Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Säännöllinen summa rahastoihin varmaan toimisi itsellä parhaiten. Nyt tulee puhtaasti tehtyä osakepoimintaa, joka tarkoittaa useamman kuukauden säästöjen kerryttämistä ettei vaan välittäjä pääse liian monella kaupalla nauramaan matkalla pankkiin. Rahastoihin voisi yksinkertaisesti laittaa esimerkiksi 200€/kk ja tehdä lopuilla mitä lystää.

Kyllä nämä punaisten lappujen päivät on oikea nautinto sijoittamisessa ja salkkuki on vielä 2,3% vihreän puolella. Laskisi pörssit nyt vielä ainakin tämä vuosi että saa tankata laatua valvalla.

7 tykkäystä

Muuten hyvä, mutta eikös nuo osaketuotot ole nykyisin miinusmerkkisiä? Eli jos esim. juo kaljaa miinustuottojen verran, menee saman verran fyrkkaa kuin menisi osakeroviolle, mutta hylsyistä tulee tölkinpalautuksessa varmat osingot, joilla voi esim. ostaa lisää kaljaa. En voi suositella osakesäästämistä kenellekään, tämä on ihan hanurista koko laji. Harmittaa, ettei ole tullut rilluteltua niillä rahoilla.

12 tykkäystä

:smiley:

Nauratti kun vielä katsoi sinun nimimerkkiä - on muuten tässä yhteydessä tulkittavissa monella tavalla :ok_hand:.

Kaikkihan riippuu mitä on ostanut ja mihin hintaan :wink:. Aika monessa lapussa saa tuon 7% osinkotuottona.

I feel you. Kävin tänään lounaalla omien eväiden sijaan ja syömisen ajan vaan päässä laskin kuinka paljon se 14.90€ olisikaan 17 vuoden päästä 6 % vuosituotolla…:weary:

17 tykkäystä

Suomen väestön ikäjakauma on tilastokeskuksen mukaan seuraavanlainen. Kokeilen selvittää, minkälainen jakauma on täällä foorumilla.


Lähde: Tilastokeskus, Väestörakenne, Väestö 31.12.2022. Aineisto ladattu Tilastokeskuksen palvelusta 17.8.2023 lisenssillä CC BY 4.0.

Minkä ikäinen olet?
  • < 15
  • 15-19
  • 20-24
  • 25-29
  • 30-34
  • 35-39
  • 40-44
  • 45-49
  • 50-54
  • 55-59
  • 60-64
  • 65-69
  • 70-74
  • 75-79
  • 80-84
  • 85-
0 äänestäjää

Kiva, kun sinäkin olet mukana täällä foorumilla. Kivaa päivää sinulle! :slight_smile:

33 tykkäystä

Jos on koko “aikuiselämän" ajan säästänyt ja laskenut kaikki käyttämät rahat todella tarkoin, niin voiko tuosta tulla niin paha tapa, ettei edes työuran loputtua raaski tuhlata kovalla työllä ansaittuja rahoja enään mihinkään (eli hautaan asti rahojensa kanssa) ? Vaan säästötyöt jatkuvat vaikka voisikin elää paljon luksuksemmin. Tälläinen kysymys tuli mieleen :sweat_smile: Itse olen tosi huono säästämään enkä tykkää pihtailla rahassa päivittäisissä ostoksissa :sweat_smile:

14 tykkäystä

Tarkoittaako “pro forma” vapaasti suomentaen “hevonpaska”? Vähän niinkuin oikaistu ebit? Onneksi ei tarvitse indeksimiehenä ymmärtää mistään mitään, mutta vaikea hahmottaa miksei Sievillä ole aavistustakaan tekeekö se voittoa vai tappiota.
Edit: Järkeilisin niin, että ifrs-raportoinnissä on pelkkä emoyhtiö jossa on pelkkiä kuluja ja itse tyttäret tekevät tulosta ja pro formassa klimpattu kaikki yhteen. Hämmentävää silti että tytäryhtiöiden tulokset riittävät vain hädin tuskin kattamaan emoyhtiön hallinnon kampaviinerit.

9 tykkäystä

40.12 € ja sinä tuolla ajattelutavalla syönyt heikommin vuosikausia.

Heikommin? Mulla on superterveellinen (ja edullinen) ruokavalio :smiling_face:

2 tykkäystä

14,90€ on kyllä aika reipas hinta lounaasta. Onkos tämä jotain Helsingin hintoja vai pihviäkö sitä on mussutettu?

4 tykkäystä

Toinen Citymarketin tapa (varmaan muillakin) hämärtää hintatietoutta on nostaa yksikköhintaa ja mainostaa erikoistarjousta tyyliin “kolme kappaletta kolmella eurolla”, vaikka aiempi yksikköhinta oli 90 centtiä. Pakkohan se on olla halvempaa, koska Cittarin kauppias hoitaa kaiken. Mahtitarjouksen päätyttyä yksikköhinta on euron.

10 tykkäystä

Vaihteeksi reilusti vihertävä pörssipäivä. Pitää varmaan tulla useammin Kuopioon, kun salkku vihertää.

1 tykkäys

Ihan perus lounasbuffa! :grimacing: Ihan järkyttävän hintaisia. Samalla rahalla teen viikon lounaat töihin.

6 tykkäystä

No ajattelutapana se, että ravitseva monipuolinen 14.90€ lounas olisi kallis ei kuulostanut henkilöltä, joka ymmärtäisi ja panostaisi ravinnon laatuun. Jos syöt muutenkin terveellisesti kuitenkin niin 14.9€ monipuolisen lounaan hintana ei pitäisi tuntua ihan vallan hirveältä, sillä maksaa se kotonakin tehtynä vihanneksineen ja laadukkaine lisukkeineen helposti hyvä lounas kaikkinensa 5-10€.

Ja jos samalla rahalla kerrot tekeväsi viikon lounaat, niin mietin vaan miten ”superterveellisesti” kuitenkaan lopulta syöt, vaikka itse niin sanotkin (voithan toki avata mistä 3€/lounas koostuu, näen vaikeaksi toteuttaa sen oikeasti monipuolisesti ja kaikki tarpeet huomioiden ravitsevasti tuohon hintaan).

10 tykkäystä

Ei ole näemmä inflaatio taittunut ei :sweat_smile:

Tässä tarinassa Herolla vain ei ollut vaihtoehtoja, kun vaimo oli huomannut että pakkasesta uupuu yksi Ben& Jerry cookie dough :grin::thinking:

15 tykkäystä

Bullish

53 tykkäystä

Et varmasti tee proteiini ja salaattipitoisia reiluja urheilijan annoksia 5kpl 14.90e hintaan. Kyllähän makarylliä ja halvinta kanan jauhelijaa kattilaan sekoittamalla saa halpaa ruokaa mutta miten terveellistä se on on toinen juttu.

2 tykkäystä

Jos joku vielä odottaa maailman mullistuvan LK-99 -materiaalin vuoksi, niinhän siinä sitten kävi että tarkempi tutkimus osoitti uutisen ankaksi.

17 tykkäystä

Osallistun lounaskeskusteluun. Maksan ihan mielelläni lounasruokalan lounaan jossa saan kunnollisen salaattipöydän ja lämpimän ruuan. Se on sijoitus itseeni.

31 tykkäystä