Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Aina ei mene nämä ihan tasan. Sukulaismiehen päälle ajettiin suojatiellä ja tekijä sai sakkoja pari sataa euroa. Seurauksena pysyvä vammautuminen.
Itse ajelin tuossa pari vuotta takaperin joku kaunis kesäaamu rekkaletkan ohi muuten tyhjällä ohituskaistalla ja maksoin tuosta lystistä vajaa pari tonnia.

48 tykkäystä

Juu, juuri näin. Coldplayn keikat Helsingissä heinäkuussa 2024 :smiley:

1 tykkäys

@Heikki_Keskivali:n ja kiintoisa listaus. :slight_smile: :point_down:

21 tykkäystä

Olisin vastannut aiemmin, mutta oli reilun sadan viestin kahvihuonebacklog :smiling_face:.

Kävi tuuri ja saatiin seuralaisen kanssa 2 x permantolippua abouts 109 juuroo kipale.

Ihan uusia juttuja tämmöiselle vanhalle miehelle nämä presalet ja lippujen dynaamiset hinnoittelut. Seuraavaksi keksivät varmaan etäohjatun valorannekkeen ja lyövät sen tassuun keikan ajaksi…

5 tykkäystä

Nyt kyllä kuulosta hieman kummalliselta. Avaistko asiaa hieman tarkemmin? Kyseessä on ainakin perusmuotoinen, ellei törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja vammantuottamus. Asia on oletettavasti edennyt käräjäoikeuden käsiteltäväksi. Eikö käräjäoikeudessä käsitelty vammoja vai eikö asianomistajalla ollut ollenkaan korvausvaatimusta?

1 tykkäys

Osakeomistuksista ei ymmärtääkseni tule bonuksia ellen sitten tavannut bonusjärjestelmän ehtoja aivan väärin hetki sitten?

Säästämisen tileistä ja rahastoista niitä kyllä tulee, muttei ETF:sta tai osakkeista.

3 tykkäystä

Törkeä vammantuottamus se on ja ajaja tuomittiin liikenteen vaarantamisesta päiväsakkoihin. Ilman tuloja tulos oli tämä. Sitä en tiedä onko syyttäjä päättänyt viedä asian oikeuteen asianomaisen vaatimuksesta, mutta tällä hetkellä tuomio on tuo ja rangaistuksena päiväsakot.

Jos nyt OP:sta puhutaan, niin osakkeista ei saa bonusta.

3 tykkäystä

Otitko huomioon OP:n säilytysmaksun ja valuutanvaihtokulut? Osakkeiden säilytyksestähän ei bonuksia kerry.

Ruotsalaisten osakkeiden säilyttäminen maksaa 0,10 % vuodessa kun se Nordnetissä on ilmaista. Lisäksi valuutanvaihto maksaa 0,30 % vs. 0,075 %.

1000 euron osto + säilytys vuoden ajan (myyntiä ei huomioitu) maksaa Nordnetissä 10 € + 0,75 € ja OP:ssä tasolla 2 maksat 7 € + 3 € + 1 €.

Äh, piti mennä kahvihuoneeseen. @Sijoittaja-alokas

4 tykkäystä

Pitää tietysti ensin katsoa että kumpi oli syyllinen, kuorma-auto vai polkupyöräilijä? Ajoneuvon kuljettajalle yleensä annetaan ihan vaan varmuuden vuoksi sakot liikenteen vaarantamisesta, kaadupa vaikka moottoripyörällä tai huolimatta hiljaisesta nopeudesta ajat pyörän päälle joka hyökkäsi jostain puskasta tien yli luullen suojatien olevan häntä varten. Liikennevakuutus kyllä korvaa syyttömän osapuolen eläkkeen ja kuntoutuksen sekä ajoneuvon, oli opersaukinen tai ei.

2 tykkäystä

Edelleen ei ole korvauksesta kysymys vaan rangaistuksesta. Harvemmin kait sitä syyttömiä rangaistaan. Eli kuorma-auton kuljettaja ei nähnyt pyöräilijää ja ajoi päälle. Tapahtuma oli sangen yksiselitteinen.

Varmasti, mutta se on kokonaan toinen tarina. Ei kai kenenkään mielestä autoilijoiden rangaistuksia pidä tiukentaa, jos he eivät ole edes syyllisiä vammantuottamukseen. Eli tämän tapauksen kanssa tällä pähkäilyllä on kovin vähän tekemistä.
Vielä väännettynä:

Rekka ajaa kävelijän/pyöräilijän päälle. Todetaan kiistatta syylliseksi ja saa 160€ sakkoa.

