielenkiintoinen asia, se on ollut hiukan Sammon vankina…

ilmeisesti joku mahdollinen lisäosinko olisi tälle vuodelle vielä tulossa… Voi olla että olen väärässäkin.

EDIT: ei olekaan näköjään tämmöistä päätöstä tehty, jostain muistan vaan nähneeni mutuiluja aiheesta…

Minä luulin että se irtosi tänään. Siksi ostin dipistä. Enkä yleensä osta osakkeita vain sen vuoden osingon takia.

3 tykkäystä

Ehkä käyttämäsi luku 51% on kuvainnollinen, mutta kyllä analyysin pitää paremmiin osua kuin 51%…
Ja toki näin Indellä onkin… Mutta Duell on karille ajaminen. Tiedä sitten onko yhtiön johdon viestintä harhauttanut myös analyysin tekijät ?

1 tykkäys

Tänään se irtosi. merkit täyteen…

3 tykkäystä

Ehkä Duellin heikko meno on vain seurausta pitempiaikaisesta suunnasta, jossa nuoria ei enää sillä tavoin kiinnosta pärisevät laitteet kuin -80 ja -90 luvuilla ainakin kiinnosti (ja tietysti tuota aiemminkin). He eivät välttämättä halua enää mopoa tai aja ajokorttia. Kaupungistuminen ja joukkoliikenne vaikuttaa myös. Myös veneily ja kalastus on käsittääkseni yhä harvempien huvi. Korona-aika teki tuossa asiassa poikkeuksen, mutta nyt taas palataan normaaliin.

3 tykkäystä

Jos tällainen mielikuva on syntynyt, että vankina ollut, ja vapautuessaan räjähtää kasvuun, niin erittäin hyvin on markkinointiviestintä onnistunut.

Harmi vain että Nalle taisi möläyttää yhtiökokouksessa että ei ollut ostajia tai jotain sinnepäin. Yhtiökokouksesta oli videota tuntitolkulla Sammon sivuilla ja yritin sieltä selailla tuota kohtaa, mutta ei löytynyt.

Olisi kiva kuulla tuo kommentti itsekin ja tehdä siitä oma tulkinta.

1 tykkäys

Jos osakkeita poimii, niin taustaoletuksena on että markkinat eivät ainakaan koko aikaa ole täydellisen tehokkaat ja hinta ja arvo eivät aina välttämättä mene käsi kädessä. Jos sisäpiiriläinen osaisi kohtuullisen hyvin määrittää yhtiönsä arvon, niin eikö todiste tästä epätehokkuudesta olisi jos hinta liikkuisikin täysin väärään suuntaan oston jälkeen?

Huvittavaa, että sisäpiirin ostojen jälkeistä hinnan laskua käytetään monesti jonkinlaisena todisteena vääränlaisesta valuoinnista tai tietämättömyydestä samalla kun pidetään markkinan antamaa hintaa täysin oikeana;mutta kuitenkin itse poimitaan osakkeita samaisilta epätehokkailta markkinoilta.

5 tykkäystä

Hyvää reissua! :sunglasses: Missä kaupungissa nyt? Kiinnostelee Japanissa käynti kyllä, kun siellä ei ole vielä tullut käytyä.

3 tykkäystä

Nyt kun ainakin lääkis alojen todistusvalinnan tuloksia on tullut, niin onko täällä toisia läpi päässeitä?

Itse pääsin siis Kuopioon hampaalle :smiley:

Sitten kun saa opintolainaa, niin menee varmaan kaikki markkinoille.

18 tykkäystä

Kommenttikentät on aina parasta.

1 tykkäys

Onkohan mikään sensaatiolehti tehnyt tänään otsikkoa tyyliin ”Nalle jätti Sammon, osake -6% syöksyssä” ja tietenkin mainitsematta osingon irtoamista.

5 tykkäystä

Jahas, perjantai … eipä ole juuri mitään huvittanut sijoittamisen saralla tehdä ellei Wahlroosin haastattelun katsomista lasketa. No vähän Lapwallia mietitty ja laskeskeltu ja muutamaa laskelmaa jo omistuksessa olevista päivitelty. Jotenkin kesävaihde jo päällä.

Se mihin on jaksettu käyttää aikaa on tietenkin internetistä löytyvät hauskat kuvat :unamused:

Hauskaa viikonloppua kaikille :tada:

14 tykkäystä

Japanissa on myös kätevä hyödyntää maksametabolia-arbitraasia, koska jotkut bisnesideat eivät ota huomioon gaijineiden kykyä sietää alkoholia. Olimme kerran karaokemestassa, joka maksoi henkilöltä 20e/h (jonka tinkasimme 17e/h). Diiliin kuului loputtomat ilmaiset juomat melko kattavasta listasta oluita, drinkkejä ja highballseja. Jälkeenpäin voidaan katsoa että lankesimme arvoansaan.

23 tykkäystä