2 tykkäystä

Päälle ei tietystkään saa ajaa, mutta silti liikennesääntöjen mukaan syyllinen voi olla pyöräilijä auton päälleajossa, esimerkiksi ylittäessään tietä ajamalla suojatietä pitkin. Joskus tulee jopa pieni lapsi perässä jolle vanhempi oikein opettaa että miten hienosti liikennesääntöjä rikotaan ajamalla suojatiellä. Toki tällöin auto vaarantaa liikennettä ja saa sakon vaikka syyllinen väistämissääntöjen mukaan on pyöräilijä.

3 tykkäystä

Raaka Eka antaa taas palautetta :joy:

45 tykkäystä

Rakkaudesta se hevonenkin potkii :kissing_heart:
Toivottavasti Mallisalkku palaa taas pian pienyhtiökentälle poimimaan niitä aitoja voittajaosakkeita :pray:

41 tykkäystä

jos nuo liikenneonnettomuuksien rangaistukset mietityttää, kannattaa katsoa tämä MOT:n jakso, Kuolema maantiellä: https://areena.yle.fi/1-63858256

katsoin sen silloin kun tuli, niin en nyt ihan tarkkaan muista jokaista sanamuotoa, mutta siinähän joku lakimies tms sanoo että suomessa rangaistaan rikkeen vakavuuden mukaan, ei sen mitä siitä seuraa.

Eli rautalangasta: sama rangaistus tulee jos ajat stop-merkin takaa pysähtymättä keskellä yötä kun kukaan ei liiku, tai ruuhka-aikana ajat saman stop-merkin takaa pysähtymättä pyöräilijän päälle joka vammautuu/kuolee.

perustelu oli vielä että “ei voida rangaista ihmistä siitä että käy huono tuuri”. Eli se on vain tuuria, jää joku alle tai ei.

Aivan mielipuolinen tämä suomen systeemi.

15 tykkäystä

Jos sinä ja kaveri ajatte yöllä vierekkäisillä autoilla punaisia päin autolla ja kaverin auton eteen osuu kävelijä, mutta sinun ei, miten kaverisi teko on sinun tekoasi törkeämpi? Teitte molemmat täsmälleen saman rikkeen, joten pitäisikö sinun päästä kaveria helpommalla?

6 tykkäystä

Eilen oli juttu kun ulkomaalaiset ryösti asuttuja taloja ja pahoinpiteli asukkaita, toista kymmentä väkivaltaista asuntoryöstöä. Saivat pitää saaliin(Piilotettu) ja ehdonalaista ja poistuivat kotimaahansa tyytyväisinä. Suomen oikeuslaitoksen näkökulmasta ensikertalaisia ja siksi tuomio kuuluu asettaa ehdonalaisena.
Mutta tämä on reilun enemmistön Suomalaisten äänestäjien tahto, liberaali politiikka.

Kaiken lisäksi, jos asukkaat olisivat käyttäneet kovempia voimakeinoja puolustamiseen olisi se katsottu hätävarjelun liioitteluksi, lain ottamiseen omiin käsiin ja se on Suomessa huomattavasti kovemmin sanktioitu kuin hyökkääjien teot.

30 tykkäystä

Punaisia päin ajaessa voi myös katsoa onko risteysalueella ketään, itse kerran ajoin hiljaisella nopeudella tahallaan päin ‘pysäytysvaloja’ punaisia jotka vaihtui punaisiksi juuri edessäni, 200m säteellä risteyksestä ei ollut ketään missään suunnassa.
Sain sakot, poliisien siviiliauto oli juuri se lähin ja ainut auto 200m etäisyydellä risteyksestä.
Jostain syystä laki lähtee siitä että teko on yhtä vaarallinen tilanteesta riippumatta vaikka se ei olisi lainkaan, sama tietysti ylinopeuksienkin suhteen.

4 tykkäystä

Nyt et vastannut itse kysymykseen.

Teette molemmat saman rikkeen, samalla huolimattomuuden tasolla, mutta toisen eteen osuus kävelijä. Yhtälailla kävelijä olisi voinut osua sinun eteesi. Pitääkö mielestäsi sen, jonka eteen ei kävelijä osunut, päästä helpommalla?

Ei ole Bördeyhtiö, mutta ajattelin, että juttu OP-ryhmän alkuvuoden tuloksesta voisi kiinnostaa täällä. Ei maksumuuria.

Ritakallion arvion mukaan epävakaus finanssimarkkinoilla on rauhoittunut alkuvuoden jälkeen.

”Maailmantalouden kuva on viime kuukausina muuttunut yhä kaksijakoisemmaksi teollisuuden ollessa taantumassa, mutta palveluiden jatkaessa kasvua. Työmarkkinatilanne on säilynyt vahvana. Odotamme talouden jatkavan kasvua palveluiden vedolla” Ritakallio kertoi tiedotteessa.

4 tykkäystä